icon

Je denný telefonát manžela s mamou v poriadku?

20. máj 2025

Je to podla vas v poriadku ak muz kazdy den volá svojej mame ? Bavia sa hlavne o vnukovi. A bezne otazky ako sa mas, co robis atd.
No podla mna kazdy den je trosku “prepal”

margotka17
21. máj 2025

Ak to nejako nezasahuje do vášho vztahu, nerieš to. Možno je to pre neho jednoduchšie zavolať jej každý deň, ako odbehnúť k nej, ako sa má.

tilly
21. máj 2025

Mne to nepríde zvláštne. Pokiaľ netrvá každý jeden telefonát pol hodinu, tak prečo nie? Počuť mamu/dieťa aspoň na minútu je za mňa v pohode

viera012345
21. máj 2025

...viem si predstaviť, že hlavný dôvod každodenného telefonátu nie je ten,aby babka vedela,ze ako sa má vnuk, ale Váš manžel si chce byť istý,ze mamka je ok /telesne i duševne/

romino
21. máj 2025
@cacianka

zaujímavé odpovede, tu takmer každá nevidí v tom problém.
ale toto je úkaz ala modrý koník, dvojaký meter.
v iných takýchto diskusiách sa zlietli zástankyne úúúúúplne inej teórie - volať si každý deň, kecať o chobotinách je znakom mamánka, matkin tretí cecok, neodstrihnutá pupočná šnúra ženy či muža
diky, bavíte ma ...

@cacianka mne denne telefonovanie pride prehnane. Fakt ze denne, so zeleznou pravidelnostou ...a dokonca niekedy 30-40min.. ako autorka opisuje.
Tiez som prekvapeny ...ze drviva vacsina sa cuduje autorke, ze preco vyraba problem. Mne to pride aj trocha moc.

cacianka
22. máj 2025
@romino

@cacianka mne denne telefonovanie pride prehnane. Fakt ze denne, so zeleznou pravidelnostou ...a dokonca niekedy 30-40min.. ako autorka opisuje.
Tiez som prekvapeny ...ze drviva vacsina sa cuduje autorke, ze preco vyraba problem. Mne to pride aj trocha moc.

@romino veď aj mne, prehnané. to si o čom vykecávajú ? ale zarazilo a pobavilo ma, ako tu všetky súhlasne pritakávajú, ako je to ok, ale v iných diskusiách, v desiatkach diskusií, to strašne riešia, že je to príliš, že je mamánek, tretí cecok, že čo si to zobrala za muža keď si neprestrihli pupočnú šnúru. naozaj obrovský obrat v názoroch. len krútim hlavou, ako sa menia názory, viac ako vietor.

mantilka
22. máj 2025

Každý má svoje hranice, aj tvoj manžel...nemôžeš mu zakazovať 1 telefonát denne s mamou.
Môj manžel telefónuje denne, je rád že je ešte medzi nami. Ja už rodičov nemám...tolerujem to/ chápem ho.

lilitela
23. máj 2025
@cacianka

@romino veď aj mne, prehnané. to si o čom vykecávajú ? ale zarazilo a pobavilo ma, ako tu všetky súhlasne pritakávajú, ako je to ok, ale v iných diskusiách, v desiatkach diskusií, to strašne riešia, že je to príliš, že je mamánek, tretí cecok, že čo si to zobrala za muža keď si neprestrihli pupočnú šnúru. naozaj obrovský obrat v názoroch. len krútim hlavou, ako sa menia názory, viac ako vietor.

@cacianka A este si zabudla dodat, ze pri tych dennych telefonatoch, trvajucich niekedy aj 30 minut, sa stihnu ucit s dvoma detmi, zahrat si s nimi spolocensku hru, ci inu aktivitu, aspon 1x vyluxovat, utriet prach, skocit na nakup, navarit veceru, oprat, pritom este stihnu pozriet farmu, ci co to v tej telke bezi a vecer vysexovat muza a precitat si intelektualnu literaturu. Jaj, a este samozrejme stihnu zabehnut aspon 5 km a skocit s kamaratkou na kavicku. Zabudla som na nieco? 😂

nyusika
23. máj 2025
@terezia74

Volám mamine každý deň, a keby to vadilo môjmu partnerovi, tak ho pošlem do teplých krajín

