Frustrácia z nerovnosti vo vzťahu
Ahojte. Asi tri mesiace byvam s priatelom, ktory je o dost starsi a ma deti,ja mam tiez deti z predchadzajuceho vztahu. Predtým som sa s priatelom vidavala asi rok. Odkedy sme v jednej domacnosti, vacsinu prac ostalo na mne. Dnes rano mi povedal, ze je posledny den a mohla by som umyt okna. Zda sa mi, ze som lacna pracovna sila, navarim, operiem, upracem, nakupim, obcas mu odveziem deti do skoly... Vsetko by som to rada urobila, rada sa staram o rodinu, ale moj partner toho pre mna vela neurobi, ziadne prekvapko, kino, vylet... kvety dvakrat do roka a tym to hasne. Som narocna? Mama mi vravi, ze mam byt vdacna, ze ma niekto chce s detmi 🙄 Nemyslim si to, lebo sportujem, staram sa o seba... Zacinam byt frustrovana a radsej by som bola asi sama, ako niekomu robit sluzku.... Co si o tom myslite?
@anonym_ea9683 tak ty si uplne mimo, mala som a mam moznosti. Xykrat som to tu napisala.
@anonym_autor tak prečo už nebývaš teda inde, keď si frustrovaná, keď máš kopec možností teda a ja som úplne mimo
@anonym_ea9683 nie k druhým pre pána. Ja som pochopila, že do sestrinho bytu, nie k sestre (predpokladám, ze v tom byte sestra nebýva).
@huxy k druhým som myslela aj sestru. K niekomu, čo zasa nebude ona zodpovedná za seba a za svoje deti. Mohla tam ísť bývať hneď teda a svoj prenajať zatiaľ kým prácu nemá a z toho splácať hypo. Sorry, ale za mňa je totálne nezodpovedná. A vlastne je mi to jedno. Nech ide bývať k hocikomu. Moj názor je ten, že v prvom rade robí aj on jej službu tým, že jej poskytol bývanie
@anonym_autor tak prečo už nebývaš teda inde, keď si frustrovaná, keď máš kopec možností teda a ja som úplne mimo
@anonym_ea9683 to je nenormalne ist byvat k partnerovi, ktoreho lubis? Tak sme sa rozhodli, ale niektore problemy vyskocia az casom, to je take nepochopitelne? Niektore zalezitosti sa riesia casom, neda sa vsetko vyriesit lusknutim prsta, zial.
@huxy k druhým som myslela aj sestru. K niekomu, čo zasa nebude ona zodpovedná za seba a za svoje deti. Mohla tam ísť bývať hneď teda a svoj prenajať zatiaľ kým prácu nemá a z toho splácať hypo. Sorry, ale za mňa je totálne nezodpovedná. A vlastne je mi to jedno. Nech ide bývať k hocikomu. Moj názor je ten, že v prvom rade robí aj on jej službu tým, že jej poskytol bývanie
@anonym_ea9683 ja ti tvoj nazor neberiem, neber ani ty môj. Ja si stále myslím, že ona bude na tom oveľa lepšie bez takého starého chlapa, čo si ju ani neváži.
Čo je nezodpovedné na bývaní niekde v podnájme, hoci je to sestra? Ach 🤦♀️
@anonym_ea9683 ja ti tvoj nazor neberiem, neber ani ty môj. Ja si stále myslím, že ona bude na tom oveľa lepšie bez takého starého chlapa, čo si ju ani neváži.
