Je normálny prístup svokry na oslave?
Baby stala sa taka vec. Svokra mala 50. Velka oslava kde bolo kopec ludi. Svagor nal doletiet v den oslavy z Irska.Skuoy, lakomy stary mladenec si nielenze nezacvakol taxik ani len dialnicnu nekupil. Oslava zacinala od 13:00. Svokra zacala rano v den oslavy vyvolavat muzovi nech ponho ide ona staremu mladencovi vybavuje podotykam odvozy… Muz jej nato a co poviem ? Cize muz sa oddrbal od pol2 do pol5 na letisko. Na oslave sme boli hodinu a pol. Kedze sme isli domov lebo mame male babo a muz bezomna nechcel ostavat aj tak sme uz mali pokazeny den. Ja nanu mam tazke srdce co je toro za svinstvo aby vlastneho syna doslova vyhnali z takej islavy? Vedela ze budeme kratko🤦♀️Topka je ze kazdy bol nabaleny jedlom len nam v pondelok volala muzovi ci “Ma” doniest kolace?stvordnove??! Wtf? Som ja debil ze sa hnevam?!! Muz navyse je unich za otroka na pracu akurad
@dadis oopakujěm co mal mame povedat v den jej oslavy? Aby sa sfulila? Jasne ze nie ona dobre vedela ze uz vten den jej to neskazi a bolo jej jedno ze my konecne raz sa nemozme zabavit od zacitaku oslavy RAZ
Tak potom nerieš namiesto neho. Ešte aj týždeň po udalosti si z toho nervózna, ty musíš byť celá na zrútenie. Dýchaj, nejde o život. Ako som písala, zabudni na trápne tri hodiny, svokru ešte budete potrebovať, dieťa rastie, babka sa vám zíde. 😉
@danyelia ano mohli sme tam byt od 13:00 cely cas sme sa tesili ze vypadneme malu si postriedame. Ano hockto by ponho siel! Ona nemala hanby drzosti este ked sme boli v posteli mu vyvolavat
Ano mao jej to povedať aj v deň oslavy… to že by sa nahnevala je už jej problem.
Niektore komenty nechapem. Akoze, kebyze ma moja mama oslavu 50-ky a spravi zo mna sofera, aby som chodila na letisko pre surodenca, tak by som bola z toho pekne rozcarovana, hlavne, ak by to bolo na poslednu chvilu a nie dohodnute vopred. Jasne ze manzel bol tak postaveny do veeelmi zlej situacie, zaskoceny. Vzhladom na to cele by som sa vobec necudovala, kebyze su taketo situacie bezne. Chapem ze tvoj muz chcel pomoct a potom to olutoval.
Nuz, autorka, treba si zacat pripravovat a trenovat sa na taketo a podobne situacie. Ja ta uplne chapem, ja som tiez taky blbecek, ktory pomaha a potom som z toho nastvana, ked vidim, ze som na to doplatila ja. Nepojde to rychlo, to su navyky a vychova.
@dadis ja autorku chápem.. majú malé dieťa a muž rok nevidel rodinu. Kvôli bratskej láske a možno kvôli mame šiel pre brata, ktorý je neschopný chmulo. Neznášam neschopných a hlavne využivačných ľudi
@timea301196 mal ano mal p
Kto chce hladala sposoby a kto nie, dovody. A ty vo vsetkom hladas svokrinu chybu 😅. Aj za to, ze muz suhlasil ist po brata, ze ste odisli z oslavy skor z vlastneho rozhodnutia (a ze vam teda logicky v polovici oslavy nenabalila zbytky jedla, kedze oslavy nebolo koniec 🤣). Ach, no.. ved vychilluj trochu
@lilitela ano my sme naro doplatiíli prisli sme tam na chvilu ja len z ucty k svokre. Kazdy sa zabaval muz unaveny z auta ja z dietata ona vysmiata taze rak
Joj, omylom som zmazala môj prvý príspevok 🙄 Ja Ťa chápem, svokra si to mala zariadiť inak...
@misiak7777 d´akujem za uznanie a on presne rakyto je jeho braticek
Áno, svokra mala povedať pár dní vopred, Ano, mohol sa aj tvoj manžel vopred opýtať, ako príde jeho brat z letiska
Áno, mohol slušne na oslave povedať, že nejde, chce si užiť oslavu a nech si brat vezme taxi.
Nie, svokra adi nevie čítať vaše myšlienky. Spýtala sa tvojho muža, či pôjde, on súhlasil a pre ňu bolo vybavené
Nie, nemuseli ste všetky utekať domov lebo dieťa.
Áno, riešite blbosti po funuse. Predpokladám, že najbližšie zasa tvoj muž prikývne a až následne doma budete pyskovať ako choré vrany.
