Je normálne chodiť na chatu na teambuilding?
Ahojte. Nemôžem spať. Môj priateľ (25) isieľ na chatu, na víkend, s kolegami a kolegyňami z práce. Má firmu s kamarátom, majú už cca 18 zamestnancov. Väčšina žien, čo sa týka účtovníckej časti firmy, zvyšok sú chlapi v softwareovej časti firmy. Je normálne, že firmy takto chodia na chaty na team building? My sme teda ešte nikdy neboli, vždy máme nejakú jednodňovú akciu ako napríklad paintball, bowling, proste najaká takáto aktivita.
Nie som žiarlivá, len mi to nepríde úplne ok, všetci vo firme majú medzi 23-26 rokov, priateľ založil firmu počas výšky. Neviem proste mám z toho blbý pocit, prečo potrebujú spať na chate 😃 možno overthinkujem/preháňam. Je to podľa vás ok? Nič mu nikdy nezakazujem ani ja, ani on mne, ale keby som mala ka firmu a išla by som s kolegami na chatu, tak vezmem aj priateľa, bolo by mi to blbé asi. Prosím žiadne hnusné komentáre, som v týchto pocitoch a obavách úplne nová, chcem len počuť názor iných žien.
@anonym_autor to vidno, že sú tam mladí ľudia bez detí a bez záväzkov,alebo len v partnerstvách. Toto by nenapadlo nikoho, ak by tam boli starší ľudia s deťmi, alebo s povinnosťami cez víkend. No, skrátka, keď to niekto z vedenia takto chce, tak to urobí, ale nie je to štandardné. Možno má niekto zálusk na nejakú účtovníčku, tak to takto "zaobalí". Ja osobne by som nešla, ani keby som bola mladá, pracovala som v zmiešanom kolektíve, starších aj mladších kolegov a vždy sa našiel nejaký sliziak uchylny čo mal blbe reči ešte aj na blbej kapustnici.
@anonym_2f19c7 ja som bola viac ako 15 rokov v takej firme kde zacinalo par mladych zakladajucich chalanov ITckarov v partnerstvach a cez manzelstva a deti sa koncilo v rozvodoch alebo podvadzani. Kazdy rok 4x TB akoze vyjazdova konferencia na nejakej chate,, hotelui, zacinalo sa vo stvrtok-piatok a v nedelu odchod. Niekedy aj nejaka akoze prednaska za kazde oddelenie bola ale casto to jadro doslo uz kvalitne nadrate a bolo im to fuk. Za mna zabity cas, povinne som mala ako sefka oddelenia prezentaciu. Ku koncu ako boli starsi uz ani to nebolo. Rovno chlast a nejaka mnamka k tomu. Niektori ako si zakladali rodiny sa uz burili a ku koncu uz to bolo povinne len naoko. Vela z tych mladych preslo presne tym co som pisala, najprv ruka hore, priatelky s tym boli ok. Potom ako sa zenili uz s tym niektore mali problem hlavne ked prisli deti, to uz boli za stihacky, potom boli nezhody, potom chlapi tahali na TB hlavne asistentky-studentky, potom to tahali paralelne s asistentkami aj so zenami. A potom sa im vztahy rozpadli a aktualne maju nove zeny, jeden aj tu novu podvadza s kolegynou. Dokonca je taky borec ze chodia spolu rodiny on s novou zeniu a dietatom a ona s muzom a detmi na chaty a na vylety. Dogrcala by som sa kebyze ich stretnem nastastie uz som par rokov prec.
Ja sa len cudujem kolko je tu stihaciek🙂 a kolkym to u part vadi. ale teambuilding s prespavkou su fakt bezne.aosobne teambuilding neznasam, imho to je zbytocna hovadina a som dost introvert. A ked mozem tak sa tomu vyhnem a cim som starsi tak viac. Ale ano je to uplne bezne vo firmach. Vacsina kolegovcov sa na to praveze tesi. Ale su casto slobod alebo maju nudne zivoty. Nemozu si asi vypit alebo .... doma. Sem tam niekto niekoho smykne ale zas urcine nie vsetci. Mozno 1 2 pariky.🙂
Dobrá téma toto 😁. Všetok je o dôvere. Manžel chodí na týždenne lyžovačky aj ja chodím a nikdy sme sa nepodviedli. Ja mu ešte zo žartu napíšem do zoznamu keď sa balí že: kondómy. No aby mi nejakú pliagu nepriniesol 😄.
@mirkava mam rada takéto hrdinky. Ono tie kondómy si kúpi aj sam. A verím, že aj ty 😉
niekde je normalne, niekde nie. osobne ja nepotrebujem travit cas s kolegami cez vikendy..
