icon

Je pivo skutočným problémom vo vzťahu?

28. jún 2025

Podľa môjho muža, preháňam, keď mi vadí, že pije pivo. Pivo vraj nie je pálenka a pije ho, lebo mu chutí a od smädu. Vadí mi pripity chlap, viadia mi výpary, čo po pití z neho idú, vadí mi množstvo. Proste šesť, desať pív, aj keď 10 stupnovych, je podľa mňa dosť. Rada, by som počula názory iných, či som naozaj vadná, keď mi toto neskutočne prekáža.

tenspravny
30. jún 2025

Už 5 pív denne je alkoholik, trochu neskoro riešiť problém....

martin96321
30. jún 2025

Takze niesi puritan. Jedno dve su v pohode ale viac je uz problem? Co cakas,ked do urcitej hranice si ochotna tolerovat?

martin96321
30. jún 2025
@hedviga2

Veľmi by mi vadilo aj to, kolko výletov a rod akcii preleje cez hubu

@hedviga2 Nemozes vsetko prepocitavat na peniaze😉 Unho odpadavaju kremiky na noc,na rano,na den,makeup,kadernicka,kozmeticka,nechtiky a stohy siat a topanok v skryni😎 Priemerna zena minie viac nez 4 piva denne. 😇 Tym sa ho absolutne nechcem zastavat.

hedviga2
30. jún 2025
@martin96321

@hedviga2 Nemozes vsetko prepocitavat na peniaze😉 Unho odpadavaju kremiky na noc,na rano,na den,makeup,kadernicka,kozmeticka,nechtiky a stohy siat a topanok v skryni😎 Priemerna zena minie viac nez 4 piva denne. 😇 Tym sa ho absolutne nechcem zastavat.

@martin96321 to kde si nabral? V rodine kde chlap vyslope 10 pív a vyfajčí 40 cíg veľa žene neostane

hopsas
30. jún 2025

Podľa počtu pív ktoré opisujes je ten muž alkoholik. A to mi povedal môj muž.

martin96321
30. jún 2025
@hedviga2

@martin96321 to kde si nabral? V rodine kde chlap vyslope 10 pív a vyfajčí 40 cíg veľa žene neostane

@hedviga2 Precitaj si najprv poriadne co som napisal a ako som to myslel. 😉

autor
1. júl 2025
@martin96321

Takze niesi puritan. Jedno dve su v pohode ale viac je uz problem? Co cakas,ked do urcitej hranice si ochotna tolerovat?

@martin96321 U človeka, ktorý nemá problém s alkoholom nevidím dôvod netolerovat sem, tam ,jedno pivko. Netvrdím, že na dennej báze.

autor
1. júl 2025

Áno, narúša to určite aj rodinný rozpočet, veď predsa každý člen domácnosti má mať rovnaký štandard. No neviem si predstaviť že by so si každý mesiac mohla dovoliť na seba minút štyristo euro . To nie je len pivo, ale to sú cigarety, to je káva, ktorú vypije aj štyri denne, to je jeho nákladný koníček, auto tiež niečo stojí....

martin96321
1. júl 2025

To samozrejme chapem,ze to stoji majland. Ja sice nepijem vobec,ale fajcim. A viem kolko to stoji. To o peniazoch co som napisal tej pani,bola len odpoved zo zartu,ze kolko stoji udrzba priemernej zeny. V ziadnom pripade to nebolo mierene na Teba. Ja nechapem preco vobec niekto pije pivo,ked je nechutne. Ale na druhej strane viem ze to iste plati aj pre fajciarov......

pikachu999
2. júl 2025

Dať si raz za čas jedno dve od smädu mi nevadí ale keby je to na dennej báze tak to už hej

pikachu999
2. júl 2025

Veď si tiež dopraj niečo za 400e ;) masáž kozmetiku nové handry..nechty..

silvia2013
2. júl 2025
@bystrozraky

...inak k tej desiatke. Tam mu daj fakty: rozdiel medzi 10supnov a 12 stupnov je 0.8% alkoholu a nealkoholicke pivo je 0.5%...takze skoro ziaden rozdiel....

