Je môj muž príliš závislý na svojej mame?
Ahojte, s manželom sme spolu 3 roky. Bývame sami vo vlastnom dome, od začiatku sme vždy bývali sami nikdy nie s rodičmi ...Na začiatku mi to nepripadalo nejako divné že manžel si sem tam zavolal s mamou až teraz keď sme si postavili vlastný dom a čakáme bábätko sa začínam pozastavovať nad tým , aký je jeho vzťah s mamou. Svokra býva asi 20 min cesty od nás , stretávame sa pravidelne 2x do týždňa. Tak isto je to aj s mojou mamou. Napriek tomu svokra každý deň zavolá 3x do dňa aby sa opýtala na všetko čo sa cez deň stalo. Volá manželovi každýý večer presne o pol 7 a začne mu do telefónu ohovárať svoje kolegyne z práce a tak...koho to má zaujímať? manžel jej často ani neodpovedá lebo ho to nudí ale večerný telefonát s mamičkou si proste neodpustí.
Má manželovu polohu na iPhone a stále ked vykročíme z domu hneď nám volá kde sme sa zas vybrali. Už som mu povedala že prečo si to zdieľanie polohy nevypne , že nemáme 15 rokov aby nás kontrolovala ale proste nespraví to. Vždy musí vedieť o každom našom nákupe, manžel jej rozpráva o našich financiách (aj keď som mu 100x povedala že je mi to nepríjemné).Taktiež teraz počas tehotenstva sa zaujíma o také veci ktoré sú mi nepríjemné.. trpím tehotenskými depresiami a zverila som sa len manželovi keďže je to dosť citlivé. On to hneď na druhý deň povedal jej a samozrejme hned ma oni dvaja spolu začali diagnostikovať a rozoberať...Svokra už dobre vie že u mňa nepochodí a teda mne nezavolá ani nenapíše ale schválne volá môjmu mužovi ked som ja v práci alebo tak a rieši s ním veci ako sú nákupy pre novorodenca, výchova, zariadenie nášho domu...
čo s tým? S manželom som sa rozprávala niekoľkokrát na túto tému a nikam to nevedie..ani s hádkou ani bez nej..
bojím sa čo bude keď porodím...
@anonym_7b38aa takže ja keď idem manželovi povedať nejakú intímnu súkromnú vec tak ho mám pred tým najprv požiadať alebo upozorniť aby to nehovoril mamke? správne to chápem? 🙂
a ešte dodám ..nie nikdy som žiadnej kamoške ani nikomu z rodiny nerozprávala o našich financiách ani o zdravotnom stave či psychike 🙂
existuje teké niečo ako SÚKROMIE
@anonym_autor Ja to tak už robím 😀 Lebo ak nechcem, aby niečo klebetila o mne a o našich deťoch so švagrinou, tak to ešte zdôrazním. Aj u nás sú denné hovory s mamičkou, ale začalo to až ovdovela a je to aj istá kontrola či je OK, keďže bývame ďaleko. Ale manžel mame povedal, že bude volávať napríkad po ceste z roboty keď šoféruje. Takže vyplní čas a maminka je spokojná.

@cacianka V tomto pripade by si mali stanovit tiez hranice, ziadne zdielanie polohy a jeden hovor denne 😇.
Poznam viac ludi, ktori si volaju s mamou kazdy den, to je v poriadku, ale 3x denne pokial matka nie je osamela je uz skor obsesivne spravanie.
@gigie24 áno, muž je v tomto prípade na vine, on má vypnúť matke zdieľanie polohy aj telefonáty. O čom preboha sa majú toľko čo rozprávať 3x denne, už to že presne 18.30 podáva hlásenie každučký deň je veľa. Veď to nie je chorá osamelá ani stará žena, ktorú treba nenápadne monitorovať či je ok.