icon

Je manželova pomoc rodičom počas voľna problém?

9. apr 2025

Ahojte.manzel robí na zmeny kratky a dlhy tyzden.ja robím normálne pracovný týždeň.byvame na byte.
Je podla vás normalne,keď cez voľno ide na rodičovský dom-skoro vždy a tam pomáha a robí čo je treba(majú veľký dom aj pozemok).
Málokedy sa stane,že zostane u nás doma a uvaríme,pocka ma s večerou alebo ho napadne upratať. Nie je na byte veľa roboty,ale ja by som nemala pocit,že väčšinou je všetko na mne.
Myslíte,že sa nato zle pozerám?

pikachu999
11. apr 2025

S teplou večerou ho fakt čakať nemusíš..var na 2 3 dní a začni chodiť von ;) nech ťa nevidí stále len doma a nečaká že mu budeš skákať okolo zadku.. prať by som mu tiež povedala že si môže začať dávať sám

irusa
11. apr 2025

Tak to je fakt ťažká práca niečo navariť a hodiť prádlo do automatickej práčky 😁😄😄...musí byť fakt po celom dni zničená... V dnešnej dobe sme už tak rozmaznané, že nevieme, čo so sebou....v byte je fakt toľko práce, že človek sa ide pretrhnúť... zažila som ešte časy,kedy mama prala na potoku...to by asi autorka neprežila

autor
11. apr 2025

@irusa keď nechápeš pointu,tak takého hlúpe ho komentáru sa zdrz...tu nejde o to pranie ale úplne niečo iné.citaj s porozumením a keď nepochopil na 1x,stačí prečítať ešte raz....ach

irusa
11. apr 2025

Chápem pointu.. sťažuješ sa na manžela, že ti nepomáha na byte hoci ako sama píšeš na byte nie je veľa roboty, že chodí robiť často k rodičom,čo ti vadí a nečaká ťa doma s teplou večerou....a máš pocit, že všetka robota,čo sa týka bytu je na tebe ( hoci budem sa opakovať,že na byte nie je veľa roboty ) takže máš pocit,že ak má voľno uprednostňujú rodičov pred tebou, že sa ti dostatočne nevenuje a nepomáha...

autor
11. apr 2025

@irusa POINTA:rozhodli sme sa žiť na byte,tak v prvom rade by malo byt poriesene pod našou strechou a mali by sme sa podieľať na starostlivosti spoločne.ja viem,že na byte nie je veľa roboty,pochádzam z dediny,mne nemusíš vysvetľovať. Ide o princip

irusa
11. apr 2025

No ak ste sa tak rozhodli,tak myslím, že nie je problém aj spoločne vyriešiť ten tvoj problém. Očividne on sa na tom byte nudí a preto chodí k rodičom ( buď rada ) ale kľudne si myslím, že nie je problém napríklad ísť s ním...

bonboniera
11. apr 2025

@irusa vy sa môžte so sisskou chytiť za ruky a baviť sa posunkami s vašou mentálnom urovnou 🫣

irusa
11. apr 2025

@bonboniera no s našou mentálnou úrovňou si to vieme s manželom odkomunikovať otvorenou debatou a nechodíme plakať na MK, že sa nám nevenuje...ale s mojou mentálnou úrovňou som pochopila , prečo má autorka takýto problém.....

bonboniera
11. apr 2025

@irusa nechápeš ani môj komentár a ani autorkin problem napriek tomu ze ti ho explicitne vysvetlila. hlavne ze mas potrebu sa vyjadrovať.

sova7
11. apr 2025

@irusa si úplne mimo témy. Svoje frustrácie si chod ventilovať niekde inde.

irusa
11. apr 2025

@sova7 rozkaz 😆

maya_hi
12. apr 2025

@irusa citový vzťah k domu? 😏 to vážne? Sú to VECI. Lásku, čas, pozornosť... potrebujú ľudia. Za takým "citovým vzťahom" je často niečo nedoriešené. Pomôže mu potom taký dom, keď ostane sám? Je lepšie byť niekde s milovaným človekom, s ktorým som si pestoval vzťah, vybudoval som si s ním blízke puto, alebo sedieť sám v dome, ktorému som to venoval? Za mňa, s.ať na taký dom. Budovať si svoje istoty na veciach, je veľmi povrchné. Ale áno, na Slovensku bežné.

irusa
12. apr 2025

@maya_hi vidno, že asi vlastnými rukami si nič nevybudovala. A samozrejme zabudla na citový vzťah k rodičom.

swjetluska
12. apr 2025

@krasneleto presne tak, aj ja si myslim, nejak by si to ma ten muz rozdelit, lebo ked je furt u rodicov tak by im na tom vztah mohol aj krachnut.. sak kde je zaujem o zenu a ich spolocny vztah, partnersky zivot a domacnost

swjetluska
12. apr 2025

@irusa ano ale ona pise ze je tam skoro furt vo volnom case.. to si nemyslim ze je ok

swjetluska
12. apr 2025

@alica110 presne tak, majzelka je prvorada, pomoct rodicom ano, ale nie skoro furt..

