Fungovalo by obnovenie vzťahu s bývalým partnerom?
Ahojte mám takýto výlev na nedeľu.. S ex mám 11 ročné dieťa, približne 8 rokov nie sme spolu, lebo som sa cítila vo vzťahu s ním veľmi sama..Problém je, že ho mám stále rada a už aj rok a pol sa spolu stretávame..(stále sme mali epizódky)..V štýle, že u mňa prespáva aj 4 krát do týždňa, aj spolu spávame..Pred dieťaťom sa tvaríme len ako kamaráti..Do spoločnosti sami dvaja nechodíme, s dieťaťom zriedkavo..Už mi to dosť prekáža, že to nie je oficiálne, ale predpokladám, že on to ani nebude chcieť posunúť - takto mu to vyhovuje, má benefity a nemôžem mu do ničoho kecať..Zároveň si myslím, že sa cíti stále ublížený, že som sa s ním rozišla, bolo tam aj veľa kritizovania z mojej strany..Aj keď myslím oprávnených, ale mohla som to podávať inak..Chcem to s ním ale už prebrať..Čo mi však vadí aj keď by chcel ísť náhodou do vzťahu, že aj keď pôsobí mužne, tak mi strašne chýbajú tie mužské veci u neho..Buď nevie hospodáriť s peniazmi, alebo má naozaj zle platenú prácu, pričom je podľa mňa šikovný..Býva v obrovskom byte, platí hypo, pričom tam len prespáva a radšej mohol ísť do menšieho a hypo si vyplatiť..Byt jak sme ho spolu kúpila nič tam nespravil a po tých rokoch, no nevyzerá dobre..Na dieťa mi dáva už 6 rokov výživné 150 eur a keď som chcela 200 zdá sa mu to veľa..Ešte aj tá práca ho veľmi zamestnáva..Ja dokážem tzaplatiť dieťaťu 2 dovolenky v zahraničí (nie all inclusive), 2 x tatry a sem tam ešte iné výlety, na dieťa platím určite viac, pričom si aj prácu musím prispôsobovať , on robí do 17 a nepohnem s tým, ja som si musela hladať tak aby som to stíhala..Na jednej strane mi j ho ľúto, nie je to zlý človek, ale strašne tvrdohlavý, držiaci sa vecí čo mu neslúžia..Keby sa dáme dokopy chcela by som ísť spolu na výlet, na dovolenku, aspoň raz za čas na kávu, do reštaurácie, sem tam pozornosť..A strašne ma štve, že ja ako žena si to viem zabezpečiť a pri ňom by som to nemala.. Aj nosenie na krúžky, všetko je v mojej réžii a akoby ma nebaví byť aj mama aj otec..Zároveň ako som písala je mi ho ľúto, mám ho rada, je to otec môjho dieťaťa..Rieším blbosť alebo je to neprekonateľné keďže ja som "bohatšia"a takéto aktivity by som musela ťahať ja? Pre uprestnenie nezarábam vôbec veľa, približne priemernú slovenskú mzdu ale napr.posledné 2 roky si privyrábam druhou prácou, čo vôbec nie je malina, ale proste mám túžbu mať sa lepšie, mať zážitky..Jednoducho ja vidím jeho potenciál, ale realita je iná..Pred dieťaťom sme boli spolu málo a popravde nikdy mi na peniazoch u partnera nezáležalo, bola som mladá..Alebo neviem či som mimo ja a mám prehnané požiadavky alebo nie..
@anonym_autor by som napisala ze jedine ze si ho adoptujes. Ale kedze mate sex tak ani to nie.
Za mna nikdy...zbytocne by si si uviazala gulu na nohu.
@enmery on je ho ochotny vyzdvihnut ale rozdiel je, ze on ma pracu a je ochotny robit tieto veci po nej a ja som si musela pracu hladat tak, aby som tieto veci stihala.. lubi ho, ale proste nevidel dobry vzorec v rodine, tiez sa otec moc nezaujinal a vsetko bolo na mame.. aspon z toho co som pocula..a ja pochadzam presne z takej istej rodi y..ale tieto veci som pochopila az neskor..
@anonym_autor A preto chceš takýto vzor dat aj dieťaťu. Nie, neľúbi ho. Ani Teba. Toto nie je chlap, otec a už vôbec nie partner...