@terezia74 ale keď ty voláš svojej mame, to je predsa v poriadku...keď volá muž tvojej svokre, zrazu je to problém 🙈🙈🙈

cacianka
23. máj 2025
@lilitela

@cacianka A este si zabudla dodat, ze pri tych dennych telefonatoch, trvajucich niekedy aj 30 minut, sa stihnu ucit s dvoma detmi, zahrat si s nimi spolocensku hru, ci inu aktivitu, aspon 1x vyluxovat, utriet prach, skocit na nakup, navarit veceru, oprat, pritom este stihnu pozriet farmu, ci co to v tej telke bezi a vecer vysexovat muza a precitat si intelektualnu literaturu. Jaj, a este samozrejme stihnu zabehnut aspon 5 km a skocit s kamaratkou na kavicku. Zabudla som na nieco? 😂

@lilitela umyť riady aj podlahu a vygruntovať wc a kúpelku, telefonát 2x denne nie 30 ale 40 minút....
pre ostatné : Nikde neodsudzujem telefonáty rodičom, ani kamošom či inej rodine, neriešim či žena mame alebo muž svoje mame, len mi príde veľmi úsmevný ten dvojaký meter. v tejto diskusii a v tých iných

kamilkak
23. máj 2025

Nie,podla mna

nyusika
23. máj 2025
@cacianka

@lilitela umyť riady aj podlahu a vygruntovať wc a kúpelku, telefonát 2x denne nie 30 ale 40 minút....
pre ostatné : Nikde neodsudzujem telefonáty rodičom, ani kamošom či inej rodine, neriešim či žena mame alebo muž svoje mame, len mi príde veľmi úsmevný ten dvojaký meter. v tejto diskusii a v tých iných

@litela my schopnejšie máme robotické vysávače, umývačku riadu, chodíme na osem hodín do práce, odbehneme aj viac, než päť kilometrov.
Ja nosím deti na krúžok síce iba jeden deň v týždni, ale starám sa o polomobilného seniora a aj tak mi ešte ostáva čas na relax.
A áno, aj denné telefonáty nielen mame.
Aj kúpeľňu a toaletu umývam denne

A aj podlahu prebehne Bona mopom denne...niekedy aj dvakrát.

Jaj, štyri až päťkrát týždenne varím.

elvia
23. máj 2025
@cacianka

zaujímavé odpovede, tu takmer každá nevidí v tom problém.
ale toto je úkaz ala modrý koník, dvojaký meter.
v iných takýchto diskusiách sa zlietli zástankyne úúúúúplne inej teórie - volať si každý deň, kecať o chobotinách je znakom mamánka, matkin tretí cecok, neodstrihnutá pupočná šnúra ženy či muža
diky, bavíte ma ...

@cacianka konečne niekto rozumný a "dospelý" .. tiež žasnem na tých odpovediach 🫣
Na modrom koniku ozaj samá glupota.

ewellina
23. máj 2025

Pokiaľ sú to krátke telefonáty, tak ok, ale ak sa muž zavrie do izby na hodinu každý deň, aby mohol volať mame a je to na úkor času, ktorý by mohol a aj mal stráviť s deťmi, s rodinou, tak to už určite v poriadku nie je. Iné je, samozrejme, keď je nejaká výnimočná situácia, napríklad, keď je mama chorá.

dobromila
23. máj 2025

Nie je to dobre pre manzelstvo. Hlavne, ak sa muz vyrozprava matke a s manzelkou uz nema potrebu zdielať sa......

