icon

Hľadám nestranný pohľad – často u rodičov, partnerovi to prekáža

12. mar 2026

Ahojte,potrebovala by som si prečítť niekoho nestranný názor.Mám priatela,sme spolu skoro 6 rokov. Pracuje v zahraničií,čo nie je problem už sme si zvykli.Náš hlavný problém je v rodine. Proste teraz sme sa pred pár mesiacmi presťahovali a hľadám si prácu. Je to trošku ťažšie v dnešnej dobe čiže to trvá dlhšie.Problém môjho priateľa je vraj to že chodím často k mojim rodičom napríklad som tam týždeň a tyždeň doma pretože sa sama nudím,ale pritom si hľadam aktívne prácu,robím kurzy a chodím na všetky možne pohovory.No ak v konkrétny týždeň nemám čo robiť tak idem k rodičom,mám tam neter a synovca blízko nich a aj stále ma volajú.Priateľovi vadí že som malo čo doma,ale čo tam mam realne robiť sama? A ďalšia vec ame bezdetní tak aký by malo pre mňa význam byť stále doma.Striedam to a bývam hodinu od rodičov.Plus keď tam pridem stále mi minimálne raz v telefóne vyčíta že som mala čo doma.Neviem možno je to čudne aj z mojej strany no chcela by som počuť nestrannú osobu 😇

Strana
z2
personality
13. mar 2026

A to co toľko chodis po pohovoroch? A následne "týžden nič nemáš". Tak chodíš alebo nechodís na tie pohovory? A to nevieš na akú prácu máš kvalifikáciu, ci prečo Ta nikde nechcu?
Kto si hľadá prácu reálne, tak ma aj viac pohovorov za deň a nie ze týždeň co týždeň opakovane nič. Keďže nebavíme sa tu o jednom týždni u rodičov... Mam pocit, že Ti to takto vyhovuje doma sa prebavit.

anonym_9d213d
13. mar 2026
@anonym_6d566d

@motylik2559 pre všetkých, ktorí sa divia, prečo nejde autorka pracovať do obchodu. Vysvetlím svoj prípad. Som právnička. Som vo veľkom meste. Právnické pozície voľné sa vyskytujú zriedka. Ak je voľné miesto, príde aj 10-15 uchádzačov na jedno miesto. Je tu aj Právnická fakulta, každý rok nový absolventi. Chcem ísť pracovať aspoň do obchodu. Ale ma NEVEZMÚ. Ani do DM, ani Lidla, ani Freshu. Nechcú právnika, lebo vraj som prekvalifikovana, bez skúseností a o chvíľu pôjdem zase preč. Takže som dlhodobo nezamestnaná, aj keď chcem pracovať. Na úrade práce som hovorila, čo to je, či mi nemôžu pomôcť a pani mi rovno povedala, že škoda času sa mi hlásiť na pozície vo výrobe, obchode, NEVEZMÚ má. Takže asi tak, pre ostatných, čo nie sú v obraze.

@anonym_6d566d ja kebyze som dlhodobo nezamestnana a CHCEM pracovat, tak si vyhodim zo životopisu vs alebo si spravím opatrovatelsky kurz alebo pojdem robit chyznu do rakuska alebo nieco..

pedro1234
13. mar 2026

Len sa chcem spýtať - ty si sa každý druhý týždeň nasťahuješ k rodičom? To znamená že sa o teba starajú a spíš u rodičov. Správne som to pochopil ?

anonym_6d566d
13. mar 2026
@anonym_9d213d

@anonym_6d566d ja kebyze som dlhodobo nezamestnana a CHCEM pracovat, tak si vyhodim zo životopisu vs alebo si spravím opatrovatelsky kurz alebo pojdem robit chyznu do rakuska alebo nieco..