@anonym_autor tak toto je ukážkou toho, kam až sú schopné niektoré ženy klesnúť
Boháča kde dávajú také ženy

@anonym_autor ja som bola rovnako sprosta, nasťahovala si k sebe chlapa, neprispieval nič, všetko som ťahala sama a trvalo mi skoro 2 roky to pochopit 🤦 stracaš svoj drahocenný čas
Hlavne on ziadny seriozny zaujem nema. Vytrase zadarmo gule ked potrebuje, byvanie a stravu matiez zadarmo. Cisty pragmatizmus. Sama si napisala, ze nikam nechodite. Preco asi??? Za 8 rokov si sa neposunula nikde. Fakt chces takto zit?
@luccija dieta ho lubi, aj on dieta..(nechcem tu pisat detailne lebo mam pocit ze ma tu niekto spozna) ale je pohodlny proste..problem je ze som otehotnela na zaciatku vztahu a skoro sme sa rozisli aj ked laska tam bola..nieco dietatu kupi, ale vacsinou je to tak ze mu musim.povedat a citim sa vtedy ako 15 rocna co od rodicov zobre peniaze..ja zmyslam tak zw radsej v mensom byte, ale trosku si ten zivot uzijeme a on tak ze wow mam 5 izbak ale nemam skoro na nic ine..ale mozno zaraba viac jak ja a zbytocne ho lutujem neviem..minule som aj nasla pracovnu ponuku ako situ pre neho a za podla mna fajn peniaze a povedal ze uz je stary, to by bolo narocne, ze chce mat klud 🤷♀️ ale.pointa mojho prispevku bola ze som chcela vediet ci nie som moc narocna..
@anonym_autor dievča moje, ty nie si náročná, ty si naopak extrémne nenáročná! Dávaš veľa a dostávaš málo. Prestaň sa podceňovať a pošli ho kadeľahšie, niekde a niekedy ťa čaká normálny, vyvážený vzťah
@bonboniera v pohode potrebujem to pocut..kamosky mi napr.hovoria ze mu mam dat este cas ze ma ma rad len som mu ublizila.. on je zo skromnych pomerov, ja si myslim ze on veri ze dava na dieta dost, nemyslim ze je lakomy..a popravde citim sa osamela, tak asi toto mininum mi je lepsie ako nic..(mam kamosky, vela zalub, ale proste vecer mi je smutno..)
@anonym_autor on VERI, ze dava na dieta dost?? Vy ste sa dvaja taki sprosti dlho hladali nez ste sa nasli, alebo to bolo prve, o co si zakopla?
Ved ho posadim jak male decko za stol, dam mu papier, pero, kalkulacku a diktujem, kolko ma stoji strava pre dieta, pomerna cast nakladov na byvanie, hygiena, zdravotna starostlivost, poplatky v skolke, skole, skolske pomocky, zaujmovy kruzok, cestovne, poistenie, oblecenie pre dieta, darcek k narodeninam / vianociam, o aku ciastku z vyplaty som prisla ked som bola s dietatom ocr, kolko ma stoja prazdniny, nejake vylety pre dieta, kino, divadlo, sportove pomocky, mozno maly nosi okuliare, potrebuje ortopedicku obuv alebo je napriklad celiatik, to tiez nieco stoji. No preberte sa obaja a rychlo.
To čo robíš je veľmi hlúpe a podľa mňa to vieš. Okay, spravila si si dieťa s lúzrom, okay stalo sa. Ale akými ľuďmi sa obklopuješ ta ovplyvňuje a aj tvoje dieťa. Namiesto toho aby si si hľadala poriadneho chlapa, tak sa stretávaš s týmto odpadom. Prepáč aj keď je to otec tvojho dietata, ale ak sa chlap nevie postarať tak za mňa nič iné ako chudák nieje. A žiaľ tebe asi záleží viacej na tvojej frnde ako na tvojej budúcnosti štastí a štasti tvojho dietata.
Ale skúsim sa do teba vcítiť, som ty:
- Cítim sa sama? Radšej budem chodit von s kamarátmi,kamoškami alebo sa budem spoznávať s novými chlapmi a raz príde ten správny. Lebo keď máš takúto kotvu bývalého tak ako chceš stretnut niekoho noveho?
