Je odlúčenie a rozdielne životy začiatkom konca?
Ahojte ani neviem čo očakávam, možno sa chcem len vykecať alebo mi niekto poradíte, napíšete, ako žijete vy, v takýchto situáciách. Muž odišiel pracovať do zahraničia, narodilo sa nám tretie a financie... ved chápete. Je 2 mesiace tam a 2 týždne doma, turnusy. Lenže ide o to,že tam ma veľmi ľahkú prácu, pol dňa nič nerobí, z jednej strany som rada, že sa nenarobí ale z druhej aj nie. Po práci chodia s kolegami sa najesť, cvičiť, hrať tenis a pod... Ja doma, 3 deti, dom, záhrada, únava, niekedy až totálne vyčerpanie. Nonstop v pohybe. Proste žijeme úplne rozdielne životy, keď si voláme nemáme sa už poriadne ani o čom baviť, lebo ma nebaví počúvať ako celý deň v podstate oddychoval. A ja som zase príliš unavená, aby som mu rekapitulovala môj deň. A keď príde domov, snaží sa byť s detmi stale, čo som veľmi rada, berie ich na výlety, zmrzliny, bicykle atď, lenže im úplne rozhádže režim a mne trvá ďalšie 2 týždne dat ich naporiadok. Mam pocit, že si prestavame úplne rozumieť, už mi v podstate ani nechýba, alebo len nemám čas na neho myslieť... je to začiatok konca ?
To starsie mozes vyucovat sama doma a to mladsie date do nejakej slovenskej skolky, alebo ho do skolky este nedas.
Okrem vsetkych nevyhod je tu aj "nebezpecenstvo", ze on sa rozkuka a ty ostanes zienka domaca a tym sa vzdialite este viac.
Ak za nim odides, tak aspon v tomto ostanete na rovnakej urovni.
Rodicov budes kazde dva mesiace navstevovat na dva tyzdne s detmi ty.
Zdokonalis sa v jazyku a potom si aj lahsie najdes pracu doma.
Ak potrebuje pracovat v zahranici, tak jedine Po-Pi a cez vikend doma. Inak ten vztah nemoze fungovat.
Nemozes to brat ako prilezitost? On uz je tam domestikovany😄spokojny, ze zaraba 4*rychlejsie,ako doma. Ked tam stopi 1/4,aj tak mate 2/4 naviac, tak este tu jednu tam obetujte na prenajom a zostahujte sa... Decka sa naucia jazyk, za rok tam sa otrkaju ako za 5 rokov doma, zazitky, ty muza, oni tatka... doma ta vsetko pocka. Kedy, ked nie teraz? V 80.rokoch tetku 4.mesacnu tahali na 2 roky do Zairu a este dnes sa smeje, ze ma v nozdrach jeho vonu v DNA😅
No pockaj pockaj.
Takze on mal dobru pracu, ale zmenil ju kvoli zmene zamestnavatela... hmm. A to bolo vase spolocne rozhodnutie? Ze s domom na hypo a dvomi detmi sekne s pracou a nieco si najde? A nenasiel..
Dalej řtam zarobi 4x tolko? Tak nech neutracq tolko na hobby a ty si najdi niekoho kto ti tu vysnivanu zahradu pokosi. Naozaj zasnem ked si Slovak stazuje, ze musi riesit veci okolo domu!!
Ze ste si spravili tretie dieta ked turnusuje bolo snad vase vedome rozhodnutie, ci dal vypoved ked si cakala to tretie? Este lepsie..
Jemu deti chybaju, ked je doma travi s nimi cas, ale co ty? Ty nie lebo si unavena a podrazdena z rozhadzanejo rytmusu? Vsak nech dodrziava aj on.
Rozpadom vasejo vztahu nic neziskas, pracujte na tom vztahu a ty su to doma za tie prachy ulahci
Ja som to mala podobne.Keď musel manžel chodit na turnusy kvoli financiam tak som to brala zo zaciatku dobre by som povedala lebo ja som nastupila naspäť do školy a do práce doma som mala ročnú dcéru, ktoru mi strázila mama kým som ja pracovala.Manzel ale zvykol chodit sobotu rano domov a v nedelu naobed som ho uz balila lebo poobede odchádzal.Rok sme takto vydrzali.Manzel robil tazku pracu niekedy aj 24 ale ja som to psychicky nedavala.Ako pises prestali sme si chybat ked bol doma tak sme sa nestihli este ani spamätat a uz bol prec.Travili sme spolu len par hodin nakolko som ja soboty chodila do skoly.Vkuse sme sa hadali nevedeli sme spolu komunikovat.A pp roku sme sa rozhodili ze teda financie su dolezite ale tak rodina je na prvom mieste.Zmenil pracu a teraz je castejsie doma a je to ovela lepsie.
