Je normálna chladná reakcia na oznámenie tehotenstva?
Zdravím Vás tu a vopred ďakujem za radu.
Konečne po 2 rokoch som otehotnela na druhý pokus po IVF. (komplikovaný dlhý bolestivý proces). Išli sme to oznámiť manželovej svokre a švagrine s rodinou. Manžel povedal, že čakáme naše vytúžené dieťatko. Ich reakcia bola len "TICHO" (pár sekundové ticho) a potom usmev a horkoťažko povedali "gratulujeme" Svokra sa iba usmiala (možno nasilu), reakcia žiadná..., žiadná radosť.... proste nič… Všetci traja boli len ticho ako na pohrebe. Je to normálne???? Ako sa mám teraz k nim chovať????
Ako bonusom bola švagrininá reakcia (je matkou zlateho chlapčeka) hneď po oznámení sa iba pozrela dole očami na zem, sklonila hlavu a ticho... až neskoršie povedala gratulujem aj s ostatními.
Na švagrovi som videla, že bol veľmi dojatí ten jediný sa veľmi tešil. Potom podali ruku a povedali gratulujem, radosť tam nebola žiadna, nič boli veľmi chladný a asi nečakali takúto životnú udalosť, že ešte vôbec budeme mať dieťa.
Nečakala som takúto reakciu od nich, bolo mi to ľúto a veľmi do plaču... :( :( :(
Manžel videl na mne, že sa mi to nepáčilo a nič nepovedal. Keď sme odchádzali tak mi v aute povedal, že nečakal takúto reakciu, čakal, že bude lepšia... Tlačím naňho aby to povedal jeho mame a zastál sa mňa ale on to nikdy nepovie tak sa hádame kvôli tomu a chce sa odsťahovať z môjho bytu a vyťahuje rozvod ak nezmením svoj postoj k jeho rodine. Je to normálne?????? Oni mi ublížili, nie ja ím!
Večer som veľmi plakala a potom som sa aj zrutila po psychickej stránke v noci, tak zle mi bolo, divný pocit som mala aj v bruchu... :(
Urobila som chybu, že som tam išla a povedali sme to :(
Na druhý deň som začala krvácať a išli na pohotovosť tam si ma nechali 3 dni lebo to bol spontany potrat a nejak sa im to tam nepozdávalo, nepáčilo a neskoršie sa to skončilo kyretážou :(
Moje dievčatko zomrelo vo mne, čo im nikdy neodpustím.... :(
Svokra vždy uprednostňovala iných ľudí ako mňa ale ja som k tomu nekládla veľký dôraz až doteraz…Neskoršie som jej volala povedala a vykričala som všetko čo som mala na srdci… ani nevedela, že som 2x bola behom 2 mesiacov v nemocnici po mojej návšteve u nej. Zaujíma sa iba o ľudí o ktorých chce. Mohli aspoň predstierať, že sa tešia a nie byť ticho ako na pohrebe
Je takáto reakcia normálna????
Švagrina mala meniny i napriek tomu som zavolala a zablahoželala (zdvihla hovor tak nasrato a povedala mi "PROSIM" a teraz bude mať svokra narodeniny)
Išli by ste jej zagratulovať???????? Alebo ako sa mám k nich zachovať, poradte prosím...
Vopred ďakujem.
@earlgrey Možno jej po kyrete robili genetické testy, možno fakt vyšší týždeň, ktovie.
@babynadej a ty vis, co ma svagrova za sebou? treba ty jeji reci o tom, ze chteji jen jedno dite muzou byt jen tak, protoze druhe tehotentsvi se jim nedari. vis jiste, ze jejich reakce nemohla byt takova nijaka jen proto,ze si treba sama nektera z nich prosla potratem a tak se neradovaly jak ty jsi chtela? ty se s nimi moc nebavis, a ony ti taky nemusi vsechno veset na nos, takze si laskave priste zamet pred vlastnim prahem, nez budes kydat hnuj na druhe. rika se, ze na druhych nam nejvic vadi to, co sami delame. ty jsi stejna neli horsi nez tvoje svokra se svagrovou...vypada to, jako kdyby jsi jim zavidela jejich vztah,matky s dcerou, a ze tebe do nej nevzaly. a proto tady vsechno svadis na ne. i ten tvuj potrat, ktery je u umeleho tehotenstvi beznejsi a pravdepodobnejsi, nez u prirozeneho poceti. ....zajdi si k psychiatrovi, potrebujes ho jako prase drbani.a tvuj manzel by mel vzit nohy na ramena a jit od tebe co nejdal.