- Chýba mi sex? Tak si nájdem priateľa, alebo aj kamaráta s výhodami ale nech je aspoň normálny preboha. Všetko lepšie ako tento lúzer naozaj.
- Chcem aby moje dieta malo aj otca, nielen mna ako otcu aj matku. Tak nájdi otca! Je hromada skvelých mužov a keď sa zahadzuješ s lúzrom tak len pripravuješ seba a svoje dieta o tých skvelých mužov.
Čiže, vypýtaj vyššie výživné a prestan sa s nim stretavat.
@anonym_autor on VERI, ze dava na dieta dost?? Vy ste sa dvaja taki sprosti dlho hladali nez ste sa nasli, alebo to bolo prve, o co si zakopla?
Ved ho posadim jak male decko za stol, dam mu papier, pero, kalkulacku a diktujem, kolko ma stoji strava pre dieta, pomerna cast nakladov na byvanie, hygiena, zdravotna starostlivost, poplatky v skolke, skole, skolske pomocky, zaujmovy kruzok, cestovne, poistenie, oblecenie pre dieta, darcek k narodeninam / vianociam, o aku ciastku z vyplaty som prisla ked som bola s dietatom ocr, kolko ma stoja prazdniny, nejake vylety pre dieta, kino, divadlo, sportove pomocky, mozno maly nosi okuliare, potrebuje ortopedicku obuv alebo je napriklad celiatik, to tiez nieco stoji. No preberte sa obaja a rychlo.
@sissy27 Ešte dúfam, že za 150 eur ma aj jeho priezvisko...
Za stopade mu otrcis?
Ked teba nema za nic, to si ty, ale oyebava ti decko.... No, skoda pismen.
@anonym_autor tak takto sa zadarmo rozdavat je najvacsia kravina aku moze zenska robit
On nie je schopny zatiahnut ani pizzu pre matku svojho decka a svojmu decku???...
Kedy si zase pride zasulozit a povyzierat ta...
🍄autor
•
Včera o 14:26
@sissy27
@anonym_autor ty kks, normalne mi ustrelilo dekel teraz 🤯 co ma zlateho vtaka v nohaviciach alebo co ti imponuje na pohodlnom, lakomom neschopakovi ??
Dobre si to vymyslel, hodi ti 150€ vyzivne na decko, pride sa vyspat, najest, osprchovat (doma usetrene), zasulozit a zije si svoj najlepsi zivot. Nechces este pred neho aj s prstenom poklaknut, nech si ta vezme?
@sissy27 mhm..mas pravdu..este ked si aj pizzu objednavame niwkedy platievame aj napoly lebo ze nema..ja som len chcela vediet ci nemam prehnane naroky..
@anonym_autor ja som bola rovnako sprosta, nasťahovala si k sebe chlapa, neprispieval nič, všetko som ťahala sama a trvalo mi skoro 2 roky to pochopit 🤦 stracaš svoj drahocenný čas
@terezia74 Ale toto nie je to isté, ona si ho nemusí k sebe nasťahovať, lebo on má dá sa povedať luxusný byt, rozišli sa a znovu k sebe chodia, k dieťaťu má dobrý vzťah a dá sa povedať, že ťažko niesol kritiku, kým boli spolu. Ona mala už aj druhý vzťah a nebol dobrý, že tento muž jej je akosi bližší. On tiež k nej chodí asi rád, len má obavu, aby to nedopadlo znovu tak ako keď sa rozišli prvý krát. Výška výživného záleží od platu.
Mne to pripadá tak, že tam nechýba veľa, aby obaja dospeli k tomu, že im je spolu dobre, a pokojne si ešte doriešili, čo tomu druhému vadí.
A ani nie je jednoduché nájsť si druhého muža a aby splňal všetko, čo by autorka chcela, ak takého nájde, potom by sa dalo skúsiť niečo robiť.
