icon

Je normálne, že manželka nič nedarovala k výročiu?

old_dog_84
12. sep 2026

Ja podľa vás normálne ak vám manželka nedá absolútne nič k 20. výročiu sobáša? Výročie sme mali v stredu 9.09.2026
Aby som upresnil ja si na takých veciach ako vecné darčeky absolútne nezakladám a vie to aj ona.
Žijeme v cudzine a deti sme mali cez prázdniny u rodičov na Slovensku. Bol som pre ne a kvôli práci a malemu problému s autom to vyšlo tak že som sa vrátil domov v stredu po polnoci,prakticky až po našom výročí teda štvrtok 10.09.
Na Slovensku som bol vlastne 5 dní Celú dobu sme si volali a písali. Všetko bolo ok. Aj keď som prišiel pekne sme sa uvítali,pokecali trošku a šli spať. Ráno šla do práce, ako vždy som k nej vstal a urobil nám kávu.Kym bola v práci tak som prichystal darček ktorý som kúpil už predtým , (veľmi chcela nový mobil a konkrétne Samsung Galaxy ZFlip 7) a bol ešte kúpiť kyticu ruží za 70€.
Prišla z práce dal som jej kvety a mobil. Bola veľmi šťastná až našim pubertiakom z toho bolo úplne do popukania. Po chvíľke som sa opytal: a manželík nedostane nič? Odpoveď: dostaneš mňa ja som tvoj darček, večer....
Potom klasika, niečo sme zjedli, pozerali telku, venovali sa deťom... Večer sme si ľahli ale nebolo nič lebo že je strašne unavená... Trošku ma to akože urazilo alebo ako to povedať, ale že zajtra ti to vynahradím sľubujem...
Takže prišla z práce ako vždy káva,pokec,rodinné povinnosti...Večer na gauči na mňa z ničoho nič vybehla,že čo sa správam ako malé decko a urážam, ona môže osrať aj moje #sorry# jebanie.... Po chvíli mi hodila mobil s tým že ona odomňa nič nechce a kvety nech si zožeriem. Ako zostal som ako obarený a naši pubertiaci takisto lebo to všetko videli a počuli...
Ešte asi tak 40min po mne hulákala kadečo a šla spať...
Ja som šiel ľahnúť asi hodinu po tom.
Ráno mala voľno, ja som už od 7 rána robil okolo domu (bol som dohodnutý s kamošom že nám naťahá omietku na garáži). Celý deň somnou neprehovorila, po obede začala ešte bezdôvodne kričať po deťoch... Večer keď sme dokončili už ležala v spálni.
Ja som sa dal do poriadku,najedol osprchoval a šiel si ľahnúť...No nastalo znovu peklo: Nech vypadnem tam kde som bol celý deň a dám jej pokoj... Ja že prosím??Ti šibe teraz či čo??? Tak idem ja a zobrala sa a odišla spať na gauč.
Ja neviem a nechápem absolútne čo sa deje.
Je toto podľa vás normálne???

Strana
z2
anonym_46aa8d
12. sep 2026

nema niekoho? alebo nepises nejakym zenam, ze nieco nasla? Uz len to, ze ti nic nedala na 20. vyrocie svadby je divne, vyzera to na totalny nezaujem v agresii, za tym nieco bude, sa spravala pred vyrocim?

biba_18
12. sep 2026

nezakladáš si na tom - a zrazu akurát toho roku chceš darček? a takým štýlom?
je to divné 😏 koľkokrát si jej to pripomínal…

