icon

Je denný telefonát manžela s mamou v poriadku?

20. máj 2025

Je to podla vas v poriadku ak muz kazdy den volá svojej mame ? Bavia sa hlavne o vnukovi. A bezne otazky ako sa mas, co robis atd.
No podla mna kazdy den je trosku “prepal”

Strana
z4
evinqua
23. máj 2025

Volám svojim rodičom denne, 15min cca po ceste domov z práce vacsinou, občas aj svokrovcom, lebo môj muž nevolá takmer vôbec, tak sa ho snažím zastúpiť. Pokladám to za normálnu vec, ak by sme bývali blízko, tak ich aj často navštevujem, teraz je to tak raz mesačne.

seva22
23. máj 2025

Podla mna v pohode…moj muz tiez vola mame moznn kazdy druhy den,ale hlavne preto ze ma zdravotne problemy spojene s vekom, a tiez aby sa necitila osamela mozno…sle vzdy su to take parminutove telefonaty,takze ja neriesim…ja som napriklad extrem lebo volam s mamou tak 3x za rok…lebo ma to psychicky vycerpava…podla mna taky jeden telwfonat tyzdenne je optimalny;)

sussie1
23. máj 2025

10-15 minut denne je v poriadku, to vam nijako nenarusa cas pre rodinu. Druha vec je, ako tie telefonaty vyzeraju, ci sa len jeden druheho naozaj pytaju, ako sa maju a ako sa u druhych veci deju, bez zasahovania do nich... Lebo je rozdiel, ci sa
svokra pyta, co vnucik, lebo chce vediet, alebo ci sa napriklad stara a chce organizovat (vy mozete mat pravidlo napr. telka 15 min denne, a jej to moze prist malo/vela, mozete mat pravidlo 1 sladkost denne, ona sa moze bud rozcitovat, co mu nedoprajete, alebo rozhorcovat, co ho tym napchavate a jemu sa pokazia zuby...). Take telefonaty, kde by sa montovala do zivota, by sa mi vobec nepacili. A tiez je otazka, koho pocuva muz, ci sa dohaduje o organizacnych veciach s tebou, alebo s matkou, ci vytvarate pravidla vy spolu, alebo on a jeho matka, ci vyberate skolu, skolku, kruzky vy spolu, alebo on a jeho matka. Nevinne porozpravanie sa by mi nevadilo, to druhe extremne...

janamoto78
23. máj 2025

Ja s mamou volám 2 až 3 x týždenne. Partner volá tej svojej denne. Oni majú taký rituál. Nech volá. Čo preboha žiarliš na svokru??

dobromila
23. máj 2025

Sorry, každý deň hovoriť matke ako sa má a čo robí???
Vraj sa rodičia v priemere rozprávajú s dieťaťom ca.7min. denne - s vlastným maloletým! To je veľmi málo. Naopak - aj 10min. dennodenne je priveľa v dospelom veku. Mentálne sa neodpútal od matky zjavne a ona nemá vlastný život. Predpokladám, že je jediný alebo najmladší syn

martin96321
23. máj 2025

Vzal si Ta dobrovolne,alebo mu Ta pridelil urad prace? Ak zacne volat na eroticke linky,tak sa nedoplatis

jaga61
23. máj 2025

Koľko sa Ty rozprávaš s mamou alebo s kamoškou? Nemám problém tak si ho vyrobím. 🤢

martin96321
23. máj 2025
@dobromila

Vraj sa rodičia v priemere rozprávajú s dieťaťom ca.7min. denne - s vlastným maloletým! To je veľmi málo. Naopak - aj 10min. dennodenne je priveľa v dospelom veku. Mentálne sa neodpútal od matky zjavne a ona nemá vlastný život. Predpokladám, že je jediný alebo najmladší syn

@dobromila Ja niesom jediny ani posledny syn,ale najstarsi......a chodil som si pokecat s namou domov casto. To sa aj v ostatnych veciach riadis statistikami?

bessie12
23. máj 2025
@dobromila

@dobromila 10 minút je veľa? To ako vážne?? Co by si povedala na niekoľko hodín denne ??

bessie12
23. máj 2025
@martin96321

@dobromila Ja niesom jediny ani posledny syn,ale najstarsi......a chodil som si pokecat s namou domov casto. To sa aj v ostatnych veciach riadis statistikami?