@terezia74 Ale toto nie je to isté, ona si ho nemusí k sebe nasťahovať, lebo on má dá sa povedať luxusný byt, rozišli sa a znovu k sebe chodia, k dieťaťu má dobrý vzťah a dá sa povedať, že ťažko niesol kritiku, kým boli spolu. Ona mala už aj druhý vzťah a nebol dobrý, že tento muž jej je akosi bližší. On tiež k nej chodí asi rád, len má obavu, aby to nedopadlo znovu tak ako keď sa rozišli prvý krát. Výška výživného záleží od platu.
Mne to pripadá tak, že tam nechýba veľa, aby obaja dospeli k tomu, že im je spolu dobre, a pokojne si ešte doriešili, čo tomu druhému vadí.
A ani nie je jednoduché nájsť si druhého muža a aby splňal všetko, čo by autorka chcela, ak takého nájde, potom by sa dalo skúsiť niečo robiť.
@petronelag ďakujem pekne áno pochopila si. Ja si myslím, že ma má rád, ale som ho zranila..Moja otázka skôr je, keďže ani ja som si nie ním istá..Proste city tam sú, ale vidí sa mi, že sme nekompatibilní..Źe či by sme vedeli spolu fungovať, aj keď ja som "náročnejšia" na život..On cestovanie, kávičky, výlety k životu nejak nepotrebuje..Aj keď mám pocit, že trpí tým, že nie je v živote nejak úspešný..Ale akoby si povedal, že jemu to takto stačí, proste pohodlie..komfort? a ja by som chcela muža, ktorý by platil o trošku viac..aby som sa citila ako zena..potom na druhej strane si poviem, ci nie je dolezitejsie to ako sa pri danom cloveku citim..ja mám toho dosť veľa a nevidím v mojom živote až tak priestor budovať si nový vzťah..mám prácu, cvičím 3 x do týždňa, dieťa ma časovo náročný koníček, ktorý nám zaberá aj víkendy a rada chodím po horách, mám veľa kamarátok..ja keď som mala rok toho priatela, tak vsetko som robila sama a este som sa mu "musela" vecer venovat..samozrejme nechcem to mať už takto "navoľno", lebo už sa dosť hnevám a vybíjam si to na ňom..keď to však nebude chcieť posunúť, tak nemusím už ani uvažovať, musí sám bojovať so svojimi zraneniami..
Vzťah s výhodami pre neho. Vie že si slabá že nevieš povedať dost a poslať preč túto atrapu chlapa a tak to zneužíva. Za tie roky si už dávno mohla byť s niekým normálnym. Je fajn a pekné čo všetko chces zazit vo vzťahu len nechápem prečo to chces od niekoho kto toho nie je schopný. Zvlášť keď už roky je jasné že sa nezmeni. Či posles ho navštíviť Lurdy? Keď aspoň ten sex je úžasný tak si ho nechaj na sex vo všetkom ostatnom si poradis aj bez neho. Som žena ale ženská logika je niekedy úplne mimo logiku a chapanie. To fakt je nutné sa až takto ponižovať kvoly jednej klobaske?
Vzťah s výhodami pre neho. Vie že si slabá že nevieš povedať dost a poslať preč túto atrapu chlapa a tak to zneužíva. Za tie roky si už dávno mohla byť s niekým normálnym. Je fajn a pekné čo všetko chces zazit vo vzťahu len nechápem prečo to chces od niekoho kto toho nie je schopný. Zvlášť keď už roky je jasné že sa nezmeni. Či posles ho navštíviť Lurdy? Keď aspoň ten sex je úžasný tak si ho nechaj na sex vo všetkom ostatnom si poradis aj bez neho. Som žena ale ženská logika je niekedy úplne mimo logiku a chapanie. To fakt je nutné sa až takto ponižovať kvoly jednej klobaske?
@sova7 ale mne nejde o sex 🙈 ked si zena mohla by si vediet ze sme emocne..ja tam mam city, o sex vobec nejde, ten mozem mat s mladsimi a krajsimi ale ja na taketo veci ani nie som..posledny mesiac som s nim ani nespala, lebo k sexu potrebujem vztah a proste nemam naladu ked je to takto.. moja otazka bola o inom..
@anonym_autor
Z toho, čo píšeš, je cítiť, že máš k nemu city, ale zároveň je tam už taká vnútorná únava. A ono to fakt nie je len o tom, že nezarába alebo že nemá iniciatívu. To je len vrch ľadovca.
