icon

Hádka ohľadom varenia

1. júl 2020

Dobry den, chcela by som si precitat vas nazor, isli sme vcera s muzom do obchodu, som uz roky doma s detmi a asi prispelo k tomu aj to, ze mam svoje dni, tak som sa ho viackrat spytala co mam varit..uz mi dosli napady a tiez je o nervy denne varit, tak som povedala, ze ma to uz nebavi.. zvrtla sa zvada, ze len pi..jem ohladom tohto, ved, ze sa mam naucit soferovat, ked on ma sa naucit varit.. asi sa ho to dotklo, ze to nevie.Mna sa zase dotklo ako mi povedal, ze

anita6666
1. júl 2020

@pribinak samozrejme,to bolo len na ilustráciu...ja by som mohla knihu o tom napísať... najlepšia perla bola,keď sa istý muž nechal počuť,že sa nikdy žiadnej žene nebude za nič ospravedlnovat (aj keď objektívne chybu urobil) lebo nikdy chybu neurobil,ona si zaslúžila a keby sa mal naaaahodou ospravedlnit,tak ostane radšej sám 😀

pribinak
1. júl 2020

@anita6666 je to chuj, bez debaty

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
katkati
1. júl 2020

Máš pravdu, nezachoval sa pekne. Pri štyroch deťoch po práci by mohol mal ísť nakúpiť aj sám a vôbec nič by sa mu nestalo, keby ťa občas pri varení vystriedal už len kvôli tomu, aby ťa to to neubíjalo, ten stereotyp, že každý deň tie isté starostí, ten istý kolotoč. A vodičák si určite urob, Uvidíš,akú ti to prinesie slobodu.

anita6666
1. júl 2020

@perdulka7 áno 😀

lindusss2016
1. júl 2020

Ty sa nemas ospravedlnovat za to, co ti povedal on. Ale za to, co si povedala ty. Prepiskol to, ale to je jeho problem, bie tvoj. Ty bud zodpovedna za svoje spravanie. Rozpravala si sa s nim pekne, nez ti zacal nadavat? Alebo si zvysovala hlas a zabrdala? Ak si si vedoma toho, ze si nespravila nic, tak sa samozrejme neospravedlnuj. Ak si bola mila, milujuca a laskava, nemas sa za co ospravedlnovat. Ak si vsak do neho rypala, vycitala mu, odvrkovala a pod, mas aspon nad cim rozmyslat. Na hadku treba dvoch, zamysli sa nad tym a verim, ze na nieco prides

autor
1. júl 2020

@lindusss2016 nebola som nevrla, nekricala ani nic.. spytala som sa.. a pred obchodom este raz.. on opravoval dvere a zdrzal sa a na moju kludne polozenu otazku, ze ci to nemohlo pockat, kym sa vratime z obchodu a prechadzky, zozuril a ze stale len pi... em a to sa ma dotklo.. bola to naozaj len otazka v klude

pribinak
1. júl 2020

No vidíš. Keby si mala vodicak, ideš si sama v klude nakupovať. Decka mu necháš, ty sa ideš poobzerať čo predávajú, medzitým pozrieš čo varia iné mamky na koni a máš kľud

Takto otravujes, aby tá odviezol. Ten je nervózny že ti musí robiť taxikára a potom sa hádate

majulino
1. júl 2020

hadka pre nic a kramy ta neospravedlnuju. ja som uz teraz tiez doma najprv na pn a teraz uz na MD a ko pise vyssie jedna baba, muza absolutne nezaujima co bude navarene. ked som pracovala ani moj muz sa ma nepytal co ma varit a to som teda tahala v decembri 11 dni po 14hodin denne cize varil len on a potom pocas viianocnych prazdnin deti varil opat len on lebo ja som bola tiez denne v praci { fyzicky nenarocna praca a cim dlhsie som v praci tym vacsi zarobok mam} ani raz sa ma neopytal co ma varit alebo ci toto moze byt, proste navaril a hotovo.

a cez co sa nevies preniest? Ze spomenul, ze mas odist? ja som s manzelom 11 rokov a niekolkrat on mna aaj ja jemu som povedala, ze ak sa mu nieco nepaci nech sa zbali a ide si hladat krajsiu lepsiu a milsiu... toto co opisujes je totalna hlupost, kvoli ktorej by som ani nemrkla, lebo nikde nevidim, ze by ta bol urazil

autor
1. júl 2020

@pribinak nie mylis sa moja, neboli sme autom, na kociku s malou.. on chcel ist

majulino
1. júl 2020

@pribinak z toho je aj moj nervny, uz niekolkrat mi daval ako darcek peniaze na vodicak 😅

pribinak
1. júl 2020

Ale keby si mala vodicak, zoberieš auto a ideš kde chceš a nemusíš ťahať nervozneho muža
Ale rob čo chceš, tvoja vec