Ako sa hovorí Nemému ani Pán Boh nerozumie.
A prečo si sa teda neozvala ty, ze prepáčte, manžel nepôjde?? Mohla si, máš na to právo, vyjadriť svoj názor aj pred manželom aj svokrou.
@dadis ty mas deti?? Ty by si ostala na oslave z vrieskajucim prestimulovanym m dietatom? A ano bola tl jej vina ze to nacasovala na den ked yjej syn neskazi oslavu
Samozrejme, ze svokra sa ide pototo kvoli synovi, lebo ho nevidela... Väčšinou to tak byva, ze ti co su dalej, su vzacnejsi.. to je proste fakt a u nej to nezmenis
Co ale zmenit mozes, je svoj/ manzelov pristup. Ak vam to vadi, nesedi do planov, proste povedat. Normalne ludsky, milo, prepac, skoda, ze si sa neozval skor, ale uz nestíham prist. Zavolaj si taxika alebo skus niekoho ineho
Nabuduce sa sam inak zariadi, ak nikto pre neho nepride. Plus samozrejme nevies ako to je v skutočnosti, co mu milujuca mama povie, presvedci...
Ak by sa vsetci urazili po tomto, tak teda... Ale to su veci co normalni ludia planuju vopred a nie v den prichodu
A vobec, ste vsetci dospeli ludia, ako chcete ucit dieta komunikovať, vyjadrovat svoje pocity, ked sami to nerobite
- muz sa mal ozvat, jeho ries
- nechapem ze by mal muz problem ostat na maminej 50tke dlhsie sam, len preto ze "ostatni su poparovani"
- ano svokra mohla poverit aj niekoho ineho, ale logicky siahla najprv po najblizsej rodine, taku dramu by som z toho nerobila, reagovat mal muz tam a vtedy, a nie ze Ty tu teraz po tyzdni mas tlak 500 na modrom konikovi
- aj male babo ten jediny raz v zivote na 50tku viem uspat ci pokocikovat behom toho vecera inde ako doma, ale tak to uz vy viete, ak sa nedalo byt dlhsie, toto neriesim
- neviem co je "sfulila sa"
Autorka
Áno, reakcia a konanie svokry a aj tvojho manžela(?) je normálne. Teda až na to, že neostal na oslave bez teba.
Ty si stíhačka - ty, ty, ty, potom dieťa a zase len ty, ty,ty. A potom možno niekto ďalší. Snáď je manžel podpapučníkový typ a vydrží vám to dlho, predlho.
@abbey1 ano ostat na oslave z vrieskajucim
Babo. Je rieswnie si top matka
Teraz čítam, že ona ho neoslovila až na oslave. Čiže aký bol problém povedať prepáč, ale nie?
I keď teda ja osobne by som pre súrodenca na letisko išla automaticky.
@vyrovnanaosoba ozvala a ona ze jedwn aused neide nemoze ide na oslavu a ja ze take sa bopred nevybavuje bola ticho a odvoz nevybavila tak este raz volala muzovi cito plati m mam u prdele bodka sme prenu hovno jej bolo jedno ze tam prideme hoc aj v noci kebyze let meskal??
Mam 2 deti a milion oslav za sebou. Prestimulovane dieta som uspala a zabavala sa podla moznosti. Ale ved tvoja svokra nemoze za to, ze si ani na oslave nechcela byt..ci chcela? ja ti uz nerozumiem..
@colsami nie nevies uspat uz bola nervoza ludi a vrieskala spanky mala za sebou uz ju cakallen nocny spanok
Top matka adi nie je nikto z nás. Ale predpokladám, že ústa máme všetci, rovnako si vieme dieťa ísť niekde do kľudu upokojiť, nechať ho vyspať sa, plus tam boli ďalší členovia rodiny, ktorí mohli po pestovať, pokočíkovať. Nie všetci narodením dieťaťa skončili svoj život.
Hlavne ste mali s mamou komunikovať a nie teraz riešiť.
@zuzanockamt a toje na prvom. Mieste? Jasne ze je a dieta kto ma byt rodicia podla teba
@abbey1 lebo povedat nie znamenalo maminke skazit den a pridat jej na vybavovani odvozu
mna by najviac hnevalo ze mam takeho muza co si nevie usta otvoriť len aby nebol za zleho
@dadis ano ? Nase dieta take bieje neuspim ho len tak a nezabavim
Kazde sieta je ine
Autorka
U teba máš na prvom mieste seba - ty, ty, ty. Dupkám si nožičkou, prskám, lebo to nešlo podľa mňa 😉 Asi tak u teba.
Na prvom mieste je rodina - a tam patrí aj súrodenec, aspoň u nás.