icon

Je obchytkávanie v spoločnosti nevhodné?

21. feb 2026

Ako vnímate, keď sa dvojice v spoločnosti-napr na oslave, posedení v bare s kamošmi, návšteve, “doma” čiže na niekoľkodňovej návšteve u rodičov/ svokrovcov a pod…držia za zadok, stehná( za vnútornú stranu stehien)? Podľa mňa je to vysoko intímne, nevhodne a nechutne napr pri členkoch rodiny. Ja som síce slobodná, ale nezávidím. Napr švagriná prehodí bratovu ruku na seba, aby jej objal plecia a chytí ho za stehno, dobre že nie za rozkrok. On už si asi nejak na to zvykol a držia sa za stehná, pripadne nalepení na seba za hole brucho pri telke, keď tam sedíme aj zvyšok rodiny. Je to podľa vás normálne? Ešte pri kamošoch sa da pochopiť občas objatie alebo pusa u čerstvých párov, ale podľa mňa je to ozaj nezrelé a nevhodne.

januska12323
21. feb 2026
@anonym_autor

To vážne držíte muža skoro za rozkrok, keď sedíte pri rodičoch/svokrovcoch v obývačke?

@anonym_autor stehno nie je rozkrok

autor
21. feb 2026

Ja som ale takéto obchytkavanie videla u ozaj len zopár párov ….bud u takých, čo sa radi predvádzajú, potom u pudovych jednoduchších, čo vkuse reči a vtipy o sexe …u inteligentnejsich vyrovnaných ľudí nie

autor
21. feb 2026
@anonym_53908c

@anonym_7f9a2b "pri kamošoch" tu chápem ako ten istý pár, ale v prítomnosti kamošov vs. v prítomnosti rodiny (rodičov, súrodencov) a nie akože kamoši môžu a manželský pár nie...

@anonym_53908c presne tak som to myslela…rôzne témy o vzťahoch a sexe riešim bezne s kamoškami a kamošmi, ale nie v kruhu rodiny

huxy
21. feb 2026
@anonym_autor

Ja som ale takéto obchytkavanie videla u ozaj len zopár párov ….bud u takých, čo sa radi predvádzajú, potom u pudovych jednoduchších, čo vkuse reči a vtipy o sexe …u inteligentnejsich vyrovnaných ľudí nie

@anonym_autor uvedom si, že to nie je obchytkávanie. Ozaj chytanie za prsia, rozkrok je obchytkávanie. A nie, že držím muža za stehno, plece...

Ja sa ani rada nepredvádzam, nie som rada stredom pozornosti. A ani nie som jednoduchšia 😁

anonym_53908c
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_53908c presne tak som to myslela…rôzne témy o vzťahoch a sexe riešim bezne s kamoškami a kamošmi, ale nie v kruhu rodiny

@anonym_autor ale držať partnera za stehno nepovažujem za "rozoberanie sexu"... ako som už písala vyššie, tak to pre mňa nie je nič sexuálne, čo by rodina nemala vidieť... samozrejme, sú páry, ktoré sa vedia po sebe lepiť a ocucávať aj na verejnosti naozaj nevhodne, možno keby sme to videli, je to aj tento prípad, ale z opísaného to tak nepôsobí

autor
21. feb 2026
@huxy

@anonym_autor uvedom si, že to nie je obchytkávanie. Ozaj chytanie za prsia, rozkrok je obchytkávanie. A nie, že držím muža za stehno, plece...

Ja sa ani rada nepredvádzam, nie som rada stredom pozornosti. A ani nie som jednoduchšia 😁

@huxy nie je pre človeka vzrušujúce, ak ho partner chytá pár cm od rozkroku? To je akoby dohadovanie si sexu alebo súčasť predohry v spoločnosti iných ľudí

doriiis
21. feb 2026

Koľko máš rokov autorka? Ty si ešte sex nemala, všakže?

huxy
21. feb 2026
@anonym_autor

@huxy nie je pre človeka vzrušujúce, ak ho partner chytá pár cm od rozkroku? To je akoby dohadovanie si sexu alebo súčasť predohry v spoločnosti iných ľudí

@anonym_autor no pre mňa nie. Ale keďže ty máš traumu z detstva, tak to takto berieš. Ostatní nie

autor
21. feb 2026
@doriiis

Koľko máš rokov autorka? Ty si ešte sex nemala, všakže?