@anonym_autor môj chodí do zahraničia do hotelov a na chaty aj tri dni, jasné, že je to normálne. Záleží od toho, koľko peňazí do toho chce firma dať. A strašne ma baví ako si niekto myslí, že sa tam dejú hrozné veci a ich manželia teda pekne musia sedieť doma, aby ich nepodviedli - ak niekto chce podvádzať, nemusí chodiť na chaty.
@anonym_autor
Si ziarliva stihacka
@anonym_af38fc Hrdinky.....
@anonym_autor dnesna moralka je uplne dno, v podstate neexistuje. Za viacdnove teambuildingy sa schovava kolektivna chlastacka a yebacka a chut vypadnut z domu od rodiny a neotravovat sa s detmi a zenou. Ano chlapi sa na to najviac tesia. A robi sa to pre celu firmu aby ti co chcu najviac hyrit nemuseli doma fejkovat ze idu cez vikend kamsi chlastat namiesto toho aby boli s rodinou a niektori aj pretiahnut milenku pripadne vsetko co im podrzi. A zasadne je to bez partnerov a casto povinne pre vsetkych aby tam okato nechlastali a neyebali vzdy ti isti tak sa schovaju za tych co to tam povinne pretrpia.
Co tam robi tvoj priatel netusim.
@anonym_ea886f hladný len o chlebe?
Náš TB s prespanim tak nikdy nevyzeral...
@anonym_ea886f 👍aj štatistiky rozpadnutých vzťahov ti dávajú za pravdu. Nemám potrebu ísť s kolegami na 3 dni ani náhodou, ani manžel by nešiel.
Ale budú to tu obhajovať ako o život.
@anonym_0b53c7 v tých štatistikách ich viac o to, že kolegovia spolu trávia v práci viac času, ako s partnerom doma, tak áno, stáva sa, že je to za rozpadom vzťahov..
@anonym_autor To nie je o žiarlivosti.Ten teambuilding je proste na hrane.Je to hra s ohňom.Dokonca v jednom komentári to zhrnula jedna komentujúca bez servítky.
@anonym_autor z takýchto chat nikdy nevzide nič dobré.Moj muž prestal chodiť vždy sa tam niekto opil robil problémy, sexovacky
No ženy ono je to tak, že tá ktorá pripúšťa že by podviedla pri takejto príležitosti tak aj napíše, že sa tam len pije a sexuje. Dá sa aj dat si vínko, uvariť guláš, posradovat s osobami opačného pohlavia bez toho, aby sme na nich hneď skákali.
Tu všetci píšu, aké je to normálne. Normálne je to tak jedine vo veľkých firmách, toto je firma, kde nepracuje ani 18 ľudí a ešte im tečie mlieko po brade. Od čoho si musia oni odpočinúť? 😅
Len hovadiny musia vymýšľať.
Tak po prečítaní príspevkov musím skonštatovať, že pracujem v nudnom kolektíve.. 🤪
Je nás cca 35, na TB pravidelne nechodí cca 10ludi. Nikdy. Problém to nie je.
Ostatní chodíme vždy z pia do so. Zvyčajne hotel, turistika, degustácia, nejaké aktivity, ako kedy. Zmiešaný kolektív, vekovo vsehochut - od mladých bez záväzkov, cez matky a otcov malych deti, až po starších...
A najväčšie "vrušo" je kolega, ktorý nevie tancovať, ale o to viac oduševnene to robí a ešte sa sám na tom výborne bavi..
Žiadne chlastacky do mŕtva, žiaden sex, žiadne oplzle reči...
@anonym_ea886f hladný len o chlebe?
Náš TB s prespanim tak nikdy nevyzeral...
@beronsche akurat, ze toto sa nikomu nesniva, toto sa aj realne deje. Asi ze su aj take vo vsetkej pocestnosti, ale takom som este nebola. Zatial v 4 firmach a vsetko ako cez kopirak. Minimalne je tam vzdy jeden ozrala co obtazuje.
Na akom TB je partner autorky to nikto nevie.