@anonym_9d213d tak to by som mala v CV len ZS a SŠ, lebo právnika som robila hneď po VŠ a to už 25 rokov. 🤔🤣🤣🤣To nie je veľmi múdra rada. 🥴Ale ďakujem za návrh.

margotka17
13. mar 2026

@anonym_autor ja by som tiež chodila domov k rodine, aby som sa doma sama nenudila.

anonym_809c53
13. mar 2026

@anonym_autor a čo sa priateľ stará kde si, keď on je preč? Si u rodičov, nie u nejakého chlapa.

cacianka
13. mar 2026
@motylik2559

@anonym_autor A ked si u rodicov ten tyzden a pocas toho tyzdna tam ti zavolaju, ze mas prist na pohovor trebars dalsi den alebo obden, tak to posuvas na tyzden, ked si doma? Lebo predpokladam,ze pracu si hladas hlavne v mieste aktualneho bydliska. To ti nikto nedal este pohovor na ten tyzden, ked si u rodicov? Ci to odsuvas, alebo si nabalis tak veci, aby si isla na pohovor a vratila sa k rodine? No takto, priatel by ti zakazovat rodinu nemal, to je jasne. On je prec, ty ides k nim, len teda nebolo by pre teba lepsie si trochu rozsirit obzory aj v tom meste, kam si sa prestahovala, ak tam dlho niesi? Co ja viem, kazdy sme sice iny, ale kebyze ja sa stahujem do ineho mesta, tak zistim si moznosti mesta-kde su ake sportove moznosti, kniznica, nejake akcie, moznosti nejakej sicializacie ako napr.kurzy, kde by som spoznala novych ludi, moznosti vyletov do prirody niekde v okoli mesta atd. A to nie je ja 1 den, ani tyzden "prekutrat" ako to tam je. Autorka neviem kolko mas rokov, ale ako dokazes chodit na kurzy a tolko pohovorov ako pises, ked si kazdy druhy cely tyzden mimo mesta, kde zijes? Dokazes mat az taku flexibilitu? Pises,ze niekolko mesiacov byvate v tom meste- za tych niekolko mesiacov (inak to je kolko presne mesiacov?) si si ako mlada baba nenasla ziadnu pracu? Ani na skrateny uväzok aspon docasne? Vies trosku sa mi nezda to co uvadzas, ci je celkom tak ako pises, nejako mi to cele skratka nesedi🤷‍♀️

@motylik2559 väčšinu súhlasím, ale je iba hodinu vzdialená a tzn. že kedykoľvek sa zdvihne a ide. Aj vo veľkom meste trvá často aj viac ako hodinu sa niekde dostaviť. Ak sa presťahovali do malého mesta, už prvý mesiac mohla prelabzovať mestečko krížom krážom, aj celé okolie, zmapovať všetko čo sa tam dalo, a tak si už vie v skrátenom čase vybaviť všetko čo sa dá.
Kurz je 1x za týždeň, v knižnici si požičia 10 kníh a nemusí tam páchnuť celý mesiac, akcií nebýva každý týždeň toľko aby každý deň mohla na nejakú chodiť, prírodu obehne za hodinu, plaváreň tam nemajú, šport ju nebaví alebo nemôže, tak prečo by mala hniť tam doma, keď môže ísť k rodine a je aj s deťmi z rodiny.
Poznám podobne malé mesto, skapal tam pes a naozaj niet či robiť - kamoška tak býva, ale - už má rodinu, dospelé deti, vnukov občas, doma invalidnu mamu, no kde by tak asi behala na akcie. Po práci 2x týždenne vybaví čo treba a ak by nemala doma mamu a 2 vnúčatá , tak po službe sedí akurát tak na riti doma, lebo ani tá príroda v okolí nie je terno.

betulinka1
13. mar 2026

@anonym_autor nic na tom neni, ze chodis k rodicom. Akoze co mas byt doma sama? Nechapem jeho zmýšľanie. Nemoze sa bat, ze sa tam tulas s kamoskami alebo sa ho spytaj, ze co konkretne mu vadi. Dalsia moznost, ked nemas deti je ist za nim a najst si pracu tam. Alebo inde v zahranici a tym istým turnusom. Ked je doma on, prides aj ty.

