icon

Fungovalo by obnovenie vzťahu s bývalým partnerom?

7. dec 2025

Ahojte mám takýto výlev na nedeľu.. S ex mám 11 ročné dieťa, približne 8 rokov nie sme spolu, lebo som sa cítila vo vzťahu s ním veľmi sama..Problém je, že ho mám stále rada a už aj rok a pol sa spolu stretávame..(stále sme mali epizódky)..V štýle, že u mňa prespáva aj 4 krát do týždňa, aj spolu spávame..Pred dieťaťom sa tvaríme len ako kamaráti..Do spoločnosti sami dvaja nechodíme, s dieťaťom zriedkavo..Už mi to dosť prekáža, že to nie je oficiálne, ale predpokladám, že on to ani nebude chcieť posunúť - takto mu to vyhovuje, má benefity a nemôžem mu do ničoho kecať..Zároveň si myslím, že sa cíti stále ublížený, že som sa s ním rozišla, bolo tam aj veľa kritizovania z mojej strany..Aj keď myslím oprávnených, ale mohla som to podávať inak..Chcem to s ním ale už prebrať..Čo mi však vadí aj keď by chcel ísť náhodou do vzťahu, že aj keď pôsobí mužne, tak mi strašne chýbajú tie mužské veci u neho..Buď nevie hospodáriť s peniazmi, alebo má naozaj zle platenú prácu, pričom je podľa mňa šikovný..Býva v obrovskom byte, platí hypo, pričom tam len prespáva a radšej mohol ísť do menšieho a hypo si vyplatiť..Byt jak sme ho spolu kúpila nič tam nespravil a po tých rokoch, no nevyzerá dobre..Na dieťa mi dáva už 6 rokov výživné 150 eur a keď som chcela 200 zdá sa mu to veľa..Ešte aj tá práca ho veľmi zamestnáva..Ja dokážem tzaplatiť dieťaťu 2 dovolenky v zahraničí (nie all inclusive), 2 x tatry a sem tam ešte iné výlety, na dieťa platím určite viac, pričom si aj prácu musím prispôsobovať , on robí do 17 a nepohnem s tým, ja som si musela hladať tak aby som to stíhala..Na jednej strane mi j ho ľúto, nie je to zlý človek, ale strašne tvrdohlavý, držiaci sa vecí čo mu neslúžia..Keby sa dáme dokopy chcela by som ísť spolu na výlet, na dovolenku, aspoň raz za čas na kávu, do reštaurácie, sem tam pozornosť..A strašne ma štve, že ja ako žena si to viem zabezpečiť a pri ňom by som to nemala.. Aj nosenie na krúžky, všetko je v mojej réžii a akoby ma nebaví byť aj mama aj otec..Zároveň ako som písala je mi ho ľúto, mám ho rada, je to otec môjho dieťaťa..Rieším blbosť alebo je to neprekonateľné keďže ja som "bohatšia"a takéto aktivity by som musela ťahať ja? Pre uprestnenie nezarábam vôbec veľa, približne priemernú slovenskú mzdu ale napr.posledné 2 roky si privyrábam druhou prácou, čo vôbec nie je malina, ale proste mám túžbu mať sa lepšie, mať zážitky..Jednoducho ja vidím jeho potenciál, ale realita je iná..Pred dieťaťom sme boli spolu málo a popravde nikdy mi na peniazoch u partnera nezáležalo, bola som mladá..Alebo neviem či som mimo ja a mám prehnané požiadavky alebo nie..

Strana
z3
enmery
8. dec 2025
@morpheuss

@enmery náhodou, ten chlap je frajer... za 150 éčiek mesačne má 24/7 babysitting pre decko, hotel + sex 4x do týždňa a ešte aj príjemnú spoločnosť, keď si chce dať pizzu... vieš aký skvelý šukač to musí byť, keď mu toto všetko bez problémov prechádza?
Keď si predstavím, koľko míňam na tieto veci ja... len ticho závidím...

@morpheuss Veď toto, ibaže autorka sníva o večnej láske...to si asi nepostrehol

stefanny
8. dec 2025
@anonym_autor

@bonboniera v pohode potrebujem to pocut..kamosky mi napr.hovoria ze mu mam dat este cas ze ma ma rad len som mu ublizila.. on je zo skromnych pomerov, ja si myslim ze on veri ze dava na dieta dost, nemyslim ze je lakomy..a popravde citim sa osamela, tak asi toto mininum mi je lepsie ako nic..(mam kamosky, vela zalub, ale proste vecer mi je smutno..)