@doriiis jasne že mala…som dávno dospela

tatiana288
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Prídeš mi zatrpknutá a frustrovaná nedostatkom intimity, preto ti vadí, keď si ju ľudia okolo teba navzájom prejavujú. Na takých dotykoch nie je nič pohoršujúce, ani ich neberiem ako predohru. Veľa z nich robím automaticky, keď sa chcem svojho muža dotknúť.

anonym_53908c
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to naozaj záleží od kontextu, od nálady... niekedy ma muž vie vzrušiť úplne nevinným dotykom, či dokonca len pohľadom a inokedy ma drží celý večer v bare za stehno a je to bez akékokoľvek sexuálneho podtónu, iba v zmysle "som tu"

januska12323
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor keď si dávno dospelá mohla by si vedieť ako slušne poprosiť brata aby sa v tvojej prítomnosti nedotýkali lebo ti to nie je príjemné. Alebo sa na nich nepozeraj. Opakujem, nerobia nič zlé a v súkromí vlastnej rodiny je to v poriadku.

tatiana288
21. feb 2026
@januska12323

@anonym_autor keď si dávno dospelá mohla by si vedieť ako slušne poprosiť brata aby sa v tvojej prítomnosti nedotýkali lebo ti to nie je príjemné. Alebo sa na nich nepozeraj. Opakujem, nerobia nič zlé a v súkromí vlastnej rodiny je to v poriadku.

@januska12323 Poprosiť ho, aby sa v jej prítomnosti prestal dotýkať svojej ženy, pretože to jeho sestre zdvíha tlak?

viestta
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor problem nie je v tom, ze svagrina chytila svojho muza za stehno. Problem je v tom, ako to ty vnimas. A tvoje vnimanie intimity je trosku skreslene z toho co si prezila a zazila u tvojich rodicov.
(Mozno sa ta teraz dotknem, ale fakt by ma zaujimali presne centimetre od slabin, kde este ten dotyk ma sexualny podton a kedy ho straca. Je nejaka presne definovana hodnota, za ktorou by ta to uz nevyvadzalo z miery?)

minenkaa
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor človeka dokáže aj pohľad vzrušiť,slova ,silonky,absolutne tam nemusí byt dotyk
Ty si pories najprv svoju hlavu a až potom môžeš komentovať iných,čo robia
Nie dotyky sú problém ale tvoj pohľad,čo to znamená

doriiis
21. feb 2026

Autorka. Nie každý dotyk, pohladenie znamená hneď predohru a sex.
Rozdiel medzi ľuďmi a zvieratami a takými ľuďmi ako boli tvoji rodičia, je, že nesexujeme kade tade hocikedy a vieme kedy je čo vhodné a nevhodné.
Takže áno, bežne držím svojho muža za stehno, koleno, plece, som zavesená na jeho ramene alebo ho hľadím po temene. On to isté mne. Aj keď to jedného z nás vzrušuje ( mňa častejšie) tak to nedáme najavo a sú to také bežné prejavy náklonnosti a lásky.
Naozaj niečo rob so sebou, lebo tvoj pohľad je strašný. Strašne skreslený a poznačený. Alebo si troll

januska12323
21. feb 2026
@tatiana288

@januska12323 Poprosiť ho, aby sa v jej prítomnosti prestal dotýkať svojej ženy, pretože to jeho sestre zdvíha tlak?

@tatiana288 áno poprosiť a on sa zariadi podľa vlastného rozumu a vyhovie alebo nie.

tatiana288
21. feb 2026
@januska12323

@tatiana288 áno poprosiť a on sa zariadi podľa vlastného rozumu a vyhovie alebo nie.