Veď choď za ním aj s deťmi, nemusíte tam zostať navždy, ale aspoň pár mesiacov a uvidíš, ako to pôjde. Teraz idú letné prázdniny, ideálna príležitosť. Ja som tiež išla za mužom do zahraničia, tiež to nebolo jednoduché. Ale veľmi nás to zblížilo. Za pokus ozaj nič nedáš. A tvoja rodina je predovšetkým tvoj muž a deti, až potom ti ostatní.
Žasnem, 3 deti a muž preč....to nejde, proste rodina je na 1 mieste, až potom hypotéka, peniaze, zárobky....nesúhlasila by som ani aby odišiel do zahraničia robiť
Nemozte sa uskromnit? Rozbijes si vztah kvoli peniazom? Potom uz bude dobre,ked budes mat jeden prijem a vyzivne na deti? Alebo zmen svoj pristup. Dopraj muzovi zabavu,vypocuj ho,vyzaluj sa mu aj ty. Ze sa ti s nim nechce rozpravat je take povrchne. O vztah sa treba starat. Hlavne sa mu povedz ako sa citis a mozno aj on zvazi,ci toto vsetko stoji za to. Ja nerozumiem,preco zeny vypisuju na kona svoje trapenie namiesto toho,aby to riesili najskor doma. To sa uz potom tazko zachranuje,ked sa vztah uplne pokazi
Ak nepojdes ty za nim, musi sa on vratit na Slovensko. Budete sa musiet uskromnit ale zvladnete to. Inak pridete o rodinu. Uz teraz to zacinate pocitovat.
Toto je tragédia dnešnej doby. Rozdelené rodiny. Za.mna má byť rodina spolu. Hoci za menej peňazí ale spolu.
Nerozumiem. Vy rozbijate rodinu aby ste mohli mat dom a zahradu?
Dohodli ste sa na tomto rieseni, lebo hypoteka sa sama nezaplati. Ale naco vam bude ta zaplatena hypoteka ak nebudes mat muza a deti otca.
Na takomto extremnom rieseni sa ludia dohodnu, lebo maju nejaku casovu liniu a ciel na ktorom obaja pracuju. Vas ciel by malo byt splatit hypoteku a potom sa vrati domov. Ale to by si muz mal najst druhu pracu a zarobit 8x tolko ako doma aby ste to mali do 2 rokov splatene. On miesto toho este mina peniaze na zabavkach.
Zda sa ze vy nemate ziadny ciel. On tam len odisiel a nasiel si lepsi zivot a teba to sakramentsky stve a chces aby sa vratil domov. Aj mna by to stvalo. Je to nefer.
Toto by som nezvládla. Buď by sme šli za ním, hoci do dvojizbaku (dom by som prenajala), ak to vidíte na dlhodobo, čojaviem ak aspoň rok dva takto to má byť. Alebo by proste nešiel a ak by bolo treba, našiel by si tu brigádu navyse. Žiadne peniaze by nám nestáli za odcudzenie a za stratu nášho spoločného manželského času a aj času s deťmi.
"Ja mam perfektnú rodinu a neviem si predstaviť ze by som ich videla raz za pár mesiacov." Ty, dospelá, nechceš vidieť svoju rodinu len raz za pár mesiacov.
A teraz sa zamysli nad tým, že toto ste urobili svojim malým deťom ohľadom otca.
A aj nad tým, že tvoj manžel je tiež tvoja rodina a to bližšia, než pokrvná. S ním tvoríš jedno telo. Doslova pri milovaní, a ešte doslovnejšie keď z toho vznikne dieťa, ktoré ste spoločne vytvorili.
