Je normálne, že manželka nič nedarovala k výročiu?
Ja podľa vás normálne ak vám manželka nedá absolútne nič k 20. výročiu sobáša? Výročie sme mali v stredu 9.09.2026
Aby som upresnil ja si na takých veciach ako vecné darčeky absolútne nezakladám a vie to aj ona.
Žijeme v cudzine a deti sme mali cez prázdniny u rodičov na Slovensku. Bol som pre ne a kvôli práci a malemu problému s autom to vyšlo tak že som sa vrátil domov v stredu po polnoci,prakticky až po našom výročí teda štvrtok 10.09.
Na Slovensku som bol vlastne 5 dní Celú dobu sme si volali a písali. Všetko bolo ok. Aj keď som prišiel pekne sme sa uvítali,pokecali trošku a šli spať. Ráno šla do práce, ako vždy som k nej vstal a urobil nám kávu.Kym bola v práci tak som prichystal darček ktorý som kúpil už predtým , (veľmi chcela nový mobil a konkrétne Samsung Galaxy ZFlip 7) a bol ešte kúpiť kyticu ruží za 70€.
Prišla z práce dal som jej kvety a mobil. Bola veľmi šťastná až našim pubertiakom z toho bolo úplne do popukania. Po chvíľke som sa opytal: a manželík nedostane nič? Odpoveď: dostaneš mňa ja som tvoj darček, večer....
Potom klasika, niečo sme zjedli, pozerali telku, venovali sa deťom... Večer sme si ľahli ale nebolo nič lebo že je strašne unavená... Trošku ma to akože urazilo alebo ako to povedať, ale že zajtra ti to vynahradím sľubujem...
Takže prišla z práce ako vždy káva,pokec,rodinné povinnosti...Večer na gauči na mňa z ničoho nič vybehla,že čo sa správam ako malé decko a urážam, ona môže osrať aj moje #sorry# jebanie.... Po chvíli mi hodila mobil s tým že ona odomňa nič nechce a kvety nech si zožeriem. Ako zostal som ako obarený a naši pubertiaci takisto lebo to všetko videli a počuli...
Ešte asi tak 40min po mne hulákala kadečo a šla spať...
Ja som šiel ľahnúť asi hodinu po tom.
Ráno mala voľno, ja som už od 7 rána robil okolo domu (bol som dohodnutý s kamošom že nám naťahá omietku na garáži). Celý deň somnou neprehovorila, po obede začala ešte bezdôvodne kričať po deťoch... Večer keď sme dokončili už ležala v spálni.
Ja som sa dal do poriadku,najedol osprchoval a šiel si ľahnúť...No nastalo znovu peklo: Nech vypadnem tam kde som bol celý deň a dám jej pokoj... Ja že prosím??Ti šibe teraz či čo??? Tak idem ja a zobrala sa a odišla spať na gauč.
Ja neviem a nechápem absolútne čo sa deje.
Je toto podľa vás normálne???
Podla mna to nie je vobec normalne spravanie... Dvadsiate vyrocie je krasne okruhle vypocie a urcite by nemalo byt bez povsimnutia. Ano respektujem, ak niekto vobec nikdy neoslavuje vyrocia a ak to obom takto vyhovuje, je to ich vec. Ale vy ste ich zvykli oslavit alebo aspon ist na veceru. Preto je nepochopitelne taketo sebecke spravanie tvojej manzelky a je to absolutne nemiestne. Mna by sa to velmi dotklo. Ak ti aj darcek nekupila, mohla aspon sprijemnit ten vecer vhodnym spravanim a na druhy den utekat do obchodu, kupit flasu vina a byt mila a ospravedlnit sa, ze zabudla. Stane sa... ale ona bola k tebe fakt hnusna. Ked sa situacia upokoji, mali by ste sa porozpravat a vysvetlit jej svoje pocity. Ale citlivo, bez vycitiek
Niekedy som si "zakladala" na oslavách a drobnostiach a darčekoch. Časom som dospela a moje priority sa poposúvali. S manželom sme spolu síce len 12 rokov, ale je to moje druhé manželstvo, takže mi už tiež ťahá na 50. Každý rok sme v čase nášho výročia na dovolenke. Manžel zarezervuje stôl v reštaurácii, ideme na večeru aj s deťmi a potom sa ruka v ruke prejdeme po pláži. Bez akýchkoľvek darov a očakávaní. Keď sa niekomu z nás nechce sexovať, tak to akceptujeme bez výčitiek a odúvania. Ja som migrenik, manžel tetanik a tiež veľakrát počas dňa laškujeme a večer z toho nakoniec nič nie je. A čo? vzťah predsa nie je len o sexe. Keby mi manžel robil scény len preto, že večer nedostal, tak by na druhý deň nebol odutý len on, ale aj ja. Keď mi raz nie je dobre, nebudem sa premáhať a neočakávam to ani od neho. Po 20 rokoch manželstva by si sa už mohol naučiť akceptovať jej nie. Ale aby som ťa iba nehanila - tá následná reakcia na tvoje dary je naozaj zvláštna. Mali by ste sa o tom porozprávať. Najlepšie bez výčitiek. Opísať jej svoje pocity ako si sa na ňu tešil a chcel ju prekvapiť a rád by si vedel, čo sa vlastne stalo. Niekedy si stačí to napätie vysvetliť a život ide ďalej.