@anonym_autor vies,my ti tu mozeme radit uplne hocico...v zivote nebudeme v tvojoch topanlach. Ak sa.lubiye,sadnite si ako dvaja ludia ktori chcu spolu byt a spiste si ocakavania a co ste ochotni do vztahu investovat. Nie nadarmo sa hovori laska hory prenasa...
A.este,zivot nie je o.kalkulovani ci sme si vo vsetkom fiffty....manzelstvo je o tom ist do vztahu urobit stastneho toho druheho,a ked to maju obaja tak,potom to klape

sissy27
8. dec 2025
@nyusika

@sissy27 v päťizbáku ho možno čaká nejaká modelečka 🙈😁

@nyusika urcite, na takehoto zbytocnika co nevie babe zaplatit pizzu, kavu ci decku dopriat, to urcite stoja v poradovniku vsetky modelky victoria’s secret 😂

detickyy
8. dec 2025
@danieli

Po lopate povedat, Fero takto to dalej nejde, mam ta rada, no ublizujem si, bud budeme fungovat ako rodina alebo sa vrat do svojho bytu, hotovo, mozno je ozaj kus dobreho chlapa, len neotesany, ale treba mu kazdopadne ukazat kde je sever, ty nie si narocna, ty si prilis skromna a tu jednu kavu a vylet mesacne zvladne kazdy chlap co aspon trosku lubi svoju zenu a vie, ze jej potom zaziaria oci a z toho zije a kvitne cela rodina, ale takto ta len vysava a ty ho este pofukas, no nie toto nie, taka masochistka hadam nie si

@danieli a ideálne k tomu by skutočne bolo, že peniaze, z ktorých žije naša rodina (bežný život, výlety, dovolenka) sú naše.

pikachu999
8. dec 2025
@enmery

Gratulujem k strateniu 8 rokov. On má za 150 eur sex a žiadne starosti a výdavky s deckom, k tomu si môže robiť, čo chce a s kým chce sa stretávať, sak ste "rozidení" a ty furt dufaš, že sa niečo zmení. Tu niet čo dodať. 8 rokov Ti ukazuje, že ničoho nie je schopný...ach bože, ženy.🤷‍♀️🤦‍♀️

@enmery dobré zhrnutie...

anonym_35acbd
9. dec 2025
@anonym_autor

@enmery mhm..ale co mam robit ked mam k nemu stale city? Mala som aj ineho partnera, ale tiez to nebolo ruzove a nebola tam z nojej strany az taka laska..ale jasne dakujem za nazor, urcite potrebujem otvorit oci..

@anonym_autor kde v tom celom vidis potencial?
Precitaj si prispevok este raz, ak nepochopis tak znova znova znova a este raz znova pokial ti to konecne dojde
Prosim ta, kde mas hrdost? On ti hodi vyzivovaciu omrvinku , ty obhospodaris aj seba aj dieta, nadries sa v 2 pracach a on si pride este pride k tebe vrznut a ty cela natesena a zalubena, normalne sa ti cudujem, ze si sa tu opisala ako inteligentna, zodpovedna, pracujuca matka
Si sama aj ked s nim
Nezmenil sa a nezmeni sa, necakaj, ze to bude chciet oficialne, zabudni
Pozbieraj trosku sebeucty a sebelasky dievca

jana_eyre_2
9. dec 2025

asi všetko už bolo napísané.. len ma napadlo, ty k nemu do toho 5i bytu chodíš?

aurora33
9. dec 2025

@anonym_autor toto nemôže byť skutočné. Naozaj sa až tak nemáš rada, že strácaš čas s takým ,,nič”?

katkazatka
9. dec 2025

Pekne mu k 150euram zauctuj vydavky na domacnost+300e-voda, kurenie, strava....
tolko slusnosti nema, aby po sexe zaplatil pizzu?? Naco je financne negramotnemu chlapovi 5 izbovy byt? Dnes sa vsetci takychto mnohoizbovych barabizni zbavuju. Je to financna zataz. Naco je samemu chlapovi 5 izieb??

danieli
9. dec 2025
@detickyy

@danieli a ideálne k tomu by skutočne bolo, že peniaze, z ktorých žije naša rodina (bežný život, výlety, dovolenka) sú naše.

