Ide o okradnutie?
Baby, idem si po názor,pretože situacia sa mi vôbec nepáči ..mám sestru, má svoju rodinu,bývajú v podnájme , majú problém s peniazmi( ok to možno viacerí na Slovensku) ,ale tak ona ani nepracuje ,ani sa teda nesnaží
K veci, naši dostali preplatok za plyn(majú dom) ide tam o 100vky eur,myslím,že okolo 350- 400..čo je aj pre mňa veľký peniaz ..naši o Tom preplatku vedeli, lebo ich plynárne informovali , keď im kvôli niečo volal..že do 30dni prídu..keď ubehli 2mesiace,a môj otec spomenul doma že pôjde sa ich tam opýtať ,že veď ma tam známu ,nech mu povie ,prečo peniaze neprišli ešte, tak mu sestra povedala,že oni už prišli, že na jej účet, že plynárne spravili niekde chybu, lebo viac krát im platila cez IB faktúry,tak to poslali jej ..a ona si ich nechala a minula..a nemieni im vrátiť..že ich vraj neokradla ,prišli jej , aj keď vedela že sú rodičov..a prišli hneď ako mu volali..ona ich minula a nevráti a hotovo .ale nepovedala že prišli, až keď to rodičia šli riešiť ..mne sa to nepáči , nedokázala by som toto..
Mna nepocuvne , ja som podľa nej prij**ana pi**...,je to podľa vás okradnutie či nie?
Autorka, ale veď ty nerieš, že ona nevráti. Ak to plynárne poslali na zlý účet, ktorý nemali na zmluve (ako tu v príspevkoch vidno, že sa neraz pomýlia), tak nech si to z nej vytlkaju oni, to ide mimo tvojich rodičov. Ale tvoj otec bude mať, čo mu patrí.
Ked uz som teda nemehlo, tak zajdem do banky a oni mi nastavia, co potrebujem. Takto to fungovalo do doby IB. Nikdy by mi nenapadlo niekoho nieco pytat zaplatit z ineho uctu. Pripadne je este posta, ktore prave dochodcovia zvyknu vyuzivat. Ak vedeli o nezodpovednosti svojej dcery, tak sa teraz nemozu cudovat. Mohli to dat autorke uhradit, ked uz.
@autorka Pochop prosím ťa jednu vec, že plynárne peniaze tvojim rodičom nevrátili.
Oni poslali nejakú sumu niekam. Tvoji rodičia nemusia vedieť ani koľko, ani kam. Peniaze musia prist tam, kde je uvedené na zmluve (buď na účet alebo šekom na adresu). Na sestru sa vykašli, vôbec ju nerieš. Ako sa píše, nezákonne sa obohatila, lebo vedela, že peniaze jej nepatria.
Choďte do plynární, spíšte sťažnosť/reklamáciu. Veď toto si oni nemôžu dovoliť, poslat preplatok kam sa ich zachce, a aby to dotyčný potom musel riešiť, vymáhať.
Píšeš, že zo sestrinho uctu platili občas.. a inokedy ako platili?
Ak je na zmluve sestrin účet, treba ho ísť prepísať. A potom jedine podať oznámenie na polícii.Nech im to nie je blbe. Skúšali ste to s nou po dobrom. Dokym bude veriť, že sa jej nič nestane, nikto s nou nepohne.
V ostatnom prípade by od teba a najmä od rodičov nemala dostať ani cent (ani na Vianoce, narodeniny, meniny, všetko už ma dopredu vybrané.)
Sestra s mužom nasim dlžia v tisícoch eur..vyplakavaju že nemajú na nájom, potom nemajú na školu škôlku..oni si spravili toľko detí aby ona nemusela do práce a mali s čím vydierať našich ...
Jej muž robí to je to jediné, ale obaja sú falošný potkany..
Rodičia sú teda nahnevaní, sklamaní, ale zmierení, že z tých peňazí neuvidia ani cent?
@silvike a kam chodí tomu bratovi výplata??? Ved to je mladý chlap, ktorý by sa mal starať o rodinu, o ženu, o financie....
A nie je to nejaká blbosť? Tiež byvame v dome ale preplatky nám chodia len za vodu a aj to výlučne sekovou poukážkou. Preplatky za plyn a elekrinu nám odpočítavajú v nasledujúcich inkasach...
@ziarifka asi tak ,štve ich to aj mňa..lebo ja to neviem pochopiť ,no neviem ,jak mohla..že on ,ok nemá k nim takú väzbu ,ale ona ?no nechápem .