Preco vlastne kritizujete muza?
Wau, ze toto chlap riesi. Ja som zena a teda vyrocie svadby nijako neoslavujeme a uz vobec si nic nedavame. Niektori to fakt prehanate a strasne riesite.
Takze ano, podla mna to je uplne normalne.
@zenulkaaa a keby to bolo opacne? Zena da chlapovi darcek, on sa k nej takto zachova vykopne ju z postele. Tiez by to bolo normalne?
@old_dog_84 nieco si prehliadol, so mnou sa manzel bavil ako so psom takze prirodzene by som od neho darcek neocenila. Na vyrocie svatby ktora bola chyba som ozaj nemyslela. Nehovorim ze je to sj tvoj pripad. Ex by to urcite opisal podobne ako ty, on vsetko pre mna aj modre z neba a ja som nevdacna, to ze mi povedal ze som pi... sa samozrejme zabudlo....aj to ze som neschopna, na hlavu, mam velku rit, som hlucha, sprosta, nic nechapem atd.....
Myslím že darček je najmenší problém. A teda jej reakcia príde dosť cez zrejme máte iné problémy ako len darček na vyrocie, Ja si na darčekovej nepotrpim a preto ich ani neočakávam aj keď kvety potešia vždy , zas na druhej strane nemám rada darovanie typu ja som ti dal a prečo som ja nič nedostal alebo čo dostanem ja.
@old_dog_84 nieco si prehliadol, so mnou sa manzel bavil ako so psom takze prirodzene by som od neho darcek neocenila. Na vyrocie svatby ktora bola chyba som ozaj nemyslela. Nehovorim ze je to sj tvoj pripad. Ex by to urcite opisal podobne ako ty, on vsetko pre mna aj modre z neba a ja som nevdacna, to ze mi povedal ze som pi... sa samozrejme zabudlo....aj to ze som neschopna, na hlavu, mam velku rit, som hlucha, sprosta, nic nechapem atd.....
@anonym_c40779 presne tak to býva - oni nič, oni muzikanti…
moja mama tiež tak podava veci, že ked sa sprava hulvatsky, nakoniec sa človek cíti vinný, nechapem tu otazku - ĉi to je normalne? vôbec to nie je normálne, dostať drahé dary, kašlat na gratulácie a ešte sa uražať..Ak to chceš nejak prekusnut, na Vianoce by som jej nedala nič a mohla by sa aj na hlavu postaviť
Nie, nepovažujem to za normálne. Buď máte nejaké hlbšie problémy a toto bola len špička ľadovca alebo ju riadne niečo nasralo v tom celom. Tak či tak, ja si fakt nemyslím, že muž (alebo žena) má vedieť čítať myšlienky. Takže by som od nej chcela riadne vysvetlenie, čo do pekla sa deje. A žiadne "nič" lebo očividne "niečo áno".
@old_dog_84 mne to celé príde tak, že ona ťa už nemiluje a zostáva s tebou len kvôli deťom, majetku alebo preto, že nemá kam ísť, neviem, môžem sa samozrejme mýliť, ale taký celkový dojem to u mňa vyvolalo. Určite sa treba porozprávať v kľude a uvidíš. Možno si to nejak vyjasnite.
@anonym_859eb9 tiež nechápem tie hejty voči nemu...
@anonym_859eb9 - niekedy si človek povzdychne, že prečo ten môj mne nedonesie takú drahú kyticu. A zdá sa nám, že ten jej chlap je obrovský poklad. A kľudne to tak môže byť. Ona vyzerá ako jedna veľká nevďačnica. Ale dobre vieme, že krásne zrkadlové hladiny môžu ukrývať v hĺbke nebezpečné víry. Ako to už hore niekto písal, za jej hnevom je niečo viac. Možno sa dlho snaží niečo povedať, ale nenachádza porozumenie.
@anonym_859eb9 - niekedy si človek povzdychne, že prečo ten môj mne nedonesie takú drahú kyticu. A zdá sa nám, že ten jej chlap je obrovský poklad. A kľudne to tak môže byť. Ona vyzerá ako jedna veľká nevďačnica. Ale dobre vieme, že krásne zrkadlové hladiny môžu ukrývať v hĺbke nebezpečné víry. Ako to už hore niekto písal, za jej hnevom je niečo viac. Možno sa dlho snaží niečo povedať, ale nenachádza porozumenie.
