Je návrh na sobáš od ženy nesprávny?
Ahojte je blbé že som dala priateľovi návrh na sobáš? Máme spolu syna žijeme spolu už dva roky, a zatiaľ sa nemal k tomu aby ma požiadal o ruku aj keď o tom rozprával. Tak som sa ho spýtala či by sme sa v máji - septembri nezobrali, povedal že môžeme ale teraz mi je trápne že ho do niečoho tlačím.
Prosim ta nerozoberal to ,zoberte sa teraz na úrade a potom sa dva roky si spravte oslavu keď budú peniaze
Môj manžel bežne používa "môžeme" ako beznátlakový súhlas. Keby som každé "môžeme" mala analyzovať tak nejdeme nikam na výlet, nejdeme na nákup, nenasadíme tuje, nedáme zvieratá očkovať... 😅 Neviem, nič by som za týmto nehľadala. Autorka vie najlepšie ako sa ten jej vyjadruje. Mne to divné nepríde, lebo ani môj ma pri každom mojom návrhu neroztočí v náručí so slzami vďačnosti a úžasu v očiach že mi to napadlo.
Vidíš, partner chce svadobnú cestu ale prednejsia je investícia do opravy domu čo chápem...veď vziať sa môžete teraz a ísť na svadobnú cestu môžete keď dorobite dom
@ibrunova show sa volá Vezmeš si ma?
Mne osobne sa nepáči, už len z dôvodu, že muž ani netuší, čo sa bude diať a nie každý miluje takéto závažné prekvapenia
@marcellka32 to teraz niekde beží v telke?
@ibrunova áno na JOJke
@h2 tak áno môže odpovedať môžeme, ale to či to aj urobí už iste nie je....a čím to zhoršujem? Napísanim pravdy? Veď tieto témy sú tu denne. Veď nech mu dá konkrétny dátum a hneď bude vedieť na čom je ....
Nevraviac o Tom že ďalšom vysvetlením partnera autorky je hneď prečo to nejde. A to sú už len výhovorky.podla mna
Mne je divne, ze vymysla ako nevesta s tym, ze chce aby to za stalo..
My sme mali o 2svedkoch pred porodom na urade, kolipapierom. Po asi 4r. v kostole s rodinov a ostatnymi vecami. Svadobnu cestu sme nemali..
Moj nazor je taky, ze praktickeho hladiska nie je moc dobre zit bez papiera a este nebodaj vrazat peniaze, do veci co bude vlastnit len jeden partner.
Ak nechce stebou zit natrvalo, tak si treba premyslet financnu stranku, ale aj ze mladsia uz nebudes. Strata casu je horsia ako penazi.
ten urad by som poriesila urcite (my sme to riesili pred dietatom) a hostina atd. ked budu peniaze. u nas ale sme sa na tom vzajomne dohodli a napr. termin sme isli riesit na urad spolu. aj ostatne veci (mali sme mini posedenie po obrade) sme riesili tak napoly, muz vybavil priestor a jedlo, ja tusim kvety, atd., uz sa uplne nepamatam 🙂
@sense Akože čo či urobí? Že nepríde na svadbu? Alebo príde a povie Nie? Ja poznám jedného, čo požiadal ženu o ruku, keď otehotnela, povedala áno, ale nechcela sa vydávať tehotná. Potom po pôrode už sa chcela, ale nejako sa k tomu nedostali (v zmysle, že on nechcel), deti majú už dve, staršie má 16 rokov. A ďalšieho poznám, čo požiadal ženu o ruku, dieťa v tom čase ani nečakali. Tiež zatiaľ k svadbe nedošlo a to už dieťa majú, tuším 3 ročné a vraj možno budúci rok sa už zoberú. Čiže ani to, keď požiada chlap, nemusí byť zárukou svadby.
@h2 záleží od tónu a spôsobu ako povie to "môžeme" ...
@h2 nemusí. O to keby povie konkrétny dátum a nie niekedy od mája do októbra. Ale ďalšie jeho vyjadrenie hovorí o všetkom, prečo to nejde. Keby naozaj aj on chce tak to ide a nie špekuluje ako Mara beckova. Lebo svadobná cesta, veď tá môže byť kľudne aj keď dorobia, a nie ako v americkom filme že zo svadby rovno na svadobnú cestu
@ibrunova Ano, asi som to zle napisala...