ravehami
23. máj 2025

Jedine kedy by mi to vadilo, tak ak by hned po hadke volal mame a nariekal a stazoval sa..ak to je klasicky rodinny telefonat za mna ok 🙂..my mame opak, svokra ani nezavola a nespyta sa ako sa maju vnucky roky rokuce 🙂

ravehami
23. máj 2025
@cacianka

@cacianka to suhlasim..ja som si to vsimla na diskusii ked nejaka fakt mlada baba riesila ze je tehotna a nema ani fuka a dieta nechce ale vsetci ju podporovali ako to da a dieta malo potrebuje atd…a v dalsej diskusii smutna zena ze ma 2deri, chce 3 ale muz nie a to opak - aka je nezodpovedna lebo deti su nakladne, ze je otrasna lebo muz musi makat (pritom aj robila) a ma sa tuzby vzdat a este neviem co..no proste, cista schiza tu na MK

cacianka
23. máj 2025
@ravehami

@cacianka to suhlasim..ja som si to vsimla na diskusii ked nejaka fakt mlada baba riesila ze je tehotna a nema ani fuka a dieta nechce ale vsetci ju podporovali ako to da a dieta malo potrebuje atd…a v dalsej diskusii smutna zena ze ma 2deri, chce 3 ale muz nie a to opak - aka je nezodpovedna lebo deti su nakladne, ze je otrasna lebo muz musi makat (pritom aj robila) a ma sa tuzby vzdat a este neviem co..no proste, cista schiza tu na MK

@ravehami žiadne kompromisy, len krajné názory . musíš - nemožeš

obcanka123
23. máj 2025

Môj ex zvykol volať s jeho otcom denne aj vyše hodiny. A áno, vadilo mi to. Ale nejde o to, že by mali taky skvelý vzťah, išlo najmä o to, že jeho otec sa nemal s kým rozprávať a riešiť veci co mal doma..

charliee1980
23. máj 2025

Kiežby nam mal kto zavolat….ale uz nema….uz nikto nezazvoni vecer s krémom na opuch, s domácim džemom, len tak, na 5.min pozriet deti…s rakytnikovymi cukríkmi pre deti, aby boli zdrave, odbehnúť k lekarovi, ked sa nemozme uvoľniť z prace…
Zostalo ticho a prázdno. Este aj tie nástenné hodiny u nej zastali…odisla náhle, necakane. Neboli sme na to pripravení. A vsetkym je nam velmi smutno. Deti kazdy den verili, ze sa “prebudí”, ale nestalo sa tak…. Vsetko raz bude naposledy…a vtedy zistíš, ze vsetky cas, ktory ste jej venovali, bol príliš kratky.
A ano, pisali si s manzelom mozno aj kazdy den a ja som to rešpektovala.

hellionka
23. máj 2025

Mne by to prekážalo telefonovať … viem, že niektorí ľudia to tak robia, ale ja to nechápem … každý deň si volať s mamou alebo svokrou a rozprávať “o ničom” … neviem si to predstaviť … a áno tiež už nemám komu zavolať … radšej by som sa ale stretla a objala, ako nezmyselne telefonovala ..

monichetta
23. máj 2025

ja ako hellionka predomnou, vadilo by mi to. nezmyselne talafatky, stacilo by 3x za tyzden alebo aj menej. vsak tolko sa toho nedeje kazdy den. plus pre mna to znamena ze nedospel uplne, ze je slaboch - ale nemusi to tak byt.

veronicka1901
23. máj 2025
@hellionka

Mne by to prekážalo telefonovať … viem, že niektorí ľudia to tak robia, ale ja to nechápem … každý deň si volať s mamou alebo svokrou a rozprávať “o ničom” … neviem si to predstaviť … a áno tiež už nemám komu zavolať … radšej by som sa ale stretla a objala, ako nezmyselne telefonovala ..

@hellionka Za mna rovnako. Ake novinky uz len mozem mat kazdy den? Jasne, keby mali ti ludia zdravotne problemy, tak v poriadku, ale inak pre mna prilis casto.

gabrielabydzo
23. máj 2025
@nyusika

@litela my schopnejšie máme robotické vysávače, umývačku riadu, chodíme na osem hodín do práce, odbehneme aj viac, než päť kilometrov.
Ja nosím deti na krúžok síce iba jeden deň v týždni, ale starám sa o polomobilného seniora a aj tak mi ešte ostáva čas na relax.
A áno, aj denné telefonáty nielen mame.
Aj kúpeľňu a toaletu umývam denne

A aj podlahu prebehne Bona mopom denne...niekedy aj dvakrát.

Jaj, štyri až päťkrát týždenne varím.