@dahra ano tam je viacero urcite problemov. A muzi su casto slepy. Kym im nepovies narovinu nedomysli si to.. len keby to bolo opacne boli by ine komentare. Odid od neho, je taky a taky.. ked sa jedna o zenu je tu iny meter.
Akoze halooo zeny, to co su za odpovede, este si za to moze sam nie?
Ano tvoja zena sa sprava ako krava. Dostala mobil ktory si priala, kyticu... manzel nezabudol
Asi jej muselo s prepacenim drbnut v hlave ked taketo teatra vyvadza. Nie aby bola rada..
Kasli na nu, a ked zase zacne hystercit tak ju uprac nech sa spamata. Podla mna ju serie ze ona ti nekupila nic a teraz vyzera ako krava ze ani ten sex ti nie je schopna dopriat.
V kazdom pripade toto nie je normalne spravanie, hodit manzelovi darcek a predviest vykon hodny oskara.
@anonym_89d17e Ak ten úvodný popis niečo nezamlčuje, tak mi tá jej následná reakcia pripomína tuším sa to volá "Hurhaj" z psychologickej knihy Erica Berneho (https://www.martinus.sk/1134971-ako-sa-ludia-hr...). Teda niečo ako že jej predstava sexu začne byť až tak nepríjemná, že vyvolá strašnú hádku a nakoniec urazená (naznačujúc, že všetka vina je u toho druhého) treskne dverami, aby nie len že muž nemal možnosť na sex, ale že ho z toho celého aj prejde chuť.
(že je to detinské správanie, snáď netreba pripomínať)
Učebnicový príklad toho ,že tvoja žena je minimálne ,myšlienkami, u druhého.Ženské reakcie tu na MK si nevšímaj .Keby tu napísala tvoja žena...Nič som nedostala na 20 výročie svadby od muža a ani sľúbený sex nebol,tak by už ,vyseli osraté trencle v igelitke na kľučke z druhej strany dverí .
@anonym_89d17e Ak ten úvodný popis niečo nezamlčuje, tak mi tá jej následná reakcia pripomína tuším sa to volá "Hurhaj" z psychologickej knihy Erica Berneho (https://www.martinus.sk/1134971-ako-sa-ludia-hr...). Teda niečo ako že jej predstava sexu začne byť až tak nepríjemná, že vyvolá strašnú hádku a nakoniec urazená (naznačujúc, že všetka vina je u toho druhého) treskne dverami, aby nie len že muž nemal možnosť na sex, ale že ho z toho celého aj prejde chuť.
(že je to detinské správanie, snáď netreba pripomínať)
@hefo tiež si myslím, že tu bude pes zakopaný. Niektorí muži neskutočne ťažko prežívajú, keď nedostanú sľúbený sex. Potom hrajú ublížených, trpia, nekomunikujú a sú urazení. Pravdepodobne manželka už tieto sexové odúvačky už zažila a pokazilo jej to radosť z výročia, darčeka, proste vybuchla. Asi si to vyhodnotila tak, že tie darčeky neboli preto, aby potešili ju z lásky, ale z vypočítavosti, aby bola ochotná sexovať. Pre ženy nie je dostatočná predstava budovať vzťah len pre sex.
@hefo tiež si myslím, že tu bude pes zakopaný. Niektorí muži neskutočne ťažko prežívajú, keď nedostanú sľúbený sex. Potom hrajú ublížených, trpia, nekomunikujú a sú urazení. Pravdepodobne manželka už tieto sexové odúvačky už zažila a pokazilo jej to radosť z výročia, darčeka, proste vybuchla. Asi si to vyhodnotila tak, že tie darčeky neboli preto, aby potešili ju z lásky, ale z vypočítavosti, aby bola ochotná sexovať. Pre ženy nie je dostatočná predstava budovať vzťah len pre sex.
@anonym_411b9b 😁🤣🤣sex mu ako darček sľúbila manželka ,on ho nežiadal.Keď malo prísť k veci ,tak namiesto sexu ...urážky,nádavky odmietnutie darčeka ,skrátka typická , DramaQueen.Ako som napísal ,žena odmieta sex s manželom, ak je už zaláskovaná inde.Nechce byť neverná milencovi .😉
@anonym_411b9b 😁🤣🤣sex mu ako darček sľúbila manželka ,on ho nežiadal.Keď malo prísť k veci ,tak namiesto sexu ...urážky,nádavky odmietnutie darčeka ,skrátka typická , DramaQueen.Ako som napísal ,žena odmieta sex s manželom, ak je už zaláskovaná inde.Nechce byť neverná milencovi .😉
@bruno1 Píše, že sex mu sľúbila, ale večer bola veľmi unavená, tak nič nebolo. Otázka je, či sa musí človek prekonať, lebo niečo sľúbil, alebo si môže dovoliť odložiť sľub, lebo nálada, energia odišla. Dotyčný sa následne urazil a dával to patrične najavo. Na to sa manželka nasrala a bol výbuch. Ja píšem o tomto, že dotyčný sa správal ako urazené decko, následne drama queen vybuchla. Myslím, že si títo dvaja nemajú čo vyčítať.
