icon

Išli by ste ako slobodné a bezdetné 35+ do vzťahu s mužom, ktorý už má deti?

8. jan 2026

Dali by ste sa ako slobodne a bezdetné 35+ s mužom, ktorý už ma deti? Ak nie, tak prečo nie? Mate s takým vzťahom skúsenosti?
Ja nie, aj keď vekom by som už vraj mala znížiť nároky. V tomto veku už je malo schopných bezdetných. No nemám rada cudzie deti, nechcem sa deliť o čas, pozornosť a peniaze, prispôsobovať, pripadne sa naťahovať s bývalou a deťmi v puberte.

alienkami
Včera o 13:01

Nečítam komentáre, reagujem na úvodný príspevok:
Svoje nároky neznižuj. Radšej byť sama ako robiť neprirodzené ústupky. Keď vieš, že nemáš vzťah k cudzím deťom, tak sa do toho nenúť. Zvyčajne to prináša viac škody ako úžitku.
Uvoľni sa, počúvaj svoje inštinkty a neupínaj sa na hľadanie partnera. Získaš tým akúsi "ľahkosť bytia" a tým najskôr zaujmeš niekoho, kto k tebe bude pasovať.
Držím palce.

alienkami
Včera o 13:06

Popravde, ani ja by som pravdepodobne nešla do vzťahu s mužom, ktorý už má deti. Možno, keby sme sa poznali najprv ako známi, a videla by som, že deti mi sú sympatické a nemajú so mnou problém (ani ja s nimi) Jednoducho, ak si začínam vzťah s rodičom detí, musím to brať ako celok. Tie deti sú jeho súčasťou. Buď beriem všetko alebo nič.

322sima123
Včera o 13:20

@anonym_autor tiez nie

lucopeda
Včera o 13:50

@anonym_autor ak si vezmeme ze dnes sa kazde druhe manzelstvo konci rozvodom, mas celkom obmedzeny vyber, ale drzim palce.

killfish
Včera o 13:54
@anonym_autor

@anonym_26e6b4 Tak moje podmienky sú vyšší, bezdetný okrem iného. Samozrejme aby bol zodpovedný, vtipný, vedel zarobit( nemyslím hneď podnikateľa) a aby sa mi fyzicky páčil. ( tam narážam na to, že sa mi nepáčia plesati, rysavi, tuční, veľmi chudí), nemusí byt fotomodel, len sympaticky mužný brunet

@anonym_autor tak tento už chcel byť so mnou aj keď som mala už dieťa, prepáč 😁
Samozrejme želám nech takého stretneš aj ty (aj keď nemáš dieťa :D ). Sú takí, možno sa stačí presunúť na nejaké aktivity, ak teda nemas už nejaké. Držím palce, naozaj 😊

betulinka1
Včera o 14:06
@poleva

@betulinka1 ano nepochopila...ale časom ano a dalo by ti to veľa🙂

@poleva mozno ano, mozno nie. Ale ako bezdetna s dobrou kariérou, vlastným bývaním, autom by som nesla do vztahu s muzom s detmi. Svoj volny cas by som chcela travit urcite inak ako staroslivostou o deti. Mozno keby mali tie deti 20 rokov 🤔🤔. S detmi je to ine. Uprimne ja sa uz tesim, ked budu deti velke na VS a znova si budem moct zase organizovať cas podla seba.

detickyy
Včera o 14:46

@anonym_autor Spolu s ním budeš mať jeho deti (či malé alebo veľké - to je jedno), aj neustále riešenie všetkého okolo nich aj ex. Nechcela by som to.

poleva
Včera o 14:48
@betulinka1

@poleva mozno ano, mozno nie. Ale ako bezdetna s dobrou kariérou, vlastným bývaním, autom by som nesla do vztahu s muzom s detmi. Svoj volny cas by som chcela travit urcite inak ako staroslivostou o deti. Mozno keby mali tie deti 20 rokov 🤔🤔. S detmi je to ine. Uprimne ja sa uz tesim, ked budu deti velke na VS a znova si budem moct zase organizovať cas podla seba.

