Je odmietnutie pomoci švagrinej na pohotovosť zlé?
Mužova sestra má 2 deti (2 roky a 10 mesiacov). My ešte deti nemáme, snažím sa jej občas pomôcť v rámci dobrých vzťahov že to až došlo k tomu, že som vždy prvý človek ktorému volá keď nieco potrebuje. Na začiatku mi to nevadilo ale postupne mi prišlo že ma začína zneužívať, tak som sa jej snažila naznačiť že mám aj s jej bratom aj svoj život, ale jej reakcia bola len taká že my nemáme žiadne problémy a povinnosti lebo nemáme deti 🙂, jej deti sú choré každý druhý týždeň, stále rieši vracačky hnačky sople a ekzémy (čo je pri malých deťoch asi normálne, nesúdim), ale jej riešenie number one je chodenie na pohotovosť. Už niekoľko x ju vyhodili z pohotovosti a odmietli ošetriť, lebo tam išla so zvýšenou teplotou o 2 stupne a potom sme si všetci vypoculi jej nadávky na slovenské zdravotníctvo že jej mohli deti zomrieť. To som sa rozpísala, ale k comu smerujem je źe včera mi volala okolo 23:00 že sa cez týždeň kúpali na záhrade a keď prebaľovala a ukladala staršieho tak si všimla že má niečo na zadku a asi je to kliešť a musíme ísť na pohotovosť. Moj muž bol na nočnej a ona momentálne žije sama, má auto ale chcela aby som zabavila mladšie, ja som asi nie úplne dobre zareagovala ale proste praskli mi nervy že v piatok neskoro večer, ja po robote už osprchovaná v posteli a treba ísť na pohotovosť medzi urgentné prípady a chorých ľudí lebo asi má kliešťa a treba zabaviť doktorov. Proste som odmietla a ona tam sla sama a považovala som to za vybavené. Lenže som nečakala že dnes to bude mať dohru a muž keď sa zobudil po nočnej tak mi hneď vynadal že som nepomohla jeho sestričke lebo mu stihla z pohotovosti vypisovať do roboty na mňa sťažnosti a pomaly aj celá rodina so svokrou na čele, lebo jej milovaný vnúčik mohol umrieť na encefalitídu kvôli tomu že JA som nešla s nimi na pohotovosť. Proste kvôli takej hlúposti som nečakala že bude taký rozruch. Tak by som chcela vedieť či som ozaj taká zlá, že mi raz praskli nervy a nechcelo sa mi a že či máte nejaké zážitky s kliešťami a ako to je u malých detí, nech sa tu aspoň poučim…
Nechapem preco trepe druhe dieta na pohotovost
@janinah nehnevaj sa ale ja by som toez uz nesla svagrina mohl vziat obe deti ale mohla sa uz naucit vyberat kliesta,s tym sa nechodi na pohotovost.
@betulinka1 a kde ho mala nechat?
Najmä ti mohla keď už tak zavolať a poprosiť o pomoc, prípadne ako to idete urobiť, možno keby sa ťa spýtala, že či by ti vyhovovalo aspoň to mladšie postrážiť doma, tak by si to brala viac ok, lebo by ste sa spolu dohodli ako dospelé ženy a nieže ona príde ako na hotové 🙈
A čo nemá muža alebo otca, mamu? Prečo vás otravuje stále?. Ja osobne nedvíham telefón v takomto čase, nech mi napíšu sms či horí dom. Ani ja neotravujem nikoho po 21:00. A keď nemám muža doma, tak mám ruky, nohy, viem si otvoriť ústa a vybaviť veci aj sama
@petulda333 Ved u švagrinej, ktora s nimi mala ist ma pohotovost.
