Je normálne, že mladí muži nemajú vzťahy?
Ťažko napísať,čo má trápi ..ani neviem,či na to trápi...chcem vedieť názor a skúsenosti žien,čo majú staršie deti...teda deti ...dospelákov....nemám malé deti...obaja sú dospeláci .. 26 a 19...chalani ..je normálne,že ešte nemali nikoho? Nejako nemajú potrebu sa viazať,randiť a to,čo sme my prežívali už v 16-18 ..keď sa opýtam prečo, tak odpovede...nechcú si pokaziť život,hľadajú tu pravú,aj keď sa im páči žena -dievca tak si nezačnú s niekým len tak,nechcú priateľku z diskotéky,ktorá sa oblyzuje s každým...jednoducho nerozumiem dnešným mladým sa..nie,že by sme mali zlý vzťah,rozprávame sa o všetkom ..len zdá sa mi,že na rozdiel od našej generácie sú až príliš uvedomelí ..
@nika1971 ze ty si bola ina generacia, ze ste to striedali atd. cele som to nedocitala, ale pozri sa kolko je v tvojej generacii rozvodov, ja verim, ze dnesna mladez je uz dost poucena a dost to vnimam aj v mojom okoli, ze naozaj si davaju velky pozor s kym vstupia do vztahu a robia velmi dobre, tak ze mozes byt rada, ze tvoji synovia su uvedomeli
@domkakvet áno,aj v mojej generácií je veľa rozvodov ..ale moji rodičia sú spolu 55 rokov,ja so svojím mužom skoro 30...deti mojich kamosiwk to striedajú ako ponožky ..aj mladší mali po 2-3 partnerky . Tak to nechápem...
A co je na tom divne, ze nechcu mat frajerky. Tiez nemam rada zacinat stale s niekym odzaciatku, zoznamovat sa a potom mat vztah 24/7. A teraz su ine priority ako boli niekedy.
@nika1971 ze ty si bola ina generacia, ze ste to striedali atd. cele som to nedocitala, ale pozri sa kolko je v tvojej generacii rozvodov, ja verim, ze dnesna mladez je uz dost poucena a dost to vnimam aj v mojom okoli, ze naozaj si davaju velky pozor s kym vstupia do vztahu a robia velmi dobre, tak ze mozes byt rada, ze tvoji synovia su uvedomeli
@domkakvet v našej generácii sú možno rozvody, ale naše mamy a babky žili väčšinou v nešťastnych manželstvách....lebo čo by ľudia povedali. Teraz neviem, čo je horšie. Čo ti pomôže,že s niekým chodíš 100rokov a po svadbe sa z neho vykľuje násilník?
@domkakvet áno,aj v mojej generácií je veľa rozvodov ..ale moji rodičia sú spolu 55 rokov,ja so svojím mužom skoro 30...deti mojich kamosiwk to striedajú ako ponožky ..aj mladší mali po 2-3 partnerky . Tak to nechápem...
@nika1971 davate im dobry priklad a aj tak si davaju pozor, je to velmi spravne, ako som pisala mozes byt rada a byt na nich hrda.
Ja by som tipoval že sú na vine tie technológie. Každá integrácia znižuje prirodzené ľudské vnímanie a nahrádza skutočné vedomie umelou simuláciou. Každá nová generácia sa rodí do hlbšej digit.integrácie ktorej základná realita je čoraz syntetickejšia.
Za mojich čias boli konkurenti "v láske" iba moji vrstovníci. Dnes musíte súperiť aj s tou malou krabičkou, ktorú každá deva mojká v rukách kam sa pohne. Btw keď to vidím, tak tá holka môže byť aj Pamela Anderson ale záujem/pozornosť klesne na nulu.
@nika1971 vidím to aj ja, mnohí mladí teraz nemajú vzťahy. Či už chlapci alebo dievčatá. Mám to doma. Keď sa opýtam prečo, že nemajú čas. Veľa záľub, tiež ich zamestnáva štúdium, zároveň chcú zarábať. Sú naozaj vyťažení. Že na vzťahy nemajú včas, načo si budú komplikovať život. Potreby si vedia vyriešiť asi inak.
Podľa mňa je to aj o type človeka. Sú ľudia, ktorí nedokážu byť sami, bez vzťahu, randia od mladosti. A sú takí, ktorí majú vzťah, až keď na to dozrejú. A možno len jeden, dva za život.
@domkakvet v našej generácii sú možno rozvody, ale naše mamy a babky žili väčšinou v nešťastnych manželstvách....lebo čo by ľudia povedali. Teraz neviem, čo je horšie. Čo ti pomôže,že s niekým chodíš 100rokov a po svadbe sa z neho vykľuje násilník?
