icon

Je normálne, že ma priateľ v smútku nepodporil?

Dnes o 15:28

Ahojte, pred 10 dňami mi nečakane zomrela mamina, mala 54... ja mám 28. Znášam to veľmi zle, celé dni plačem a neviem ako ďalej ... a nemám nikoho kto by pri mne stál. Kamarátky pracujú/dovolenkujú. Tatina už tiež nemám, som jedináčik. Priateľ mi dnes oznámil že pôjde s kamarátmi od piatku na týždeň do Chorvátska, dnes to zaplatili. Ani sa predtým nespýtal či to zvládnem. A veru že nezvládnem, bývame spolu a fakt neviem ako budem týždeň celé noci sama... je to normálne ? Sme spolu 5 rokov. Povedala som mu že ho potrebujem, urazil sa, že život vraj ide ďalej a že ho to mrzí ale že on tam má dovolenku a keď nechcem ísť ja (predtým volal mňa ale to bolo týždeň po maminej smrti a odmietla som, prirodzene) tak že on ide s kamarátmi ...

Strana
z2
anonym_1b039f
Dnes o 17:39
@cyberk

nooo.. keby som na tvojom mieste, tak by som bola rada ze siel, lebo tahat niekoho ku dnu kvoli mojmu smutnu by som nechcela. Ale keby som na jeho mieste ostala by som s tebou :D tazke to mas, no ja by som mu dopriala ist na dovolenku, lebo tebe toto vylieci len cas a to moze trvat velmi dlho...

@cyberk lenže je to čerstvé a ona ostane úplne sama a teraz ho najviac potrebuje načo sme s niekým? Aby nás v ťažkých časoch nechal samých?

anonym_1b039f
Dnes o 17:43
@anonym_64cfc4

@anonym_autor no asi budem jedina s inym nazorom. Co ma on robit, byt s nou doma a drzat ju za ruku zatialco ona "cele dni place"? Kolko dni by malo ubehnut aby bolo akceptovatelne ist na dovolenku? Ano, urcite mal autorku podporit v prvych dnoch po umrti, zucastnit sa na pohrebe atd. Ale postupne kazdy musi zacat znova zit. Ked sa autorka neciti na to, ist na dovolenku, to je pochopitelne. Ale to ze ide on, je podla mna ok.

@anonym_64cfc4 áno ma byt s ňou doma držať ju za ruku a byť pri nej kým to najhoršie prejde. Každý začne žiť inokedy každý potrebuje iný čas na toto nie sú tabuľky. Keby fakt niekoho ľúbim a vidím čo sa mu stalo a ako sa trápi by mi dovolenka ani na rozum neprisla bála by som sa celý čas či je ten druhý v poriadku v tomto stave

sova7
Dnes o 17:51

Mrzí ma čo sa ti stalo. V takýchto chvíľach sa vždy ukáže kto je skutočný priateľ opora a kto sa tak len tváril. Nemyslím si že to bol celý čas ukážkový správny chlap do nepohody a týmto to celé vyvrcholilo. Myslím si že je oveľa lepšie byť sama ako s niekým s kým si vlastne aj tak sama lebo keď sa všetko v živote pokasle on si ide na dovolenku. V tom najhoršom prejavil svoj skutočný charakter. Možno už nemáš nikoho ale máš seba a to je základ. Ak chces napis mi správu dám ti na seba číslo keby ti bolo smutno môžeme si zavolať alebo napísať ak by ti dobre padlo počuť niekoho a trochu sa porozpravat. Neviem odkiaľ si ale ak by sa ti dalo môžeme aj ísť spolu von. Kľudne napíš som teraz tiež sama

ivett1
Dnes o 17:56

@anonym_autor až ma zamrazilo...úprimnú sustrasť...
Tvoj priateľ je extrémne necitlivý a sebecký človek...ste spolu 5 rokov a on ide po 10 dňoch od úmrtia tvojej mamy s kamarátmi na dovolenku? Mal by zostať s tebou alebo zobrať teba na dovolenku, aby si trochu vypla a prišla na iné myšlienky...ale možno si mu to mala priamo povedať, aby zostal teraz s tebou, že ho potrebuješ. Čo si vlastne myslel, že mu budeš ďakovať, keď ťa nechá smútiť samu? Čo nechápe, že je tvoj najbližší človek?! Ako vážne to spolu máte? Toto jeho správanie ako žena nechápem.