Divne,ze chlap vymysla ako nevesta.
U nas vsetko predebatujeme narovinu, chcem mat v buducnosti jasno.
Ak oni prerabaju dom, ktory je na nu, ci neho?. Dovera je pekna vec, po urcite hranice. Tak nez polku prepise na nu a huramozu prerabat. Chcela by som videt, ale vyraz tvare ak by to navrhla.
Moj by isiel a prepisal, ale tento ma zazemie bez zavezkov a je mu radost zit.
Ja nechapem taketo temy...zijete spolu, mate dieta a problem je hovorit o svadbe, ktora mala byt podla mna prva. Chlapovi asi nic viac netreba, ale Tebe zrejme ano.
Keby moj manzel povedal, ze "mozme", tzn.ze s tym suhlasi. Este raz by som sa ho opytala ci to myslel vazne a zacala by som pomaly riesit veci ohladom svadby...ale aj s nim
Chlap uz ma co chce aj bez svadby, preto moze byt svadba a pripravy pre neho otravne, ked take veci nemusi. Treba stale len komunikovat...
Moji rodičia mali svadobnú cestu 5 rokov po svadbe, nič im neušlo. Zisti termín na úrade a vezmite sa. Povedz mu, že chceš byť s ním ako rodina aj papierovo.
Tak tebe je trápne? Prečo?
Veď nepovedal že nie. Tak zajednaj termín, oznám mu to a uvidíš aká bude reakcia. Možno teraz odkýval lebo to berie ako čo je veľmi daleko, a možno to odkýval lebo je rád že to zariadiš a nemusá vyvíjať aktivitu.
Keď mu oznámiš termín tak zistíš ako to myslel.
Možno bude rozporovať termín, čo je OK tak mu navrhni že vyberiete spolu (kým nevyberiete platí ten ktorý si zajednala). Ale keď sa začne všelijako vykrúcať a skončí to hádkou alebo do stratena tak vieš na čom si, zobrať si ťa nechce, aspoň nie v dohľadnom čase. A nečuduj sa keď ti povie že na neho tlačíš, a že to chce on ťa požiadať, že to sa nedá len tak hrrr a bla bla... Všetko z toho znamená že dohľadnom čase nič z toho nebude.
Keď príde domov tak sa porozprávajte. Sobáš nerovná sa veselka za tisíce eur. Ja keby som chcela byť vydatá nabehnem na úrad, zajednam termín a chlapovi len oznámim. Zvyšok môže potom zariadiť on ako sa mu bude páčiť.
My sme 13 rokov po svadbe a este sme neboli na svadobnej ceste, mali sme naplanovanu po svadbe, ale nemohli sme ist (par dni vo wellness hoteli na SK, nic extra). Akoze to "mozeme" a vymyslanie so svadobnou cestou mi pride divne. Akoby si pozvala niekoho na dovolenku, lebo nikam nechodite, tak povie "mozeme" a potom zadrie, ze chce ist na plavbu lodou po Karibiku, pritom mate budget maximalne na tyzden pri mori v Chorvatsku autom, ale vsak nepojdete tam, ked on chce luxus. Tak by som brala, ze asi velmi nechce ist. Rozmyslam, kolko percent chlapov je takych, ze chcu velkolepu svadbu alebo velkolepu svadobnu cestu.
Tiež mám pocit, že začal cúvať, už hľadá dôvody prečo nie ... pozri, my s mužom sme sa jeden večer len tak rozprávali, hovorí, či sa nejdeme zobrať, vravím OK, na druhý deň sme išli na úrad, termín za dva týždne, len my svedkovia, naši rodičia, súrodenci ... po obrade spoločný obed ... to nie je nejaký mega výdavok ... sme spolu 10 rokov, na svadobnej ceste sme ešte neboli 😀 ... keby to ten Tvoj chcel, dávno by to navrhol ... a ja som kus konzervatívna, zvláštne mi príde, keď žena požiada muža o ruku, také kúsok vnucovanie ... ale ako píšem, ja som v tomto kus skostnatená.
