Ide o okradnutie?
Baby, idem si po názor,pretože situacia sa mi vôbec nepáči ..mám sestru, má svoju rodinu,bývajú v podnájme , majú problém s peniazmi( ok to možno viacerí na Slovensku) ,ale tak ona ani nepracuje ,ani sa teda nesnaží
K veci, naši dostali preplatok za plyn(majú dom) ide tam o 100vky eur,myslím,že okolo 350- 400..čo je aj pre mňa veľký peniaz ..naši o Tom preplatku vedeli, lebo ich plynárne informovali , keď im kvôli niečo volal..že do 30dni prídu..keď ubehli 2mesiace,a môj otec spomenul doma že pôjde sa ich tam opýtať ,že veď ma tam známu ,nech mu povie ,prečo peniaze neprišli ešte, tak mu sestra povedala,že oni už prišli, že na jej účet, že plynárne spravili niekde chybu, lebo viac krát im platila cez IB faktúry,tak to poslali jej ..a ona si ich nechala a minula..a nemieni im vrátiť..že ich vraj neokradla ,prišli jej , aj keď vedela že sú rodičov..a prišli hneď ako mu volali..ona ich minula a nevráti a hotovo .ale nepovedala že prišli, až keď to rodičia šli riešiť ..mne sa to nepáči , nedokázala by som toto..
Mna nepocuvne , ja som podľa nej prij**ana pi**...,je to podľa vás okradnutie či nie?
@chvostik1 ked robis prevod, preplatky dostanes na ucet...ja by som napr.inkaso nikdy nezriadila pre nikoho
Podla mna po pravnej stranke to nie je kradez. Je to jej ucet, z ktoreho sa platby platia. Ide skor o to moralne, ze oni jej na tie platby davaju peniaze, takze to zo svojoho neplati. Mala by im tie peniaze vratit. No je to memento pre rodicov, ze by si mali zriadit svoj ucet alebo proste platit taketo veci radsej cez sipo a potom im pride preplatok pouzkazkou
Peniaze samozrejme mala vrátiť ak platia vsetko má troje tak si mali peniaze rozdeliť ale inak je to obyčajná mrcha
@erikavesela aj my platíme vsetko cez účet trvalými príkazmi, ale preplatky nám nevracajú na účet, ale odpočtami z ďalších mesačných platieb. Okrem tej vody čo som už spomínala. Tá nám chodí šekom
@chvostik1 ved si pisala, ze platite inkasom a nie trvalym prikazom...to su 2 odlisne sposoby platby
Ak mali plynarne sestrine cislo uctu urcene na preplatky, tak asi nezmozete nic, jedine podat TO a to neviem, ci sa chce rodicom riesit. Proste sestru odstrihnut od vsetkych moznych financnych transakcii, idealne sa jej vyhybat, ak viete, aka je.
@chvostik1 ja platim inkasa a vsetko mi vracaju, nic sa neodpocitava.
Ano je to kradez
@kendova_anna je to kradez, obohatila sa nie o svoje peniaze
Tak je to aj ked vam niekto omylom posle na vas ucet a vy ich miniete, nepriznate
Je to brane ako kradez
Ked je sestra taka nespolahliva preco platili ucty cez nu a nie cez teba?
Nie je to trestný čin krádeže, keďže daný účet bol zadaný ako kontaktný. Ide "iba" bezdôvodné obohatenie, ktoré možno vymáhať.
Baby ešte sa chcem opýtať, viem sprosto ale ide o to ,že dokázala oklamať rodičov , ktory pre nás robia prvé, posledné...chcem sa spýtať ,ak sa naši raz pominú ( teoreticky,nejdem ich pochovávať ) dokáže má oklamať na dedičstve? Či ide všetko pol na pol? Je tam čo dediť a keď dokázala toto rodičom spraviť ,asi budem mať problémy s ňou však? Oni nič nevlastnia , nič nemajú ..myslím že budú chcieť všetko
Ešte dodám,že sestra má neznáša , lebo mám dom ,lebo ...atď ..proste viac krát sa vyjadrila aj predomnoi, že mám všetko,už nepotrebujem nič
Pokial by im za ich života dala niečo vo vhodnej chvíli podpísať (napr. darovaciu zmluvu, závet, prepísať majetok..), tak oklamať teba aj ich. Najlepšie sa je o tom poradiť s právnikom a potom poučiť rodičov, urobit patrične opatrenia.
Poštve rodičov proti tebe tak ako predtým, "ty máš všetko už nič nepotrebuješ" a dom prepíšu na ňu za sľub, že ich doopatruje.

@snehulak77 tiež som jeden čas susede platil nejaké platby, kým sa nenaučila IB a preplatok poslali mne na účet, som jej ho potom preposlal na jej účet