anonym_c32143
12. sep 2026

Tento konflikt zjavne nie je o samotnom darčeku, ale o hlbšom, doteraz nevypovedanom probléme, ktorý vo vašom vzťahu bublal pod povrchom. Čo prežívaš, musí byť pre teba nesmierne ťažké a zraňujúce. Z tvojho pohľadu si urobil všetko správne...vrátil si sa s deťmi, priniesol drahý darček, ktorý si priala, kúpil kvety a chcel si len trochu pozornosti a nehy k vášmu 20. výročiu. Tvoja manželka však zjavne nezareagovala na daný moment, ale vybuchla v nej sopka niečoho, čo v sebe dusila už dlhšie. Jej reakcia nie je normálna ani adekvátna situácii, no ukazuje, že prežíva obrovský vnútorný tlak. Skús sa na to pozrieť cez tieto tri možné oblasti, ktoré v tom môžu hrať rolu. Obrovské sklamanie alebo pocit osamelosti. Píšeš, že si prišiel až po polnoci v deň výročia. Aj keď ste boli v kontakte a vie, že si riešil auto a prácu, vnútorne mohla to výročie preplakať sama doma. Ženy často prežívajú symboliku dní inak. Ten drahý mobil a kytica na druhý deň v nej mohli vyvolať pocit, že si ju chceš len kúpiť alebo zalepiť oči po tom, čo ten dôležitý deň z jej pohľadu zlyhal. Môže ísť u nej o perimenopauzu. Totiž, mi došlo, že okolo 20. výročia svadby sú ženy často vo veku, kedy u nich nastupuje perimenopauza. Hormonálne výkyvy dokážu s psychikou urobiť nepríjemné veci. Spôsobujú náhle návaly hnevu, pocit nepochopenia, extrémnu únavu, úzkosť a skratové správanie, ktoré si žena sama nevie racionálne vysvetliť a neskôr ju to mrzí. Ďalej, môže sa jednať u nej o dlhodobú vyčerpanosť a celkovo sa to môže prejaviť u vás ako kríza. Život v cudzine, výchova pubertiakov a stereotyp po 20 rokoch manželstva. Tá veta dostaneš mňa... večer... a následná únava ukazuje, že už vtedy bola pod tlakom. Tvoja nevinná otázka, či niečo dostaneš, v nej mohla spustiť obrovský pocit viny, že pre teba nič nemá, ktorý následne aby sa nemusela cítiť previnilo preklopila do útoku a agresie voči tebe. Čo robiť teraz? Nereaguj útokom. Keď kričí alebo útočí, stiahni sa. Povedz len pokojným hlasom. Vidím, že sa hneváš a trápiš sa. Nechcem sa hádať, počkám, kým budeme obaja pokojní. Ochráň deti. Pubertiaci by nemali byť svedkami takýchto vulgárnych scén. Ak znova vybehne, skús debatu presunúť za zatvorené dvere alebo ju stopnúť kvôli deťom. Iniciuj rozhovor bez výčitiek. Keď emócie opadnú možno o deň-dva, sadnite si sami bez detí. A možno aj na nejakom neutrálnom mieste. Nezačínaj s tým, ako ti ublížila. Začni zraniteľnosťou. Milujem ťa a záleží mi na nás. Vidím, že si nešťastná a strašne ma to mrzí. Povedz mi, čo sa naozaj deje? Čo ťa tak veľmi trápi? Držím ti palce. Chce to teraz pevné nervy a chladnú hlavu, pretože za týmto hnevom sa takmer určite skrýva veľká bolesť, vyčerpanie alebo strach tvojej manželky.

anonym_a40825
Včera o 03:21

@old_dog_84 a nie je už náhodou v prechode?

anonym_e81cf5
Včera o 04:22

@old_dog_84 tak pises ze si na tom nepotrpiš, čo ti dala minuly rok? ... inač moj manžel sa tiež vie riadne oduť, keď mu poviem sak večer budeš mať mňa, a niečo do toho pride moja migréna, alebo cokolvek okolo deti atď... a potom beha oduty, ofučaný, vyčíta mi, že som mu niečo slubila a nesplnila, stale len vyprava a este keď začne vyťahovať stare veci, tak uplne to zabije, chuť už vobec nie je..

Čiže niekedy je neprijemne sa pozerat na ofučka.. veď toleruj to, že je unavena a nechod po dome ako ofucana matoha.. pretoze neverim, že by na teba z nicoho nic nvybehla ...