@anonym_2f19c7 ja som bola viac ako 15 rokov v takej firme kde zacinalo par mladych zakladajucich chalanov ITckarov v partnerstvach a cez manzelstva a deti sa koncilo v rozvodoch alebo podvadzani. Kazdy rok 4x TB akoze vyjazdova konferencia na nejakej chate,, hotelui, zacinalo sa vo stvrtok-piatok a v nedelu odchod. Niekedy aj nejaka akoze prednaska za kazde oddelenie bola ale casto to jadro doslo uz kvalitne nadrate a bolo im to fuk. Za mna zabity cas, povinne som mala ako sefka oddelenia prezentaciu. Ku koncu ako boli starsi uz ani to nebolo. Rovno chlast a nejaka mnamka k tomu. Niektori ako si zakladali rodiny sa uz burili a ku koncu uz to bolo povinne len naoko. Vela z tych mladych preslo presne tym co som pisala, najprv ruka hore, priatelky s tym boli ok. Potom ako sa zenili uz s tym niektore mali problem hlavne ked prisli deti, to uz boli za stihacky, potom boli nezhody, potom chlapi tahali na TB hlavne asistentky-studentky, potom to tahali paralelne s asistentkami aj so zenami. A potom sa im vztahy rozpadli a aktualne maju nove zeny, jeden aj tu novu podvadza s kolegynou. Dokonca je taky borec ze chodia spolu rodiny on s novou zeniu a dietatom a ona s muzom a detmi na chaty a na vylety. Dogrcala by som sa kebyze ich stretnem nastastie uz som par rokov prec.
@anonym_ea886f ak by netrtkali na TB, tak by urcite trtkali inde, na inej akcii, cez pracovnu dobu na hoteli, na pracovnej ceste, na "pracovnom" obede... To, ze je niekto prasa, za to TB nemoze. Ja chodim roky do kupelov a cuduj sa svete, este som ani raz vytrtkana odtial neprisla. Nie preto, ze by nebol zaujem, naopak. Patrim tam medzi mladsie rocniky. Jednoducho nemam potrebu robit take veci. A ver, ze keby som chcela, ani sa to nikto nedozvie. Tym chcem povedat to, ze ked partner bude chciet podviest, prilezitosti ma habadej. A ziarlivostne zozieranie tomu nepomoze. Treba si vybrat spravneho partnera.
@beronsche akurat, ze toto sa nikomu nesniva, toto sa aj realne deje. Asi ze su aj take vo vsetkej pocestnosti, ale takom som este nebola. Zatial v 4 firmach a vsetko ako cez kopirak. Minimalne je tam vzdy jeden ozrala co obtazuje.
Na akom TB je partner autorky to nikto nevie.
@anonym_ea886f a co ked obtazuje? Vsak ho upracem, nemusim podlahnut.
Vernost je rozhodnutie cloveka. Za neveru TB nemozu. Ked niekto zahnut chce, zahne aj so susedou alebo s hocijaku inou okoloiducou, kludne aj s kolegynou po pracovnej dobe, ked su dostatocne sikovni, vrznu si aj cez nu. Nemusi cakat na TB a sklatit niektoru z kolegyn.
No a kto nema mieru v chlaste, ten ju nema ani na rodinnych oslavach alebo dovolenkach. Nemusi cakat na TB aby sa utrhol z retaze.
Tak po prečítaní príspevkov musím skonštatovať, že pracujem v nudnom kolektíve.. 🤪
Je nás cca 35, na TB pravidelne nechodí cca 10ludi. Nikdy. Problém to nie je.
Ostatní chodíme vždy z pia do so. Zvyčajne hotel, turistika, degustácia, nejaké aktivity, ako kedy. Zmiešaný kolektív, vekovo vsehochut - od mladých bez záväzkov, cez matky a otcov malych deti, až po starších...
A najväčšie "vrušo" je kolega, ktorý nevie tancovať, ale o to viac oduševnene to robí a ešte sa sám na tom výborne bavi..
Žiadne chlastacky do mŕtva, žiaden sex, žiadne oplzle reči...
@beronsche to, ze o tom prave ty nevieš, neznamená ze sa to tam nedeje. Ja som sa tiež tohto nezucastnovala a teda nevedela. Ale potom vždy v pondelok vrabce vo firme stebotali jedna radosť.
@anonym_ea886f ak by netrtkali na TB, tak by urcite trtkali inde, na inej akcii, cez pracovnu dobu na hoteli, na pracovnej ceste, na "pracovnom" obede... To, ze je niekto prasa, za to TB nemoze. Ja chodim roky do kupelov a cuduj sa svete, este som ani raz vytrtkana odtial neprisla. Nie preto, ze by nebol zaujem, naopak. Patrim tam medzi mladsie rocniky. Jednoducho nemam potrebu robit take veci. A ver, ze keby som chcela, ani sa to nikto nedozvie. Tym chcem povedat to, ze ked partner bude chciet podviest, prilezitosti ma habadej. A ziarlivostne zozieranie tomu nepomoze. Treba si vybrat spravneho partnera.