jumama
1. júl 2020

Ja ta uplne chapem. Nasa dcera je vyberavy jedak, muz zase rad vsetko mozne ochutnava a to sa tyka aj modnych diet - paleo, aj frutarianom chvilu bol, potom si oblubil proteiny do vsetkeho pchat.... teraz zase take cosi ze dva razy denne len je, sladke mi zakazuje urobit, ale u maminy sa tym napcha a pod. Cize plne chapem, co je to nevediet, co varit. Ja ked sa aj nasich spytam, tak dcera povie to svoje "ryza a maso" a muz povie zapekane cestoviny alebo zemlovka 🙂 Dcera nezje ani zapekane cestoviny ani zemlovku. Nuz a teraz moja rada: V manzelstve treba vediet odpustat. Vypustili ste obaja paru, mate asi toho obaja dost svojho, nemate si cas oddychnut ani ty ani on... Staci sa ospravedlnit, nevahat spravit prvy krok, lebo to v konecnom dosledku zlepsi situaciu. Ja som taka, ze pokricim, aj sa pohnevam, ale neurazam sa, nezduvam dva dni. Moj muz sa nehneva na to, co mu vravim, ale ako to vravim, ze kricim. Nastastie aspon potom ked sa ukludnim a ospravedlnim za kricanie, tak si vypocuje a pol hodinu sa snazi tvarit, ze sa vsetko zlepsi 🙂 Varenie som vyriesila tak, ze mam v kuchyni zaveseny zoznam 15-20 jedal, co v nasej rodine prejdu a varim tie dokola. Ked neviem co, kuk do zoznamu, co sme mali nedavno vynecham a nieco si spomeniem. My pracujeme obaja z domu, teraz leto, varit treba stale. Na scvoknutie. Ak by sme sa stravovali sami, znesieme aj len zeleninove salaty, aj vseliake rychle jedla. Ked chodi cez rok do skoly, tak varim aj polievky aj vselico ine pre nas. Dcera zeleninove jedla odmieta, ja ju nenutim, uz je to par rokov, co je to tak. Prepasujem jej mrkvu do stavy s jablkami a pomarancami, niekedy aj do rajcinovej polievky rozmixujem a neriesim.

dskjhfdlkdjhl
1. júl 2020

Ako male deti. Treba najskor dospiet a potom zakladat rodinu.

mlska19
1. júl 2020

Ok, hádka prebehla. Niekedy je lepšie si vykričať ako to v sebe dusiť a nájsť si bokovku. Každopádne si treba čo najrýchlejšie uvedomiť, že byť hausfrau u nás pre ženu predstavuje nemalé riziko. Treba myslieť na seba, okamžite si nájsť prácu, rekvalifikovať sa. Žiadne spoliehanie sa na živiteľa rodiny. Toto nerobí dobrotu vo vzťahu, ak je žena takto dlho doma bez príjmu. Aj keď zo začiatku len na pár hodín, ale postupne smeruj k vlastným financiám. Muži si ženu, ktorá je puťka, vždy prestanú vážiť, sú si istí jej závislosťou na nich a niekorých aj štve, že všetko bremeno príjmov je na nich. Veď ak by vypadol - čo bude s deťmi pri žene, ktorá totálne vypadla z pracovnej reality? Ďalšia vec je, o čom sa s takou ženou rozprávať? O tom, čo sa bude variť? O deťoch? O najnovších upratovacích vychytávkach? Na manželstvo málo.

lindusss2016
1. júl 2020

V tom pripade sa ta to nemoze dotknut, ak sa ta to netyka. Upozornila by som ho, ze ak nezmeni slovnik, nebudem s nim dalej komunikovat

alchemilkazltozelena
1. júl 2020

Akoby som o nas citala..
Muz nevie nic varit, ja som nemala vodicak..
Tak sme si pred rokom povedali ze sa na to dame.. ja - vodicsky a muz varenke.. ja som sa veru na vodicak dala a aj som ho nedavno urobila!

A teraz hadaj ci on sq naucil varit?
Myslim ze poznas odpoved..

Nie, nenaucil

maciatkolulu
1. júl 2020

@anita6666 no najmä so štyrmi deťmi a bez ovládania šoférovania, to je len tak, že dovidenia a viac ma nevidíš. 😂😂😂😂
Každopádne, takéto hádky sú o ničom, jemu ruoli nervy, tebe tiež, ospravedlniť sa navzájom a ty porozmýšľaj, či by ti nebolo lepšie ba pár hodín si niekde privyrobiť, oni asi to tiež nie je "prechádzka ružovou záhradou" živit 4 deti plus vás.... Uvar co vieš, že všetci jedia a hotovo, pripadne sa eouved a zabezpeč sama😂to ako čierny humor

eliska13
1. júl 2020

Normálne ste obaja vybuchli za blbosť aj mne vadí, že muž nevarí x hádok kvôli tomu, ale tak aspoň cez víkend osupe zeleninu, nakraja mäso...tiež mi povedal, že nie je kuchar mala som si kuchára nájsť😀divné zmýšľanie tiež nie som kuchárka musela som sa naučiť aj z receptov na webe.To sú hádky o ničom viac by mi vadilo nejaké vytykanie ako si o ničom a môžeš ísť...chlapi neznášajú toto lamentovanie zas neviem čo variť, stále len periem, upratujem😅a čo, keď si zobral do roboty bagetu odpadlo z neho?Teba urazilo, že varíš a on Ti povie, že je hladný jedným uchom dnu druhým von😊nedaj sa vyprovokovat