Zas na druhej strane, ano, trápi ťa to, chápem tvoje zranené ego, ak ti ten nobil vratila jej ho nedaj, a teraz nech je ofučaná ona

kitycat
Včera o 04:47

Po 20 rokoch by som sa zeny opytala ako chce travit vyrocie...😉

Ta tvoja jo uz asi slavit nevhce

zenulkaaa
Včera o 05:04

Wau, ze toto chlap riesi. Ja som zena a teda vyrocie svadby nijako neoslavujeme a uz vobec si nic nedavame. Niektori to fakt prehanate a strasne riesite.
Takze ano, podla mna to je uplne normalne.

jaskolka
Včera o 05:31

Mne sa zdá,že to bol "vrchol ľadovca" Že nešlo ani o ten darček,ale o to,že ona je zrejme nespokojná s niečím iným, možno celkovo do spôsobom vášho života, nejaké problémy,to,ako fungujete všeobecne ako pár.
Ťažko povedať,lebo opisujes len jednu udalosť. Takto z kontextu to vyzerá zvláštne,akoby bola "nevďačná"ale mne to naozaj príde,že v nej už dlho tlela nejaká nespokojnosť a takto to vyvrcholilo..
Skúste sa normálne porozprávať, povedz jej,že ťa to trápi a vydiskutovať si to medzi sebou

anonym_2656ed
Včera o 05:41

Sme spolu 15 rokov. Donesie mi muz max kyticu.
Chybs bude niekde uprostred. My nevieme preco sa tak sprava.

old_dog_84
autor
Včera o 06:14
@anonym_46aa8d

nema niekoho? alebo nepises nejakym zenam, ze nieco nasla? Uz len to, ze ti nic nedala na 20. vyrocie svadby je divne, vyzera to na totalny nezaujem v agresii, za tym nieco bude, sa spravala pred vyrocim?

@anonym_46aa8d ako som pisal správala sa úplne normálne ako vždy...nikomu som nikdy nepísal a ani ju nikdy nepodviedol... ona vie že mám len ju , deti a motorku 🤣

old_dog_84
autor
Včera o 06:18
@anonym_e81cf5

@old_dog_84 tak pises ze si na tom nepotrpiš, čo ti dala minuly rok? ... inač moj manžel sa tiež vie riadne oduť, keď mu poviem sak večer budeš mať mňa, a niečo do toho pride moja migréna, alebo cokolvek okolo deti atď... a potom beha oduty, ofučaný, vyčíta mi, že som mu niečo slubila a nesplnila, stale len vyprava a este keď začne vyťahovať stare veci, tak uplne to zabije, chuť už vobec nie je..

Čiže niekedy je neprijemne sa pozerat na ofučka.. veď toleruj to, že je unavena a nechod po dome ako ofucana matoha.. pretoze neverim, že by na teba z nicoho nic nvybehla ...

Zas na druhej strane, ano, trápi ťa to, chápem tvoje zranené ego, ak ti ten nobil vratila jej ho nedaj, a teraz nech je ofučaná ona

@anonym_e81cf5 písal som že si nepotrpím na vecných darčekoch.... minulý rok som dostal kožený náramok s kúskami chir. ocele kde sú vygravírované mená jej a detí, odomňa bola večera v peknej reštike a kino....

zuzana2910
Včera o 06:18

Je to podľa mňa normálne. Prečítala som len po 4.odsek, čiže áno úplne normálne, že to výročie nie je podstatné.

anonym_411b9b
Včera o 06:30
@old_dog_84

@anonym_e81cf5 písal som že si nepotrpím na vecných darčekoch.... minulý rok som dostal kožený náramok s kúskami chir. ocele kde sú vygravírované mená jej a detí, odomňa bola večera v peknej reštike a kino....