@betulinka1 jasne..kazda sme iná🙂je to uplne normalne🙂

kristina2412
Včera o 15:21

Ak by bol vdovec, alebo by ho nechala manželka s deťmi, tak by mi to vôbec nevadilo. Nerobí mi problém sa postarať aj o cudzie deti a mať ich rada, ale naozaj by som nemala náladu ani energiu bojovať s bývalou manželkou, robiť si prieky cez deti atď. Sú samozrejme výnimky a aj normálne správajúce sa bývalé partnerky ale asi by som to neriskovala.

anonym_ad075d
Včera o 15:42

@anonym_autor môj názor je, že nie muz so záväzkami nie. Prečo? Je tam toho veľa, ale ako správne uvadzas Prečo by si sa mala aj ty financne podieľať na deťoch partnera. Morálka nech ide bokom. Tiež som bola sponzor, deti vyrástli bu ani mu zdravia sa ako kedy, nie to o vychove to je taka doba zdravit sa je nemoderne. Ak by som vedela kašlem na to. Za ďalšie, ozaj takéto naťahovanie ze krúžky, návštevy starých rodičov, Ty budeš stále cudzia a pichlave Ota,ky,narážky stále budu a ine blbosti tebe ako žene, ktorá vie co od života chce netreba a i chýbať nebudú. Tvoje nastave ie je správne, okolie nech si hovorí co chce je to tvoj život. Ty sa predsa nebudeš prispôsobiť im aby si im ulahodila. Ak predsa by si raz nemala deti, nie je to nič hrozné, myslím, že aj tak životu máš čo ponúknuť. Na teba láska ešte čaká, ak nie o cielene nehľadám...samo si nás to nájde. 🙂

ouwecka
Včera o 16:09

@anonym_autor v tvojom pripade nie

lady511
Včera o 16:19

Určite nie,je to tenký ľad,máme veľa kamarátov kde sú deti od bývalých a nerobí to dobrotu,

autor
Včera o 17:45
@kubanika

@anonym_autor zoznamku si neskusala? Alebo zmenit pracu/kolektiv?...ked zijes stereotypom, pracujes v zenskom kolektive, asi tazko stretnes "osudovu lasku" ...ja mam par kamaratov, ktori su slobodni a maju 36+ ..no nemaju stastie.

@kubanika zoznamky skúšam roky…všade skoro ti istí ľudia, mnohí s deťmi, mnohí chcú len sex, ghostuju…

anonym_217699
Včera o 17:47

Nie

autor
Včera o 17:51
@alienkami

Nečítam komentáre, reagujem na úvodný príspevok:
Svoje nároky neznižuj. Radšej byť sama ako robiť neprirodzené ústupky. Keď vieš, že nemáš vzťah k cudzím deťom, tak sa do toho nenúť. Zvyčajne to prináša viac škody ako úžitku.
Uvoľni sa, počúvaj svoje inštinkty a neupínaj sa na hľadanie partnera. Získaš tým akúsi "ľahkosť bytia" a tým najskôr zaujmeš niekoho, kto k tebe bude pasovať.
Držím palce.

@alienkami To by som rada vedela získať tu ľahkosť bytia a nemyslieť na to. No mňa to veľmi trápi, myslím na to stále, pri zobúdzani, zaspávaní, pri športe, v práci, pri šoférovaní, nakupovaní…každá situácia mi to niečím pripomína

alienkami
Včera o 18:23
@anonym_autor

@alienkami To by som rada vedela získať tu ľahkosť bytia a nemyslieť na to. No mňa to veľmi trápi, myslím na to stále, pri zobúdzani, zaspávaní, pri športe, v práci, pri šoférovaní, nakupovaní…každá situácia mi to niečím pripomína

