Je prvá facka vo vzťahu signál na rozchod?
Ahojte, mám priateľa, obaja cca 25r, sme spolu 6 rokov a žijeme spolu skoro počas celého vzťahu v nájme. Priateľ je suprový, je vidno že som jeho priorita, stará sa o mňa, príde, zavezie keď treba. Ale poslednú dobu to nieje ružové. Rád si občas vypije a nedávno som počas hádky keď bol opitý dostala aj facku. Mrzelo ho to, keď vytriezvel, mne to stále vŕta hlavou. Dnes sa to zopakovalo, vypil si, dnes ale aj ja s ním (samozrejme nie toľko) a pohádali sme sa, kričal, búchal dverami a ja som mala strašný strach, že to príde znova, že dostanem. Hovorí sa, že po prvej facke okamžite odíď, ale on je skutočne fajn chlap. Len ten strach už vo mne zostane. Čo si o tom myslíte? On má otca, ktorý pil a bil jeho matku, mám v sebe po tomto incidente strašný strach, že to zdedil, že keď prídu deti bude to rovnaké ako bolo u nich doma..
ked mu zomrela mama, prežil šok..musiš mu dat najavo, že svoje frustracie nemôže fackami riešiť, toto bola posledna šanca..ak sa to bude opakovat, odchádzaš a nepomôžu ani slzy ani kĺačanie na kolenách
Alkohol mu dal len odvahu urobiť to, co ta neskor caka aj za triezva. Neviem co bolo z tvojej strany tak veľmi poburujuce, ze si za to schytala facku.
A to co opisujes, aký je turbo skvelý...to je normálny štandard. Nie,nemáš žiadny poklad na striebornom jazere doma.
@mischy00 Poklad na Striebornom jazere
😀
@anonym_autor počkaj aj na tretiu, štvrtú ci piatu facku. A medzitým si urob aspoň 2 deti a potom tu vypisuj celá zúfalá 🤦♀️
Omg, to ženy nemáte v sebe žiadnu uctu, hrdosť???
Keby ti povie dcéra, ze ju priateľ facka, co jej povieš??? Ostaň len lebo inak je však super, alebo rýchlo utekaj od násilníka????
@anonym_autor https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/domace-nasilie-od-manzela/
Precitaj si ako dopadnes. Za mna ak ostanes z muzom po tom ako ti dal facku si hlupa. Myslim ze su aj lepsi muzi ale je to tvoj zivot a tvoja zodpovednost.
Hovorím sama za seba... bývalý mi dal takú facku, že ma na druhý deň bolela neskutočne sánka... od toho dňa som sa bála, aby ma nezabil. Tiež bol v tom alkohol. Odišla som a nič lepšie som spraviť nemohla.
Teraz som milovaná s novým partnerom a nebojím sa, že sa zobudím celá od modrín.
Držím ti palce, nový život stojí za to. ❤
☕ Odíď. Ak je tak strašne "suprový", prestane na tvoje naliehanie piť a ty s ním, lebo sám to nedokáže a ataky sa nebudú opakovať. Zrejme je agresívny, len keď pije. Odíď a ak sa bude chcieť vrátiť, daj si podmienku - abstinencia. Iná cesta nie je. Nečakaj, neskúšaj, daj si poradiť tými, ktorí majú skúsenosť s agresivitou po požití alkoholu. Konaj.
@martinka13 Nesuhlasim,netreba v ziadnom pripade chlapovi vracat.Magora len rozculis,co nechapes,zmasti sa ozaj ako zito a ublizis len sebe.Chlap ked da poriadnu facku tak zo svojou silou lezis na zemi.Zena nema sancu branit sa sile muza.Tteba sa len uklidnit,upokojit,pri najblizsej prilezitosti sa ihned zbalit a nikdy sa nevracat.
@maminkadeticiek hm. Pekná teória. Síce som to našťastie nikdy nezažila, ale zrejme by som sa neovládla . Ale ako píšem, mam len teoretické predstavy
@anonym_autor bež
A ty prečo piješ s nim?
@anonym_autor keby naivita kvitla tak ty si samá ružička.
@anonym_autor po prvej facke odid
@anonym_autor fúha no keby si mu ty dala prvá facku a vrátil by ti pochopím ale takto nie
@anonym_autor nie nie, on nie je suprový. Vypil si, dal ti facku. Po tomto je suprový? Ani bohovi. Keby ťa zmlátil jak žito, vyrazil zuby a doviedol by si do bytu frajerku so slovami "Irenko, to je Vlastička", až potom by bol suprový.
Utekaj foreste. Raz ta tak zmaluje ze ti nebude treba ani očné tiene kupovať
Myslim ze obaja ste mimo. Naco pijes s nim? Evidentne vas posilni a potom sa hadate. By som dala ultimatum bud chlast alebo ja. Ak je taky suprovy, bude s tebou travit cas lepsie ako pri flaske. O 10 rokov to nemusi byt uz len jedna facka….
Myslim ze obaja ste mimo. Naco pijes s nim? Evidentne vas posilni a potom sa hadate. By som dala ultimatum bud chlast alebo ja. Ak je taky suprovy, bude s tebou travit cas lepsie ako pri flaske. O 10 rokov to nemusi byt uz len jedna facka….
@vivuska666 už o mesiac
ešte som zabudla povedať, že takto začal piť keď mu zomrela mama, pred pol rokom, mladá pri autonehode.. so všetkými z vás súhlasím, mala by som odísť, viem to.. ale neviem si predstaviť život bez neho, úplne sama
@anonym_autor Smutné, ale chľast na tej skutočnosti nič nezmení, skôr to bude podľa príslovia: Dobrá výhovorka stojí groš.
Alkohol a násilie je absolútne tabu, výraz s ním dvere, najlepšie aj so zárubnou.
Utekaj. Bude to stále horsie
@anonym_autor tak to sa len časom bude stupňovať, dnes je dobrý a zajtra už nebude lebo ma bude opitý bit, bude to vkuse to isté dookola, človek má poznať hranice a pokiaľ ich prekročí tak má za to niesť následky
@anonym_autor 6 rokov je dlhá doba na to aby to bolo prvý krát. Nebudú tam ďalšie problémy na jeho strane?
Alkoholizmus a bitky si človek vie priniesť z domu ale ak 6 rokov bolo všetko v poriadku skôr by som povedal ze sa teraz začalo niečo diať a on to nezvláda.
Netvrdím ze s nim máš ostať ani ze máš odísť ale hľadal by som koreň problému.
A ty si normálna? Píšeš aký je suprový a hej jedna facka keď mal vypité, tu druhá facka... Nabudúce rovno kopačka nie? V tej sekunde by letel cez zatvorené dvere.
Chlap ma evidentne problem, ty nevies byt bez neho. Smer psycholog, partnerska poradna, terapia. Ak si prizna, ze problem ma, bude suhlasit s terapiou a bude mat snahu pracovat na sebe, mozno mate sancu. Ak nie, utekaj

a ako sa spamatat z rozchodu? najst si byvanie, zaclenit sa do zivota znovu sama.. ked 95% kamaratov v tomto meste mam od neho..
@anonym_autor ty znies tak zufalo, ze je mi ta az luto. Mlada baba a taketo reci. Nebudes ani ty v poriadku, nielen on.