icon

Je potrebné na sebe zapracovať?

6. jún 2024

Ja neviem ci mam doma ehm ehm, alebo proste som ja vadna.

Z casu na cas zabudnem nakupit zakladne potraviny, napr chlebik. Vcera bol taky den ze s malym sme boli cely den prec a proste mi vypadlo ze doma nie je chlieb a ani som nestihla navarit. Prisiel muz, ospravedlnila som sa a spravil si este tortily so sunkov co ostali a vecer o pol 12 ze on je hladny a ja som neschopna ist nakupit. Nemam rada takyto typ ludi, ale na druhu stranu chcem aby v rodine boli vsetci spokojny.

Stane sa to aj vam, alebo proste mam byt ja viac schopna?

jana_eyre_2
6. jún 2024

@sidicek to je maces 😅 to si už určite počula.. samozrejme nie že dáš múku a vodu na panvicu, ale zmiešas to na cesto a na sucho opecies, môžeš pridať soľ, sušený cesnak.. ak máš biely jogurt urobíš si dresing.. je to základné jedlo takmer po celom svete..

januska12323
6. jún 2024

Stačilo otvoriť chladničku, vybrať vajcia, spraviť praženicu alebo omeletu, prihodiť k tomu syr a zeleninu a večera vybavená. To by ma ale musel pekne poprosiť a nie urážať.

siska53
6. jún 2024

Stava sa.. tak maj v zasobe nejake cestoviny, konxervy. A ak sa da, vyuzi nakup cez dovoz potravin a daj dake pecivo/chlieb do mraznicky. Ja mavam tak aj masli a syry ci sunky, ak su v akcii...

macekovam
6. jún 2024

@svetlonos vieš dobre nazvime ich truhlikovblebo im má manželka pripraviť jedlo..ale manželka tiež nie je schopná postarať sa o chod domácnosti...nekopme nohami len preto že nie sme schopné postarať sa o kuchyňu...veď kde sú ešte iné povinnosti ktoré máme na starosť..

janage
6. jún 2024

@petulda333 autorke sa stalo, že zabudla raz kúpiť chlieb. Mužovi to povedala a ospravedlnila sa. Urobil si jedlo. A potom o x hodín začal frflaf, že žena je neschopná.
Tak po 1. Vedel, že sa stalo, tak mohol buď sa chvíľu povenovať SVOJMU dieťaťu a autorka by zbehla do obchodu, či uvarila niečo
2. Mohol v rámci zbehnúť sám
3. Aký význam má žene vyčítať o 12, že zabudla kúpiť chlieb, keď už ona s tým nič nevie robiť. Mal to riešiť hneď, keď sa situácia stala. Čo od toho frflania očakával konkrétne?

petulda333
6. jún 2024

@janage nie raz. Pise,ze z casu na cas nekupi zakladne potraviny. Mohla mu zavolat,ked teda zas zabudla. A my nevieme kedy prisiel domov a co by este neskor niekde nieco kupil. A suhlasim jedine s tym,ze ju nemal urazit

janage
6. jún 2024

@petulda333 a to, že žena je doma, neznamená predsa, že leží celý deň na gauči s vyložených nohami a pozerá TV.
Ty vieš či a koľkokrát je ona v noci hore? Mne dieťa bežné vstala 3x za noc. Cez deň doma nespalo vôbec ani minútu. Fičalo od 6.00 do 22.00.
Úprimne chodiť do práce bol oproti tomu doma relax.
Presne toto vidím často. Ak je doma s dieťaťom žena. Je doma a má stíhať všetko či je či nie vyspatá, či dieťa je či nie náročné.
Muž ak je doma s dieťaťom, tak on nemôže nič iné urobiť lebo ON sa stará o dieťa. T.j. od ženy očakáva, že všetko nachystá: jedlo, oblečenie, po práci ešte uprace domácnosť poperie, ozehli a navarí na ďalší deň pre dieťa aj muža.
Žena nie je stroj. Môže sa jej stať, že zabudne aj ten chlieb kúpiť, keď nemá práve navarené

petulda333
6. jún 2024

@janage mne to vraviet nemusis,mam doma dvoch nespavcov. Ja mam pochopenie,ze nenavari sem tam alebo zabudne kupit. No ak sa to deje casto,to je pre mna nepochopitelne. Zvlast pri detoch nemat zakladne potraviny. A za dalsie,mohla muzovi zavolat,nevarila som a zabudla nakupit. Nebol by ziadny problem. On nevolal,lebo zrejme necakal,ze to bude doma takto. A ako bolo spominane,ak nestiham a mam narocne dieta. Tak nakupim veci do mraznicky,chladene bagety na dopecenie (su uzasne po upeceni) a vyhnem sa zbytocne hnevu.