@anonym_autor je to o nastavení v hlave. Nie je to jednoduché (kiež by bol taký prepínač 😂), ale nie je to nemožné. Ja si myslím, že to zvládneš. Vyznievaš ako niekto, kto vie čo chce. A to je veľmi dôležité.

ria900
Včera o 18:57

Ja nie
Vždy bude niečo, čo ako otec bude musieť riešiť a bude s deťmi tráviť určitý čas, bude musieť neustále niečo riešiť s ex …
A prečo nie … pretože by som pravdepodobne ako bezdetná chcela vlastné dieťa hoci aj len jedno. A chcela by som, aby môj partner venoval čas našej rodine a môjmu/nášmu dieťaťu 100%. Verím, že existuje veľa žien, ktoré v tom nevidia problém.
Ale píšem za seba a u mňa je to rozhodne nie.

anonym_2c43a2
Včera o 23:37

@anonym_autor nie, ja nikdy. Tie jeho deti by boli stále súčasťou už nášho života a to by mi prekážalo. Program, prázdniny, financie, možné citové vydieranie zo strany detí, bývalky. Ďakujem neprosím. Zároveň by som ja nešla do vzťahu s mojim dieťaťom. Radšej sama a milenec. On vo svojom, ja vo svojom. Viem, možno dosť vyhranený názor, ale nie.
Skúsenosť mám z rodiny, segra mala chlapa s dieťaťom v striedavke. Brali sme ho ako svojho. Sestra tiež. Lenže chlap si tým odľahčoval svoju starostlivosť a povinnosť. Segra ráno vstávala, robila raňajky, kupovala čo bolo treba, prospôsobovala každý víkend a výlety. Keď sa náhodou ozvala, že dieťa konzumuje veľa sladkostí, neumýva si večer zuby, už bola ona tá zlá. Nemala sa starať, nebola predsa mama. Po 3 rokoch ju to prestalo baviť a rozišli sa. Ja som jej to hovorila na začiatku, že ja v žiadnom prípade by som do tohto nešla. Strašne sa na mňa vtedy urazila. Potom mi dala za.pravdu.

anonym_2c43a2
Včera o 23:48
@really8

@anonym_autor a keby sme to zobrali naopak? Ked by nad tebou muzi ohrnali nos lebo mas deti. Bleeee deti. Horsie jak rakovina. Keby mam 20 chapem. Ale v 35 by mi uz nevadili (samozrejme zalezi od spravania deti a chlapa k nim)

@really8 za mňa, aj keby to bolo naopak. Ja a moje dieťa, napríklad určitý spôsob výchovy, komunikácie, zvyky, nechcela by som, aby nwm do toho vstúpil cudzí chlap. Jeho spôsoby, zvyky, ee. Moje dieťa, môj život, moje povinnosti, záväzky. Ak by som mala mať vzťah, tak absolútne separé od môjho dieťaťa, aj jeho.

anonym_2c43a2
Včera o 23:56
@anna777115

@anonym_autor Ano, ja mám dceru. Keby som si hĺadala partnera, tak bez závazkou. Ja, už v mojom veku nemienim riesiť zlepovane rodiny a vztahy. Ja, osobne, by som si už ani žadneho chlapa nenasťahovala do bytu.Iba takeho kamarata na vypomoc, na travenie voĺneho casu, do spolocnosti a kazdy nech pekne ma to svoje. Čudujem sa veĺmi zrelim zenam ktore si po nevydarenych vztahoch nasackuju do bytu prízivnika, z ktoreho v konečnom dosledku nic nemaju a riesia ešte jeho deti a vnučata.No, ale keď niektore ženy baví robiť ustupky, kompromisy a služky a poskoka do smrti, tak nech sa realizujú. Ja, mam inu predstavu, ako stravit svoj život v zrelom veku.