Pointa je, že vy dvaja ste si túto dynamiku nastavili už kedysi – ty nesieš, ťaháš, je to na tebe, on si zvykol, že veci fungujú, lebo sa o ne postaráš ty. A ono to tak proste pokračuje aj po rokoch.
A to, že sa k nemu vraciaš, nie je nič „divné“ – telo sa naviaže na to, čo pozná. Aj keď je to polovičné. A vtedy stačia aj omrvinky, lebo je to lepšie ako úplné ticho, nič. Toto zažíva veľa žien.
A ešte keď si celý život počúvala, že si „príliš“, tak je jasné, že začneš pochybovať o vlastných normálnych potrebách. Ale to, čo chceš – trochu iniciatívy, spoločný čas, spoluúčasť na dieťati, aj nejaké výlety – to je úplne bežné vo vzťahu. Fakt nič prehnané.
Skôr mi z toho vychádza, že ty sa snažíš vzťah potiahnuť dopredu, ale on ostal presne tam, kde bol pred rokmi. A keď sa dynamika medzi dvoma nezmenila, tak sa nezmení ani vzťah… aj keby ste to nazvali „oficiálne“.
Možno ti pomôže na chvíľu dať pozornosť od citov a pozrieť sa na realitu:
– Keby si ho stretla dnes ako cudzieho chlapa, chcela by si ho?
– Keby toto žila tvoja dcéra, povedala by si jej, že je to v pohode?
– Čo sa za tie roky fakt zmenilo?
– A čo je tvoje úplne minimum, aby si sa necítila ako mama aj otec v jednom?
Niekedy to nepotrebuje „useknúť city“, ale pozrieť sa na to triezvo. A z toho potom príde aj odvaha na ďalší krok, akýkoľvek to bude.
@sova7 ale mne nejde o sex 🙈 ked si zena mohla by si vediet ze sme emocne..ja tam mam city, o sex vobec nejde, ten mozem mat s mladsimi a krajsimi ale ja na taketo veci ani nie som..posledny mesiac som s nim ani nespala, lebo k sexu potrebujem vztah a proste nemam naladu ked je to takto.. moja otazka bola o inom..
@anonym_autor Preboha, aj kopec žien má city k sériovým vrahom. Už som Ti napísala, o čom je tvoja "laska". Najhoršie, že vďaka tomuto vychovas ďalšiu mužskú nulu alebo ženskú, ktorá bude zo seba robiť rohožku. Ta petro neviem co nick, ešte nedala jeden normálny komentár, ona sa zastáva aj chlapa mlatiaceho ženu, úplne mimo. A mimochodom, jemu ide o ten sex a ma ho zadarmo a ver, ze neskúšal len u Teba, keďže ste rozidení.
@anonym_autor no tak načo ti je potom takýto chlap? Ved už si sa xy krát presvedčila že to s ním nefunguje. A keď už teda toto je pre teba jediný na zemi musíš sa zmieriť s tým že ho nezmenis a zvyknúť si na to aký je a na to že to čo ty vo vzťahu chces s ním nezazijes.
@petronelag ďakujem pekne áno pochopila si. Ja si myslím, že ma má rád, ale som ho zranila..Moja otázka skôr je, keďže ani ja som si nie ním istá..Proste city tam sú, ale vidí sa mi, že sme nekompatibilní..Źe či by sme vedeli spolu fungovať, aj keď ja som "náročnejšia" na život..On cestovanie, kávičky, výlety k životu nejak nepotrebuje..Aj keď mám pocit, že trpí tým, že nie je v živote nejak úspešný..Ale akoby si povedal, že jemu to takto stačí, proste pohodlie..komfort? a ja by som chcela muža, ktorý by platil o trošku viac..aby som sa citila ako zena..potom na druhej strane si poviem, ci nie je dolezitejsie to ako sa pri danom cloveku citim..ja mám toho dosť veľa a nevidím v mojom živote až tak priestor budovať si nový vzťah..mám prácu, cvičím 3 x do týždňa, dieťa ma časovo náročný koníček, ktorý nám zaberá aj víkendy a rada chodím po horách, mám veľa kamarátok..ja keď som mala rok toho priatela, tak vsetko som robila sama a este som sa mu "musela" vecer venovat..samozrejme nechcem to mať už takto "navoľno", lebo už sa dosť hnevám a vybíjam si to na ňom..keď to však nebude chcieť posunúť, tak nemusím už ani uvažovať, musí sám bojovať so svojimi zraneniami..