@katkazatka to, ze to nemáš potrebu robiť ty, to neznamená, že to nerobia iní. A toto je podstata diskusia. Co sa tam robí, nie co tam robíš ty.
@katkazatka to, ze to nemáš potrebu robiť ty, to neznamená, že to nerobia iní. A toto je podstata diskusia. Co sa tam robí, nie co tam robíš ty.
@anonym_33f7b5 ved pointa môjho príspevku nie je to, že sa to vôbec nedeje. To ja viem, že sa to deje. Ale ide o rozhodnutie jedinca a keď je jedinec nahovno, tak sa ho musíš báť pustiť aj do obchodu. Podvedie ta kdekoľvek, nielen v kúpeľoch a na teambuildingu. Potom máš vadného partnera. Ja som mala milión príležitosti a ešte stále ich mám. Ale proste moje zásady ma nepustia a keby som chcela, mohla by som to zneužívať.
@anonym_33f7b5 ved pointa môjho príspevku nie je to, že sa to vôbec nedeje. To ja viem, že sa to deje. Ale ide o rozhodnutie jedinca a keď je jedinec nahovno, tak sa ho musíš báť pustiť aj do obchodu. Podvedie ta kdekoľvek, nielen v kúpeľoch a na teambuildingu. Potom máš vadného partnera. Ja som mala milión príležitosti a ešte stále ich mám. Ale proste moje zásady ma nepustia a keby som chcela, mohla by som to zneužívať.
@katkazatka to, ze si zasadova ty, neznamená, že musí byt aj tvoj priatel/partner/muz. A ked niečo také urobí, určite sa ti s tým neprizná. Osobne poznám jednu, ktorá sa na takéto "akcie" vždy tešila, že niekoho tam pretiahne a ani sa tým netajila. Vsetci to o nej vedeli aj tak vždy si tam vrzla. Jednoducho jej robilo radosť presťahovať zadanych/zenatych, podľa mňa si tým niečo dokazovala. Ona bola single. Prezývali ju Vendulka.
@anonym_ea886f a co ked obtazuje? Vsak ho upracem, nemusim podlahnut.
Vernost je rozhodnutie cloveka. Za neveru TB nemozu. Ked niekto zahnut chce, zahne aj so susedou alebo s hocijaku inou okoloiducou, kludne aj s kolegynou po pracovnej dobe, ked su dostatocne sikovni, vrznu si aj cez nu. Nemusi cakat na TB a sklatit niektoru z kolegyn.
No a kto nema mieru v chlaste, ten ju nema ani na rodinnych oslavach alebo dovolenkach. Nemusi cakat na TB aby sa utrhol z retaze.
@anonym_71b0bb ak ma niekto nuti chodit niekam kde su ozrati ludia a byt tam 3 dni len preto aby ti ozrani a ti co si chcu zatrtkat doma uviedli ze ved povinny TB tak s tym nie som ok. Nech si to robia vo svojom volnom case nie v mojom
@katkazatka to, ze si zasadova ty, neznamená, že musí byt aj tvoj priatel/partner/muz. A ked niečo také urobí, určite sa ti s tým neprizná. Osobne poznám jednu, ktorá sa na takéto "akcie" vždy tešila, že niekoho tam pretiahne a ani sa tým netajila. Vsetci to o nej vedeli aj tak vždy si tam vrzla. Jednoducho jej robilo radosť presťahovať zadanych/zenatych, podľa mňa si tým niečo dokazovala. Ona bola single. Prezývali ju Vendulka.
@anonym_33f7b5 ale vies, ze chyba nebola v kolegyni, ale v tych zenatych? Oni by podviedli kdekolvek a s kymkolvek. Ona si chcela mozno len zasukat a ti blbeckovia boli povolni. Ak by moj muz mal potrebu pretahovat, nech sa paci. Moze ist. Natrvalo. Za nikoho by som nedala ruku do ohna a prilezitost robi zlodeja. Ale keby mi muz diktoval, ze nemozem ist do kupelov-velmi rychlo by som ho upratala. Takisto ja nezakazujem jemu. Nie sme ziarlivci a mame to v hlave upratane. Ziarlivostou si partnera akurat odozenies.
Tiež mávame vo firme 3 dňovú chatu, prvý večer v deň príchodu sa riešia pracovné veci, druhý deň je vždy celodenný program - to je ten teambulding, večer je voľná zábava, väčšinou máme k dispozícii vírivku a saunu a pod., aj sa niečo popije, ale v rámci slušnosti. Väčšinou sa rozprávame, keďže my sa s kolegami nevidíme často, sme z rôznych kútov Slovenska. Posledný deň končí raňajkami a väčšina ide hneď aj domov, niektorí si spravia ešte program, nejaká turistika a pod. Máme to takto roky rokúce, nikomu by ani omylom nenapadlo ťahať tam partnera a nezažila som ani nijaké "nepristojnosti", ale tak my sme veľmi dobrý kolektív a nik nemá záujem si kaziť vzťahy.
