icon

Je ideálny vzťah len ilúziou?

19. sep 2025

caute, mam par vzťahov za sebou, som slobodna a rozmyslam, chcem nieco neuveritelne a nedosiahnuteľné ? konkrétne od mužov/vztahov … chcem aby sme boli zaroven dobrými priateľmi, aby sme si mohli dôverovať na 100% a vedeli ze nas ten druhy nezradi, aby prejavoval reálny zaujem a aby som fakt tu lasku z neho citila, aby som citila ze som pre neho jedina na svete, aby som sa nemusela porovnavat s druhymi, aby robil vsetko preto aby som bola stastna a nie smutna, aby stal stale pri mne a mala v nom najväčšiu oporu a mohla mu povedat vsetko co mam na srdci a tak isto aj on mne, aby medzi nami neboli ziadne tajnosti a nevyhľadával ine poza moj chrbat ci uz na internete alebo v reale … chcem tak vela ? to iste ponúkam ja, ale od ziadneho sa mi to este nedostalo naspat . Som len velmi narocna a zijem v rozprávke ze chcem toto vo vztahu ?

Strana
z2
nasasa_1
19. sep 2025

Samozrejme, že nechceš nič, čo by nechcela každá predsa. Ale tak v dnešnej dobe mám pocit, že toto dosiahnuť a nájsť je fakt nereálne. Proste nájsť normálneho chlapa je asi umenie.

gribka1
19. sep 2025

V tomto dnešnom svete to už problém je, bohužiaľ. Nie je to však nemožné.

lindous
19. sep 2025

Takto napísané, to opisuješ normálny vzťah, otázka je, ako si to predstavuješ v praxi, akými presne činmi by ti to mal dávať najavo, aby si bola spokojná a tú lásku cítila, lebo reálne vzťahy, ak keď sú krásne, nie sú vždy červená knižnica a to že chlap nerobí gestá z romantických filmov, neznamená, že neľúbi... "aby som sa nemusela porovnavat s druhymi" napríklad toto je niečo čo vo väčšine vychádza viac z vlastného sebavedomia ako správania muža...

truhlikvseved
19. sep 2025

@anonym_autor Ak ocakavas ze ti spadne hotovy muz, tak je to len iluzia. Na takom vztahu treba pracovat aktivne z oboch stran. Nechapem preco vacsina zije v iluzii ze toho dokonaleho partnera len tak najde nahodou.

really8
19. sep 2025

@anonym_autor chces vela. Naozaj mas nerealne poziadavky. Ziadny dlhodoby vztah takto nevyzera

luccija
19. sep 2025

@anonym_autor aby som sa nemusela porovnávať s druhými??zvláštne, ale áno máš asi vzťah zidealizovany.Nikdy nesmieš všetko staviť na jednu kartu ja som s mužom 22 r, ale verím iba sebe😂a aj to by som ruku do ohňa za seba nedala, že sa môže čokoľvek stať.Nie, toto som určite neočakávala ani v čase najväčšej zalubenosti

anonym_e7211b
19. sep 2025

mozno prvych 10-15 rokov, potom zacne muzom preskakovat, niektorym aj skor, mozes najst dokonaleho a prepne mu, takze ano je to skor iluzia

alenka58
19. sep 2025

ono je to o láske a vzájomnej úcte to čo píšeš, len dnes sa hodne preberajú materiálne záležitosti a tie narúšajú tie požiadavky ktoré sú samozrejmé o ktorých píšeš, nepríjemné záležitosti preverujú každý vzťah a nie každý to ustojí

truhlikvseved
19. sep 2025
@anonym_e7211b

mozno prvych 10-15 rokov, potom zacne muzom preskakovat, niektorym aj skor, mozes najst dokonaleho a prepne mu, takze ano je to skor iluzia

@anonym_e7211b Ono skor tej zene prepne po svadbe. Vies ako sa hovori, zena ocakava ze sa vyda a ten muz sa zmeni. A muz zas ze sa zena po svadbe nezmeni a ona sa zmeni.
Jasne ze po 10 -15 rokoch ak mu pilis usi ako neni dost dobry a ze by mal tamto alebo hento...tak mu prepne a vysere sa na teba alebo rezignuje ;) To bude asi tvoj pripad

tululu
19. sep 2025

Zmenila si sa za poslednych 10 rokov? Tak isto sa moze menit clovek v manzelstve, aj samotne manzelstvo. Hodnoty a priority je nevyhnutne mat spolocne, ostatne sa casom da obrusit, vyladit. Zdravy vztah rastie do hlbky, obcas boli, obcas lieci, vyvija sa. To, co vo vztahu hladas, sa urcite da najst, ale nie je to konstanta, je to proces.

anonym_2db8fe
19. sep 2025

Pisem iba svoj nazor, je to nerealne, vztahy su o kompromise. Mozno niekomu sa take splnilo, ale ja taky vztah nepoznam. Uz som ale v zrelom veku, iluzie su davno prec.

petronelag
19. sep 2025
@anonym_2db8fe

Pisem iba svoj nazor, je to nerealne, vztahy su o kompromise. Mozno niekomu sa take splnilo, ale ja taky vztah nepoznam. Uz som ale v zrelom veku, iluzie su davno prec.