@martin96321 co ja by som dala za to, aby som si mohla pokecat s mojou maminkou ... niektorí si to vôbec nevážia.

loliki
23. máj 2025

Má si volať s milenkou ?

jasoni
23. máj 2025

Aj mna jedna taka co jej bolo vela 5 minut odstrihla. Vraj, kazdy den zavola mamke. Ona zavola mamke, tete, babke, otcovi, kamoske a okrem toho plno sprav.

lilitela
23. máj 2025
@viestta

@lilitela telefonovat s kamoskou mozes popri pucovani kupelne, staci investovat do hands free sady. A popri vareni mozes kecat so svagrinou, akurat pri vysavani je to trosku problem, ale da sa. Pri vysavani je ideal volat so svokrusou.

@nyusika tak je upratovanie a UPRATOVANIE. Ja keď drhnem kúpeľňu, tak poriadne, to je tak 25 minút. To určite nebudem denne a ani netreba, keďže je to raz tyzdenne a poriadne .
Ty merias hodnotu ci schopnosť človeka tým, koľko peňazí zarobí? Vieš aj najväčší mafiáni zarobia kopec prachov.
@cacianka presne. A zvyčajne ton diskusie určuje prvý extrémistických príspevok.
@viestta ja keď chcem niečo robiť poriadne, musím tomu venovať plnú pozornosť. Pri domácich aktivitách viem počúvať napr. hudbu ako podmaz, ale nie sa venovať zmysluplne rozhovoru. Alebo naopak, ked sa sustredim na obsah diskusie tak zistím ze si nepamätám, či som urobila všetko čo treba. Ale ako tip na tu svokru je to dobre. 😂

lilitela
23. máj 2025

Možno by sa mohli baby ktoré telefonujú domov menej casto, vyjadriť , aké majú vzťahy s mamami. U tých čo volajú denne je to asi jasne, ze vzťahy sú tam dobré. Zo subjektívneho pohľadu.

andreatytler
24. máj 2025
@tykat

Som clovek, ktory toto nechape. Ja pouzivam telefonovanie na predavanie konkretnych informacii. Umorilo by ma kebyze musim.s niekym byt v dennom.telef.kontakte.
Ale chapem.ze su ludia ktorych to bavi a robia to radi. A ked sa najdu taki dvaja a este je to aj dieta a rodic tak je to.super.
Mne takto skusala volat svokra, nekonecne minuty o nicom, co robime, kde sme boli, co sme jedli, co robia deti, ci su zdrave, co v skole/skolke, neskor presla na videohovory... uaaaaaa... hned ako udrzali deti telefon pri uchu som im ho dala nech s babkou kecaju. Mna keby chcel.niekto trapit tak nech mi denne vola. Ale inym nebranim 😃

@tykat Ani ja toto neviem, len tak kecat cez telefon. Pre mna tiez smrt.😲

beataxxx
24. máj 2025

Asi kazda rodina je ina….my sme velmi prepojeni aj s mojou mamou si minimalne 2x denne volame a chodim za nou 2-3x tyzdenne, ale s dcerou a jej rodinou som v neustalom kontakte a so synom, ktory uz 20 rokov zije mimo europu, si volame a piseme tiez kazdy den, my sa proste mame radi a neviem si predstavit, ze by to tak nebolo…aj pred chvilkou bola dcera na trhu a len tak nam priniesla kilo jahod….ved to je mile

viestta
24. máj 2025
@lilitela

@nyusika tak je upratovanie a UPRATOVANIE. Ja keď drhnem kúpeľňu, tak poriadne, to je tak 25 minút. To určite nebudem denne a ani netreba, keďže je to raz tyzdenne a poriadne .
Ty merias hodnotu ci schopnosť človeka tým, koľko peňazí zarobí? Vieš aj najväčší mafiáni zarobia kopec prachov.
@cacianka presne. A zvyčajne ton diskusie určuje prvý extrémistických príspevok.
@viestta ja keď chcem niečo robiť poriadne, musím tomu venovať plnú pozornosť. Pri domácich aktivitách viem počúvať napr. hudbu ako podmaz, ale nie sa venovať zmysluplne rozhovoru. Alebo naopak, ked sa sustredim na obsah diskusie tak zistím ze si nepamätám, či som urobila všetko čo treba. Ale ako tip na tu svokru je to dobre. 😂

