icon

Je cca 40-ročný muž starý na prvé dieťa?

Dnes o 12:41

Ahojte, som rozvedena slobodna mama a spoznala som muza - slobodného, bezdetného. Ma 34 rokov. Ja mám syna 3 ročného. Pozname sa cca 3 mesiace, netvorime pár, nespali sme spolu, drzim si odstup. Vyzera to medzi nami zatial celkom dobre. Pýtal sa ma či by som chcela ešte jedno dieťa a v tom som uplne zamrzla - vlastne ani nechcem. Mám toho dost, materstva na ktoré som sama, to že mi nemá pomaly kto syna postrážiť.. mám traumu ako nas vztah s bývalým manželom dopadol. Ak by som si to možno rozmyslela, tak až tak za 5 rokov by som možno mala ďalšie dieta, ale on by mal teda skoro 40 rokov a napadlo mi, či muz nie je “starý” na prvé dieťa v 40ke. Čo myslite ? Pýtam sa len kvôli tomu, že mi napadlo či to proste neukončit a možno si najde zenu ktorá by chcela dieta hneď.

Strana
z2
mimi2018
Dnes o 14:19

@anonym_autor takto ďaleko do budúcna by som nerozmyslala. Pravdepodobne on by s dieťaťom do 40 tky nečakal. Vo vašom prípade takýto vzťah nemá zmysel.

majlo1234
Dnes o 14:21

Musis si ho odsledovat podla mna, ci je energicky, zdravy, pohodovy. Lebo jw to zataz, ale nwbudeme si klamat, vacsinou hoavne na matku.
Ale mojho(45) napriklad minuly rok seklo a ciastocne mu vytiekla platnicka , ked decko tlacil na odrazadle😃

majlo1234
Dnes o 14:24
@anonym_a2a6eb

Kamarát sa ženil v 39 rokoch, o dva roky sa im narodil syn. Zdravý, športovec, veľmi príjemný pohľadný muž. Dostal infarkt, na mieste zomrel. Zostala mu žena s dvojročným synom. Druhý kamoš, 41 rokov, ťažká diagnóza, doma žena s polročnou dcérkou. No myslím si, že je to na prvé dieťa skoro. A to hovorím ako dieťa otca, ktorý mal 40, keď som sa narodila. Ale bola som jeho 3te dieťa. Aj tak som si doniesla do života pár super šmakociniek, ktoré mi rodičia v zrelom veku odovzdali.

@anonym_a2a6eb ake smakocinkY?

anonym_a2a6eb
Dnes o 14:27
@majlo1234

@anonym_a2a6eb ake smakocinkY?

@majlo1234 take choroby mi odovzdal otec, co v mladom veku este neboli v tele rozvinute. Bola som na konzultacii u odbornika, tak mi to vysvetloval, preco to moji starsi surodenci nemaju.

titla
Dnes o 14:29

Necitala som komentare, ale mam vo svojom okoli viacero chlapov co sa stali otcami okolo 40-tky. Jeden to nezvladol, ale to je typ sebeckeho hajzla, co by to nezvladol ani v 30-tke... Zvysok ma sem tam problem prisposobit sa svojim detom na ukor svojho pohodlia, nemaju tolko trpezlivosti na male deti, ale vo vseobecnosti su to dobri otcovia. Svoje deti miluju a venuji sa im.

kitycat
Dnes o 14:32

Tak on nema tiez najmenej a noťrmalne sa opytal, povedz mu, ze za 5 rokov mozno, ci je ochotny randit a uvidi kam sa vztah posunie alebo je pre neho vidina 5rokov + realita pocatia a donosenia akceptovatelna.

Moze chciet cim skor niekoho s kym to klapne rovnako

anonym_df3f22
Dnes o 14:44

My mame druhe ako 41 rocni. Vek neries , dolezite je skor to, ci chete deti. Mne sa v porodnici lekari vysmiali, ked som sa citila trapne, ze idem rodit ako 41 rocna.

terry658
Dnes o 14:51

@anonym_autor my budeme mať čochvíľa štvrté. Manžel bude mať 42. A konečne sa vie správať ako plnohodnotný rodič. V tridsiatke by som ho najradšej nakopala za jeho správanie. Ale teraz je to o inom.
Nikto ti nepovie či tvoj partner bude dobrý otec. Či zvládne to určité sebazaprenie a obetovanie, ktoré s rodičovstvom prichádza. Deti sú najväčšia skúška vzťahu.

majlo1234
Dnes o 14:57
@anonym_a2a6eb

@majlo1234 take choroby mi odovzdal otec, co v mladom veku este neboli v tele rozvinute. Bola som na konzultacii u odbornika, tak mi to vysvetloval, preco to moji starsi surodenci nemaju.