@huxy tak určite. Pravdepodobne sa aj jemu uľaví. Ja by som takého partnera v takom stave ako je ona veru nechcela vo svojom dome
@huxy tak určite. Pravdepodobne sa aj jemu uľaví. Ja by som takého partnera v takom stave ako je ona veru nechcela vo svojom dome
@anonym_ea9683 však ani ja takého starého chlapa. Kde by ma bral len za slúžku 🤷🏼♀️ a ani keby mi za to platil, by mi za to nestálo. Z jeho strany to nie je žiadna láska, a taký "vzťah" potom nemá žiadny zmysel
@huxy nezodpovedné je to, že predala strechu nad hlavou svojim deťom v 40ke a nekúpila za to menšiu nehnuteľnosť, aby tým deťom niečo po nej ostalo, aby mali niečo svoje a nemuseli sa sťahovať od sestry k frajerovi. A od toho by sa odvíjal aj jej vzťah k partnerovi
@huxy nezodpovedné je to, že predala strechu nad hlavou svojim deťom v 40ke a nekúpila za to menšiu nehnuteľnosť, aby tým deťom niečo po nej ostalo, aby mali niečo svoje a nemuseli sa sťahovať od sestry k frajerovi. A od toho by sa odvíjal aj jej vzťah k partnerovi
@anonym_ea9683 píše, ze to ide riešiť, byt...treba pozorne čítať...nejde vsetko hneď a zaraz, viem aké je to náročné, sama som to musela riešiť pred 2 a pol rokmi.
@anonym_ea9683 dievca, ty aj citas a pocuvas ine okrem hlasov v tvojej hlave? Uz si si bola patentovat svoje mudre rady na patentovom urade??? Vies aka je najvyššia forma vedomia? Ocividne ta caka este dlha cesta poznania... ale napriek tvojmu nastaveniu verim, ze zivot nebude k tebe prilis kruty 😘
@anonym_autor ach ..v živote som mojej manželke niečo nenakazal aby spravila,veď ona nieje môj sluha ..neviem mne by to bolo asi aj trápne jej povedať nech umyje okná
@anonym_autor dobre a čo povie, keď mu to vytknes, že si sa vrátila po víkende a je tam bordel?
Koľko detí vlastne s vami žije, tie jeho sú v striedavke?Ako veľké?Keď spolu žijete 3m ešte máš šancu to zmenit a nejako rovnomernejšie rozdeliť povinnosti, alebo zapojiť deti, keď sú väčšie.Dostanes peniaze kúpiš si byt a uvidíš ako sa to vykryštalizuje.Rozkazovat by som si nenechala kto by mu ich umyl, ak by si tam nebývala?každý skúša pokiaľ môže ísť... Možno jeho žena bola ťahúň a všetko robila ťažko povedať...ženy robia často chybu veď sa postarám atď a muži veľmi ľahko spohodlneju, až jedného dňa zistia, že majú hnilaka doma.Jeho pohľad je možno veď je doma, má dosť času...
@anonym_ea9683 a ešte k tej streche nad hlavou, ktorú predala deťom...tú nehnutelnosť splacala 2 roky?.koľko realne splatila z hypo? Minimum, absolútne. Nehnutelnosť by musela splácať ďalších kolko rokov? 28, kým by bola splatena? Nezvladala to platiť, tak radšej predala, ako by jej ju banka zhabala neskôr za nesplácanie. Praveze rozumné. Teraz už len riešiť niečo dostupnejšie
@tenerifka predala, lebo som ostala sama na velku hypo, na ktoru som nemala a nasla som si pracu v AT.
@anonym_autor Tak ak disponuješ ešte nejakými prostriedkami, pohľadaj nejaký aspoň dvojizbák a budeš mať menší úver a prenajímaj ho. Aspoň ak sa tento vzťah s výhodami poserie, budeš mať kam ísť a utiahneš to aj sama.
@anonym_ea9683 píše, ze to ide riešiť, byt...treba pozorne čítať...nejde vsetko hneď a zaraz, viem aké je to náročné, sama som to musela riešiť pred 2 a pol rokmi.
@huxy presne tak, to vedia pochopit len ludia, ktori to prezili na vlastnej kozi. Kazdy si predstavuje, ze su to zalezitosti, ktore sa daju riesit smahom prsta. Bohuzial skusenosti su neprenosne. A ta slovenska mentalita, podme vsetkych odsudit alebo minimalne upalit, ktori sa vymykaju nasim predstavam o zivote🤦♀️
Ja som len čakala,kam táto téma dospeje. Hold stihla som pokosiť a stále si budem myslieť,že je buď dobrá vymyselnička tém,alebo len lenivá 🤭. A inač,keby som mala začať umývať okná na našom dome, skončím pred Vianocami(tiež sa mi do nich nechce) 😁.