motylik2559
13. mar 2026
@cacianka

@motylik2559 väčšinu súhlasím, ale je iba hodinu vzdialená a tzn. že kedykoľvek sa zdvihne a ide. Aj vo veľkom meste trvá často aj viac ako hodinu sa niekde dostaviť. Ak sa presťahovali do malého mesta, už prvý mesiac mohla prelabzovať mestečko krížom krážom, aj celé okolie, zmapovať všetko čo sa tam dalo, a tak si už vie v skrátenom čase vybaviť všetko čo sa dá.
Kurz je 1x za týždeň, v knižnici si požičia 10 kníh a nemusí tam páchnuť celý mesiac, akcií nebýva každý týždeň toľko aby každý deň mohla na nejakú chodiť, prírodu obehne za hodinu, plaváreň tam nemajú, šport ju nebaví alebo nemôže, tak prečo by mala hniť tam doma, keď môže ísť k rodine a je aj s deťmi z rodiny.
Poznám podobne malé mesto, skapal tam pes a naozaj niet či robiť - kamoška tak býva, ale - už má rodinu, dospelé deti, vnukov občas, doma invalidnu mamu, no kde by tak asi behala na akcie. Po práci 2x týždenne vybaví čo treba a ak by nemala doma mamu a 2 vnúčatá , tak po službe sedí akurát tak na riti doma, lebo ani tá príroda v okolí nie je terno.

@cacianka Ahoj🙂 az na jeden detail, aurorka neuviedla ci su v malom mestecku, alebo velkom meste🙂 A teda kedze to ma len tu hodinu, tak sa mi nechce verit,ze za niekolko mesiacov nenasla ani len brigadu, alebo na skrateny, uz keby sme to brali za obe mesta, kde je v jednom aj druhom tyzden🤷‍♀️ To tu mozeme polemizovat v akom meste jednom aj druhom vlastne byva😄

bielasovicka
14. mar 2026

@anonym_autor načo si sa vôbec odsťahovala od rodičov keď si stále u nich, môžeš toto vysvetliť? Véd ty bez nich nevieš vydržať. Neterky a synovci ta volajú, tak tam ideš? Čože? Neverím ani tomu ze si hľadáš prácu. Nie, lebo týmto spôsobom ako opisujes, sa práca nehľadá. Tvoj frajer ma pravdu.

cacianka
14. mar 2026

A zase nastalo to konikovske - autorka sa pýta na názor , keďže jej priateľ vyčíta časté pobyty z rodiny, ale ženy tu hromadné riešia začo prečo všetko iné, nie priamo otázku. A útočia viac ako priateľ...
Mmch. všimnite si názov skupiny, kde sa pýta - vzťahy ( nie mesto, práca, zahraničie, hodina )

motylik2559
14. mar 2026
@cacianka

A zase nastalo to konikovske - autorka sa pýta na názor , keďže jej priateľ vyčíta časté pobyty z rodiny, ale ženy tu hromadné riešia začo prečo všetko iné, nie priamo otázku. A útočia viac ako priateľ...
Mmch. všimnite si názov skupiny, kde sa pýta - vzťahy ( nie mesto, práca, zahraničie, hodina )

@cacianka Ano ona sice riesi, co riesi jej priatel, a to ze je casto u rodiny..avsak, kedze sa jedna o otazku niekolkych mesiacov a napisala aj okolnosti o tom,ze pracu stale len hlada a ine detaily, je jasne, ze jedno s druhym moze suvisiet, ze preco sa to priatelovi nepaci. Takze konikovske-nekonikovske, obcas sa neda riesit len ta jedna otazka a zamerat sa na nu- pretoze ako si videla, tie co sa zamerali, tak hned oznacili jej priatela za manipulatora a neviem akymi este oznaceniami. Avsak, jej priatel mi manipulator nepride ani trochu, preto treba riesit s ostatnym autorkinym napisanym (mimochodom napisala to ako "svet je gombicka" a na mna to posobi dojmom,ze jej tento stav vyhovuje), vies keby to bolo opacne,ze zena maka zaraba a chlap chodi na tyzdnovky k rodine a nema niekolko mesiac ani posratu brigadu tak ho tu zeny ukamenuju, ze je to mamanek, lemravec, ako stoji za hovno. Tak mi povedz ako sa to lisi od toho len za to,ze to robi zena (a este napisane s takou lahkostou)??
Nesuhlasim, co si prave napisala, lebo treba rozlisovat- niekedy sa neda riesit len ta jedna polozena otazka, kedze suvisi s celym popisanym textom, pokial teda clovek ma hladiet na to objektivne...🙂🤷‍♀️