@anonym_a2a6eb ale co konkretne? Ja mam atatsie muza a bala som sa hlavne autizmu, ktory chvalabohu nemame. Na co ine sa mam pripravit?

zuzikak
Dnes o 14:59

Na chlapa to nie je neskoro. Bude treba sa mu venovat max. 15 rokov do puberty.To zvladne a dieta sa uz pomaly zacne osamostatnovat (ano vzdy ho bude potrebovat ale nebude to nutne tak intenzivne. Na teba to bude dost lebo vynosit dieta, porodit, kojit a k nemu vstavat a byt stale pri nom prve 3 roky a potom pomaly pri kazdej chodobe s nim doma...toto je skor zahul na zenske telo a nie na chlapa. Venovat sa mu moze pokial bude vladat (kludne aj po 60) . Skor by som mala obavu o teba ako o zenu.

anonym_a2a6eb
Dnes o 15:05
@majlo1234

@anonym_a2a6eb ale co konkretne? Ja mam atatsie muza a bala som sa hlavne autizmu, ktory chvalabohu nemame. Na co ine sa mam pripravit?

@majlo1234 no mám všetky alergie sveta, trombofíliu, a zdedila som po otcovi genetické ochorenie, ktoré sa prenáša v staršom veku a prejavilo sa mu to takisto v staršom veku. Moji dvaja súrodenci to nemajú. Nejaká forma aspergera tam môže byť aj u mňa, nikdy som však nebola diagnostikovaná.

mandzula
Dnes o 15:06

Za seba, svojho muza a podla nasho znameho (vsetci po 40), co ma teraz novorodenca a vidim, co to s nim robi, ti poviem, ze dieta ani nahodou. Casto sa o tom s muzom bavime a vzdy to uzavrieme tym, ze mat teraz dieta, tak sa obesime. Je mi jasne, ze je to individualne, takze su urcite aj chlapi, co to daju.

ivik4
Dnes o 15:12

Tak jasne kazdy co caka v 40tke to musi dat 😃. Co maju ine robit. Plakat ze uz nemaju na to nervy ? Ci mlady ci starsi, kazdy poriadny rodic sa o dieta postara

anonym_fd7ee3
Dnes o 15:34

Toto sú trochu smutné témy. Záleží od konkrétneho človeka. Ale možno na dedine, v malomeste by bol pre okolie starý, vo veľkom meste úplne v pohode. Celkovo vzdelaní scestovaní ľudia mávajú deti neskôr.

sevrin
Dnes o 15:43

Čo znamena starý? Ak dieťa chce, tak nie je starý. Ak rozmýšľa nad tým, že dieťa ho pripraví o víkendové chlastačky s kamarátmi, tak už je starý.

anonym_44fe96
Dnes o 15:48

Napriklad nam to dieta pomohlo nestarnut tak rychlo, znami co maju uz dospele deti doma nuda, telka, my riesime skolku, skolu, pocitanie do 20🙂 Taky isty nazor ma manzelov brat ktory mal dieta az okolo 50tky sice nie prve ale mal a tiez hovori, ze krizu stredneho veku si veru neuvedomuje lebo riesia veci okolo maleho. Takze zalezi asi od povahy

marsmykkok
Dnes o 16:14

@anonym_autor Mne to príde, že ty dalšie dieťa nechceš, si už opatrná a jedna z tisíc čo má rozum a čo ak ostane sama s dieťaťom si neurobí dalšie s iným a potom neostane sama a ešte si urobí tretie s iným a zase ostane sama... Ak ešte nie ste vo vzťahu, ja by som to ukončila, on ako 34 ročný si ľahko nájde bezdetnú čo bude chcieť deti skôr, aj ty už nie si najmladšia 34 rokov a čo ak potom okolo 40tky ti to už nepôjde otehotnieť a teda on ostane bez vlastného dieťaťa?

autor
Dnes o 16:24
@marsmykkok

@anonym_autor Mne to príde, že ty dalšie dieťa nechceš, si už opatrná a jedna z tisíc čo má rozum a čo ak ostane sama s dieťaťom si neurobí dalšie s iným a potom neostane sama a ešte si urobí tretie s iným a zase ostane sama... Ak ešte nie ste vo vzťahu, ja by som to ukončila, on ako 34 ročný si ľahko nájde bezdetnú čo bude chcieť deti skôr, aj ty už nie si najmladšia 34 rokov a čo ak potom okolo 40tky ti to už nepôjde otehotnieť a teda on ostane bez vlastného dieťaťa?

@marsmykkok ja som mladsia od neho🙂

vlucifuk
Dnes o 16:33
@anonym_44fe96

@anonym_autor manzel mal 42 a ja 36 prve dieta dovtedy sme riesili karieru zabezpecenie byvania a pod

@anonym_44fe96 Presne rovnaký vek a situácia ako u nás. Len nám sa pošťastili dvojčatá.

anonym_ef9fdc
Dnes o 16:43

@anonym_autor Môj manžel mal 41, dával a dáva to v pohode. Tiež sme dieťa odkladali. Ty si musíš ujasniť, či ti on stojí zato ako partner, takže ho musíš spoznať. Možno zistiš, že je to magor a možno to bude pre teba naj partner. A keď sa ako partner osvečí, potom riešiť potenciálne deti. On dieťa chce? Či len chcel zisťiť, ci ho chceš ty. Možno zistíš, že dieťa nechce. Možno bude ukážkovým "otčimom" pre tvoje prvé dieťa a ty nebudeš váhať a pôjdeš do toho. Životy sa stále vyvíjajú. Riešiť, čo by bolo keby o päť rokov s niekým, koho vlastne ešte ani nepoznáš a držíš si od neho odstup, mi príde predčasné.