@old_dog_84 podla mna jej liezlo na nervy to ocakavanie sexu. A ked si sex nedostal, citil si sa dotknuty a ona to z teba citila. Asi to nebolo prvy krat. Tvojmu darceku sa potesila, sex sice slubila, ale do vecera jej chut a nalada odisla. A ty si cakal a odul si sa, ze ona nemala naladu. Ona to brala tak, ze preco by musela mat naladu vzdy🤷‍♀️

anonym_64cba9
Včera o 06:37
@old_dog_84

@old_dog_84 Vecera a kino je nieco uplne bezne a ide to zo spolocnych penazi. Ona tebe dala minuly rok nieco osobne co bolo len pre teba. Ci si vydelujete peniaze? Ja platim kino a ty veceru ine dni? Takze mozno ona cakala darcek minuly rok, a nedostala nic.

anonym_12d5ae
Včera o 06:49

Nenapadlo ti,ze ona možno nič slaviť nechce? Dôvod by si mal hľadať ty,my nie. A sex teraz,lebo ho ten druhý čaká hoc ja nemám naladu ? To je odpudzujúce.

anonym_4c4a9e
Včera o 07:21

Ženy, čo stále máte a tým prechodom. Áno, je to ťažké, ale nielen to nám okolo 50 kazí náladu, ale aj chlap, ktorý aj po 20 rokoch len škemrá o sex ... Túto pani už toho má asi plné zuby.

anonym_d304f7
Včera o 08:00
@anonym_12d5ae

Nenapadlo ti,ze ona možno nič slaviť nechce? Dôvod by si mal hľadať ty,my nie. A sex teraz,lebo ho ten druhý čaká hoc ja nemám naladu ? To je odpudzujúce.

@anonym_12d5ae Ked sa vztah dostane do bodu, ze jeden z dvojice uprednostni seba pred tym druhym, tak potom to uz nie je vztah, v ktorom by som chcela zotrvavat.
Nie nehovorim, ze sa zena ma podriadit a spravit zo seba matrac.
Hovorim o tom, ze mi je ukradnute na com zalezi mojmu partnerovi. Ked vidim, ze mojmu partnerovi na niecom naozaj zalezi, velmi rada mu to poskytnem.
Pozrime sa na z druhej strany: Zena caka na vyrocie romanticku veceru a kvety. Muz pride unaveny z prace po tazkom dni. Mal by teda muz vystupovat rovnako razne? Povedat, ze mi nebude robit zabavaca a financovat veceru a kupovat kvety?
“Nenapadlo by ti, ze mozno on nic slavit nechce…?”
Predpokladam, ze rovnako vnimavo by ste k takejto situacii pristupili aj vy. Pochopili by ste, uznali, ze mal tazky den a spravili by ste vsetko co by mal na ociach…
Ohanat sa hormonmy a perimenopauzou… Neviem dievcata, stracam snad sudnost a neviem uznat co je alebo nie je spravne?
Muzi bojuju s hormonmi tiez, mozno este castejsie, ci si to chceme priznat alebo nie. Su to muzske hormony a pudy, ktore ho riadia. Tie dokazu rozbit rodinu kvoli inej sukni…. Videla som to zial aj vo svojom okoli…

domkakvet
Včera o 08:09

@old_dog_84 vsak sa jej opytaj co sa deje.

anonym_a9efb0
Včera o 08:19
@anonym_4c4a9e

Ženy, čo stále máte a tým prechodom. Áno, je to ťažké, ale nielen to nám okolo 50 kazí náladu, ale aj chlap, ktorý aj po 20 rokoch len škemrá o sex ... Túto pani už toho má asi plné zuby.

@anonym_4c4a9e nie z kazdej ženy sa v 50-ke stane stará nepríjemná tučná frigidná škatula.

januska12323
Včera o 09:02

Zabudol si povedať ako si do nej rýpal keď nič nebolo.

anonym_941ca3
Včera o 09:02

@old_dog_84 spravas sa ako male decko, ked nedostane darcek pod stromcek. Sice vas slovnik je dost prikry, ale taky cirkus kvoli darceku? Dospely chlap. Vytocil by si aj mnacelym tym cirkusom.

lippanek
Autor odpoveď zmazal
anonym_6b32c5
Včera o 09:16

@old_dog_84
To si nevšímaj,na MK su šialené feministky. Keby to bolo naopak, bol by si najväčšia sviňa, vhodná akurát tak na rozvod.