@nyusika my schopnejšie??Tak prečo nemáš robotický vysávač čo ti rovno umyje podlahu?Načo dáky Bona mop?Keď si sa tu už odprezentovala ako pani doknnalá.Tlieskam ti🫣

liliblacky
23. máj 2025

ja si tiež s mamou volam každý deň a najmä od kedy mame deti, lebo žijú ďalej od nás a chcú deti vidieť. Muž nevola každý deň, ale tak každý 2-3.. aj asi preto, že moji sú už na dôchodku, tak môžu volať kedykovek, jeho ešte chodia do prace, tak skôr o víkendoch voláme. Ale nepride mi na tom nič divne. Ak by sa s ňou radil a riešil problémy namiesto Teba tak áno, ale len kým je to bežný telefonát ako sa má, čo robí, či všetko ok, tak problém nevidím.

nyusika
23. máj 2025
@gabrielabydzo

@nyusika my schopnejšie??Tak prečo nemáš robotický vysávač čo ti rovno umyje podlahu?Načo dáky Bona mop?Keď si sa tu už odprezentovala ako pani doknnalá.Tlieskam ti🫣

@gabrielabydzo to bolo ironicky myslené, ber to v kontexte na komentár,na ktorý som reagovala
A mám taký robotický vysávač...ale to len tak pobeha vlhkou handričkou, takže mne to nevyhovuje.
A mám aj výkonný parný vysávač...a mám aj sakra dráhy DYSON - lebo som schopná a dokážem si na také zarobiť

domculik
23. máj 2025

Autorka premietni si to na seba, hlavne ak mas synov. Predstav si, ze raz budu dospeli. Chcela by si, aby ti zavolali, hoc aj kazdy den ? Ja urcite ano. Preto aj ja podporujem svojho manzela, nech mame vola a nech maju pekny vztah.

nikolv
23. máj 2025

Volame so svokrovcami skoro denne, aj videohovor, to iste aj s mojimi rodicmi. Dokonca sa vidime aj kazdy vikend, niekedy aj cez tyzden. Myslim ze kazdy tu normu mame nastavenu inak, ja mam uzasnych svokrovcov, vsetci sa mame radi a vychadzame.. ja som vdacna za tuto rodinu😊
Ak to tebe vadi, ved pocas tej pol hodky si vlez do vane, urob nieco pre seba, oddychuj, cokolvek😁

viestta
23. máj 2025
@lilitela

@lilitela telefonovat s kamoskou mozes popri pucovani kupelne, staci investovat do hands free sady. A popri vareni mozes kecat so svagrinou, akurat pri vysavani je to trosku problem, ale da sa. Pri vysavani je ideal volat so svokrusou.

jana_eyre_2
23. máj 2025

Čo ja viem, pokiaľ to neovplyvňuje váš voľný čas, nevidím v Tom zásadný problém.. ak je mama sama, tak mi to príde normálne že takto má aspoň nejakú komunikáciu.. bolo by asi iné keby denne chodil k máme na polievku a nevidela by si ho štvrť dna, ale jeden telefonát nie je nič hrozne.. ja musím mojho muža nútiť aby máme zavolal raz za týždeň.. a mňa to mrzí, keď si predstavím že aj moje deti sa budú musieť trocha premáhať aby sa mi ozvali tak by ma to fakt neskutočne rozosmutnilo.. ja mamu už nemám, rada by som jej zavolala.. síce nemyslím že nie denne, neznášam telefonovať .

veronicka1901
23. máj 2025

Priznam sa, ze mam dost toho v praci, stale nejake online schodze, telefonujem s ludmi vo firme a som rada, ked sa konecne vypnem. My si s mamou volame raz za tyzden, amem dohodu, ze ak cosi, tak kludne aj castejsie, ale nie je potreba. Svokru uz nemam, svokor, aj moj otec slabsie pocuju, takze s nimi cez telefon moc nie. Nehovoriac o tom, ze po praci riesim deti, domacnost. Naozaj by sa mi nechcelo travit pol hodinu este aj na telefone, aj ked samozrejme mozem volat bez pouzitia ruk. To len preto, aby sme prebrali, co sa zmenilo za 24 hodin 😀. Ale kazdemu vyhovuje nieco ine, ked to niekto potrebuje, tak preco nie.