@detickyy to ano, no su chlapi, co nie celkom ziju v realite, v potravinach si kupia svoju klasiku, ktoru maju vyratanu a potom ked im doma ukazes blok z obchodu kolko stoja potraviny na varenie desiate do skoly, potreby do skoly pre dieta, tak prekvapenie hodne novorocneho ohnostroja…on ma asi realne pocit, ze tych 150€ je kralovska suma zial…Nekupuje to nevie…

anonym_ab4c0d
9. dec 2025

Ty si si jednoducho za tie roky zafixovala ,ze si mu ublížila, on je chudák obeť a ty sa potrebuješ z toho "vyliecit" .
Nie ,nie je obeť a nie neublížila si mu .
Ze ste sa rozišli asi to malo dôvod...už len ten ,že napoly vsetko platíte. Takto rodina nefunguje. Peniaze sú spoločné a stará sa muz .
Ak by chcel aj on Vás už dávno sa inak správa. A hlavne by čas venoval dieťaťu. Keď môže chodiť na prespávačku, verim ,ze ten čas ma . Ale tu nie je ochota byt ani s vlastným dieťaťom. Platí veľa? Opäť. Pre svoje dieťa dám aj posledne a keďže žije sám, nemá inú rodinu mal by si svoje dieťa hyckat .

Lenže nehyčka, lebo mu je to úplne jedno . Kebyže je s nim všetko ôk,uz davno ma novu rodinu..ale asi tie ženy to pochopili omnoho skôr ako ty za 8 rokov .
To ti nechcem zle ani ta nechcem urazit . Ale tu cesta nevedie . Naozaj.

zazka666
9. dec 2025
@anonym_autor

@bonboniera v pohode potrebujem to pocut..kamosky mi napr.hovoria ze mu mam dat este cas ze ma ma rad len som mu ublizila.. on je zo skromnych pomerov, ja si myslim ze on veri ze dava na dieta dost, nemyslim ze je lakomy..a popravde citim sa osamela, tak asi toto mininum mi je lepsie ako nic..(mam kamosky, vela zalub, ale proste vecer mi je smutno..)

@anonym_autor doplácaš na neho. Aj emocionálne, aj časovo, aj finančne. Ked sa u teba stravuje, osprchuje, nemusí pohnúť palcom... a ešte ti nepomôže s dieťaťom a nechce dávať väčšie výživné, pričom sa priživí on. To je horšie ako lakomosť. Odstrihni sa a žiadaj vyššie výživné, hoci aj na súde.

zazka666
9. dec 2025
@sissy27

@anonym_autor on VERI, ze dava na dieta dost?? Vy ste sa dvaja taki sprosti dlho hladali nez ste sa nasli, alebo to bolo prve, o co si zakopla?
Ved ho posadim jak male decko za stol, dam mu papier, pero, kalkulacku a diktujem, kolko ma stoji strava pre dieta, pomerna cast nakladov na byvanie, hygiena, zdravotna starostlivost, poplatky v skolke, skole, skolske pomocky, zaujmovy kruzok, cestovne, poistenie, oblecenie pre dieta, darcek k narodeninam / vianociam, o aku ciastku z vyplaty som prisla ked som bola s dietatom ocr, kolko ma stoja prazdniny, nejake vylety pre dieta, kino, divadlo, sportove pomocky, mozno maly nosi okuliare, potrebuje ortopedicku obuv alebo je napriklad celiatik, to tiez nieco stoji. No preberte sa obaja a rychlo.

@sissy27 a k tomu energia a čas na výchovu dieťaťa. Opatrovateľka, ak chceš odísť na pár hodín...atd

autor
9. dec 2025
@jana_eyre_2

asi všetko už bolo napísané.. len ma napadlo, ty k nemu do toho 5i bytu chodíš?

@jana_eyre_2 nie, respektive velmi malo.. tak 3 x do roka..nepaci sa mi tam, potrebovalo by to zensku ruku a vynovenie a je mi pohodlnejsie ked on pride..

autor
9. dec 2025
@anonym_ab4c0d

Ty si si jednoducho za tie roky zafixovala ,ze si mu ublížila, on je chudák obeť a ty sa potrebuješ z toho "vyliecit" .
Nie ,nie je obeť a nie neublížila si mu .
Ze ste sa rozišli asi to malo dôvod...už len ten ,že napoly vsetko platíte. Takto rodina nefunguje. Peniaze sú spoločné a stará sa muz .
Ak by chcel aj on Vás už dávno sa inak správa. A hlavne by čas venoval dieťaťu. Keď môže chodiť na prespávačku, verim ,ze ten čas ma . Ale tu nie je ochota byt ani s vlastným dieťaťom. Platí veľa? Opäť. Pre svoje dieťa dám aj posledne a keďže žije sám, nemá inú rodinu mal by si svoje dieťa hyckat .