@anonym_2db8fe Presne tak vzťahy sú o kompromisoch a obaja ich musia urobiť, ak chcú aby ich vzťah vydržal.

maranta_leuconeura
19. sep 2025

Toto mas z nejakej romantickej poviedky? Vztahy takto nevyzeraju, mozno len v knizke. To chces od muza aby bol slepy, nevidel ine zeny, zostal stale rovnaky pocas rokov a ked sa nahodou zmeni tak len na tvoj obraz, aby si bola spokojna? A kde je nejake sebaurcenie toho muza? Pravo zmenit nazor, vyzor, hodnoty? Nejake pravo na vlastne zaujmy, vlastny svet (nie zdielat vsetko na 100%). Si kup plysoveho manzela. Ty si stale rovnaka a dala by si za seba ruku do ohna ze nieco by si nikdy neurobila, nikdy nezmenila nazor? Naivna si velmi.
A mam dobre manzelstvo, ale nikto nie je dokonaly ani neomylny ani nemenny

anonym_f68bbc
19. sep 2025

@anonym_autor nuz ono zalezi aj od toho, co das ty a co ten dany muz pozaduje od teba a ci vam to klikne. Ale veci ako “aby som sa nemusela porovnavat s druhymi” nie su na muzovi, ale na tebe, to vychadza z teba, nie z jeho spravania k tebe..chlap ti moze zniest aj modre z neba a takymto pristupom ho uzenies k zufalstvu, lebo nemas v sebe sebavedomie a chces aby ti ho sprostredkoval on, ale takto ztah nefunguje…aby robil vsetko pre to, aby som bola stastna a nie smutna je tiez taka zvlastna formulacia, tazko odhadnut, co si ty pod tym predstavujes v praxi. Lebo kazdy ma svoj zivot a vidim vela zien v roznom veku, ktore chcu chlapa menit na svoj obraz a byt ako dva cecky len vedla seba a tie zeny nechapu, ze chlap ju bude obletovat cely zivot ako cmeliak kvetinku, kazdy by mal vediet najst stastie aj sam za seba a najst si aktivity a radosti, na zaklade ktorych to zas nebude potrebovat vylucne od partnera.

Vztah je tvrda drina a pociatocne obdobie slepej lasky sa meni na racionalny vztah dvoch dospelych osob, ktore by mali vediet spolu komunikovat, hovorit si veci na rovinu a riesit ich vcas a vediet sa prist ospravedlnit, ked jeden druhemu ublizil, pomoc si v tazkych chvilach a potiahnut jeden druheho, ked treba. Kazdy tiez lasku prejavuje inym sposobom a inym sposobom ju prijima, to tiez musis pochopit, ze tvoje prejavy lasky nemusia byt kompatibilne s tym, ako by ich chcel tvoj partner prijimat a naopak.

minenkaa
19. sep 2025

Chudak chlap, aj dýchať ma ako si ty predstavuješ? Už by mali prestať natáčať a predávať knihy kde je romantika

greywolf
19. sep 2025

@anonym_autor nie, nieje

teddustok
19. sep 2025

Mne tam zase vadi, ze v tom opise píšeš co vsetko musi mat, vediet, robit chlap... Ale co ty? Aj ty jemu budes stale robit co mu na ociach vidis? Aj ty budes robit vsetko najlepsie ako vies pre neho? Oporou a neviem co? Lebo v podstate ten opis su poziadavky od chlapa ale ty "mozes byt aka chceš" a aj menit sa mozes "kolko chces"

la_dolce_vita
19. sep 2025

Nerealna predstava, navyse muzi su nastaveni inak ako my zeny, uplne inak vztahove veci vnimaju aj chapu. Moja skusenost. Malo by to byt vyrovnane, nielen dostavat, ale aj davat, obaja cca rovnako. Ale 100% nie je nic asi nikde.