Za dobrotu na zobrotu🙈 chvilku budes najhorsia a potom mas uz svaty pokoj, svagrina ti teraz bude volat uz len naozaj ked to bude urgent a rodina ta chvilu bude mat v zuboch a predpokladam, ze aj oni si rozmyslia, ci ta poprosia o pomoc, urcila si si hranice, nie prave idealne, ale nech dvihne rucku, kto nikdy nevybuchol
@ktochytavzite ja sama kliešťa vybrať neviem, v živote som ho na nikom nevidela a ani ja som ho nikdy nemala. A sledovanie videí na internete nie je skutočná prezita moja realita. Takže keby moje deti mali kliešťa. Ano zostresovala by som sa a keby som mala byt sama bez pomoci v okolí, išla by som na pohotovosť.
To je ako v tej bajke či poviedke, keď chlapec viac x vykrikoval had, had. Ľudia zakaždým pribehli , zbadali že si robí prdel, a tak keď následne naozaj sa had priplazil, mohol kričať koľko chcel, už mu neverili a neprišli na pomoc.
Áno, rodine nerodine, ľudia si majú pomáhať, ale to čo vyvádza tvoja švagriná, je dobre cez čiaru. Pomahas jej dosť, dobrovoľne, a aj tvoja pomoc má svoje hranice, najme preto že ťa zneužíva. A keď je jej brat (tvoj muž) a ich rodina taká hustá, že si mala utekať pomáhať, tak prečo dočerta sa oni netrhaju k pomoci ?! Sedia si na riti, lehnia pri nejakej blbej telenovele, ale teba vedia zdrbať. Zastan sa sama seba, poriadne im to vytmav a keď už ťa za dobrotu dávajú na žobrotu, prestaň pomáhať úplne. Nech jej behá okolo riti celá ostatná rodina, je ich dosť, môžu sa striedať v službe.
To fakt nekdo jde s ditetem na pohotovost kvuli klisteti? 😂
mna by najviac na tom celom nastvala reakcia muza.. asi pozna svoju sestru, vie , aka je a tebe ide nieco vycitat? miesto, aby sa ta zastal aj pred rodinou? by som mu oznamila, ze ja nie som opica na gumicke, co bude pre jeho sestru vzdy k dispozicii, ked ma trable.. a nech sa ma neskusi z niecoho obvinovat..
a do buducna by som si vzdy dvakrat rozmyslela, ci vobec zdvihnem svagrinej telefon.. vsak keby to bolo vazne, nie si jediny clen jej rodiny, ktoremu moze volat, nie? ano, rodina je aj na to, aby sme si pomahali, ale pomozem, ked JA chcem a uznam za vhodne a nie, aby ma niekto do toho nutil a vycital mi, ked odmietnem, to co je za chovanie? a kazdy si ma zit hlavne vlastny zivot, ty nie si zodpovedna za to, ze ona zije s detmi sama
@betulinka1 tak,ked nebola vobec ochotna?! Ja by som sa ponukla,nech necha dieta u mna,ale zjavne aj to by ju otravovalo
Dobre si urobila. Ty nie si jej poskok. Deti majú rodičov a starých rodičov. Majú problém, mali ísť? Jej by som pekne za tie ohovaracky oznámila, že viac nech so mnou neráta, pomáhala som jej lebo je to priatelova sestra, ale tiez mám svoj život a nebudem v pohotovosti kvôli nej. Chápem, ze je sama na deti, ale za to veru ty nemozem... proste ona sa s tým.musi naučiť žiť. Mňa by fakt vytočil cirkus v celej ich rodinke, cize ja by som to aj drahemu oznamila... všetko má svoje hranice, aj nezištna "pomoc". Keď vedela, ze je sama na deti a potrebuje "pomoc", mala to riešiť skôr a nie čakať.
Inak zvonenie na ticho a dovi.