@tetapetra ano nase babky tak zili, potom nastalo oslobodenie a zacali rozvody a ja verim, ze teraz konecne zacnu funkcne vztahy a manzelstva a nikde nepisem, ze maju spolu chodit sto rokov, ale ze si maju davat pozor s kym vobec chodit zacnu.
@tetapetra ano nase babky tak zili, potom nastalo oslobodenie a zacali rozvody a ja verim, ze teraz konecne zacnu funkcne vztahy a manzelstva a nikde nepisem, ze maju spolu chodit sto rokov, ale ze si maju davat pozor s kym vobec chodit zacnu.
@domkakvet ja ti neviem oslobodenie, to akože aké? Snáď myslíš rok 1989, vtedy som chodila na ZŠ. Nepoznám veľa dnešných 60tnikov, ktorí sú rozvedení, dokonca ani 40tnikov. Sú, ale nič strašné. Skôr poznám kopec ľudí, ktorí roky rokúce s niekým chodili a keď nastal čas posunúť vzťah na vyššiu úroveň, nastal rozchod a do roka-dvoch svadba s úplne inou osobou. A tie manželstva fungujú doteraz.
K poslednej vete, bola by si prekvapená, koľko hlavne žien to vidí,keď je už neskoro.
@nika1971 ja ťa chápem, mám doma tiež 25-rocneho syna, ktorý je podobný prípad a väčšina jeho kamarátov to isté, poznám aj veľa dievčat medzi 20-30 rokov a nemajú vzťah. Kolegyňa má 3 deti vo veku 29-35 rokov a ani jedno nemá vzťah ani deti, za mňa celkom smutný trend toto.
… ja čím ďalej čítam, viac nechápem .. Tebe sa proste zdá zvlastne, že Tvoji synovia do 26 r. nepreťahujú čo im príde pod ruku, nepijú a vyjadrujú sa o takých dievčatách čo striedajú 🍆 negatívne … lebo pre Teba to podľa Tvojho vzoru, ževraj patrí k mladosti a doba je Teraz iná … podľa mňa je to veľmi zvláštne z Tvojej strany …
@domkakvet ja ti neviem oslobodenie, to akože aké? Snáď myslíš rok 1989, vtedy som chodila na ZŠ. Nepoznám veľa dnešných 60tnikov, ktorí sú rozvedení, dokonca ani 40tnikov. Sú, ale nič strašné. Skôr poznám kopec ľudí, ktorí roky rokúce s niekým chodili a keď nastal čas posunúť vzťah na vyššiu úroveň, nastal rozchod a do roka-dvoch svadba s úplne inou osobou. A tie manželstva fungujú doteraz.
K poslednej vete, bola by si prekvapená, koľko hlavne žien to vidí,keď je už neskoro.
@tetapetra dnes sa ľudia rozvádzajú po roku,dvoch...pre rozdielnosť pováh. Trochu tomu nerozumiem,lebo väčšina párov reálne žijú spolu už pred svadbou...to ako nezistili pred svadbou,že sú odlišní? Ja som z generácie,kde sa spolu pred svadbou nežilo...chodili sme spolu 2-3 roky,vzali sme sa a mali deti ..a reálne z môjho okolia sa z 10 párov rozviedol len jeden z desiatich...tak kde sudruzi z NDR udelali chybu?
… ja čím ďalej čítam, viac nechápem .. Tebe sa proste zdá zvlastne, že Tvoji synovia do 26 r. nepreťahujú čo im príde pod ruku, nepijú a vyjadrujú sa o takých dievčatách čo striedajú 🍆 negatívne … lebo pre Teba to podľa Tvojho vzoru, ževraj patrí k mladosti a doba je Teraz iná … podľa mňa je to veľmi zvláštne z Tvojej strany …
@hellionka a podľa teba je normálne,že nemajú vzťahy? Že sa tomu vyhýbajú? ,e to radšej ani neskusia?
@hellionka a podľa teba je normálne,že nemajú vzťahy? Že sa tomu vyhýbajú? ,e to radšej ani neskusia?
@nika1971 a kto určuje, čo je normalne a čo nie … veď mamky tu aj písali, že sa stretli s mužom ako prvým vzťahom po 30tke. Tak niekto to má tak, iný zase onak. Neriešila by som a písala si niekde že nevieš pokom sú, lebo vy ste takí neboli … tak to už je fakt posledná vec ktorá by sa po rodičoch “dedila” Neporovnávaj ich s Vami ani s dobami minulými … majú vlastný rozum, keď to na nich príde určite to riešiť budú
@tetapetra ja mam pocit, ze sa asi celkom nerozumieme, lebo aj mne je jasne, ze vela ludi to vidi az ked je neskoro. Uzavrela by som to tym, ze aj tak je to viac menej individualne s tym, ze treba byt vo vztahu na pozore a nie je nutne mat vela partnerov hlavne najst toho praveho.
