Je 53 rokov na otcovstvo príliš veľa?
Ahojte,
Dokedy je ok stat sa otcom? 53 rokov je podľa vás veľa? Mam skvelého partnera, po dlhých rokoch, kedy som mala šťastie len na luzrov a mamičkarov. On ma 2 deti z manželstva už v tinedzerskom veku, ďalšie dieťa odmieta a argumentuje vždy len vekom, ze je na dieťa už starý. Vyzerá dobre, nemá šediny, pupok, podľa mňa na svoj vek nevyzerá. Dá sa takýto chlap nejako presvedčiť?
@stanulienkat tiež si myslím 😄len neviem načo im taka je.
@bielasovicka
@stanulienkat No, lebo ženy sebareflexiu vždy majú. 🤣 A aj súdnosť. Odkiaľ viete, že autorka nie je nejaká obstarožná 40+ stará dievka, ktorá chytá posledný vlak? A samozrejme, vyzerá - aspoň podľa vlastného názoru - o 15 rokov mladšie? A jej vzormi vo veciach materstva sú Monika Beňová a Erika Judínyová? Veď rodiť okolo 50ky je vo vyspelom svete normálne, to len my, na Slovensku, sme za opicami.🤣🤣🤣 A autorka nechce čítať kritiku, chcela poradiť ako toho zadubeného slovenského chlapa na decko presvedčiť, prípadne oklamať. 🤣
@heleninamama no nevieme lebo neodpisuje. A 40 ka by už mala mat rozum aby pochopila ze 50nik už deti mať nebude a nechce. A že je stara dievka to je jej problém. Benova a judinyiova nemajú problém lebo sa o ich deti starajú nonstop opatrovateľky aby ony mohli kľudne pokračovať vo svojej práci. Takto je ľahké mat deti, porodiť a nestarat sa, lebo ja mam prácu..... 😉
@heleninamama ja som to nepisala na tento par. Ja som pisala vseobecne.
@heleninamama je nutné uchýliť sa až k urážkam? Založila som slušne tému, pýtala som sa na názory žien. Nikdy by som si nedovolila žiadnu ženu urážať, nazývať ju akokoľvek nech by sa rozhodla mat dieťa aj v 50. Nepoznám príbeh žiadnej ženy, čím si prešla, koľkými potratmi, snaženiami, ako veľmi túži byť matkou, je vec každej ženy, kedy sa rozhodne mat dieta. Nie každej žene bolo dopriate byt v ideálnom veku do 30 matkou. Mne žiaľ tiež nie. Chcela som pre svoje dieťa dobrého otca a moji doterajší partneri sa po čase ukázali ako absolútne nevhodni na rodičovstvo. Nie som - ako ste to nazvali - obstarozna žena po 40, mam 36 rokov. V mojom okolí rodia v takom veku (aj vo vyššom) aj lekárky, aj právnicky, aj vysokopostavene manazerky.
Ix ľudi ti tu povie názor ale rozhodnutie je na Vás dvoch. Ak sa on ako 53 r vyjadril, že dieťa nechce tak je rozhodnutie na tebe ho akceptovať = nemať ho vôbec alebo si nájsť niekoho iného, kto ho s tebou bude chcieť mať. On už má 2 deti teda všetko si prežil a chce mať kľud a život už len pre seba a partnerku.
Ako dlho si s ním? Nebolo by lepšie zísť z kratsej cesty, keďže ty chces dieťa a on nie? V 36 rokoch si ešte niekoho nájdeš.... Lepšie ako začať hľadať v 45 rokoch, keby ste sa neskôr kvôli tomu rozišli. Nie?
@bielasovicka nie je to môj amant, je to takmer 3 roky môj partner. Nepotrebujem sponzora, som schopná a sebestacna, zarábam viac ako bežný slovenský otec rodiny.
autorka, ked chces, tak mi napis spravu. Mam partnera v rovnakom veku. Sme spolu takmer 4 roky. Viem ako sa citis. Tiez som nemala stastie na muzov a teraz som konecne spokojna a stastna.
