Finančná závislosť na nevernom partnerovi. Čo robiť?
Dobry den. Mam taky problem. Zistila som ze partner ma dlhodobo podvadza a to jednu neveru na zaciatku som mu uz odpustila. Problem je ze nedokazem pracovat viac nez 4 hodiny denne. Skusala som a zial zdravotny stav to nedovolil. Byvam v jeho dome, živi ma.. nemam kam odist. Otec zomrel a s matkou nemam dobry vztah. Mam 500eu vyplatu a to mi nestaci ani na zdielane byvanie ked pripocitam stravu, pausal, mesacnik popripade zubar a ine. Co mam robit ?????
Preco nemaš inv.dôchodok? Prečo sa spoluehaš na takehoto človeka a nehladas pomoc u vlastnej rodiny?
@janinah prečo nečítaš,čo píše?
@anonym_autor zmier sa s mamou a bývajú doma.(mama asi nebude nadšená.)
A ako chceš žiť v budúcnosti? nad tým si nerozmýšľala?
Máš nejakú vážnu diagnózu?
@anonym_autor zdravotný stav ? Tak na posudkový a vybaviť invalidku, pracovať popri tom a máš aj na zdieľané bývanie. Nikto ti nekáže bývať v Bratislave, môžeš ísť aj do Komárna.
Ale ved lekarka ta ma zaevidovanu a vie ti dat papiere o tvojom zdravotnom stave kedykolvek.
@anonym_33150d mala som invalidny ciastocny a zrusili mi ho pretoze na kontrole chceli odomna nalezy od doktora pocas celeho roka a ja som nemala pretoze nechapem ako s cim som mala za nim chodit ked moj problem uz vedel. A lieky beriem cele roky.
@anonym_autor ty si sa ani neodvolala, keď ti zrušili ID?
Ale ved lekarka ta ma zaevidovanu a vie ti dat papiere o tvojom zdravotnom stave kedykolvek.
@anonym_a5fb9a Jedine, ze to cele je trochu inak, ako nam podsuva autorka...
@anonym_autor toto mi nejak nesedí. Lebo ak beriem lieky, chodím aj na kontroly a viem doložiť aktuálne výsledky
Tu bude niečo ine za problém
Ak berieš volnopredajne lieky, tak môžeš aj pracovať
A dajú sa robiť rôzne prace
@anonym_33150d Nemusí to tak byť. Ja mám napríklad čiastočný ID na herniu medzistavcovej platničky. Mám ju vyskočenú už 30 rokov. Keby som nepotrebovala dokladať lekárske nálezy kvôli ID, tak na neurológiu by som s tým už vôbec nechodila, lebo načo? Lieky od bolesti mi bez problému predpíše aj obvodný lekár /tie isté, ktoré mi predpisuje aj neurológ/.
Nájdi si druhého co ta bude dotovať
Pre tie rady s ID, zase ono nie je take lahke si to vybavit, lebo neviete pracovat xhodin... ono to aj realne treba obhajit a neustale riesit lekarov a behat.
autorka, zacat proste zneuzivat trosku situaciu, podvadza ta - tak si zacni odkladat peniaze a setrit a riesit nejaky iny prijem, vies byt zamestnana 4h, viac nevies pracovat = nepises co robit, ci manualne nevies robit, ci sediet za pc... proste riesit si druhy iny prijem, rezervu. Ono skor ci neskor pride situacia,ked ta aj poziada aby si odisla. Ak mas zdravotne problemy, mozno by bolo dobre sa s rodinou nejak pomerit trosku, lebo ak nemas zivotneho partnera, niekoho potrebovat budes, ak nie na byvanie, tak ako pomoc, podporu. Priatelov, rodinu...
@anonym_33150d Nemusí to tak byť. Ja mám napríklad čiastočný ID na herniu medzistavcovej platničky. Mám ju vyskočenú už 30 rokov. Keby som nepotrebovala dokladať lekárske nálezy kvôli ID, tak na neurológiu by som s tým už vôbec nechodila, lebo načo? Lieky od bolesti mi bez problému predpíše aj obvodný lekár /tie isté, ktoré mi predpisuje aj neurológ/.
@anonym_877c50 na herniu mas ID? Ved herniu ma kazdy treti clovek.
Autorka-najdi si ubytovnu, ak nemas na byt. A konecne sa postav na vlastne nohy a neparazituj. Ocividne tvoja choroba nie je taka vazna, aby si nemohla pracovat. Ubytovna ta vyjde na 150e a ostatok sa musis uskromnit.
@aperolcek ano.... ale vo vnutri ma to stale zozieralo.
@anonym_autor tak si sa mala odvolať.Oni si v systéme vedia zistiť, že si k doktorke chodila a lieky ti predpisovala.To tak ľahko si sa nechala odbiť?preto ťa podvádza, lebo vie, že nemáš kam íst.
@anonym_a5fb9a Jedine, ze to cele je trochu inak, ako nam podsuva autorka...
@anonym_4fdd4e veď toto...

@anonym_autor tak hladaj ineho co ta ubytuje. Co ak ta tento poziada......
aby si sa odstahovala?