@anna777115 👍👍👍

anonym_82c624
Dnes o 07:35

Mam kamarátku, a ta to po 2 rokoch vzdala..ona bezdetna, on 1 dieťa v puberte. Nekonečný boj o pozornosť, moc, citové vydieranie, nároky na všetko....peniaze na ich spoločný život nebol, lebo on mal záväzky inde, ledva mu to ako tak vychádzalo.
Čiže zážitky, ked tak niečo aj s jeho dieťaťom, a program sa prispôsobil jemu. V podstate všetko, lebo veď ono trpiiiii. Po 2 rokoch zistila, ze len dotovala cudziu radosť a svoju vlastnú davala bokom.
Dnes je konečne šťastná a spokojná, nasla si muza bez záväzkov a konečne sa môžu venovať budovaniu ich vzťahu a nieje dôležité vsetko okolo.
Samozrejme nemusí to takto vzdy dopadnúť ale ja by som tiez muža s deťmi, obzvlášť malými nechcela .
Nie, mam svoje a ďakujem, neprosím ,starať sa este o druhé.

dooodka
Autor odpoveď zmazal
weruska1311
Dnes o 07:48

Určite nie, som tak bola nastavená už pred Xrokmi, keďže som nechcela rovesníkmi, ale staršieho partnera, ALE bez deti.. Názor som nezmenila

really8
Dnes o 08:02
@anonym_2c43a2

@really8 za mňa, aj keby to bolo naopak. Ja a moje dieťa, napríklad určitý spôsob výchovy, komunikácie, zvyky, nechcela by som, aby nwm do toho vstúpil cudzí chlap. Jeho spôsoby, zvyky, ee. Moje dieťa, môj život, moje povinnosti, záväzky. Ak by som mala mať vzťah, tak absolútne separé od môjho dieťaťa, aj jeho.

@anonym_2c43a2 mas dieta a si sama?

anonym_2c43a2
Dnes o 08:53
@sissy27

@anonym_autor muz s detmi sam o sebe nie je problem. Problem je, ak to nema v hlave upratane, nie je vyrovnany s rozchodom / rozvodom atd. Toto sposobuje problemy, nie deti.
A zaujimave, ked sem napise zena, ze zostala sama s dvoma detmi a boji sa, ze uz si nikdy nenajde vztah, tak to hned ju tu budete vsetky utesovat, ze to nie je pravda, ze ma “hodnotu na trhu” a deti len automaticky odfiltruju blbeckov o ktorych sa neoplati ani podrazky utriet a bla bla bla. Ale muz s detmi?? No horsie snad ani neexistuje podla niektorych 🤷‍♀️ taky nech sa uz ani neopovazuje pomysliet na vztah… od muza sa ocakava, ze bude mat pekny vztah aj k cudzim detom, bude sa starat ako o vlastne, aj platit ako za vlastne, ale ze zena by mala strpiet muzove deti na dovolenke raz do roka tak to uz je do neba volajuca nehoraznost… tak dufam, ze mate vsetky synov a ked sa im rozpadne rodina, tak im vysvetlite, ze novy vztah neprichadza do uvahy, lebo jeho deti a vase vnucata budu zatazou pre novu partnerku a ta ma predsa na viac 🤡

@sissy27 určite by som mu vysvetlila plusy a mínusy, ak by chcel nech si vyskúša. Švagor mal tiež partnerku s dieťaťom, mal ju rád ako svoju, venoval sa jej, výlety, dovolenky, mamička pracovala dvanástkty zmeny. Keď prišlo na pubertu mladá vždy prišla zo školy, práskla tašku, žiadna hygiena, starostlivosť o psa. Vždy ju poprosil, upozornil, vysvetľoval. Začal boj zo strany matky a dcéry v štýle Drž hubu, ty nie si jej tatko. Vydržal ešte rok, mal ich fakt rád. Potom adios.Máloktorý vzťah z patchworkovej rodiny je fajn. 🤷‍♀️Zbytočne stratil roky.Mohol byť niekde inde a vo férovejšom vzťahu. Nebudeme si to tu romantizovať.