anonym_2d617e
Dnes o 17:59

@anonym_autor uz by mojim priatelom asi nebol...ked sa ta ani neopytal, ze ci je to pre Teba ok...Kebyze sa aspon opyta, inac by som ho kopla do prdele...
Tebe prajem vela sil, je to strasne, taka mlada zena :( , ale ty musis byt silna, zivot mas este pred sebou, a viem ake to je, mne uz umrela velka cast rodiny, aj mlady surodenec, ver ze placem stale, aj po rokoch, ale po rokoch si aspon taka otupena uz, prvy rok bol pre mna vzdy najhorsi :(....
Ty sa rozmysli, ze ci chces takeho cloveka pri sebe...My zas nepozname teba ani jeho, tazko sudit, preco tak konal..Ty sa nehanbi ist za psychologom...ziadna hanba...

anonym_2d617e
Dnes o 18:05

@anonym_autor a este i napisem chlapi inac premyslaju, ako zeny, oni nie su tak emocne zalozeni, on sa ta pytal ze ci ides s nimi, prirodzene, ze nemas sil ani chut sa bavit.On to moze pokladat za cas ze sa trocha odventiluje od teba a smutku, mozno aby ti viac potom pomohol, ten smutok ma rozne fazy, tak uvidis ako sa bude chovat po dovolenke...no ste 5 rokov spolu, nie 5 mesiacov a zas jemu vycitat nieco moc nemozes, kedze to nebola jeho mama, a ktovie aky mali obaja medzi sebou vztah... Vies... Ale urcite by to sklamalo aj mna, aspon prejavit nejaku empatiu s tebou by viac mohol...

este ti napisem, mne samota vobec neprekazala, ked sa to stalo, praveze som sa uplne izolovala od sveta...Pomohli mi prechadzky a plac, plakala som uplne vsade...cely rok to trv alo velmi intezivne, velmi a chybaju mi kazdy den, kazdy

biba_18
Dnes o 18:07

úprimnú sústrasť 😔
áno, presne toto urobil frajer kamoške, žili spolu veľa rokov a boli to dávno dospelí ľudia. ochorela jej mama a on bol ofučaný že sa mu nevenuje tak ako predtým - a keď mama zomrela, tiež sa vybral kamsi na dovolenku… vtedy to s ním skončila…
o pol roka už žil s ďalšou ktorou v podstate hneď urobil dieťa 😒

marca12
Dnes o 18:17

@anonym_autor Hovado,to sa teda pekne ukazal. Ako sa hovori v nudzi poznas priatela. Ked pozbieras silu,kopni ho do prdele. Takto sa zachova ozaj len idiot.

anonym_0b2e55
Dnes o 18:18

@anonym_autor hodil ta cez palubu, je mi to luto. Bohuzial takto ta hodi aj v inych krizovych situaciach. Mne ex tesne po potrate isiel na dovolenku s kamaratmia ked som mala obavy o zdravie povedal ze si mam zavolat sanitku a tak aj cely vztah vyzeral, osamela vydata - ako slobodna matka

anonym_01375d
Dnes o 18:19

@anonym_autor mrzí ma, že si prišla o mamu 🩶
ale dozvedela si sa, čo od toho chlapa v budúcnosti v ťažkých životných situáciách môžeš očakávať. Vy💩serie sa na teba, tak ako by si sa mala teraz ty na neho. Takéto chlapa nepotrebujes, nestrácaj s nim čas. Lebo ľudia a charaktery sa ukážu až v ťažkých chvíľach....

anonym_623b7b
Dnes o 18:46

prepac mi bezne nemadavam alw fakt je to bezcitny chumaj. tiez by som pocas jeho dovolenky odisla ak by som mala kam.

1sally12
Dnes o 18:50
@anonym_64cfc4

@anonym_autor no asi budem jedina s inym nazorom. Co ma on robit, byt s nou doma a drzat ju za ruku zatialco ona "cele dni place"? Kolko dni by malo ubehnut aby bolo akceptovatelne ist na dovolenku? Ano, urcite mal autorku podporit v prvych dnoch po umrti, zucastnit sa na pohrebe atd. Ale postupne kazdy musi zacat znova zit. Ked sa autorka neciti na to, ist na dovolenku, to je pochopitelne. Ale to ze ide on, je podla mna ok.

@anonym_64cfc4 súhlasím. Je to 10 dní. Tiež neviem ako by jej on doma pomohol. Podával by jej vreckovky? Veď snáď bol na pohrebe a bol celý čas s ňou. A má pravdu, že život ide ďalej. Či aj partner má teraz držať pol roka smútok? Ja by som tiež bola rada keby bol prvé dni partner so mnou, ale potom by som si to asi chcela odsmútiť sama. Ale to je moje introvertné ja.

anonym_e5edb1
Dnes o 19:01

Úprimnú sústrasť, áno z jednej strany chlap bezcitný, ale... Ak si teda nešla, nech ide sám. Možno je to typ, kt. nemá rád plač -dlhodoby. Poznám takého a jemu sa rodina skoro rozpadla skrz plaču manželky, lebo psychicky nedávala ani vazne choroby, keď umrela mama, mesiac nebola ok a to mama zomierala nejaký ten mesiac🥴, takže drž sa a ostatné sa vyrieši.