Lenže nehyčka, lebo mu je to úplne jedno . Kebyže je s nim všetko ôk,uz davno ma novu rodinu..ale asi tie ženy to pochopili omnoho skôr ako ty za 8 rokov .
To ti nechcem zle ani ta nechcem urazit . Ale tu cesta nevedie . Naozaj.

@anonym_ab4c0d vies co ano, citila som sa vinna, ale uz sa prave necitim, vidim chybu ze ja som nekomunikovala a on proste nie je nauceny..ja chapem co mi tu pisete lenze.. ja som od neho odisla, bola 4 roky sama s nejakymi randeniami a jednym vztahom..nakoniec som zistila ze je mi psychicky lepsie s nim ako ked som sama.. vyzeram dobre , normalne zarabam, mam vkastny byt (tym chcem povedat ze nie som nejaky pripad) ale teda nikoho zaujinaveho som nestretla..a to som nemala ani 30 ked som od neho odisla..

detickyy
9. dec 2025
@danieli

@detickyy to ano, no su chlapi, co nie celkom ziju v realite, v potravinach si kupia svoju klasiku, ktoru maju vyratanu a potom ked im doma ukazes blok z obchodu kolko stoja potraviny na varenie desiate do skoly, potreby do skoly pre dieta, tak prekvapenie hodne novorocneho ohnostroja…on ma asi realne pocit, ze tych 150€ je kralovska suma zial…Nekupuje to nevie…

@danieli Úprimne Ti napíšem, že takého muža by som si za manžela ani otca dieťaťa nevybrala. My sme od začiatku mali všetko spoločné (obaja to takto máme) a bolo obdobie, že som mala vyšší príjem ja, potom zase manžel, potom ja a teraz opäť manžel. To je život. Dokonca máme iba jeden súkromný účet z praktických dôvodov. Sme v manželstve 22 rokov a máme 4 deti. Fungovanie 50 na 50 si myslím nie je celkom v poriadku a zvlášť, keď si bola na MD. Neviem, aké je Tvoje vnútorné nastavenie, ale z nejakého dôvodu si sa rozhodla nebyť s ním a predsa si nakoniec bola a si. Skús si urobiť jasno sama v sebe a potom sa toho držať. Nikto Ti tu neporadí, lebo jedno Ti hovorí rozum a druhé srdce a rozhodnutie je len a len na TEBE. Skús sa pozrieť na vaše dieťa, aký chaos mu vy dvaja robíte v živote. Buď budete ako rodina spolu alebo od seba s dobrým vzťahom s dieťaťom. Potom možno bude v dospelosti žiť normálny život a nie vás kopírovať - to by asi nebolo celkom v poriadku ako ani to, čo žijete nie je v poriadku. Prajem rozumnosť v tomto celom.

muchotrafka298
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_ab4c0d vies co ano, citila som sa vinna, ale uz sa prave necitim, vidim chybu ze ja som nekomunikovala a on proste nie je nauceny..ja chapem co mi tu pisete lenze.. ja som od neho odisla, bola 4 roky sama s nejakymi randeniami a jednym vztahom..nakoniec som zistila ze je mi psychicky lepsie s nim ako ked som sama.. vyzeram dobre , normalne zarabam, mam vkastny byt (tym chcem povedat ze nie som nejaky pripad) ale teda nikoho zaujinaveho som nestretla..a to som nemala ani 30 ked som od neho odisla..

@anonym_autor komunikacia Ti nepomoze, ak ten druhy nema o nu zaujem a nevie sa s tebou bavit. A hlavne, on nechce. Lebo keby chcel, tak ste davno "oficialne" spolu. On je s tebou preto, lebo nema nic lepsie a tak sa uz pozri konecne realite do oci. Ze ste spolu len "tajne" nikam nechodite, nie si jeho oficialna partnerka. No preco asi? Lebo to s tebou nemysli vazne, aj ked mate dieta. A ze Ti plati 150 EUR vyzivne a to staci?!? Na dieta mozno ano, ale urcite nie na to, aby si ho zivila a byval zadarmo u teba.

laila22
9. dec 2025
@enmery

@anonym_autor Materská a stále napoly, to mi stačilo a tento VADNÝ kus paródie na chlapa Ti nedával spávať? Ja nemám slov....!!!