Mame teambuldingy, 1x za rok, zvycajne od piatku poobedia do nedele. Sme medzinarodna firma, relokovana na viacerych miestach, toto je prilezitost sa stretnut s kolegami osobne a spoznat ich aj inak ako pracovne. Preco cez vikend - jenoducho firma by nam volno na 2-3dni nedala a kedze musime vsetci cestovat na miesto urcenia - chodime na turistiku- je to s prespanim. Nepristojnosti sa nedeju, neviem, mozno zalezi od ludi vo firme. Moji kolegovia su vacsinou zenati, s detmi, zadani a vela sa rozpravame aj o detoch, o rodinach, co kto doma preraba, co prestuje v zahrade a tak podobne...Takze ano, chodi sa temabuildingy na viac dni, my este chodime aj na jednodnove v ramci jednej lokacie. Pokial chce niekto podviest svojho partnera, urobi to hocikde, nepotrebuje na to teambuilding. Je to o charaktere cloveka.
@buffinko manzel tak ito, robi pre zahranicnu firmu (severska krajina), teambuilding maju v domovskej krajine teda, ale su tam ludia z celeho sveta, naposledy bol pred covidom a teraz na jar. Na 4 dni, oni v tom mali aj nejake pracovne veci, tie sa riesili cez den a potom mali veceru a ine aktivity, kazdy den nieco ine.
@lindusss2016 To je teda u vo vzťahu vás dôvera 😀
@anonym_b181cd ano, je. Ja pracujem s ludskym telom, keby u nas dovera nebola, asi by mu to celkovo prekazalo. Tak isto obaja sportujeme, robime aj kontaktne sporty, nikdy medzi nami nebol problem ani v tomto, chodime na vikendove workshopy spolu, ale aj osamote, neobmedzujeme sa v aktivitach. Ale obaja vieme, preco a za akym ucelom tam ideme. Aky ucel ma takyto teambuilding, kde sa vsetci ozieraju, netusim. My nepijeme ani prilezitostne, ani sa necitime v takej spolocnosti prijemne. V praci ani u nas, ani u neho sa taketo teambuildingy nerobia. Ja som napisala, ze by som ale jednoducho nesla, ak by sa aj robil. Nemala by som o to zaujem. Ale asi aj prave vdaka takymto rozhodnutiam v nasom vztahu nemame ziadne pochybnosti, nelezieme si jeden druhemu do telefonu, nepodozrievame sa a pod.
pri všetkých, čo sa tu pohoršujú nad tým, že firemné TB sú len o chlaste a sexe mi napadá len starý výrok "čo sa babe chcelo, to sa babe snilo". To, že vám moralistkám a stíhačkám sa o tom sníva a zábavu s kolegami/kolegyňami si nedokážete predstaviť bez sexu vôbec neznamená, že sa tak správajú všetci. A hlavne že sa tak správa váš partner, ktorému by ste predsa mali dôverovať
@beronsche to, ze o tom prave ty nevieš, neznamená ze sa to tam nedeje. Ja som sa tiež tohto nezucastnovala a teda nevedela. Ale potom vždy v pondelok vrabce vo firme stebotali jedna radosť.
@anonym_33f7b5 u nás sa o ničom nestebota. Vždy som tam, kde je zábava, spávať chodím medzi poslednými a ešte som nič neprístojné nevidela. Čím nechcem povedať, že sa určite nič nestalo... Ale teda, aby to bolo bežné, tak to takto nevyzera..

@anonym_autor Ahoj, v byvalej spolocnosti, v ktorej som pracovala sme chodili na teambuildingy na vikend. V piatok riaditel zavrel, ze sa nepracuje a isli sme pomerne velka cast tam. Poväcsine do 4-5* hotelov na Slovensku. A ano na cely vikend, vratili sme sa az v nedelu v poobednajsich hodinach. Takze uplne v pohode sa taketo akcie robia. Teraz kde som, ideme s prespanim jednej noci, v piatok skratena pracovna doba, ideme tam a v sobotu vecer navrat.
A este dodam, o tych co viem, tam nesli za ucelom podvadzat a nic zle sa tam nestalo. Vela zien si mysli, ze sa tam ide len trtkat, tie co mali asi zlu skusenost, ale co viem tam sa tam nic zle nestalo.