vev82
19. sep 2025

@anonym_autor ja takeho chlapa mam. Stretla som ho po 40tke😉

autumn1
19. sep 2025

Ja mam taky vztah ale je to cele o priamej otvorenej komunikacii a kompromisoch z oboch stran ak budes cakat na takeho idealneho princa, ze ti raz zaklope na dvere toho sa nedockas. Na vztahu treba pracovat a budovat ho a pokial sa najdu 2, ktori sa k sebe hodia vedia si postupnymi krokmi vybudovat idealny vztah pre seba.

luteam
19. sep 2025

@anonym_autor je to realne ked OBAJA naozaj chcu a pracuju na vztahu a lasku beru ako rozhodnutie, pretoze laska sa rokmi meni a vyvija

doriiis
19. sep 2025

Problemom je, že väčšina ľudí takýto vzťah hľadá, akoby mal spadnúť z neba.Ale pravda je taká, že takýto vzťah treba nie nájsť ale vybudovať ( si).
V prvom rade si treba vybudovať zdravý vzťah k sebe samej a až potom môžeš budovať zdravý vzťah s niekým iným.
Napríklad to, ze ty si sa porovnávala s inými ženami nie je problém tvojho partnera ale tvoj.
Všeobecne mi príde, že autorka by si mala najprv zamakať na svojej sebalaske až potom chcieť lásku od ineho

maminkadeticiek
19. sep 2025

Ano je to iluzia.

himedzi
19. sep 2025

@anonym_autor Vztah sam o sebe je ilúziou. Kým trvá eufória, ako pri kúpe nového auta,šperku, či inej veci, je to krásne a naplnajuce. Akonáhle endorfiny ustúpia všednosti dní a mesiacov, aj to,čomu hovoríme láska, zovsednie. Takže viac nenej si každý hľadá do života spolubyvajuceho, ktory bude fajn kamoš, partak, nie mytoligicku bytosť, ktorá nás bude do konca života povznasat a vzrusovat

bolarazjedna
19. sep 2025

Podľa mňa chceš reálne veci, vzájomná úcta, vernosť, dôvera vo vzťahu a priebežné dacanie najavo, že toho druhého ľúbim, nie sú žiadny nadštandard, však to sú základy dlhodobého vzťahu. Avšak, nemôžeš napr očakávať, že ten chlap"ked ťa ľúbi, tak uhádne co chceš, čo sa ti páči, po čom túžiš... "on vyrastal v úplne inom prostredí, s inými normám, ako ty, takže sa musíte vzájomne naučiť, čo toho druhého poteší, z čoho cíti tu lásku a ze si pre druhého dôležitá.

Ak si mala veľa vzťahov a vždy to viazlo na tom istom, ako cez kopirak, tak možno je vhodné ísť za psychológom, prečo vyberáš podvedome vždy ten istý typ chlapa. Možno je to o vzťahu s tvojim otcom. Nás mozog vyberá partnara, ktorý sa podobá na nášho otca, aj keď je to zle, negatívne. lebo je to napriek tomu už pre nás známe z detstva, čize akoby pocit istoty.

anonym_e7211b
19. sep 2025
@truhlikvseved

@anonym_e7211b Ono skor tej zene prepne po svadbe. Vies ako sa hovori, zena ocakava ze sa vyda a ten muz sa zmeni. A muz zas ze sa zena po svadbe nezmeni a ona sa zmeni.
Jasne ze po 10 -15 rokoch ak mu pilis usi ako neni dost dobry a ze by mal tamto alebo hento...tak mu prepne a vysere sa na teba alebo rezignuje ;) To bude asi tvoj pripad

@truhlikvseved zaujimavy nick zalozeny teraz, ako inak urcite "vsetko" vies 🙈

grof_monte_christo
19. sep 2025

Čítala som to 2x. Toto všetko vo svojom partnerovi mam. Až na to, že necakam, aby robil všetko preto, aby som ja bola šťastná. Ja sama robim všetko preto, aby som bola šťastná, toto od nikoho necakam.

kiki68
20. sep 2025

@anonym_autor za mna realita, ale kazdy ma ine ocakavania, ine pocity

aurora33
20. sep 2025

@anonym_autor nie je. Ja taký mám.

ja_bb
20. sep 2025

@anonym_autor to podľa mňa nie je idealny,ale normálny vztah. Však keby ta ponizoval,mal na Haku,to je čo... je také krásne heslo - to,že si prajes správne veci ešte neznamená,že si ich zelas v spravnom case. Niekedy mi to veľmi pomaha,keď nechápem prečo sa veci deju. Držím palce,nech to príde čo najskor.

Strana
z2