ajka0207
1. júl 2020

To ste sa prvy raz pohádali? Musite mat velmi pekny vztah, ak doteraz hadky neboli. My mame deti len dve a sme uz celkom vyhoreny obaja. Obcas to zajde do takej riadnej hadky ale vieme obaja ze ju chceme prekonat. To co pises mi nepripada nejak vynimocne v manželstve kde su male deti. Moj je tiez taky, co sa jedla tyka, sam si nepovie a potom frfle ze zase mame toto. Ale uz sa naučil ze ked nechce, nemusi jest a ja zase ze to ze neje to co som navarila neznamena ze ma nema rad.

spadnutaslivka
Autor odpoveď zmazal
ukulela
1. júl 2020

Ach varenie... Ja keď sa môjho 30x pýtam čo chce jesť, možno raz mi povie konkrétne jedlo. Ja si napríklad odmietam plánovať varenie formou jedálneho lístka ale to nie je zlý nápad A tebe by to možno vyhovovalo. V pondelok segedín na dva dni v stredu špagety štvrtok a piatok francúzske krumple za 2 veľké plechy, v sobotu ja neviem upeč kurence.... V ten deň keď nebudeš variť možno stihneš zvrtnúť nejakú bublaninu alebo tak. Naozaj asi nemôžeš chcieť aby ten muž varil pre 4 deti keď chodí do práce a zarába. Pomoct ti môže to je jasné. ale keď to skrátka nevie tak si vezmeš na svedomie to že budú deti celý týždeň jesť konzervy a párky? Skôr si naozaj unavená zo života ... Možno naozaj skús si urobiť zoznam ja neviem desať-pätnásť jedál ktoré skúsiš variť dokola...

ivangeline
1. júl 2020

No musíte sa dohodnúť vy a nie my tu s tebou. Hádam také cestovný s niečím navarry vie,či? Alebo raňajky pre všetkých cez víkend? Hneď by so sa cítila lepšie,nie? Ak sa nedohodnete,ostane to aspoň tak ako bolo... nič nové...ale za zmeny treba bojovať,ak ich potrebuješ. 🙂

leskovael
1. júl 2020

Hadka koli ničomu, variť ta už nebaví ked ti prídu nápady, mate 1,5 ročne deti ak som pochopila koment...takže si pravdepodobne unavená už aj ty, on mohol byť tiež unavený/nervózny z práce, nevieš čo riešil... Príde domov, musí ťa odviezť na nákup a ty začneš nadávať že ťa to už nebaví.... Tak sa nečuduj.. Obaja ste hádku vyvolali,asi nielen on.. A hlavne, chlap povie čo chce jesť tak 1x zo 100🙄 ty si pripravuj jedálniček na viac dní, keď ta muž vozí na nákup nebudeš aj ty nervózna v obchode že vlastne ani nevieš čo máš kúpiť... , takto bude nákup "jasný" lebo budeš vedieť čo brať.. Toto ma predsa každá žena, že prídu dni, z vlastnej skúseností ako naschvál niekoľko dní po sebe, kedy nevie čo variť. Obidvaja ste to prehnali, on rečami ako pôjdeš od neho keď to bude takto pokračovať a podobne a ty tvojou reakciou keďže si tiež asi pridávala do ohňa (ked si úplne zbytočné citujem p******** ešte aj v obchode.. ) ohrdnute ega bokom, priznajte si že ste obidvaja vybuchli a ide sa ďalej... Povedz že ty sa už nebudeš sťažovať nato že nevieš čo variť a on nech ti nerozpráva také veci, aké pri hádke povedal..

autor
1. júl 2020

@leskovael ahoj,nieje to tak ako pises...isli sme pesi,chcel ist s nami a rad nakupuje..cize nemusel nic ako pises :-/ uz sa stalo

autor
1. júl 2020

@ivangeline nechcela som dohodu tu s vami 🙂 ,nie nevie to navarit,teda neskusil,ozno by vedel,kde nieje vola,nieje cesta

maciatkolulu
1. júl 2020

Tak sa rozved a hotovo

autor
1. júl 2020

@maciatkolulu to urcite nie,rozvod nevedie k nicomu...dakujem za reakciu

ivanka12311
1. júl 2020

Ak sa naučíš šoférovať to je len plus pre teba, že budeš nezávislá na mužovi.A k tomu vareniu veď uvar normálne do väčšieho hrnca na dva dni, a máš pokoj neviem prečo si to takto komplikuješ.Aj ja tak varím ;)

autor
1. júl 2020

@ivanka12311 tak varim a nevyjde to na 2dni...preto je normalne si myslim,ze sem tam dojde inspiracia na varenie