@enmery ešte si necha zaplatiť polku pizze... 🤦. Vlastnému dieťaťu kupuje pizzu na polovicu s mamou. To, že on je vyžirka mu neprekáža.

alienkami
9. dec 2025

Ja neviem, podľa mňa si sa s ním prakticky nerozišla. Mali ste možno chvíľu pauzu a teraz máte taký vzťah-nevzťah... skôr priateľstvo z výhodami (hlavne on má z toho výhody). Ak tomu silou-mocou chceš dať šancu, tak skúste párovú terapiu. Aj keď si myslím, že on na to nepristúpi. V tom prípade by som dala ultimátum. Buď na vzťahu zapracujete alebo sa definitívne rozídete. A rozhodne požiadaj o zvýšenie výživného. 150€ je almužna, nie výživné.
Strácaš čas, ktorý ti nik nevráti. Dieťa má z toho v hlave guláš - to tiež nie je do budúcna žiadna výhra, taký vzor rodiny. Celé zle!

srnka79
10. dec 2025

@anonym_autor stale kazdy melie len o peniazoch. jednemu je urcita suma vela a druhemu malo. sustavne len tlak, naroky a porovnavanie s inymi. na zaklade kratkeho prispevku odsudit ludi, ktorych nepozname? ved sme dospeli. neda sa na zaklade nazoru neznamych ludi robit dolezite a zivotne rozhodnutia. ak mas pocit, ze to nie je ok, tak to treba vydiskutovat a prejst si naroky, spoluzitie, cely system. ja nepoznam ani teba ani jeho a neviem, ako fungujete realne. svagrina dostava od otca dietata 50 eur a este mu to bolo vela a ona ma pracu aj normalneho chlapa, tak to neriesi, dieta s nim nema ziadny extra vztah, moze si za to sam a tak im to vsetkym vyhovuje, resp. nestarame sa do nich a neposudzujeme to. 150 eur nie je ani vela, ani malo (resp. aj to aj to) - zavisi od toho, kto a akymi ocami sa na to pozera... kolko on zarobi a kolko si moze dovolit a akym stylom celkovo fungujete, ako minate, co povazujete za dolezite. ja dokazem vyzit aj z mala, lebo mi na nezmysloch nezalezi, dolezitejsia je pre mna pohoda, objatia, prijemne straveny cas, to, ci sa zaujima, nie je sebecky, zastupi v case choroby, ci sa sprava pekne k dietatu a venuje sa mu ako otec. sposob spoluzitia nehodnotim, ak vam to vyhovuje, je to ok. ak ho lubis, je to ok. snad dospely clovek dokaze zhodnotit, ci ho niekto vyuziva, zneuziva, alebo len normalne funguje najlepsie ako vie. pardon, ale zo sexu mate pravdepodobne potesenie obaja, tu by som to ako obchod za "ubohych" 150 eur nebrala😀 existuje mnoho moznosti, ako veci posunut dopredu. byvat spolu vo vacsom a mensi byt dat do prenajmu, alebo aj opacne, ak nie je lump a neprepije, neprehra ho, tak ho dieta casom zdedi... mnoho dam na koni ma dokonale zivoty s dokonalymi muzmi (netusim, skadial ich beru a kde sa taki rodia) - su krasni, mudri, zdravi, pracoviti, stedri, bohati, verni... no ja neviem... najlepsie sama vies (rozumom i srdcom), aky chlap ti vyhovuje a ci je to on, alebo ci dokazes najst lepsieho, pripadne nakopnut tohto k zmenam k lepsiemu. moj dlhe roky zarabal malo, nevykopla som ho preto, casom nasiel pracu, ktora ho aj bavi aj zarobi. nikto nie je dokonaly a ocakavat, ze clovek stretne dokonaleho chlapa je hlupost. vacsinou, ak ma mnoho penazi, lebo podnika, tak potom vacsinou nema cas v sukromi. podla mna, ak si niekto kupi 5-izbovy byt a dokaze ho splacat, tak pravdepodobne nezaraba malo, ale to su len moje domnienky, vyplatnu pasku nevidim. len treba byt k sebe uprimna, nebyt s niekym, kto mi dlhodobo zere nervy a zdravie len preto, aby som nebola sama a predstavit si, ake by to bolo byt upne sama alebo s niekym inym a hned to bude nad slnko jasnejsie...

Strana
z3