Ide o okradnutie?
Baby, idem si po názor,pretože situacia sa mi vôbec nepáči ..mám sestru, má svoju rodinu,bývajú v podnájme , majú problém s peniazmi( ok to možno viacerí na Slovensku) ,ale tak ona ani nepracuje ,ani sa teda nesnaží
K veci, naši dostali preplatok za plyn(majú dom) ide tam o 100vky eur,myslím,že okolo 350- 400..čo je aj pre mňa veľký peniaz ..naši o Tom preplatku vedeli, lebo ich plynárne informovali , keď im kvôli niečo volal..že do 30dni prídu..keď ubehli 2mesiace,a môj otec spomenul doma že pôjde sa ich tam opýtať ,že veď ma tam známu ,nech mu povie ,prečo peniaze neprišli ešte, tak mu sestra povedala,že oni už prišli, že na jej účet, že plynárne spravili niekde chybu, lebo viac krát im platila cez IB faktúry,tak to poslali jej ..a ona si ich nechala a minula..a nemieni im vrátiť..že ich vraj neokradla ,prišli jej , aj keď vedela že sú rodičov..a prišli hneď ako mu volali..ona ich minula a nevráti a hotovo .ale nepovedala že prišli, až keď to rodičia šli riešiť ..mne sa to nepáči , nedokázala by som toto..
Mna nepocuvne , ja som podľa nej prij**ana pi**...,je to podľa vás okradnutie či nie?
@ivka225 áno platil raz za čas ,ale naši jej na to dali, ona im nikdy nič zo svojho nezaplatila
Prečo rodičia platia plyn zo sestrinho účtu?
@pribinak ale veď to je jedno, ona na to peniaze vždy dostala, oni s IB nevedia veľmi ..ide len o princíp.ona má pocit že sú to jej peniaze.. respektíve sa tak zachovala
@pribinak už neplatia si to vybavili inak ..ide len o ten princip
Veď práve že ide o princípy …..ak vie že je problémová že zle hospodári a je non stop bez peňazí a bez prace ….tak poprosím druhe decko a posielam to z jeho úctu, alebo idem na postu a zaplatím šekom
No hlavne si to s nou musia riesit rodicia, nie ty. Je dost mozne, ze rodicia nad tym mavli rukou lebo dceru lutuju...
Žijem v dome, kde sú energie písané na môjho otca. Ale od začiatku všetko platíme my, z nášho účtu, otec zo svojho neplatil ani jednu faktúru. Avšak všetky preplatky vždy posielajú na otcov účet, keďže s ním majú zmluvu a je tam vedené jeho číslo účtu. Podľa mňa by si to tvoji rodičia mohli skúsiť vybaviť, že plynárne pochybili a poslali peniaze na nesprávny účet. Čo je vlastne aj pravda.
Tieto veci sa daju uplne jednoducho zabezpecit / trvaly prikaz, inkaso a predist takymto neprijemnym situaciam. Princip je jasny, privlastnila si peniaze rodicov, ide o to, ako sa oni k tomu postavia. Zrejme jej to nerobi problem, ak ma povahu na nieco take.
No teda riadne vychcana ta tvoja sestra, len co je pravda. Otras. Uplne bez chrbtovej kosti. Samozrejme, ze by im to mala dat. Tvari sa jak pripecena, ze vraj jej paniaze. No isto.
Som zvedavá, ako by sa sestra tvárila, keby to nebol preplatok, ale nedoplatok a strhli by ho z jej účtu. To by hneď zmenila názor!
Inak, k tomu plateniu. Mam svagra (r.1977), ktory tiez absolutne, nazvime to, nema vztah k IB a plateniu cez net a pod. Tak stale dava hotovost mojmu muzovi a ten to vsetko z nasho uctu poplati. Tiez mi to uz lezie na nervy, lebo mame na ucte kopec transakcii dakedy ani neviem co to je, cisty chaos. Bola by som radsej keby sa to naucil platit sam. Takze vobec sa necudujem rodicom, ze taketo IB veci neovladaju. Ale fajne to ta sestra zneuzila, no, raz darmo.
Je to podľa mňa minimálne neoprávnené nakladanie s cudzím majetkom a možno aj krádež. Sestra vedela, že tie peniaze nie sú jej a napriek tomu ich vybrala a minula. Podľa mňa určite je to na trestné oznámenie.