Pravda nie je urážka. Žena má biologicky daný vek, kedy môže otehotnieť. A je to pomerne dosť rokov, len si netreba tieto roky premrhať s nevhodnými mužmi v nezmyselných vzťahoch. Potom je to už tragikomédia.
Vo veku 36 rokov si cielene hľadaj rovesníka, hlavne slobodného a bezdetného. A hlavne takého, ktorý dieťa chce. Tento tvoj ideálny muž má v prvom rade povinnosť vychovať a zabezpečiť deti, ktoré už má. Puberťáci, to je ešte na dlho, kým lvyrastú, doštudujú, osamostatnila sa a aj keď sa rozviedol, deti a zodpovednosť za ne má navždy. Ty túto skúsenosť nemáš, preto jeho uvažovanie nechápeš.
V tvojom veku ženy bežne rodia, ale tie rozumné sú
v manželstve a dieťa chcú obaja. Nie, že ty chceš a jeho ideš nútiť aj cez mŕtvoly.
No ale aspoň už vieme tvoj vek. Samozrejme ze môžeš mať dieťa v 36, ale nie s nim, lebo on nechce. Pochop ho. My ti dávame len rady, keď sa ti nepáčia tak načo si sem písala?
@matkahelka tak videla som ju "nazivo", bez tých dokonake vyfiltrovanych fotiek, ktore dáva na ss. kamoskina dcéra je spolužiačka jej dcéry, tak raz ju doviezla na oslavu. Taktiež tie "plne dekolty" v šatách ma vypchávky. Raz som pomáhala kamoske, vrámci toho mala ona stretko s vierou visterovou, ja som ju nespoznala, keď došla. Ako hovorila jedna profka z výšky, asi si zabudla namaľovať tvar. 🙈 vlasy tiež nemala vôbec také ryšavé ako na foto, neviem ci si to dofarbuje alebo co. Týmto chcem povedať, že áno, sú to stále pekne ženy, ale rozhodne nevyzerajú ako 20tky, či 30tky. To sú proste iba keci. Ano, na svoj vek vyzerajú lepšie ako ine 50tnicky, ale veľmi dobre vieme, čo je za tým 😁
Autorka
Vek na dieťa máš úplne v pohode. S partnerom ste už tiež dosť dlho. Ak ti vo všetkom vyhovuje, skús sa s ním ešte raz porozprávať.
Autorka len sa nezníž k podvodu- manipulácii splodiť dieťa s mužom proti jeho vôli .Lebo zúfalky robia také veci.Často tu ženám zlyháva antikopcia a záhadne otehotnejú…😀Za mňa by som hľadala seberovného.
Ty ešte môžeš v pohode dieťa mať.
@heleninamama slobodný, bezdetny, rozumný chlap v cca mojom veku neexistuje. Všetci chlapi okolo (aj po) 40 sú buď rozvedení a majú maličké deti, alebo ak staršie deti, tak sú v striedavkach, alebo ak sú slobodní a bezdetni, sú to rovnakí luzri, na akých som mala šťastie doteraz. Mam prácu, vďaka ktorej prichádzam do styku s mnohými chlapmi, aj vzdelanými, aj vysokopostavenými a chlap do 45, normálny a bez záväzkov nie je. Nemám najmenší problém postarať sa o dieťa sama, aj fyzicky, aj finančne. Mam vlastne bývanie, dostatok úspor, nie som odkázaná na príjem žiadneho chlapa. Potrebujem len lásku, pochopenie, pekne slovo, milé spravanie. To všetko dostávam až teraz od súčasného partnera.
@autorka mam niekoľko stále slobodných, bezdetnych a nezadanych spolužiakov z VS a poviem ti uprimne, také "nezavisle a sebestacne" ako ty nechcu iba preto, lebo tie ich chcú iba na "oplodnenie" a potom ako plnu penazenku. Takže áno, potom ti ostávajú iba 50+, ktori už potom deti nechcu, keďže si svoje vychovali.