anonym_01c311
14. mar 2026
@motylik2559

@cacianka Ano ona sice riesi, co riesi jej priatel, a to ze je casto u rodiny..avsak, kedze sa jedna o otazku niekolkych mesiacov a napisala aj okolnosti o tom,ze pracu stale len hlada a ine detaily, je jasne, ze jedno s druhym moze suvisiet, ze preco sa to priatelovi nepaci. Takze konikovske-nekonikovske, obcas sa neda riesit len ta jedna otazka a zamerat sa na nu- pretoze ako si videla, tie co sa zamerali, tak hned oznacili jej priatela za manipulatora a neviem akymi este oznaceniami. Avsak, jej priatel mi manipulator nepride ani trochu, preto treba riesit s ostatnym autorkinym napisanym (mimochodom napisala to ako "svet je gombicka" a na mna to posobi dojmom,ze jej tento stav vyhovuje), vies keby to bolo opacne,ze zena maka zaraba a chlap chodi na tyzdnovky k rodine a nema niekolko mesiac ani posratu brigadu tak ho tu zeny ukamenuju, ze je to mamanek, lemravec, ako stoji za hovno. Tak mi povedz ako sa to lisi od toho len za to,ze to robi zena (a este napisane s takou lahkostou)??
Nesuhlasim, co si prave napisala, lebo treba rozlisovat- niekedy sa neda riesit len ta jedna polozena otazka, kedze suvisi s celym popisanym textom, pokial teda clovek ma hladiet na to objektivne...🙂🤷‍♀️

@motylik2559 správne treba riešiť príčinu problému a nie len následky

ivana11155
14. mar 2026

@anonym_autor kto plati tvoje vydavky a vas spolocny byt? Mas este podporu? Lebo ked ta on zivi a ty si furt u rodicov miesto toho aby si hladala aktivnejsie pracu, hmmm, he to take cudne trochu. A dalsia vec, preco ste sa presrahovali a nakoniec si tam sama? Si v jeho rodnom meste?

anonym_70919a
14. mar 2026

@anonym_autor hľadáš iný pohľad alebo skôr súhlas? Lebo to je rozdiel.

anonym_d9b193
14. mar 2026
@motylik2559

@anonym_6d566d Ano toto je tvoj pripad, ale to neznamena,ze aj autorkin🤷‍♀️ Vobec nemusi mat taku kvalifikaciu ako ty. A ja som sa stretla s tym,ze na skrateny ci brigady beru ludi aj s vyssou kvalifikaciou, lebo ide pri takychto uväzkoch len o vypomoc, a teda s tym rataju,ze na brigade ci skratenom im ten clovek po case odide. Nie je vsetko len cierne alebo biele. To akoze teraz bude pracu hladat roky, lebo s jej kvalifikaciou nema sancu pri tolkych uchadzacoch? Ved by si clovek musel tukat na celo. Zatial moze ist robit cokolvek dostupne, priatel uvidi aspon snahu,ze netaha prevazne vsetko sam a nebude ani "zakazovat" rodinu. Kto chce si aspon tu brigadu najde...Takze tymto co si napisala ma nepresvedcis, pretoze my nevieme v akej sfere autorka pracovala predtym a nevieme ci ide o nejaku speci pracu alebo robila v beznom zamestnani.

@motylik2559 no ani nemoze ak ma nejaku vyssiu kvalifikaciu, suhlasim s anonymom 6d566d, som vedecky pracovnik s phd, prisla som o pracu lebo sa znizovali stavy a bola som tam najkratsie. Rok a pol som si hladala pracu, nikde mna nechceli ani na brigady prave kvoli vzdelaniu, ze som prekvalifikovana, alebo sa neozyvali spat. Po roku a pol som si sice pracu nasla ale uplne mimo odbor ale prislo im vhod ze viem pisat odborne texty a ovladam viacere jazyky. Takze nie je to take jednoduche s trhom prace a zamestnanim sa. Neviem sice aka je situacia u autorky… ale ak sa napr vzdelava online, kludne moze aj od rodicov. Ktovie v akej oblasti zije, mozno je to nejake hladova dolina alebo mensie meste kde nie su take pracovne prilezitosti