anonym_d5cd96
Dnes o 19:13

Prisla som o 59 ročnú mamu 23 ročná, tiez jedicnacik. Partnera som vtedy nemala. Ale podla mna ho nemas ani ty

anonym_1f2328
Dnes o 19:24

Odišla by som od neho. Ak ťa nepodporil teraz tak už neviem kedy by ťa podporil.

betulinka1
Dnes o 19:36

@anonym_autor je to debil. Toto nie je chlap do zivota ale to teraz neries. Lebo ta to bude este viac trápit. Priatela poriesis potom. Teraz sa zameraj na seba. Skus nejake YT videa o tom ako sa zmierit so smrtou blizkeho. Mne mama zomrela tragicky a necakane, tiez v lete. Bol to sok pre celu rodinu. Bola som nastastie obklopená ludmi, co stali pri mne. Ci to boli moje kamosky, rodina a dokonca mamine kamosky, mi pomahali so vsetkym. Dakujem im za to aj 11 rokov po smrti mami, lebo to ma drzalo nad vodou. Mala by si asi prehodnotiť vsetky vztahy co mas, nie len ten s priatelom. Kludne chod za obvodnou, nech ti nieco da pocas tohto obdobia aby si sa aspon vedela vyspať. A ked ti bude smutno, kludne napis sem na MK a myslim, ze sa tu najde vela zien s podobným osudom, ked predčasne prisli o rodicov. My si s tebou pokecame.

anonym_d72839
Dnes o 19:37
@anonym_2d617e

@anonym_autor a este i napisem chlapi inac premyslaju, ako zeny, oni nie su tak emocne zalozeni, on sa ta pytal ze ci ides s nimi, prirodzene, ze nemas sil ani chut sa bavit.On to moze pokladat za cas ze sa trocha odventiluje od teba a smutku, mozno aby ti viac potom pomohol, ten smutok ma rozne fazy, tak uvidis ako sa bude chovat po dovolenke...no ste 5 rokov spolu, nie 5 mesiacov a zas jemu vycitat nieco moc nemozes, kedze to nebola jeho mama, a ktovie aky mali obaja medzi sebou vztah... Vies... Ale urcite by to sklamalo aj mna, aspon prejavit nejaku empatiu s tebou by viac mohol...

este ti napisem, mne samota vobec neprekazala, ked sa to stalo, praveze som sa uplne izolovala od sveta...Pomohli mi prechadzky a plac, plakala som uplne vsade...cely rok to trv alo velmi intezivne, velmi a chybaju mi kazdy den, kazdy

@anonym_2d617e jaj tak muži inak premýšľajú a nie sú tak emočne založený, ahaá, dobre vedieť. Lebo, keď ma chlap 37,5 teplotu a sopel v nose, tak berie PN lebo ide zomrieť a žena má čaj doniesť a poľutovať ho a vreckovky kúpiť a doma všetko porobiť, vrátane detí. Jaj chudáci, škoda, že vedia tie emócie a poľutovanie len voči sebe prejaviť. Zásadná otázka je potom, načo si v byte, čo dome " chovám" muža, keď mi je vlastne úplne na nič. Lebo, však úprimnú sústrasť mi zaželať a zmiznúť si na dovolenku vie aj cudzí človek, NATO ani nepotrebujem partnera.

bomba36
Dnes o 19:55

Ignorant, kopla by som ho kade ľahšie. Tak si práve spomenula ako mi vtedajší frajer na konci roka vyčítal že nemá už dovolenku, lebo si pol dňa musel brať na pohreb môjho otca. Tiež som si potom povedala, čo je to za kkta.

anonym_2d617e
Dnes o 20:23
@anonym_d72839

@anonym_2d617e jaj tak muži inak premýšľajú a nie sú tak emočne založený, ahaá, dobre vedieť. Lebo, keď ma chlap 37,5 teplotu a sopel v nose, tak berie PN lebo ide zomrieť a žena má čaj doniesť a poľutovať ho a vreckovky kúpiť a doma všetko porobiť, vrátane detí. Jaj chudáci, škoda, že vedia tie emócie a poľutovanie len voči sebe prejaviť. Zásadná otázka je potom, načo si v byte, čo dome " chovám" muža, keď mi je vlastne úplne na nič. Lebo, však úprimnú sústrasť mi zaželať a zmiznúť si na dovolenku vie aj cudzí človek, NATO ani nepotrebujem partnera.

@anonym_d72839 mna by to tiez riadne nasralo a kedze vies aj pekne pisat, vies aj pekne citat, ze pisem, ze taky priatel by uz mojim priatelom asi nebol...

Strana
z2