Dotkla ma tvoj komentar, a preco by bol stary na dieta ?
uz zijeme inu dobu ,ako kedysi, u nas tolki v 50 maju deti...nepocuvaj na nikoho, len na seba 💓
autorka, ty mas este super vek na dieta, ja mam 48 a dala by som sa na to este tiez, nie som ani obstarozna, citim sa fajn. Takze ty s kludnym svedomim. Problem je ale chlap, on nechce. Nenut ho, lebo aj tak skoncis sama, sice s dietatom, ale sama. Vyloz mu karty na stol, ze ty dieta chces a ak on nie, tak zrejme teda budes hladat dalej. Ze Vase tuzby su nezlucitelne. Ak ti teda ide primarne o dieta. Musi vediet, ze u teba je ta tuzba velmi silna a bud sa teda rozhodne, ze este jedno dietatko da, ak ta nebude chciet stratit, alebo teda ty budes vediet, ze s nim nemas pocitat.
@heleninamama biologicky vek zeny, kedy moze otehotniet je pocas toho, ako ma menstruaciu, ak prirodzene otehotnie v 50-tke, tak jednoducho je to ok, podla mna. Umriet moze aj mlady clovek. Ano, zrejme si s dietatom nebude rozumiet, ked ona bude mat 70 a dieta 20, ale prezije pekne roky a dieta sa v 20-tke tak ci tak mzoe osamostatnit. Aj ja som od mojej rodiny prec od mojich 23 rokov. Ale uprimne, ja mam 48 a syn 17 a teda tiez si so synom nekuvikam ako nejaka parťáčka. On už ma svoj svet a ja svoj, ale preizla som nadherne roky, kym bol dieta.
Autorka, tvoj vek je v poriadku. Ale, sama píšeš, že (citujem): "slobodný, bezdetny, rozumný chlap v cca mojom veku neexistuje. Všetci chlapi okolo (aj po) 40 sú buď rozvedení a majú maličké deti, alebo ak staršie deti, tak sú v striedavkach, alebo ak sú slobodní a bezdetni, sú to rovnakí luzri, na akých som mala šťastie doteraz." Veď ty sama máš rozvedeného s dvoma deťmi. Tak prečo tvoj rozvedený s deťmi je OK a vekovo prijateľný rozvedený s deťmi nie je OK? Navyše, ako už tu bolo viackrát spomenuté, hlavný problém tvojho chlapa nie je to, či je, alebo nie je na otcovstvo pristarý, ale že deti už nechce. Nebol by v tom prípade lepší rozvedený 40 ročný, ktorý síce deti už má, ale ešte nejaké ďalšie by chcel?
Autorka,
mne sa z tvojich príspevkov javíš ako múdra a úspešná žena. Uvedomuješ si, že máš vek na to mať dieťa čím skôr. Máš partnera, s ktorým si rada. Ten dieťa nechce. Mne napadá...Skúsila by som sa porozprávať s partnerom a uistiť ho, že o dieťa sa budeš starať len ty. Vysvetliť mu, že deti nemáš, že po dieťati túžiš a bez neho to ďalej asi nemá perspektívu...pri iných postupoch o partnera veľmi pravdepodobne prídeš ( náhodné tehotenstvo/ darované spermie)
A co si myslite,ze ak ma niekto 20 rokov, ze z neho automaticky bude aktívny, zdravy, starajúci sa ocinko?
Odpovede autorky su vedene stylom,ako keby to boli posledni dvaja muzi na planete...
Máš len 36 rokov, to nie je tak veľa. Určite existuje nejaký bezdetný muž možno o 3-4 roky mladší od teba, ktorý by dieťa chcel. Ja som mala 31, keď som sa vydávala, muž je o 4 roky mladší, bol bezdetný, ja som už jedno dieťa mala. Problém je, že tvoj súčasný partner dieťa proste nechce. Naozaj by som hľadala inde. Myslím to v dobrom.
je to velmi vela na chlapa s novorodencom, necudujem sa nu, ze nechce, clovek si chce aj trochu v zivote uzivat, nielen sa starat o niekoho aj v dochodku

@bielasovicka to je tym, ze chlapi nemaju sebareflexiu a chcu co najmladsiu partnerku.😀