@bystrozraky nealkoholicke ma 0 percent alkoholu, čo tu meleš, že 0,5 .

jennyska
2. júl 2025
@bystrozraky
Odpoveď bola zmazaná

@bystrozraky jen pozor na hoaxy, ať nenaletíš 🙂 Obrázek, na kterém jsou dva mozky totiž nezobrazuje mozek pijáka/alkoholika a mozek člověka, který alkohol nepije 🙂 Mozek údajného pijáka je ve skutečnosti fotografií 2 600 let starého zachovalého mozku, který objevili britští archeologové v roce 2008. Mozek údajného nepijáka je zase obrázek dostupný na webových stránkách s fotobankami. Nezobrazuje skutečný mozek, ale model nebo digitální výtvor.

Všeobecně ale, alkohol v žádném množství pro tělo není přínos, to je bez debat 🙂

simca06022011
2. júl 2025

ano, 6-10piv je vela a je to problem... cakala som ze tu bude prehananie okolo par piv, ale toto by aj mne vadilo.. po tolkych pivach uz nie je clovek len "pripity"

simca06022011
2. júl 2025

autorka, vezmi si z toho rozpoctu a odloz. ked nebude mat na pivo, tak smola 🙂

hedviga2
2. júl 2025

Predvčerom nôj muž potreboval byť pojazdny. Tedda žiadne promile. Keď prišiel dal si dve plechovky desiatky. Ale ten puch fuj. Neviem si to predstaviť každý podvečer. Je to ponižujúce vo vzťahu. Ten o ktorom píše autorka, Má rád iba pivo teda svoju papuľu.

1alzbetka1
2. júl 2025

Aj u nás bolo zlé obdobie. Súviselo to s prácou a tým, že cesta domov bola na prestup, všade krčma - kamaráti. V práci - sklad potravín sa odpísal olej - ocot a ztiahla sa fľaša vodky ..... Bolo by toho veľa. Dohováranie nepomáhalo. Často chodil domov neskoro a ráno v práci sadal do Liazky. Napadla ma taká provokácia. Do nástenného kalendára nad drezom som začala červenou fixou kresliť hviezdičky. Veľkosť hviezdičky zodpovedala stavu v akom prišiel domov. Po pár týždňoch mu to už nedalo a opýtal sa ma na hviezdičky. Po vysvetlení vytreštil oči, pozrel do kalendára a ten letel do koša. No pomohlo to. Abstinent nikdy nebol, ale tie záťahy skončili.

7komorova
2. júl 2025

Podla mna to nie je ok. Ak pride navsteva, je oslava, ide s kamaratmi raz za mesiac/ dva tyzdne na pivo ok. Ale kazdy den, bezdovodne nie urcite nie. Ked si doma ugrilujeme a dostane na pivo chut, tak vtedy to este akceptujem. Ale da si jedno a dalsie nie.

efka77
2. júl 2025

Necitala som vsetky komenty mozno sa budem opakovat
Alkoholika nerobi mnozstvo ale pravidelnost. Zo zaciatku netreba vela,ale ak popija pravidelne nie je o com .
A ty mas len dve moznosti. Bud pozadovat aby to zmenil s tym ze budes stat pri nom v procese zmeny alebo sa zbalit a odist. Ina cesta nie je. Alkoholici vedia rozkladať cele rodiny. Tam kde okolie veri ze moze dôjsť k zmene len tak. To sa ale nestane pokial vidia že v tom mozu pokracovat. Zachran aspon seba ak on nechce viesť normalny zivot. Nie si povinna byt sucastou jeho rozkladu. Ponukni pomoc,ak nechce - viac nedokazes urobit. Mas pravo zit vo vztahu kde si aj ty prioritou.Drzim palce,ale prestan si nahovarat ze nic nedokazes. Vsetko je v tvojich rukach tak nieco sprav!!!