Mne by teda rozhodne blikala kontrolka pri dôvode “nechcú si pokaziť život”
Ja, teda neviem, ale trochu zvláštny postoj a názor jednej mamy. Dávať deťom za príklad ako ste vy ako rodičia žili promiskuitne, dávať za vzor striedanie partnerov a skušanie sexuálneho života. Nejako, sa mi to nehodí do scenára matky. Veľa ľudí žijú tzv single a nikto to nerieši, veď každý žije, ako vie, ako chcete a ako mu vyhovuje. Im takýto život zrejme vyhovuje a je chvályhodné, že sa nájdu ešte mladý ľudia, ktorý nevyskocia ,aj na chorú vevericu z dôvodu, len aby mali sexualnu skúsenosť.
Som sa dozvedela ,že osoba narodená predpokladám v 1971 považuje mladých chlapov ,ktorí nie sú kurevnici za čudákov 😃ale inak áno,volakedy sa inak zilo,spartakiady,zemiakové brigády a tam sa trtkalo o sto tristo ,a kopa tých produktov ani len netuší,odkiaľ majú svojich 23chromozomov
Ja mám tiež 25 brat 19 a tiež nechce frajerku že načo. Ja som zažila klasickú pubertu aj dlhodobý vzťah, už som bývala aj sama. Takže za mňa radšej v puberte si preskákať vecami, sklamaniami ako v dospelosti.
Ja, teda neviem, ale trochu zvláštny postoj a názor jednej mamy. Dávať deťom za príklad ako ste vy ako rodičia žili promiskuitne, dávať za vzor striedanie partnerov a skušanie sexuálneho života. Nejako, sa mi to nehodí do scenára matky. Veľa ľudí žijú tzv single a nikto to nerieši, veď každý žije, ako vie, ako chcete a ako mu vyhovuje. Im takýto život zrejme vyhovuje a je chvályhodné, že sa nájdu ešte mladý ľudia, ktorý nevyskocia ,aj na chorú vevericu z dôvodu, len aby mali sexualnu skúsenosť.
@anna777115 prečo má byť randenie o promiskuite? Ideš s niekým do kina trochu ho spoznať a automaticky máš sex?
Randilo sa, s jedným na kofolu, s druhým na bicykel, s ďalšim na čerešne, s ďalším kúpať.. doma som nebola, oťukáváli sme sa, dobierali, túlali sme sa kade tade…ani žiadna pusa nepadla, ale všetkých chalanov z okolia som poznala do bodky 🙂
Som sa dozvedela ,že osoba narodená predpokladám v 1971 považuje mladých chlapov ,ktorí nie sú kurevnici za čudákov 😃ale inak áno,volakedy sa inak zilo,spartakiady,zemiakové brigády a tam sa trtkalo o sto tristo ,a kopa tých produktov ani len netuší,odkiaľ majú svojich 23chromozomov
Je mi čudné tiež, že chalani po 20-tke nevyhľadávajú ženskú energiu..
My sme boli 3 dievčatá v jednom dome a tatko robil vrátnika, vkuse niekto zvonil pri bráne
,,Dobrý ujo, môže ísť tá a tá von?,, a často stala celá tlupa pred našou bránou..
A žiadne orgie sa nerobili, proste sa doma nesedelo..
@margitaf
Dnes je byt slobodny coraz popularnejsie. Vsade vo svete hovoria o epidemii slobodnych.
Ja som za mlada zazil pekne casy, ale randenie vzdy akosi stroskotalo. Vo vacsine pripadov to nevyslo a po poslednom vztahu som nejak dospel k zaveru, ze sa vzdy nasiel ktosi lepsi tak naco to dalej skusat a trapit sa.
Nikomu nic nezazlievam, beriem to ako sucast zivota, ale teraz ked uz ma clovek zabehnute svoje kolajnice tak vzdy z okolia pride nazor aby sa clovek usadil ci si niekoho nasiel.
Vec sa ma tak, ze v mladosti s kazdym biju hormony a vacsinu rozhodnuti robi maly mozog, ale ak uz dnes mladym nevonia promiskuita a maju coraz menej sexu tak moj osobny nazor je, ze vekom to bude len horsie.
S klesajucim libidom ta chut na sex bude len mensia a ak vezmeme do uvahy temy kde muzi odmietaju spat s partnerkami, nezaujem o vztahy skrz akehosi komplikovania si zivota atd. to poukazuje na fakt, ze coraz viac muzov ma vzdy cosi lepsie na praci nez sex ci romanticke vztahy.
Pravdupovediac, skor smutna statistika pre dnesne zeny ak muzi uprednostnia cokolvek ine pred prijemne stravenym vecerom s peknou zenou 🤷🏻.