anonym_89d17e
Včera o 09:19

Akoze halooo zeny, to co su za odpovede, este si za to moze sam nie?
Ano tvoja zena sa sprava ako krava. Dostala mobil ktory si priala, kyticu... manzel nezabudol
Asi jej muselo s prepacenim drbnut v hlave ked taketo teatra vyvadza. Nie aby bola rada..
Kasli na nu, a ked zase zacne hystercit tak ju uprac nech sa spamata. Podla mna ju serie ze ona ti nekupila nic a teraz vyzera ako krava ze ani ten sex ti nie je schopna dopriat.
V kazdom pripade toto nie je normalne spravanie, hodit manzelovi darcek a predviest vykon hodny oskara.

orisker
Včera o 09:49

Keby si nepriniesol nič, bol by si za chrapúňa, ktorý si nič nezapamätá a lakomca, ktorý nič nedožičí.
Keby zabudla ona, bol by si za chrapúňa, ktorý robí z niečoho nepodstatného obrovskú vec a zbytočnú udalosť.
Takto si za chrapúňa, ktorý nedokáže pochopiť ženskú psychiku, si neempatický, možno si píšeš s inými ženami, nechápeš, že už možno ide do prechodu, že riešiš blbosti, hoci píšeš, že Ti na nich nezáleží, že ju zbytočne nútiš do zbytočného sexu...
No bolo Ti treba pýtať sa, či je toto normálne..?

anonym_8caec2
Včera o 10:03
@biba_18

nezakladáš si na tom - a zrazu akurát toho roku chceš darček? a takým štýlom?
je to divné 😏 koľkokrát si jej to pripomínal…

@biba_18 Ale vsak on nic nechcel🤪

anonym_81f6d8
Včera o 10:11
@orisker

Keby si nepriniesol nič, bol by si za chrapúňa, ktorý si nič nezapamätá a lakomca, ktorý nič nedožičí.
Keby zabudla ona, bol by si za chrapúňa, ktorý robí z niečoho nepodstatného obrovskú vec a zbytočnú udalosť.
Takto si za chrapúňa, ktorý nedokáže pochopiť ženskú psychiku, si neempatický, možno si píšeš s inými ženami, nechápeš, že už možno ide do prechodu, že riešiš blbosti, hoci píšeš, že Ti na nich nezáleží, že ju zbytočne nútiš do zbytočného sexu...
No bolo Ti treba pýtať sa, či je toto normálne..?

@orisker zbytočný sex? 😳 vážne? tak po týždni kebyže sa mi vráti muž, tak sama na neho skočím a nesľubujem sex, keď ho nechcem 🤦‍♀️

anonym_c51371
Včera o 10:21

Takto.. ak ste si nezvykli davat darceky k vyrociu ani predtym,tak by ma vobec neprekvapilo, ze ziaden nekupila ani teraz. To, ze ty si sa sam iniciativne rozhodol je pekne, ale nemozes kvoli tomu hned ocakavat, ze ti bude ona dlzna darcek, lebo ty si tento rok darcek kupil. Ak by ste mali ine zvyky, alebo vykomunikovane predtym, tak ano, mne by z toho bolo tiez smutno.

Co nie je v poriadku je jej nasledna reakcia. Ale ani tvoje dozadovanie sa, ked ste to nemali vopred dohodnute, nebolo v poriadku. Ak ona takymito hysakmi reaguje bezne aj v inych pripadoch, tak mne by s nou velmi rychlo dosli nervy. Nejako mi to ale pripada, ze v tom bude este nieco ine a toto nie je cela story.

(Citala som len uvodny prispevok, nie celu diskusiu)

tiezjedna
Včera o 10:33

Podľa mňa sa teda solídne opustila... Nedivím sa, že ťa to štve. Sadni si s ňou a na férovku to preberte. To nebola normálna reakcia. Ani jej následné správanie nie je normálne. Buď si nám niečo nenapísal, alebo má ona problém, o ktorom nevieš.

anonym_c9e300
Včera o 11:11

My si nezakladáme na darčekoch a nič sme si na 10. výročie nedali. Zjavne si na darčekoch zakladáš keď ťa to takto štve.

Strana
z2