autor
2. júl 2025
@simca06022011

autorka, vezmi si z toho rozpoctu a odloz. ked nebude mat na pivo, tak smola 🙂

@simca06022011 On, má svoj účet, na spoločný preposiela určitú sumu. Ale na chľastu a cigarety berie zo spoločného. Má, to dobre vymyslené.....

maranco
2. júl 2025

Keď ste sa spoznávali ti nevadil že fajčí? Bozkávať sa s popolníkom?
Už vtedy si musela vedieť že je slabý odolať závislostiam, keď je otrokom fajčenia a že to bude drahé na prevádzku.

katies0410
2. júl 2025

Kdeže si sa teraz utvrdila,že to nie je v poriadku. Si na ťahu. Máš dve možnosti. Rozvod,alebo budeš čakať kedy ho to položí. Lebo takto dlho nebude fungovať.. alkohol, cigarety kopec kávy..

victory1
2. júl 2025
@bystrozraky

...inak k tej desiatke. Tam mu daj fakty: rozdiel medzi 10supnov a 12 stupnov je 0.8% alkoholu a nealkoholicke pivo je 0.5%...takze skoro ziaden rozdiel....

@bystrozraky nealkoholicke pivo ma 0,5?

maranco
2. júl 2025
@victory1

@victory1 @silvia2013
pozri si vyhlášku 30/2014 o požiadavkách na nápoje § 4 odsek 2 písmeno b
Členenie a označovanie piva
nealkoholickým pivom je pivo s obsahom alkoholu najviac 0,5 objemových percent

https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

takže môže mať názov nealkoholické pivo len nesmie presiahnuť hranicu alkoholu 0,5%

sova7
2. júl 2025
@victory1

@victory1 aj nealko radler nie je limonadka deti by to nemali piť všetko obsahuje alkohol malo ale je tam abstinujuci alkoholik ani to nemôže piť

autor
2. júl 2025
@maranco

Keď ste sa spoznávali ti nevadil že fajčí? Bozkávať sa s popolníkom?
Už vtedy si musela vedieť že je slabý odolať závislostiam, keď je otrokom fajčenia a že to bude drahé na prevádzku.

@maranco Keď sme sa spoznali fajčila som aj ja . Krabička cigariet stala 35 korún slovenských. To je jedno euro.

autor
2. júl 2025
@maranco

@victory1 @silvia2013
pozri si vyhlášku 30/2014 o požiadavkách na nápoje § 4 odsek 2 písmeno b
Členenie a označovanie piva
nealkoholickým pivom je pivo s obsahom alkoholu najviac 0,5 objemových percent

https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

takže môže mať názov nealkoholické pivo len nesmie presiahnuť hranicu alkoholu 0,5%

@maranco Áno nealko sa úplne vyrobiť nedá aj tie označené 0 obsahujú nejaké percento alkoholu.

daniela232
2. júl 2025

Tak ja mam.suseda čo pije len pivo😀ma 70 a ešte som ho opiteho nevidela,srandista vesely dobry clovek,ako on tvrdi že taký smädný ešte nebol aby musel vodu piť😀či je alkoholik...no neviem podla toho čo tu čitam asi hej😀

autor
2. júl 2025

Tak, teraz mi oznámil, že v sobotu, ide zase na nejakú guláš párty na chatu, k nejakému kamarátovi. Takže, zase prechltany víkend a nič z neho.

bystrozraky
2. júl 2025
@victory1

@victory1 Vsak sa pozri na flasu a uvidis sama, ked si v obchode. Tu mas napriklad Birell Svetlý nealkoholické pivo - https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/product... a pozri sa pod obsah alkoholu... Inak mam kamarata Japonca co nikdy nepil a objednaval si teda nealkoholicke a nakoniec bol po par pivach opity 🙂 Vtedy som zistil, ze tam alkohol je 🙂