@huxy presne tak, to vedia pochopit len ludia, ktori to prezili na vlastnej kozi. Kazdy si predstavuje, ze su to zalezitosti, ktore sa daju riesit smahom prsta. Bohuzial skusenosti su neprenosne. A ta slovenska mentalita, podme vsetkych odsudit alebo minimalne upalit, ktori sa vymykaju nasim predstavam o zivote🤦♀️
@anonym_autor to je typicky modrokoňovské, zhodiť autorku. Že ona je chyba a všetko čo robí je zlé. A len názor dotyčnej je ten jediný správny a pritom ani nečítajú s porozumením.
Tak sa vyskusajte porozpravat s partnerom, povedz mu, ako aa citis, je este moznost, ze jemu to proste nedochdza. Ze aky je to pre teba pocit
@anonym_ea9683 a ešte k tej streche nad hlavou, ktorú predala deťom...tú nehnutelnosť splacala 2 roky?.koľko realne splatila z hypo? Minimum, absolútne. Nehnutelnosť by musela splácať ďalších kolko rokov? 28, kým by bola splatena? Nezvladala to platiť, tak radšej predala, ako by jej ju banka zhabala neskôr za nesplácanie. Praveze rozumné. Teraz už len riešiť niečo dostupnejšie
@huxy bolo do neho treba este vela investovat, je pre mna vyhodnejsie kupit mensi byt. Stalo ma to vela bezsennych noci a premyslania... su velmi tazke rozhodnutia, ale ty urcite vies...
Tak sa vyskusajte porozpravat s partnerom, povedz mu, ako aa citis, je este moznost, ze jemu to proste nedochdza. Ze aky je to pre teba pocit
@majlo1234 tak hej, len mi je to take sproste zacat tu temu... Ja nehovorim, ze je zly clovek, ale uplne sa vys.al a nechal to len mna.
@anonym_autor Tak ak disponuješ ešte nejakými prostriedkami, pohľadaj nejaký aspoň dvojizbák a budeš mať menší úver a prenajímaj ho. Aspoň ak sa tento vzťah s výhodami poserie, budeš mať kam ísť a utiahneš to aj sama.
@mysicka36 z mojej strany to nie je vztah o vyhodach, mohla som odist, ale neurobila som to. Musim to nejako poriesit, aby sa prebral. A byt si kupim, tam nie je o com diskutovat.
@mysicka36 z mojej strany to nie je vztah o vyhodach, mohla som odist, ale neurobila som to. Musim to nejako poriesit, aby sa prebral. A byt si kupim, tam nie je o com diskutovat.
@anonym_autor haha starý je šikovný, ma to spočítané.. prídeš po víkende a čaja ra neporiadok a kto ti kaze po niekom upratovať??
Sa bojíš otvoriť usta??
@majlo1234 my sme rovným dielom aj o starostlivosti o deti. Jednoducho je všetko rovnako nás oboch, tak rovnako sa o všetko staráme. Ale keď som bola doma, tak som upratovala ja, nakoľko on zarábal. Prišlo mi to fér. Keď on ma dlhšie voľno, upratuje všetko on, zasa aby to bolo fér. Preto mi príde normalne, že ona upratuje a on pracuje
@anonym_ea9683 to si jedina, ktoru poznam, z mojho okolia vswtky moje kamaratky to maju doma nerovnym dielom. A este take to, ze muz po praci stihne aj posilku, aj pivko s kamosmi, a zena musi aj preventivku k lekarovi planovat ako misiu do nasa🤣 lebo ved je na materskej
Ako uz spominala autorka, zivi sa sama, byvat by mohla inde, chce s nim byvat, lebo ho ma rada. Moze samozrejme ponuknut nejake sluzby na oplatku, ale nepride mi fer, ze sa stara o cidzie deti a mukluje na vsetkom.
Ja osobne by som v takom nastaveni nezila, radsej by som zvolila oddelene domacnosti, ved randit mozu aj tak. Odpadnu ti roboty a ostane len radost. Pripadne zistis, ze ti mevyhovuje ani ako randiaci partner
@majlo1234 tak hej, len mi je to take sproste zacat tu temu... Ja nehovorim, ze je zly clovek, ale uplne sa vys.al a nechal to len mna.