janage
6. jún 2024

@petulda333 ak sa už nedal riešiť nákup, mohol jasne povedať, že ťa tortila mi stačiť nebude, urobila by si niečo sytejsie? A nie to uzavrieť a o pol 12 začať riešiť.
Môj otec napr. Odmieta jesť pečivo z mrazničky. Môjmu mužovi to nevadí.
Ak by začal po x hodinách frflat, povedala by som OK, máš pravdu a čo navrhuješ ?
Situácia má x riešení. Ak sa stáva častejšie, že niečo chýba, nakupovať do zásoby, dat do mrazničky.
Rozdeliť si nákupy. Nie, nie s každým dieťaťom sa dá nakúpiť po ceste.
Písať zoznam na chladničku.
Muž zavolá žene, že či niečo nezabudla dokúpiť a pôjde to dokúpiť

petulda333
6. jún 2024

@janage jezisi. Tak dobre,je to debil,spokojna? Chudaci chlapi. Za vsetko mozu a za vsetko su tu zli. 🤦

janage
6. jún 2024

@petulda333 tu nejde o moju spokojnosť, a áno to ako za zachoval voči autorke bolo sprosté.

petulda333
6. jún 2024

@janage reakciu mal sprostu,ale chybu urobila v prvom rade ona

jana_eyre_2
6. jún 2024

@petulda333 každý urobi v živote chyby 😉 ide skôr o to ako sa zachová k druhým..

rorino
6. jún 2024

@petulda333 ale tu nik netvrdi,že doma nemali uuuplne nič,len čerstvé pečivo nebolo a navarené.Ved jedol tortilly,tak asi nejaké zásoby mali.A ani netvrdí,že je to u nich tak stále,jednoducho stalo sa,svet sa preto nezrúti,že raz o pol dvanástej v noci chlap nevymetie chladničku🤷

lolita555
6. jún 2024

Ja cez týždeň nevaríme ale ze vôbec ,všetci sa stravujú mimo domu a večer to im urobím len vajíčka ,palacinky alebo pečivo ale tak vždy mám doma a chlieb v mrazáku.manzel ho nemá rád keď je z mrazáku ale tak stane sa dvakrát do roka že ho vytiahnem a všetci sme spokojní 🤭inak môj muž je kludas a nikdy mi nepovedal že musím variť alebo tak ale keby naozaj nemal v celom dome či jesť a je hladný tak tiež by sa hneval

petulda333
6. jún 2024

@rorino pise,ze z casu na cas nenakupi. Cize castejsie
@jana_eyre_2 to ano,ale ked su tie chyby pravidelne alebo sa castejsie opakuju,tak kazdemu pohar raz pretecie. Ale vsetko sa da aj slusne

simona20201309
6. jún 2024

@eeffka ako dlho nenavyskakujes? Akože je to na večeru malo???
A co je nesvojpravny? Taký chlap co není schopný vstať a ísť sa pozriet do chladničky, do komory a sam niečo zjesť je totálny neschopak, ďalšie decko na krku na vyše....
Ja by som takého lenivca zrušila na dve doby...

nadchovnik
6. jún 2024

O svoju spokojnosť sa pán manžel má postarať sám.Keď vedel že si zabudla kúpiť chlieb mohol sa zobrať a ísť ho kúpiť. On sa zaujíma či si ty zo všetkým spokojná?

svetlonos
6. jún 2024

@macekovam
vieš toto ké to klasické rozdelenie úloh, žena má povinnosti v domacnosti... Ale nie každá je prototyp domácej gazdinky. Nič proti, sama poznam uplne uzasne zeny ktore sa v tom nasli, aj pracovne sú úspešné.
Ale tak autorka ma isto aj iné prednosti a nie len mat vždy doma pečivo a navarene.
Napríklad, pred mojim muzom som mala dva dlhe vztahy. Boli nadšení z môjho varenia.
Môj muž nezje hocičo a iz som mu aj pivedala, ze najlepší bol počas kovidu 😁 Zjedol všetko bez pindania. Takže mna uprimne niekedy ani varit nebaví. Alebo urobím klasiku, ryžu kura a on zje len kura. No jasne ze je hladný, ked ryžu zrovna nechce 😁.
A preto iz to neprežila tak ani nevytvárajú 3 hodiny. Nemiluje ma preto menej. A fakt mi nikdy nepovedal, že som neschopna lebo som neurobila to alebo to. Mohol jej to povedať normalne a počkať na tie vestoviny s vajcom.
Sa choval ako rozmaznané decko co preberá v jedle, ešte aj drzi bol. Mohli zjest cestoviny, objať sa a v pohode zaspať.
Ale jasne no, po vojne je každý generál.

minimie
6. jún 2024

@petulda333 ale si tu do autorky dobre kopeš. Vcelku usilovne. Pomáha ti to? Lebo nikomu inému nie 😃.