@lilitela umyvanie kupelne nie je tak mentalne narocna praca aby som popri nej nedokazala vykecavat s kamoskou alebo vyskusat dieta z prirodovedy. Pre mna su take cinnosti automatiky, ktoru zvladnem aj bez velkeho sustredenia. Kym oskrabem krumple na veceru tiez dokazem prebrat veci co sa dnes diali s kymkolvek. Pri takych cinnostiach zapinam autopilota pretoze to je milionkrat opakovana rutina

huxy
24. máj 2025
@lilitela

Možno by sa mohli baby ktoré telefonujú domov menej casto, vyjadriť , aké majú vzťahy s mamami. U tých čo volajú denne je to asi jasne, ze vzťahy sú tam dobré. Zo subjektívneho pohľadu.

@lilitela tak ja sa ti k tomuto vyjadrím. Ja mám s mamou aj otcom myslím že dobrý vzťah. Ale ozaj s nimi nepotrebujem volať každý deň. Mám svoj život, starosti a povinnosti, oni tak isto. Sem tam sa stane, že nutne niečo potrebujeme riešiť, vtedy si zavoláme. Alebo si napíšeme cez nessenger. Ostatné veci preberieme osobne, keď sa stretneme, čo je každý týždeň minimálne raz. Takže telefonovanie s rodičmi nie je smerodajné a nevypovedá o vzťahu. Ja vo všeobecnosti málo telefonujem 🤷🏼‍♀️

marianna1979
24. máj 2025
@done

Ani mne už nedvíha, jej telefón mám stále na stole...zapalujem pri ňom sviečku.

@done tak toho dňa,sa neskutočne desím,normálne si ma rozplakala 😢

nyusika
24. máj 2025
@lilitela

@lilitela hej hej... jediné kritérium u mňa je to, kto koľko zarobí 😁😁😁😁😁
A kto ako rýchlo umyje kúpeľňu

zuzanockamt
24. máj 2025
@dobromila

@dobromila Smutné zmýšľanie.

mirage
24. máj 2025
@lilitela

@lilitela rodicov lubim, sme si blizki, ale nevolame si denne. Vidime sa 2x tyzdenne, pokecame, ale ja nie som vellmi na dlhe ropravanie. Cize ja neviem vykecavat o nicom. K veci a staci.

done
24. máj 2025
@marianna1979

@done tak toho dňa,sa neskutočne desím,normálne si ma rozplakala 😢

@marianna1979 zomrela mi pred rokom, ale mám pocit ako by to bolo včera...zrazu všetko prestalo mať pre mňa zmysel. Nemám už nikoho z rodiny. Zostal mi len plamienok sviečky.

dusika11
25. máj 2025

No a čo ? Veď ho vychovala možno sa cíti zle ..a robí jej radosť aspoň reč o vnucatach ..budte rada že jej na ňom záleží a že on je pozorný k svojej mame
Pokiaľ vám nerozbija vzťah .v pohode
Ja by som aj za ňou zašla zjavne sa cíti sama

gabrielabydzo
27. máj 2025
@nyusika

@gabrielabydzo to bolo ironicky myslené, ber to v kontexte na komentár,na ktorý som reagovala
A mám taký robotický vysávač...ale to len tak pobeha vlhkou handričkou, takže mne to nevyhovuje.
A mám aj výkonný parný vysávač...a mám aj sakra dráhy DYSON - lebo som schopná a dokážem si na také zarobiť

@nyusika No veru my ženy sme aké šikovné🙂Mne veru to môj ani cent nedá.Stravu pre všetkých sama kupujem,malej oblečenie aj obuv tiež ja zo svojho platu a ešte na staršiu platím výživné keďže sa rozhodla bývať u otca.Plus áno vysávač som tiež ja kupovala a šetrím na práčku a sušicku.Ešte by som chcela niečo so ksichtom ale na to už nemám.To mám dve práce ale keď mladšia vyrastie budem musieť ísť ešte poobede niekam robiť.Nemam taký vysoký plat no čo už.

Strana
z4