Je to okradnutie, samozrejme. Prisvojila si peniaze, ktoré jej nepatria. Keby jej niekto omylom pošle 5000, tak tiež ich minie?
Nech otec ide a opýta sa, že im nič neprišlo. Nech plynárne požiadajú o vrátenie majiteľku účtu. A otcovi nech pošlú šek, ak nemá svoj účet.
Veď plynárne, ale vrátili peniaze rodičom, predsa vyrozumenie prišlo im a na ich meno, to že to vrátili na účet sestry relevantné v tomto prípade nie je. Podľa mňa ide o bezdôvodné obohatenie sestry a rozhodne by tie peniaze vrátiť mala.
@zooeynka pozerala som vyúčtovanie. Jasne tam píšu, že peniaze poukážku na "Váš bankový účet". Faktúru predsa môžem platiť každý mesiac z iného účtu, ale "môj účet " je účet vedený na moje meno alebo je to účet, ktorý mam uvedený v zmluve s nimi. Tuto došlo k chybe a asi v tom majú bordel, keďže sa to stalo aj tebe. SPP jednoducho musí dávať väčší pozor a neposielať peniaze hala-bala.
A áno, urobila by som ako píše @snehulak77 nech otec v spoločnosti zahlási, že peniaze mu neprišli. Ak mu povedia že ich poslali na onen účet, nech povie že nie je to jeho účet a teda nemá sa ako k peniazom dostať. Prípadne nech to spíše ako reklamáciu. Oni si to už od sestry budú vymáhať a keď ich obratom nevráti, od SPP má exekútora okamžite.
Oni vždy s mužom museli predložiť nejaký dôkaz že to zaplatili, to viem naisto lebo im neverili ..oni proste to je veľká tragédia s nimi ..my sme istý čas nevychádzali aj s mužom s rodičmi mojimi ,lebo proste ich aj postvali proti nám atď ...no to je na dlho, závisť ..ja mám a oni nie..hádali sme sa aj preto že im veria , stále a oni ich klamali ..a teraz toto..ona ich nevráti , nemá z čoho ,už ich minuli
@h2 Ta sak, tiez sa tak chytam za hlavu. Uz som viac krat hovorila muzovi nech toho brata teda nauci co a ako, nech to parkrat s nim urobi. Ta kdeee, neni snaha ani vola. Muz sklopi usi a jemu to je jedno, sak tych par sekov kazdy mesiac poplati, ze, sak jeho to samozrejme vooobec neobtazuje. A brat ten absolutne nema zaujem sa to naucit a vediet sam. Asi tak.
@ivanabat veď plynárne vrátili ..toto není chýba plynární , ide o to že ako sa sestra zachovala..ja by som v momente zdvihla telefón a zavolala im že peniaze in prišli , vyberiem ich z bankomatu a prinesiem
To, že ich minula je jej problém, ten nech si riešia plynárne s ňou cez TO a pod doťahovačky, keď to poslali na zlý účet. Ale tvojmu otcovi nech pošlú, čo mu patrí.
Ja netvrdím, že je to chyba plynární, oni majú evidovaný v systéme jej účet, tak to vrátili na ten, ale samotný preplatok vracali rodičom, o čom určite majú aj nejaké vyrozumenie. Len som konštatovala, že ide o bezdôvodné obohatenie zo strany sestry, preto rodičia majú nárok to od nej požadovať a ona im to musí vrátiť.
Aký účet je na zmluve? Na ten má prísť preplatok. Rodičom treba zriadiť účet ak nemajú a prepísať zmluvu na ten. Keď je tam ich účet a peniaze neprišli riešte reklamáciu. To ale musia rodičia, teda ten na koho je zmluva písaná.
@silvike mužov brat nemá vlastný účet? Spravte aspoň ib a veci plaťte vy ale cez jeho účet.
samozrejme je to kradez resp nezakonne obohatenie sa
hlavne nech rodicia urobia opatrenia aj skontroluju zmluvu u plynarni ake je tam cislo uctu aby sa to nestalo to co urobia s dcerou je ich vec mozu dat TO napr

V pravnom zmysle zrejme nie, zvlast ak sa plyn plati z jej uctu, ide skor o neeticke spravanie.