martin96321
12. apr 2025

@bonboniera povedz mi kolko prace je v 3izbovon byte. Ale normalne. Teda pokial niesi ten typ,ktory zodrie podladlahu za 2 vikendy

bonboniera
12. apr 2025

@martin96321 aký to ma súvis s tým ze autorkin muž uteká z domu?
Ale teda k debate vyššie, ty ani dotyčné damy nechápete, ze to nemá nič spoločne s tým koľko roboty/namahy je v byte ale s tým, ze neexistuje jeden jediný dôvod, prečo by to mala robit cele iba žena. Nikto nikdy nepovedal, ze starostlivosť o byt je olympijská disciplína.
PS nie, podlahy nezodieram 🙂

martin96321
12. apr 2025

@bonboniera Ja nieco take nedokazem zrejme pochopit z dovodu,ze som tolerantny......ak by zena chodila kazdu nedelu k rodicom,tak si v tom najdem pozitivum a poviem si,ze si mozem oddychnut. Nevadilo by mi to. Chce niekam ist? Nech sa paci,chce nieco? No ked na to mas tak kludne......naco sa znervoznovat nad cimkolvek zbytocne? Ved zivot sa nekonci

janinah
12. apr 2025

@irusa nechaj tak,nepochopia...
Mudre zeny k istemu postoju dozrejú,tie este múdrejsie si nechaju poradiť od niekoho kto tým uz prešiel a napriek vsetkemu zo situaciu vysiel viac ako spokojný...
Ohladom citovej väzbe k domu.niektore nemaju mať k čomu taký vzťah tak im je ľahko písať,ze su to len veci.Ja v každom strome,v kazdom kvitnucom kvete v zdedenom dome vidím neboheho otca a na starej lavici vidím sedieť mamku ...ony nič také nezazili,nechápu,ich obmedzenosť im brani pochopiť...možno niekedy v budúcnosti...a možno aj nikdy.

bonboniera
12. apr 2025

@martin96321 autorkin muž chodí raz za týždeň? Ty čítaš vôbec o čom je táto diskusia?

bonboniera
12. apr 2025

@janinah hlavne ze pani obmedzená vedela chodit muklovat k svokrovcom keď hneď videla dedičstvo 🙃 trebalo sa prispôsobiť panovi doktorovi to sa oplatilo 🤗

janinah
12. apr 2025

@bonboniera si smiešna,normalne sa tu smejem...vies velke h.o.v.n.o o mne a zaaaavidíš.. ty musis byt hodne nešťastna a nespokojna v zivote...tak veľa stastia,maj sa

bonboniera
12. apr 2025

@janinah ale prosim ta neruhaj sa, aby si zajtra nemusela zodrať kolena v kostole ;)

semtexka1
12. apr 2025

Možno skus chvíľu doma prestať upratovať, prať a variť, aby pochopil, ze tie veci sa samé neurobia. Ono, keď to raz necháš tak, nepomôže ti už nikdy s ničím. Isteže zapnúť práčku, povysavat ci navariť nie je predsa taky veľký problém, čiže spraviť to môže kľudne aj on ☺️

euka210
12. apr 2025

No ved sa o tom treba porozpravat s manzelom, my to tu nevyriesime.
Ja z mesta, moj z dediny...on sa v byte nudil, nemal co robit, cumel do Tv. Tak povysaval, to bolo vsetko. Varit nevie, takze to od neho necakam, ani pracku nalozit. Je ten typ muza, co urobi, co mu poviem, ale samemu mu to nenapadne. Chodil aj on pomahat k rodicom, tam sa mal kde realizovat, viac ho bavia tie chlapske veci ako domacnost. Ale inak sme boli spolu. On to mal v sebe vyriesene, ze manzelstvom je uz manzelka na prvom mieste a my a nie uz jeho rodina.
Ked to je vela a casto, tak mu to treba povedat a dohodnut sa.

moncici7
13. apr 2025

Chod aj ty, mozno sa potesi

maya_hi
13. apr 2025

@irusa je vidno že o mne nic nevieš 😏 zato ry si len pragmatická. Vieš, že raz budeš dediť (ako si to tu niekoľkokrát spomenula) tak pomáhaš. To o tom je tá láska k rodičom o ktorej kvetnato rozprávaš? 😏

aurora33
13. apr 2025

Autorka, ja ti rozumiem, mne by to tiež vadilo. Prvoradá ma byt manželka.

aurora33
13. apr 2025

@janinah ty to nejako moc prežívaš sa mi zda 😃😃😃