Ak už len 5,5 mesiaca, a tam zarobí 4x toľko, čo tu, tak už máte isto našetrené poriadne, že tých 5 mesiacov v pohode vykryjete to, o čo tu zarobí menej, takže už by sa mohol vrátiť 🙂 Možno aj na dlhšie by už bolo peňazí, nielen na 5 mesiacov, čo je super 🙂
bud budes vidiet castejsie rodicov alebo deti otca a ty muza
Uff no ja byt tym muzom, asi by sa mi ani nechcelo vratit sa domov do toho kolotoca. Nemyslim teraz na dva tyzdne, ale hlavne potom, nastalo. Akoze absolutne. Dve male deti je zahul, ale tri? Ak okusil co to je mat volno pre seba dva mesiace, nemyslim si ani ze on sa bude chciet vratit. Tiez si myslim, ze by si s detmi mala ist za nim.
A inak aku robotu tam robi?
Ziaden dom by mi nestal za to, aby som bola v tom dome sama s detmi, bez muza. Rodina ma byt spolu. O com je taky zivot, ze ty si tu a on tam? Co tie deti, ved vyrastaju v podstate bez otca... myslis, ze im je lepsie v dome, ale bez otca alebo by im bolo lepsie v byte, ale s oboma rodicmi?
Moj muz tiez dostal pracovnu ponuku zo zahranicia s o dost lepsim financnym ohodnotenim ako na Slovensku. Ale sli sme tam spolu. A kedze je vo svojom odbore naozaj dobry, stale dostava pracovne ponuky aj inde do zahranicia za ovela, ovela lepsie peniaze. Ale vzdy vsetko konzultujeme spolu a kedze by sme sli bud vsetci alebo ani jeden, zatial ostavame na rovnakom mieste, lebo tu mame zazemiem Peniaze nie su v zivote vsetko.
@babulkomale prosím ťa, správaj sa slušne k ľuďom.
Kto chce kam pomozme mu tam. Prepac ale kym ste si urobili tri deti ste si mali sj zratat ci vyzijete. Ani sa nedivim ze ked muz nasiel pracu ktora je x krat lepsie platena s celkom easy ze to vyuzil a ano je to aj otazne ze asi mu to takto vyhovuje, ma peniaze, spolocensky zivot a zaroven rodinu. Tie co tu pisu ze sa uskromnite nie je to take jednoduche a nie je ani jednoduche najst lepsie pracu, nie kazdy ma nato najst lepsiu pracu..a hypoteka, jedlo, skola, skolka a nebodaj vylety a podobne sa z niecoho zaplatit musia. Jedine mi vychadza ked tak dobre zaraba tak si zaplat opatrovalteku alebo sukromnu skolku nech mas aspon dake volno. Alebo ss proste zbalte a skuste to s nim v zahranici. Naco ti bude dom ked si na pokraji sil a bez muz a deti bez otca
To ako vám toto cele mohlo vôbec napadnúť??? Naozaj to bol váš spoločný nápad? Neverím ze s týmto môže jedna normálna žena súhlasiť. 3deti a dom...
Ved ty si samovrah.
A on chudáčik si musí poobede hľadať zábavu ani na vás nemusel mysliet....
Akože dala by som mu mesiac na to, kým si nájde prácu doma. Alebo ísť s deťmi tam.
Toto fakt ne! Ty nemáš muža, deti nemajú otca a len polovicu z matky, pretože starať sa o chod domu pri troch deťoch, neexistuje že máš na nich čas.
Fúha tak toto by som absolutne nedala takto s troma detmi zostat v podstate sama🤯a muž si žije život ako pred detmi vlastne
Zamysli sa nad tym, ze na prve miesto davas svoju rodinu a nie manzelstvo. Nemozes mat vsetko, muza, dom, peniaze a nic preto obetovat. Ale, ak zvolis radsej zivot s Tvojou rodinou, ver, ze skonci Tvoj sen o rodine, domceku a peniazoch, dostanes vyzivne, budes sa musiet vratit k rodicom a hotovo. Tak zvaz, ci sa radsej neuskromnite, alebo neodidete vsetci do zahranicia, alebo zvolis navrat k rodicom, lebo nerataj s tym, ze To bude muz platit hypo za dom a on nebude mat nic.
Čo také robí v zahraničí? Že sa nenarobí a má čas na posilky a posedenia s kamošmi. To ma zaujalo a pritom turnusy....
A ešte mi prosím ťa povedz,kde ťa zaslubena zem,kde je plat4x vyšší ako na sk a ešte pol dňa sa nič nerobí....
@maciatkolulu tiež ma to pobavilo. 😂

@oliolijanka 9 a 4