Ja občas mojej mamine takto platím cez šeky,ona to cez IB nevie. Ale keď mi príde nejaký preplatok, okamžite jej ich prepošlem na účet. To je riadne chrapunstvo od tvojej sestry. Bud je tak v dlhoch,že prehliadne aj hlas svedomia alebo ho proste ani nemá..
Asi si sa potrebovala len vypísať, riešiť to nebudete, že?
@trema ja môžem našim samozrejme povedať , ja len nie sú to moje peniaze, a ona si ide za tým že neokradla a chcela som vedieť kde je pravda ,či áno či nie
Každopádne by rodičia mali doriešiť tento problém s plynárňami, aby nešlo o rok k rovnakému problému. Keď už raz evidujú sestrine číslo účtu, tak aby to o rok nejaký úradník znova nepokazil. Pretože tu v prvom rade pochybili plynarne.
Podľa mňa okradli,nie sú to jej peniaze,ona len preposlala plynarnam peniaze rodicov
Môžeš ísť aj s nimi do plynární, pozrieť zmluvu, čo je tam uvedené, samozrejme pokial budú súhlasiť.
@silvike nema vztah ale aj nepotrebuje a nechce sa to naucit, ked to zanho riesi niekto iny. Moja 72 rocna mama vsetko plati cez IB, nakupuje cez net, naproti tomu moja 76 rocna svokra si nevie ani peniaze z bankomatu vybrat, resp. tiez sa to nepotrebuje naucit lebo vzdy poprosi syna aby jej vybral...
Prehovor rodičom do duše. Peniaze od sestry už v živote neuvidia, ani tie predtým, ani tieto ďalšie. Plynarne a akékoľvek ďalšie veci riešte cez teba alebo účty rodičov. Sestre žiadne peniaze do ruky nedávať, keď už pomoc tak len deti nakŕmiť a sestru poslať do roboty.
V princípe to v poriadku nie je,ale keď sa platilo z jej účtu,a preplatok poslali na jej účet,je to chýba rodičov,verili jej...
ak vies ako je na tom sestra, preco nenastavis rodicom ib ty alebo sipo? ucet v banke maju a nastavenie trva par minut. Tvoja sestra je presne ako hovoris vychcana, ale preto, lebo jej to dovolite. Miesto pisania na MK zajdi z rodicmi do SpP pobocky a nastav platby. Za blbost sa plati..: drahe poucenie, ale snad sa rozhybete …
@januska12323 Ucet ma, len sa mu nechce naucit pouzivat IB :/
@stanulienkat On nema rodinu, zije so svokrom. Vyplata mu chodi normalne na ucet. Len tie ich kadejake mesacne platby riesi muz z nasho uctu.🙉 Proste odveci.
@lienka.7 prisvojiť si cudzie peniaze je trestný čin. Keď ti niekto pošle peniaze, ktoré ti evidentne nepatria, ešte to aj vieš, tak sa dopúšťať trestného činu, ak ich nevratis.
@snehulak77 pokial dcéra platila ucty (co evidentne platila), tak si nic neprisvojili. Ja tiež platím z môjho uctu a aj mne na účet vrátili preplatok. Vrátia tam, odkiaľ im chodia platby. Otázne je, prečo im to musi platit dcéra z jej uctu
@lienka.7 ale platby tam predsa nechodili pravidelne z jej účtu, iba občas. A je úplne jedno z akého účtu príde platba, ktorá sa spáruje podľa VS. Dôležité je ako sú na zmluve dohodnutí, že bude chodiť preplatok.
Veď to mi môže aj sused zaplatiť cez účet a dať mi peniaze (niekoľkokrát sme to so susedkou urobili), ale aby oni len tak na ten účet poslali peniaze?
Aj sociálku platis z nejakého účtu ale keď podávas napr PN, tak vypisuješ IBAN, na ktorý ti to majú vyplatiť. To nefunguje tak, že z ktorého prišla úhrada, na ten poslem naspäť.
Áno, okradla ich. Ale ja by som sa do toho nestarala, ak by ma vyslovene nepožiadali o pomoc. Snáď sa rodičia poučili. Ak im chceš pomôcť, vysvetli im ako funguje internet banking a nastav im to, ak teda budú mať záujem. Ak nie, tak ich problém...
Ty si tu uz pisala vsak, ze rodicia davaju sestre stovky eur mesacne a oni hraju automaty.
Lebo toto je asi len spicka ladovca, co sa udialo teraz.

@ivanabat nevráti, tam sú automaty , majú 4 deti , ona nemá nič , do práce nejde,