@januska12323 Neviem, ja by som si o nej po takejto požiadavke pomyslela svoje a jej prítomnosť by mi bola v budúcnosti dosť nepríjemná. Pochopím, keď niekto žiada, aby sa druhý nevyjadroval vulgárne, nemľaskal, nepľul, nehulákal. Ale žiadať, aby sa prestal spontánne a úplne nevinne dotýkať svojej ženy v domáckom prostredí? Autorka má za mňa hlavne problém sama so sebou. A skôr než trauma z detstva mi to príde ako frustrácia, že sa takto nikto nedotýka nej.

autor
21. feb 2026
@tatiana288

@januska12323 Neviem, ja by som si o nej po takejto požiadavke pomyslela svoje a jej prítomnosť by mi bola v budúcnosti dosť nepríjemná. Pochopím, keď niekto žiada, aby sa druhý nevyjadroval vulgárne, nemľaskal, nepľul, nehulákal. Ale žiadať, aby sa prestal spontánne a úplne nevinne dotýkať svojej ženy v domáckom prostredí? Autorka má za mňa hlavne problém sama so sebou. A skôr než trauma z detstva mi to príde ako frustrácia, že sa takto nikto nedotýka nej.

@tatiana288 nezávidím, že niekto sa tak nedotýka mňa….citila som odpor, už keď som videla rodičov…podľa mňa to jednoducho napriek tomu nepatrí na verejnosti…v práci to tiež nikto normálny nebude robiť …takisto v obchode, divadle a hocikde inde

kiki68
21. feb 2026

Par krat sa nam to podarilo, nie stale, ale netajime sa uplne tym, ze mame k sebe stale tu vasen. Ale nie sme nejako velmi cez hranicu nejakej moralky v tomto smere. Iba rodina asi vidi, ze ten vztah stale dost funguje

tatiana288
21. feb 2026
@anonym_autor

@tatiana288 nezávidím, že niekto sa tak nedotýka mňa….citila som odpor, už keď som videla rodičov…podľa mňa to jednoducho napriek tomu nepatrí na verejnosti…v práci to tiež nikto normálny nebude robiť …takisto v obchode, divadle a hocikde inde

@anonym_autor V tom prípade by si sa o tom mala porozprávať s odborníkom, a to ťa nechcem nijako haniť ani uraziť. Tento tvoj odpor sa môže postupne preniesť do hocijakej roviny v tvojich vzťahoch. Za mňa sú to normálne prejavy nehy, náklonnosti, lásky a vrelosti. Chytiť svojho muža/ženu za stehno, pohladiť ho po tvári, pobozkať na líce, pritúliť sa, objať ho. Kde v tom je niečo nechutné a amorálne? Nepoviem keby ti na verejnosti prekážala ruka pichnutá v gatiach, mačkanie pŕs alebo prechádzanie jazykom po kľúčnej kosti. Ale to čo si opísala je za mňa v norme. Navyše, brat so ženou sú predsa v domáckom prostredí.

minenkaa
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor teda ja možno muz chytím z zadok aj v obchode a aj on mňa a aj keď to ja vidim ,vôbec ma to nepohoršuje ,usmejem sa

minenkaa
21. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor prosim ta rieš to ,zbytocne si zneprijemnujes zivot a ničím
Máš veľmi zle pohľad na dotyky a zbytocne vidíš všade sex

darmasiswa
21. feb 2026

ja autorku chapem, nie je ani pruderna, ani zavistliva, vnimam to ako prekrocenie hranice medzi intimnym a verejnym priestorom, aj ked je to z urciteho pohladu normalne, niekto je prilis telesny, dotykovy, potrebuje fyzicky kontakt, avsak v rodinnom prostredi su ostatni svedkami intimnostti inych, co si sami nevybrali, a moze to narusat ich komfort. Intimita patri do sukromia. Mnohi si to neuvedomuju, pretoze mame velmi posunute hranice, avsak pokladam za vhodne oddelovat sukromne od verejneho a je vhodne respektovat pritomnost inych