anonym_2c43a2
Dnes o 09:02
@anonym_7158d5

@really8 len ono by to všetko bolo ok, keby tie ex boli normalnejsie. A nemysleli si, že za ti, ze ony boli prvé, teraz sa z toho poskladam. A nemýlili si exmanzela s oslikom otras sa. Vieš, to je ten problém. Stačí si citat niektoré diskusie aj tu na koňovi. A druha vec je dedenie. Naozaj nechápem, prečo zo spoločného bytu s manželom mam vyplácať jeho deti? Ako sa oni o ten byt pričinili? Ja môžem splácať hypo 20 rokov a keď konečne dosplacam, tak potom na staré kolená si mam vziať ďalší úver, lebo mam vyplatiť dedičov? Alebo ísť rovno pod most, keď na to nemám, ze? No asi ťažko. Prepáč.

@anonym_7158d5 presne tak, ešte aj vyplácať z mojich odpracovaných rokov a môjho domova. Kamarátka do tak zavesila na krk chlapa s dvoma deťmi, s ním má 1. Zobrali sa. Kúpili byt. Neinformovala sa vopred a už je neskoro. Pritom on nechal ex krásny dom s pozemkom, lebo však tam ostali JEHO 2 deti. Hrdina, do vzťahu prišiel s holou riťou a dvoma taškami. Ináč tie 2 jeho deti sú viac u nich ako u matky, všetko prispôsobujú im. Byt, auto, dovolenky. Ona tam je úplne mimo hru.

anonym_2c43a2
Dnes o 09:13
@really8

@anonym_7158d5 dedenie sa da osetrit.

@really8 dá, ale ťažko. Donúť chlapa, aby SVOJE deti vydedil , aleno ináč právne obišiel. Skoro nemožné. Aj preto mnohé ženy majú pravdu, to dieťa je vždy súčasťou aj jej života. Tak isto, ak má aj žena svoje dieťa a chlap by takú nechcel. Je to úplne legitímna požiadavka a vlastné preferencie. Necháoem čomu tu niektoré nerozumejú, ak by som nechcela chlapa s cudzím dieťaťom. Keby som ja bola v pozícii sama matka s dieťaťom, tiež by som nechcela, aby cudzí chlap vychovával moje, alebo jeho otca dieťa.

anonym_2c43a2
Dnes o 09:16
@really8

@anonym_2c43a2 mas dieta a si sama?

@really8 a prečo to je dôležité pre teba vedieť? Názor u mňa to nezmení. Napríklad aj môj muž má mnoho kolegov a kamarátov v okolí s partnerkami s cudzími deťmi a sám sa vyjadril, že v žiadnom prípade, nervy by na to nemal. Vidí ako to NEfunguje

really8
Dnes o 09:37
@anonym_2c43a2

@really8 a prečo to je dôležité pre teba vedieť? Názor u mňa to nezmení. Napríklad aj môj muž má mnoho kolegov a kamarátov v okolí s partnerkami s cudzími deťmi a sám sa vyjadril, že v žiadnom prípade, nervy by na to nemal. Vidí ako to NEfunguje

@anonym_2c43a2 pretoze by to s najvacsou pravdepodobnostou tvoj nazor zmenilo. Zvlast keby si ostala sama v 35.

anonym_2c43a2
Dnes o 09:44
@really8

@anonym_2c43a2 pretoze by to s najvacsou pravdepodobnostou tvoj nazor zmenilo. Zvlast keby si ostala sama v 35.

@really8 nie nezmenilo a nemusí ma nikto presviedčať o opaku. Zažila som a videla v živote dosť.Ináč sama žena s dieťaťom, to je koniec sveta a tragédia? Písala som vyššie, že keď už, tak ja vo svojom, on vo svojom, ale nepliesť do toho dieťa. Obojstranne.