anonym_97f363
Dnes o 16:44

Moj muz mal pred 50 tkou 🫣 niekto povie,ze uz hodne neskoro niekto,ze este ok. Proste je rozdiel aky zivot vedie. Ci je to domased co ide akurat tak do prace a z prace alebo je aktivny sportovec atd. Ten co sedi doma uz zostane aj pri dietati tak. Nic sa mu nebude chciet.

michaela329
Dnes o 17:01

Môj 43 ročný muž akurát stavia kocky s našim 11 mesačným prvým synom. Venuje sa mu perfektne, nervy má. To je o povahe človeka, poznám 25 ročných, čo sedia s mobilom a nevenujú sa.

amelie2017
Dnes o 17:04

Moj mal prve v 38 a druhe v 42. Vacsina jeho kamaratov mala deti v tomto veku. Su to prikladni otcovia, ktori sa uz vyburili, uzili si co si mali uzit a teraz organizuju akcie s deckami. Kludne chodia sami na vylety, opekacky, tury. Ano, pri druhom uz vidim u muza menej trpezlivosti, ako mal pri dcere, ale to je skor tym, ze su dvaja a stale sa hasteria, vymyslaju. Ja mam o 9 rokov menej a s tou trpezlivostou som na tom niekedy horsie ako on.
V praci mam viacerych kolegov okolo 55 a 60, co maju doma 12-15 rocne deti. A vcetci sa vdaka nim udrziavaju v kondicii, ziadni dedkovia.
Zomriet moze aj 30,35 rocny chlap a nechat doma zeny a babo.

vilma7
Dnes o 17:27
@anonym_autor

@klotildabazarik tak asi kvôli tomu aby sa tomu dietatu plnohodnotne venoval, mal chut a trpezlivosť

@anonym_autor ja a manžel sme sa stali rodičmi po 40.tke a nemyslím si že moje deti sú o niečo ukratene. Skôr naopak. ;)

elz1920
Dnes o 18:08

Môj muž mal 56, ja 40, keď sa nám prirodzene a bez problémov zadarili dvojčatá. Máme spolu 3 deti s rozdielom 22 mesiacov.
Takto 23.12. pred piatimi rokmi som prišla domov z pôrodnice, on sa medzitým staral sám o najstaršiu.

Teraz je na predčasnom dôchodku po 40 odrobených rokoch, venuje sa im, ľúbi ich a myslím si, že bársakého tridsiatnika strčí do vačku.

To, aký bude chlap otec, alebo či vôbec bude z neho otec, sa vyveštiť nedá. Možno splodí a to bude koniec jeho otcovského snaženia. Možno bude perfektný tatko.
Vzťahy ako také sú veľký risk.
Ale kto neriskuje, nežije.

Akurát nedávno som si spomenula, ako ma známi v mojom veku a mladší odhovárali od neho, že čo keď budem chcieť deti a on už proste nebude môcť.
Je zaujímavé, že zrovna títo majú autistické deti, mladší od nás.
Život prináša všelijaké paradoxy.

anonym_a33c0d
Dnes o 18:51

@anonym_autor ahoj ja mám 42 rokov priateľ 45 rokov o bábätko sa snažíme rok ak sa nám podarí tak to bude priateľove prvé dieťa, ja už mám 20 ročného syna. Priateľ veľmi túži po bábätku, tak dúfam že čoskoro príde to šťastie. Takže podľa mňa to neni neskoro. Môj švagor mal prvé dieťa ako 43 ročný a potom ešte stihol ďalšie dve posledné keď mal 62 rokov.

anonym_8ed790
Dnes o 19:28
@anonym_44fe96

Inak ja niekedy zasnem ako dopredu zeny vsetko riesia, mali ste len par rande 🙂 Nic viac ani nevies ako si budete rozumiet ako prijme tvoje dieta a uz riesis dopredu dalsie dieta. Vsak nechaj tomu volny priebeh

@anonym_44fe96 nie nie, prave to je ta chyba, ze vela ludi nic neriesi vopred a potom len nastanu sklamania a prekvapenia. Zodpovedne je prave riesit vopred, nie su to prve lasky v 20tke, to je nieco ine, ale v takomto veku zbytocne stracat cas je blbost, takze je fajn vediet na com clovek je.

A k otazke, nie, 40 nie je vela na dieta, ale kedze ty pises ze tak mozno o 5 rokov, to znie ze si vlastne ani nie si ista, takze ja by som mu to povedala narovinu a zbytocne ho nenatahovala a nedavala falosne nadeje.

betulinka1
Dnes o 19:32

@anonym_autor za mna je 40 rocny muz akurat zrelý na dieta. To uz je akurat vybureny, uzil si co chcel a podla mna uz ma predstavu o zivote. Som 20 rokov v mužskom kolektive a ked pocuvam ich pribehy, sa chlap nema ponahlat. A ty budes mat aspon ten casovy priestor ho spoznať a povedat, ci Ano ci nie.

Strana
z2