autor
21. feb 2026
@darmasiswa

ja autorku chapem, nie je ani pruderna, ani zavistliva, vnimam to ako prekrocenie hranice medzi intimnym a verejnym priestorom, aj ked je to z urciteho pohladu normalne, niekto je prilis telesny, dotykovy, potrebuje fyzicky kontakt, avsak v rodinnom prostredi su ostatni svedkami intimnostti inych, co si sami nevybrali, a moze to narusat ich komfort. Intimita patri do sukromia. Mnohi si to neuvedomuju, pretoze mame velmi posunute hranice, avsak pokladam za vhodne oddelovat sukromne od verejneho a je vhodne respektovat pritomnost inych

@darmasiswa konečne niekto s iným názorom, už som si pripadala ako mimozemstan…sú určite veci, ktoré človek nerobí na verejnosti…ani poprdkavat ani sparat sa v nose nebudem medzi ľuďmi, ani strihať si nechty ani vycmukabat si zvyšky jedla zo zubov, lebo mi to je príjemne

minenkaa
21. feb 2026
@anonym_autor

@darmasiswa konečne niekto s iným názorom, už som si pripadala ako mimozemstan…sú určite veci, ktoré človek nerobí na verejnosti…ani poprdkavat ani sparat sa v nose nebudem medzi ľuďmi, ani strihať si nechty ani vycmukabat si zvyšky jedla zo zubov, lebo mi to je príjemne

@anonym_autor nie, ty zbytočne preháňaš,mi chceš povedať ,že si doma pri bratovi,nevyberies s pomedzi zubov a ani sa nesparas v nose keď tá tam zasvrbi
Ty sexualizujes dotyky a správanie ľudí

earlgrey
21. feb 2026

Ej ha a ja som dnes môjho deda držala v kaviarni celý čas za stehno 😳 pod stolom....a on v Tescu na mne skúšal korbáč pre vnuka, či vydrží vyšibať desiatky žien na Veľkú noc 🫣😱

(dedo - môj ... čo ja viem, čo je môj..."kamarát"...nie rodinný píslušník) 🤣

darmasiswa
21. feb 2026
@minenkaa

@anonym_autor nie, ty zbytočne preháňaš,mi chceš povedať ,že si doma pri bratovi,nevyberies s pomedzi zubov a ani sa nesparas v nose keď tá tam zasvrbi
Ty sexualizujes dotyky a správanie ľudí

@minenkaa respekt znamena aj vediet rozpoznat, co patri do sukromia a co do spolocnosti, je to schopnost poznat hranice, nie kazdy dotyk je sexualny, ale nie kazdy je vhodny pred spolocnostou inych, hranice su zaklad slusnosti a respektu

matkahelka
21. feb 2026

Som vydata 18 rokov, stastne vydata, muza lubim ako kona, on mna ako dva kone a uplne bezne sa seba navzajom dotykame aj v kauflande, aj u svokrovcov na navsteve. uplne bezne mu doma sedim na kolenach, uplne bezne si dame pusu, pohladime sa a nase dcery s tym a v tom vyrastaju a povazuju to za normalne. nechytame sa za rozkroky, ani ma muz nechyta za prsia, ale chytit vlastneho muza/zenu za koleno/stehno/brucho/plece/lico povazujem za NORMALNE.

darmasiswa
21. feb 2026
@matkahelka

Som vydata 18 rokov, stastne vydata, muza lubim ako kona, on mna ako dva kone a uplne bezne sa seba navzajom dotykame aj v kauflande, aj u svokrovcov na navsteve. uplne bezne mu doma sedim na kolenach, uplne bezne si dame pusu, pohladime sa a nase dcery s tym a v tom vyrastaju a povazuju to za normalne. nechytame sa za rozkroky, ani ma muz nechyta za prsia, ale chytit vlastneho muza/zenu za koleno/stehno/brucho/plece/lico povazujem za NORMALNE.

@matkahelka to, ze je nieco normalne u vas doma neznamena, ze je to prijemne aj pre kazdeho v miestnosti