@anonym_autor a na vzťah nestačí keď si ty myslíš že ťa má rád to by to jeho spravanie inak vyzeralo keby ťa mal aspoň rád
Preboha zena prepac ale ty si hrozne hlupa.8 rokov zivota stratit robenim tajneho matraca otcovi vlastneho dietata a pritom je to taky biedny kus???Nemam slov.
Po lopate povedat, Fero takto to dalej nejde, mam ta rada, no ublizujem si, bud budeme fungovat ako rodina alebo sa vrat do svojho bytu, hotovo, mozno je ozaj kus dobreho chlapa, len neotesany, ale treba mu kazdopadne ukazat kde je sever, ty nie si narocna, ty si prilis skromna a tu jednu kavu a vylet mesacne zvladne kazdy chlap co aspon trosku lubi svoju zenu a vie, ze jej potom zaziaria oci a z toho zije a kvitne cela rodina, ale takto ta len vysava a ty ho este pofukas, no nie toto nie, taka masochistka hadam nie si
Po lopate povedat, Fero takto to dalej nejde, mam ta rada, no ublizujem si, bud budeme fungovat ako rodina alebo sa vrat do svojho bytu, hotovo, mozno je ozaj kus dobreho chlapa, len neotesany, ale treba mu kazdopadne ukazat kde je sever, ty nie si narocna, ty si prilis skromna a tu jednu kavu a vylet mesacne zvladne kazdy chlap co aspon trosku lubi svoju zenu a vie, ze jej potom zaziaria oci a z toho zije a kvitne cela rodina, ale takto ta len vysava a ty ho este pofukas, no nie toto nie, taka masochistka hadam nie si
@anonym_autor psycholog moja, psycholog....
Mam taky pocit, ze len žena si vie tak dokonale sama dod...t život.
@enmery mhm..ale co mam robit ked mam k nemu stale city? Mala som aj ineho partnera, ale tiez to nebolo ruzove a nebola tam z nojej strany az taka laska..ale jasne dakujem za nazor, urcite potrebujem otvorit oci..
@anonym_autor nechápem, aké city môže prechovávať žena k mužovi, ktorý ju považuje za obyčajnú handru
Nulová sebaúcta - preto si to k tebe dovolí.
Nemýľ si zúfalstvo s láskou.
@enmery náhodou, ten chlap je frajer... za 150 éčiek mesačne má 24/7 babysitting pre decko, hotel + sex 4x do týždňa a ešte aj príjemnú spoločnosť, keď si chce dať pizzu... vieš aký skvelý šukač to musí byť, keď mu toto všetko bez problémov prechádza?
Keď si predstavím, koľko míňam na tieto veci ja... len ticho závidím...
@anonym_autor ty kks, normalne mi ustrelilo dekel teraz 🤯 co ma zlateho vtaka v nohaviciach alebo co ti imponuje na pohodlnom, lakomom neschopakovi ??
Dobre si to vymyslel, hodi ti 150€ vyzivne na decko, pride sa vyspat, najest, osprchovat (doma usetrene), zasulozit a zije si svoj najlepsi zivot. Nechces este pred neho aj s prstenom poklaknut, nech si ta vezme?
@sissy27 v päťizbáku ho možno čaká nejaká modelečka 🙈😁

@anonym_autor Nie, chlap, ktorý da 150 eur na dieta, nie je ochotný ho raz vyzdvihnúť, ho nemiluje...presne ako Teba.
Ty si ešte skutočného milujúceho chlapa a otca nestretla...
@enmery on je ho ochotny vyzdvihnut ale rozdiel je, ze on ma pracu a je ochotny robit tieto veci po nej a ja som si musela pracu hladat tak, aby som tieto veci stihala.. lubi ho, ale proste nevidel dobry vzorec v rodine, tiez sa otec moc nezaujinal a vsetko bolo na mame.. aspon z toho co som pocula..a ja pochadzam presne z takej istej rodi y..ale tieto veci som pochopila az neskor..