petulda333
6. jún 2024

@minimie kopem? Nie,vobec,to by vyzeralo inak. Len ma stve ako tu niektore hned vynadali jej muzovi. ano,nemal tak reagovat,ale urcite nie je normalne z casu na cas zabudat nakuoit zakladne potraviny

dankabg
6. jún 2024

Ak vieš o sebe, že zabudas nakúpiť základné veci a si na RD, tak si každý deň kontroluj, čo doma máte, daj si upozornenie do telefónu a keď pôjdete so synom na prechádzku, tak ti rovno vyskočí, čo treba kúpiť. Tvoj MM vybuchol, stane sa. On sa môže nahnevať a ty zabudnut. Prosto sa snaž niečo s tým robiť a ak si príliš vyčerpaná z dieťaťa, tak MM rovno povedz, nech aj
on kontroluje, či máte doma všetkého nadostač, aby neostal namosureny a hladny

eeffka
6. jún 2024

@simona20201309 no neviem, moja 12r to ma na 2hodky.
Pozri tu nejde o nejaku tortilu, ona bola prec a nenavarila, on bol v praci a hladny. Tolko vieme z jej strany. Ja som tiez antigazdina, takze viem pochopit obe strany. Presne preto ked uz varim varim toho viac, a plnim mrazaky, u mna proste hladom neumries, ale moj muz je vdacny za hocico teple co mu naservirujem.
Ona nestihla nakupit, on hladny nasraty, mohla mu zavolat nech nakupi on, som uz doat dlho vydata aby som riesila taketo prkotiny. Mna by zaujimalo ked o 18doslo jedlo, co budu jest rano? To offtopic. Ci takoj rano pobezi do obchodu, no isto. Rano hladni uz 3ja.

petulda333
6. jún 2024

@eeffka tak tak

reddflowerlife
6. jún 2024

Autorka , mne sa to stavalo ze som chcela nieco varit a zrazu som prisla na to, ze napr nemam pretlak, nemam muku, nemam smotanu, nemam susene drozdie, prasok do peciva… A bolo po planoch
Teraz to robim tak, ze sa nakupuje do zasoby. Ked ideme
do obchodu, berieme 6 pretlakov, 10 balickov susenych drozdi…
Ked kupime pecivo, napr nasekany cely velky chlieb, ihned polku chleba vyberiem
a davam do mraznicky. Takisto toaletak, musime mat zasobny, aj tablety do umyvacky vzdy jedno balenie v zasobe. Urob si taketo zasobne nakupy a nemusis sa potom stresovat.

minimie
6. jún 2024

@petulda333 mne sa furt zdá zase divné ako namiesto toho aby sa tu babám pomáhalo sa im tu ešte viac nakladá. Myslím teraz nie teba konkrétne ale MK vo všeobecnosti. Keď má žena doma idiota a zadá niekde tému, tak vždy sa nájdu nejaké týpky čo sa jej spýtajú že či to nevidela a vzala si ho aj tak. A pritom beriem že tu je namieste otázka, ak z času na čas zabudne, tak je to zrejme jej osobnostná črta a mal to vidieť skôr. A nie vziať si ju a potom za to primitívne a zbytočne buzerovať. A autorke pomôže jeden príspevok ako s týmto zabojovať viac ako množstvo zbytočnej kritiky. Tú nepotrebuje, už ju predsa buzeruje manžel . A okrem toho jej deti od hladu nekapú. Ak kape chudák manžel, tak to je na vztýčený prostredníček. Deti sú chránené osoby. On nie

rorino
6. jún 2024

@petulda333 z času na čas,nie je presná definícia,môže to byť dvakrát za mesiac,ako aj dvakrát za týždeň,zas je to len o to ,že poznáme príbeh len z jednej strany🤷

margotka17
6. jún 2024

@zmrzlinka2021 presne tak, aj môj volá cestou domov, že čo nám chýba, že zájde v dedine do obchodu. Ak nemáme náhodou chlebík, spravím palacinky či zemiakové placky, alebo pletienky upečiem. Veď nemusí byť vždy chlieb.

simona20201309
6. jún 2024

@eeffka ved to ti píšem.... ze chlieb u nás absolútne nehra zaklad stravy. Neexistuje nič iné len chlieb? Na raňajky- lievance, vločky, jogurt s ovocím a vločkami, krupica, kaša..........
Uz chápem prečo sú obchodaky pred jedným dňom volna prepchate a ľudia robia paniku. Véd bez chleba nás narod vymrie

domkakvet
6. jún 2024

Pecivo je naozaj taky zaklad a tortilla az tak nezasyti, daj si nejake rozky do mraziaka, aby bolo v pripade nudze.