@anonym_autor mne je tiez tazko s muzom otvarat tieto temy. Som asi podobny typ, ako ty-vo baetkom sebestacna a to je niekedy pri muzich nevyhoda. Lepsie je to zahrat na nemtavu chudinku-zlatko, nedociahnem na okna, bojim sa na rebriku umyvat, neviem soferovat…aby chlap makal a citil sa ako hrdina🤣🤣🤣teda najlepsie by bolo efektivne komunikovat, ale v tom pokrivkavame
@tenerifka Toto sme vobec neriesili, myslela som, ze bude napomocny, predtym odo mna nic nechcel. Vravel, ze jeho ex skoro nic nerobila a bolo to na nom. Asi som mala nespravne domnienky. Dom je jeho, ja som moj predala, aby sme mohli byt spolu.
@anonym_autor predala🏠 si, tak rychlo nieco kup, lebo z teba aj prachy vytrieska🤔🤧
@huxy no neostane jej nič, keďže aj dane bude platiť z toho predaja. Na toto ale existuje poistenie hypotéky poprípade odklad splátok, keď človek príde o pracu.
@huxy no neostane jej nič, keďže aj dane bude platiť z toho predaja. Na toto ale existuje poistenie hypotéky poprípade odklad splátok, keď človek príde o pracu.
@anonym_ea9683 ak nebola v zisku, dane platiť nebude. Od zisku sa odpočítavajú úroky mimochodom 🤷🏼♀️
Poistenie hypotéky keď nezvlada platiť? Také neexistuje Odklad splatok? Ano, ale v registri sa to potom berie ako neplatenie nacas-problém s akýmkolvek iným úverom.
@anonym_ea9683 to je nenormalne ist byvat k partnerovi, ktoreho lubis? Tak sme sa rozhodli, ale niektore problemy vyskocia az casom, to je take nepochopitelne? Niektore zalezitosti sa riesia casom, neda sa vsetko vyriesit lusknutim prsta, zial.
@anonym_autor vo vedľajšej téme je diskutované že mnoho 50 + chlapov očakáva od ženy opatrovateľku , slúžku a neviem čo . Tvoj príbeh to do bodky naplnil. Ty nie si cieľ ako žena , ty si prostriedok k poriadku a k občasnému rozvozu detí . Prepáč ale ja si ani len v tom najhoršom sne neviem v 40 tke vedľa seba predstaviť 58 ročného chlapa a to v žiadnej oblasti . Ale tak každá je iná . Nájdi si čo najskôr vlastné bývanie a odsťahuj sa od neho. Vekom to bude len horšie a horšie. nebudeš len upratovať a rozvážať deti , ale časom sa budeš starať aj o neho.
@anonym_autor mne je tiez tazko s muzom otvarat tieto temy. Som asi podobny typ, ako ty-vo baetkom sebestacna a to je niekedy pri muzich nevyhoda. Lepsie je to zahrat na nemtavu chudinku-zlatko, nedociahnem na okna, bojim sa na rebriku umyvat, neviem soferovat…aby chlap makal a citil sa ako hrdina🤣🤣🤣teda najlepsie by bolo efektivne komunikovat, ale v tom pokrivkavame
@majlo1234 boze, uplne presne a este aj viem, ze na to doplatim 🤦♀️ ale ja v tom.vidim aj vyvhovu, cely zivot ma len ucili drz hubu a krok a v zivote mi to na nic dobre nebolo

@huxy aha, čiže zasa k druhým pôjde bývať. Nie, to nie je naozaj zúfalé. To je veľmi “zodpovedné” pre 40r matku detí. Ísť bývať k sestre a keď nie k nej, tak k frajerovi
Na jej mieste by som bola frustrovaná zo svojej bytovej situácie a nie z upratovania
@anonym_ea9683 nie k druhým pre pána. Ja som pochopila, že do sestrinho bytu, nie k sestre (predpokladám, ze v tom byte sestra nebýva).