motylik2559
14. mar 2026
@anonym_d9b193

@motylik2559 no ani nemoze ak ma nejaku vyssiu kvalifikaciu, suhlasim s anonymom 6d566d, som vedecky pracovnik s phd, prisla som o pracu lebo sa znizovali stavy a bola som tam najkratsie. Rok a pol som si hladala pracu, nikde mna nechceli ani na brigady prave kvoli vzdelaniu, ze som prekvalifikovana, alebo sa neozyvali spat. Po roku a pol som si sice pracu nasla ale uplne mimo odbor ale prislo im vhod ze viem pisat odborne texty a ovladam viacere jazyky. Takze nie je to take jednoduche s trhom prace a zamestnanim sa. Neviem sice aka je situacia u autorky… ale ak sa napr vzdelava online, kludne moze aj od rodicov. Ktovie v akej oblasti zije, mozno je to nejake hladova dolina alebo mensie meste kde nie su take pracovne prilezitosti

@anonym_d9b193 Autorka nepise ci ma nejaku kvalifikaciu alebo pracovala v beznej praci. Takze toto ci suhlasis ci nie🤷‍♀️ Ja som sa stretla s tym,ze na brigady a skratene uväzky uplne v pohode vzali ludi aj s VŠ. Takze kludne to autorka moze skusit takto. A nech mi nikto nehovori, ze v dvoch mestach, v ktorych zije (a aj medzi tymi mestami) si nemoze nic najst. Popravde, pokial ona niekolko mesiacov nepracuje a podala to stylom svet je gombicka (skor mam pocit,ze jej to svojim sposobom vyhovuje) a nema uz ani podporu, lebo aj ta je len na 6mes. a nevieme v akej vyske a ci vobec ju mala, jej priatel vsetko taha (alebo ju niekolko mesiacov podporuju financne rodicia), tak sa ani jej priatelovi necudujem,ze ma take nejake komentare ako zije, kym on maka v zahranici. Pretoze, aj na mna by to posobilo tak,ze su jej reci dlhodobo do vetra a preco by clovek mal vsetko tahat sam? Z coho autorka kupuje stravu, drogeriu, ucet za tel., najom, elektrika, ak maju plyn, tv+net, atd?? Podla mna, kebyze autorka aspon brigaduje alebo je na skrateny, tak by jej priatel nic nevytkol ohladom rodiny, lebo pochybujem,ze po 6rokoch by s takym niecim zacal,kedze takto ziju uz dlho a problem nastal az vtedy, ked ocividne vidi, ze sa nesnazi aspon cosi najst. Kazdy by robil z takehoto chlapa hned manipulatora, ale preco?? Keby makala zenska a chlap chodil na tyzdnovky k rodine, nemal pracu ani len brigadu tak uz by bol mamanek, neschopak a odradzali tu zenu nech sa rozidu..ked to robi zena to je akoze ok? Autorka kludne moze mat len strednu skolu, mohla pracovat v beznej administrative...alebo mozno aj ine zamestnanie...Preco sa hlasite hned dve co dlho nenasli lebo mate specifickejsiu kvalifikaciu? To je vas pripad, no nemusi byt autorkin...a to co bolo pri vas nemusi byt pri nej. Mne tam skratka nieco na nej nesedi, nemozem si pomoct, na mna posobi jej prispevok,ze jej to vyhovuje takto. A chlapa uz proste nebavi vsetko platit, kym ona niekolko mesiacov nie je schopna si najst ani len brigadu ci skrateny. Inak ked tak strasne chce autorka pracovat, preco nejde aspon na nejaky cas za priatelom do zahranicia a nejaky cas by pracovala tam? 🤷‍♀️ uz ked tvrdi,ze niekolko mesiacov nevie najst pracu, tak to mohla riesit na nejaky cas touto cestou, kedze ma este o to lahsie, ze tam ma priatela.

Strana
z2