Tu ide o to, že ona vybuchla na základe jeho detinských urazených prejavov. Keby bol normálny a netváril sa ako urazené decko, určite by sa bol dočkal aj keď o deň neskôr.
no tolko si vyrypoval kvoli tomu ze manzelik nic nedostal az vybuchla, mozno aj sama bola vytocena, ze nic nenachystala, nestihla atd a aj sa tesila ze nieco dostala a aj nie, lebo ked si na daroch nezaklada par, tak mna napr ani nenapadne zhanat dary.. a takto to vypalilo. urcite to nie je prvykrat, co boli taketo vybuchy za veci. Mozno skor miesto darcekov riesit, ci spolu travite aj nejaky kvalitny cas a mate si co inak opvedat a tak.
@bruno1 Píše, že sex mu sľúbila, ale večer bola veľmi unavená, tak nič nebolo. Otázka je, či sa musí človek prekonať, lebo niečo sľúbil, alebo si môže dovoliť odložiť sľub, lebo nálada, energia odišla. Dotyčný sa následne urazil a dával to patrične najavo. Na to sa manželka nasrala a bol výbuch. Ja píšem o tomto, že dotyčný sa správal ako urazené decko, následne drama queen vybuchla. Myslím, že si títo dvaja nemajú čo vyčítať.
Tu ide o to, že ona vybuchla na základe jeho detinských urazených prejavov. Keby bol normálny a netváril sa ako urazené decko, určite by sa bol dočkal aj keď o deň neskôr.
@anonym_411b9b to si kde čítala ,že na ňu tlačil a niečo jej vyčítal?? Ja tam nič také nevidím.Práve že manželka vybuchla večer na gauči keď pozerali telku!!! Zasa si ,ako ženská ,domýšlate.
@anonym_411b9b to si kde čítala ,že na ňu tlačil a niečo jej vyčítal?? Ja tam nič také nevidím.Práve že manželka vybuchla večer na gauči keď pozerali telku!!! Zasa si ,ako ženská ,domýšlate.
@bruno1 Večer sme si ľahli ale nebolo nič lebo že je strašne unavená... Trošku ma to akože urazilo alebo ako to povedať, ale že zajtra ti to vynahradím sľubujem...
akže prišla z práce ako vždy káva,pokec,rodinné povinnosti...Večer na gauči na mňa z ničoho nič vybehla,že čo sa správam ako malé decko a urážam
Nikto si nič nedomýšľa, ale asi to urážanie dával patrične najavo. V prvej vete to sám píše, že ho to urazilo. Keby sa správal normálne, predpokladám, že by nevybuchla. Ako píšem, asi to nebolo prvý krát keď sa tváril urazene kvôli tomu, že nebol sex, keď on predpokladal, že bude.
@bruno1 Večer sme si ľahli ale nebolo nič lebo že je strašne unavená... Trošku ma to akože urazilo alebo ako to povedať, ale že zajtra ti to vynahradím sľubujem...
akže prišla z práce ako vždy káva,pokec,rodinné povinnosti...Večer na gauči na mňa z ničoho nič vybehla,že čo sa správam ako malé decko a urážam
Nikto si nič nedomýšľa, ale asi to urážanie dával patrične najavo. V prvej vete to sám píše, že ho to urazilo. Keby sa správal normálne, predpokladám, že by nevybuchla. Ako píšem, asi to nebolo prvý krát keď sa tváril urazene kvôli tomu, že nebol sex, keď on predpokladal, že bude.
@anonym_411b9b Večer na gauči na mňa z ničoho nič vybehla,že čo sa správam ako malé decko a urážam. Ty si z toho vydedukovala ...Že on sa takto stále správa??? 🤷
@anonym_411b9b Večer na gauči na mňa z ničoho nič vybehla,že čo sa správam ako malé decko a urážam. Ty si z toho vydedukovala ...Že on sa takto stále správa??? 🤷
@bruno1 myslíš, že keby sa nesprával ako malé urazené decko, tak na neho takýmto štýlom vybehne? Prečo by to robila?

@old_dog_84 chápem,že si na daroch nezakladaš, tak trochu však očakávaš. Kto povie,že nie, klame. Ty si si dal tú námahu, ona nie. Smutné. Asi sa niečo deje,možno zlá konštalacia hviezd, skús hodiť reč