@anickabasnicka ty si nejaka agresivna.
V cr u vas je to svátek nie meniny a oslavuju sa aj tam.
https://alexisporadna.sk/
neviem ako dlho mas od potratu, vyzera ze cerstva zalezitost, skus napisat sem, podla.mna tiez potrebujes odbornejsiu pomoc
@babynadej toto chces prezivat cely zivot a mat muza ktory si ta nedokaze ani zastat?? A ked sa narodi dieta bude to o 100000% horsie to mi ver .. ak sa miz nevie postavit za svoju zenu a nedava ti oporu takomto pripade by som sa okamzite rozviedla.
@domininini už som mu to povedala a on stále tvrdí, že nieje na nikoho strane... :(
@drahomirrra genetické testy robili hneď po oplodnení vajíčka so spermiou, vtedy išli do labáku a testovali a o pár mesiacov neskoršie bol vklad. Trošku zdlhavý proces ale dalo sa v pohodičke.
Tak nie si sympatická pre svokru. No hold stáva sa, každá druhá nevesta ma problém so svokrou a opačne. Asi sa im nepáčilo ani to že už nie ste najmladší, máte svoj vek po 40 a neskoro riešite rodinu. To viacerím sa nepáči. A aj tak nie každí skáče od radosti, asi s tým nerátali že v tomto veku chcete mať ešte deti. Potrat nie je vina svokry, stáva sa tiež často, a vyšším vekom ešte častejšie. Treba si stým zmieriť, že už máte svoj vek a už s veľkým pravdepodobnosťou budete bezdetní. Svet sa nezrúti.
@benit rozumíš psanému textu? píšu, že se jmeniny nebo svátek, neslaví v každé rodině tak jak ty tvrdíš. někdo preferuje pouze narozeniny a svátek neřeší.takže se sklidni ty
@anickabasnicka ty si vazne agresivny clovek. Odpoviem ti slusne a ty len utocis. Musis mat velmi nestastny zivot
@babynadej ty si este pred vkladom vedela, ze budete mat dievca?
@benit no a ty jsi zase nějaká přechytralá, když za slovním spojením - meleš kraviny a se sklidni, vidíš utok a dokážeš podle toho diagnostikovat, jaký má kdo život. tak si tu slávu užij...
@anickabasnicka uz ma neoznacuj, nespiminaj. Zi si svo agredivny zivot. Musis byt velni prijemna aj naxivo
@babynadej prosím ťa neprezivaj to tak. Možno len majú strach aby sa nič nezvrtlo keďže ako píšeš sama mi ste veľké problémy. Hlavne že sa manžel teší a ty . Čo si čakala že spustia salvu ? Moji svokrovci mali veľmi podobnú reakciu . Neriešila som a nie aby som ešte tlačila na manžela aby sa ťa zastal. Nechápem tie blbu ženy pozerá veľa videí a filmov kde sa idú všetci z oznámenia tehotenstva doslova postáť . Ale taká realita skrátka nie je .
@30katrusa40 ďakujem za radu, ja už ich vôbec nerieším chcem mať od nich pokoj nech si žijú svoj šťastný život. Švagrinej chlapčeka s radosťou uvidím, pohráme sa celý deň ale oni ma už nezaujímajú, poučíla som sa a už sa nato pozerám ináč s nadhľadom 🙂
@veronikaszabova áno vedela som dopredu čo budú všetky embrijká lebo sme si dávali robiť genetiku na všetky choroby, chromozóny, downov syndrón a daľšie veci.... Trvalo to cca 6 týždňov ale do 2 týždňov už mali výsledky z Čiech a vtedy sa preriekla pani embriologička, že aké pohlavia sú všetky embrijká :D bolo to krásne... ❤
@babynadej noooo... Takze takto - z dovodu selekcie pohlavia rodicmi nie je mozne vediet pohlavie skorej ako po 12tt... Takze tejto tvojej story neverim.

@benit ani v nasich koncinach se jmeniny neslavi v kazde rodine.takze aspon poblahozelat neni zadna povinnost, jak tvrdis.tak tady nemel kraviny