Aj u nás v rodine sú osoby, ktoré uprednostnili samotu pred vzťahom. Je to ich voľba a keď tak chcú žiť, nik a nič im v tom nezabráni.
@vanilkovazmrzka tak aby 25 ročný ešte nemal ani 1 frajerku? 🤷♀️
@biba_18 a čo je na tom? Ja som nemala do 28, môj priateľ do 27 a sme tu. Máme normálny vzťah. Čo teda neznamená že som nikoho nehľadala, alebo nemala záujem o vzťah, hold nevydalo. Ale zas ideme dať nálepku za to, ze niekto okolo 20 nikoho nemal a je divný. Ako aj mňa takto vysmiali na VŠ keď sa ma pýtali na frajera. Akokeby som kvôli tomu bola menejcenný človek.
Ľudia sú nároční na partnerov, to je všetko. Pokým ich potenciálny partner nespĺňa skutočne veľkú väčšinu požiadaviek či predstáv, tak ani neriešia.
Tiež neviem kam sa to bude podla akeho vzoru uberať, ľudia nechcú vzťahy, nechcú deti..čo bude ďalej, zánik tradičnej rodiny? Deti vystudovane, dospelé, žijúce u rodičov, neosamostatnene. V mojom okolí to iste...je to čudné.
No nečítam úplne diskusiu, len pridám svoj pohľad.. tak deti dnes mnohí vychovávame o dosť inak ako kedysi - veci často deťom vysvetľujeme, mnohí ľudia vedú k empatii, k tomu aby pochopili podstatu, často aj druhu stranu..
napríklad zatiaľ čo kedysi možno sa rodičia smiali na Tom že ich deti naháňajú holuby, dnes mama zákaze a vysvetli deťom že holuby sa toho boja, majú z toho stres a naháňanie holubom sťažuje život.. deti si omnoho skôr ako kedysi vďaka takýmto vysvetleniam začínajú viac uvedomovať dôsledky.. a tak je to so všetkým, pokiaľ sú takto vedené.. to si myslím že sa pretavilo do života aj neskôr - chceme z deti vychovať uvedomelých ľudí.. a ak sa to podarí a chlapci nechcú len skúšať ale nájsť si partnera čo bude už pevný, nie je to zle alebo áno?
Mám viac synovcov a neteri čo sú dospelí alebo skoro dospelí.. väčšina z nich partnera ešte nemala, alebo ak áno, tak už sa dal ich vzťah považovať za vazny.. žiaden z nich nebol ako ja v puberte (našťastie) ale vyrastali v úplne iných podmienkach ako ja.. myslím že to mnohé ovplyvní..
A potom ešte spomeniem jedného môjho ex.. ja som bola problémová pubertacka, ale aj som sa veľmi sklamala v láske.. jeho som spoznala keď som mala 19 a rozišla som sa vtedy s prvou veľkou laskou.. on mal 26.. rozišiel sa s priateľkou ktorá bola jeho prvý vzťah.. boli spolu rok alebo tak nejako.. ja som mala viac skúseností on len tú jednu a pritom som bola od neho o dosť mladšia.. ale vôbec som to nevnímala nejako zvláštne že ja som jeho druhá skúsenosť hoci už mal skoro 30rokov.. bol to pekný, slusny mladý muž,.len proste nenahanal baby.. pokiaľ viem dnes je šťastný v dlhodobom vzťahu.. (len teda už nie sme mladí 🤣)
@gov Byvas v bordely? Alebo odkial beres podobne skvosty?
Vo všeobecnosti je to preto, že najmä priemerný mladý muž si v dnešnej dobe zažije neskutočne veľa odmietnutí zo strany žien. To je niečo, čo žena nepochopí a nezažije, pretože aj - nekorektne a vo všeobecnosti napísané - priemerná žena, dnes zažíva, najmä v digitálnom svete, obrovské množstvo pozornosti a validácie zo strany mužov.
Realita priemerného muža je ale iná. Ako tu už bolo spomenuté - vždy sa nájde niekto lepší ako on .. niekto vyšší, bohatší, s vyššou charizmou...a tak priemerný muž zažíva odmietnutia, friendzone, falošné nádeje atď, až ho to raz prestane baviť a zmieri sa s tým, ako to je, a prestane sa o ženy zaujímať. Nikoho by nebavilo donemoty skúšať, čakať, dúfať, a potom sa stále sklamať. Nevravím, že toto je prípad aj tvojich synov, toto je napísané vo všeobecnosti.

@nika1971 mám presne rovnaký problém. Dvoch dospelých synov po dvadsiatke. Mali každý priateľku jeden sa s ňou rozišiel s druhým sa rozišla ona a vôbec ich to netrapi a už nikoho ani nechcú. Nevieme čo robiť, ako ich presvedčiť alebo motivovať.
@slovakboy tak to sme dvaja 😄