@mamina7070 ani netreba natrieť.. na chirurgii som s tým bola pred rokmi... A iba skúsil vyskrabnut ihlou .. vydenzifoval ze to nič a ak sa spraví flak, zápal alebo dačo mame ísť k Dr. Z vyberania sa zbytočný cirkus robí... je to nepríjemné, niekomu nechutne, ale keď treba tak treba. Ja som si to nacvičiť až na psovi...
keby ta predtym neotravovala iste by si sla..ale svagrina si za reakciu moze sama- nema zneuzivat ludi.. muzovi povedz,ze ma aj ona svoju rodinu a svokru mamu etc nielen teba a ty niesi povinna skakat ako ona piska.. ze rada pomozes,ale odtial potial a nech sestre vysvetli,aby tvoje cislo vbynala z rychlej volby c 1
@petulda333 je dosť možné, že ju takáto možnosť ani nenapadlo v tom momente...
ak sa nemylim a dobre si pamatam, kazdeho kliesta sme detom vytiahli my bez vacsich problemov. Robit z toho traumu je skutocne extrem. Potom pojotovosti nestihaju osetriovat vazne pripady 😟
@petulda333 Ver, že aj teba, ak by toho bolo už veľa.
@simca06022011 ved ano,preto pisem,se sa mohla autorka ponuknut no
Mám dve malé deti a som s nimi sama, ale toto si neviem predstaviť. V živote by som nevolala o 23:00 niekomu keby nešlo o život a keby išlo o život tak volám 112. A tak isto so neviem predstaviť, že vypisujem bratovi a to máme nadštandardné vzťahy. Ste strašne divná rodina... Pre budúcnosť nech si vygoogli ako sa vyberá kliešť a že z odtrhnutej hlavičky sa encefalitída nedostáva.
@gribka1 ja jej to neberiem,ze sa citi vyuzivana,ale ja by som kludne nemohla spat. Pomohla by som,uz len kvoli tomu drobcekovi
Priblem asi nie je to ze si nesla, ale ta blba reakcia. Odmietnut sa da slusne. Takto zbytocne su z toho v rodine rozbroje
@petulda333 mohla to švagriná navrhnúť teda... ;)
Tazko sudit, ked svagrina je zjavne totalna panikarka a nerozmysla v takych pripadoch rozumom, ale kortizolom, ktory sa jej nahromadi v krvi.
Mozno ma autorku 10 minut od domu a starych rodicov od ruky 50 minut, alebo aj 2 hodiny. Autorkin muz bol na nocnej, ten by s nou asi nesiel na pohotovost. Kazdopadne sa to nerobi stylom “cakam ta dolu, rychlo sa prezlec a utekaj s nami”. Minimalne mala dat vediet autorke vediet, co planuje este pred odchodom z domu, aby sa vedela zariadit a mozno by ich spolocne napadlo aj ine riesenie.
Autorkin muz je kazdopadne zaujaty, lebo je to sestra s “chorym” dietatom vs. manzelka.
@petulda333 No vravím, že v tomto prípade možno mohla, ale zatrhla by som to už skôr, aby k takému niečomu už nedochádzalo.
@simca06022011 to je jedno,autorka ochotna nebola.
Mali sme kamosku, ktora tiez behala s kazdou blbostou na pohotovost a tiez ju tam uz vsetci poznali. Aj moj muz ju s malou bral parkrat, ale potom to stopol, lebo to naozaj nebolo nic vazne co by nepockalo.
Dobre si spravila, ze si ju zrusila. Nabuduce si rozmysli, ci jej to stoji za to sa trepat aj s tak malym dietatom. Este keby ti ho nechala, ze bude u vas a potom ho vyzdvihne, ale brat ho v noci do nemocnice? Ked ti cela rodina vycita, tak kludne mohli ist oni s nou. A rada pre teba, vypinaj si mobil, alebo aspon zvonenie.
@gribka1 to ano,tiez by som to stopla,ale v inej situacii. A muzovi by som tiez svoje povedala

Keď som bola ja na pohotovosti s malým tiež vyberať kliešťa sestrička na odlučovaci tampón dala tekuté mydlo posuchala kliešťa a bol von....ale samozrejme netreba to podceňovať a treba aj z krvi zistiť ci bol kliešť infikovaný ale teraz k veci. Každý človek má právo vybuchnúť a taktiež nedať sa zneužívať. Keby si bola v práci na koho sa obráti? Vidno ze tvoju pomoc berie už ako samozrejmosť. Kebyže je to urgentnejsi prípad a odmietnes pomôcť tie výčitky by boli na mieste. Inak nevidím dôvod ti niečo vyčítať....