Áno, začína podľa mňa cúvať, nakoľko vymýšľa, prečo sa to už nedá. Ja som tiež bola v podstate tá, ktorá navrhla svadbu. Tiež som len nadhodila, že či sa budúci rok nevezmeme a môj muž, že môžeme. Ale on na druhý deň obehal všetky sály, aby zistil aké termíny su voľné a v ten večer sme už mali vybraný termín a ďalší deň sme ho rezervovali. Ale to bolo 13 rokov dozadu. A na svadobnej ceste sme ani neboli a sme spolu. Aj keď s malým dieťaťom tá svadobná cesta už bude aj tak iná.
Oveľa väčší záväzok je mať dieťa ako sa dostať do manželstva,preto nerozumiem rečiam typu nechcem sa viazať. Podla mňa keby chcel požiada tá už dávno.🤷
"Písal dnes správu, že keď si ma má zobrať, tak chce, aby to za to stálo a že chce niekam ísť na svadobnú cestu" - toto vôbec nemusí znamenať, že cúva. A keď si mu na to povedala, že tebe nejde o tú cestu... hmmm, chápeš, on má niečo vysnívané a teraz to môže brať tak, že ty na tú svadobnú cestu veľmi nechceš. Možno sa cíti trochu trápne, že to neinicoval on a preto to chce spraviť z jeho hľadiska trochu veľkolepé. Muži majú proste v dnešnej dobe problém požiadať o ruku - lebo kedysi, pred 30 rokmi, by s nimi skoro žiadna nežila na divoko, ale keďže to dnes veľa žien akceptuje, tak to tak aj vyzerá 🙂 Motivácia pre mužov je malá. Preco by si ju bral, vsak ju miluje aj bez svadby. Je to taký zvláštny obraz dnešnej doby. Ja si ani neviem predstaviť, ako potom fungujú ich financie. Veď časom musí jeden z nich vždy nadobudnúť pocit, že ten druhý platí málo, a opačná strana bude mať pocit, že od neho niečo niekto berie... On si môže nasporiť kopec peňazí a keď by sa niečo stalo a odišiel by preč, tak ona nedostane nič, akurát tak alimenty. Nemyslím si, že ho do niečoho tlačíš - však si sa ho spýtala a nedávala žiadne ultimáta. Hlavne sa snaž pochopiť aj jeho strach a pracuj s nim opatrne 🙂 Prajem veľa šťastia a svadbu plnú lásky ;)
Každý ako mu vyhovuje, dnes je veľa párov, ktorí majú deti a nie sú zobrati, ale..treba myslieť aj na iné veci, nedajbože sa niečo stane nemáš žiadny nárok na jeho majetok...teda ak si gazdujete financne spolu myslím ...
@marcellka32 no vsak ano, urobil to, lebo chcel… ja zas rada robim, co chcem ja… nie niekto iny. Akoze chapem, ked to dobre vypali, tak je to super. Vsetci happy. Ale co ak to ta baba neciti a nechce sa este viazat? To mu ma povedat nie? Vsak to moze pokazit cely vztah. Alebo sa ma tvarit ze super a vydat sa aj tak? Ale vsak nech si urobi kto chce, ako chce. Ja som clovek prakticky a myslim, ze autorka sa nema preco citit zle. Jedine preto, ze ho nedokopala do zvazku este pred dietatom. Ale to je tiez jej vec.
Ja tu opakovane píšem len jednu radu...ak sa chces vydať,tak pred dieťaťom,potom to už ide veeeelmi ťažko,vždy chlap nájde výhovorku teraz nie,lebo....
ja by som na nijaké dieťa s frajerom nepristala,ak ho so mnou chceš,tak jedine v manželstve.

Ďakujem baby za odpovede ste zlaté všetky, priateľ mi písal dnes správu že keď si ma má zobrať tak chce aby to za to stálo že chce niekam ísť na svadobnú cestu. A vraj keď prerabame dom tak je to ťažké, tak som napísala že mi nejde o žiadnu cestu hostinu nič len o to že si ma z lásky zoberie. No neviem, teraz mám pocit že cuva