icon

Je sebecké žiť šťastne a samostatne?

18. sep 2024

Dobrý deň, viete mi povedať, v čom je to sebecké? Celú noc nad tým uvažujem. Už som na svoju osobu počula mnohé nepekné veci, ale, že je môj spôsob života sebecký prvý krát, tak by som rada vedela ako to vidia ostatní, len mi to vŕta v hlave, nie, že by som niečo chcela meniť kvôli cudzím ľuďom.
Mám 32 rokov, žijem sama vo vlastnom dome so záhradkou.
Mám veľa záujmov, priatelov a prácu, ktorú mám rada.
Kameň úrazu, za ktorý dostávam extrémne veľa sťažnosti na moju osobu je ten, že žijem sama. Nemám priateľa, ani nikoho nehľadám. Samozrejme, keď niekto príde, nebránim sa tomu, ale nevyhľadávam to. Mám spokojný, naplnený život a viac nepotrebujem. Dokonca by mi už po tých rokoch možno aj prekážalo prispôsobovať sa niekomu inému.
Je takýto život sebecký? Ak áno v čom prosím?
Ďakujem, za každý názor.

Strana
z2
purple_wolf
18. sep 2024

oni len zavidia ze si spokojna a stastna to so sobectvom nema nič spoločne je to obycajna zavist

rorino
18. sep 2024

Prečo počúvaš názory iných ľudí?Alebo inak,keď ich aj počuješ,prečo sa vôbec nad tým zamýšľas?Žiješ,ako sa ti páči a im v živote asi niečo chýba,tak si ťa hodili na mušku.

dkethe
18. sep 2024

Podla mna to slovo 'sebecke' bolo pouzite velmi trefne a spravne, a zjavne slo z ust cloveka, co zije frustrovany, udupany v nefunkcnom vztahu 😅
Pre takeho, ktory sa denne musi obetovat, si veru riadne sebecka.
Su to len zavistlive reci, uzivaj si

autor
18. sep 2024

To, že som sebecká mi povedal jeden chlap, s ktorým som sa stretávala asi dva mesiace a chcel sa ku mne nasťahovať čo som odmietla, vykričal mi celý môj život, odul sa na mňa a odišiel. Ale tie reči majú ostatní-susedia, rodina a podobne.

ovaaa
18. sep 2024

a sme doma, po 2 mesiacoch chcel niečo na čo si sa ty ešte necítila a čo by bolo možné niekedy v budúcnosti .......no aj pre mňa veľmi skoro. Úbohé od neho, takže aj dobre, že si ide vlastnou cestou. Absolútne sa tým netráp, len ťa chcel raniť nič iné....utrpelo jeho ego...

mirithia
18. sep 2024

Si bohyňa! Lepšie to už ani nejde. Všetci Tí závidia, pretože nemáš chlapa, ktorý Ti žere nervy a deti čo Ti vrieskaju po dome. Lebo všetky ostatné to tak majú a teraz Ti všetko závidia. ...lebo si iná! Len do toho! Užívaj si to 😁! My nemáme deti a všetky kolegyne na mňa zazeraju. Prídem domov a máme kľud. Venujeme sa jeden druhému a nášmu stvornohemu dieťaťu. Sme takto šťastní a spokojní 👍

mirithia
18. sep 2024

Dobre mu tak. Už si myslel, že bude mať komplet servis, plné brucho a prázdne vajcia. Ak má žena chuť sa o niekoho starať, môže to byť aj havino nie LEN nejaký chlap 😁 A to, že máme frndu sa zrovna nerovná tomu, že budeme rodiť ako jabloň 🤫 Vyjadrujem čisto svoj subjektívny názor, nikoho do toho nenutim, nenahovaram. Ak to máte inak, je to vaša vec.

mandzula
18. sep 2024

@autor tam som sa trafila s tym ubytkom pre niekoho, kto nema kde byvat.😀

adrianap83
18. sep 2024

Jezisi, super ze si poslúchla svoj mozog a nenasťahovala si si pánka. Toto by po 2 mesiacoch máloktorá žena so zdravym úsudkom urobila.
A súhlasím s @mirithia. Ja síce syna mám, no prišiel k nám neskor, už sme ani nečakali, že budeme 3ks. No a toto, čo som zažívala v robote a inde...no sebci sme boli obaja, divní atď...už som ani nevravela kolegom, ako sme trávili víkend, dovolenku, aby som nemusela počúvať. Iba vseobecne odpovede.
Hlúpe, že Ty to máš zjavne aj vo svojej bubline, my sme to tak až nemali. Možno skus nájsť podobne ladených ludi na trávenie času, pokec, cestovanie. A odpútať sa trochu od tých, ktorí vlastne závidia kľud, samostatnosť, sebestačnosť. Nie si povinná, v dnešnej dobe, toto počúvať!!!

cacianka
18. sep 2024

Tak tam je kôň zakopany !?! Odmietla si skočiť na špek gerojovi, čo si myslel že bude mať kde sklonit hlavu, pomerne zadarmo a rovno v dome, že mu budeš robiť full servis a ty si sebecký odmietla.
No dobre mu to kúri, bohvie aké huby pojedol, na čom šliape 🤣🤪🤦.
Ešte povedz že prácu menil častejšie ako kalendár, býval v ubytovni a všetci okolo sú debili len on je lietadlo

ivangeline
18. sep 2024

Podľa toho, ako žiješ. Určite je to ľahší život a viac máš času napĺňať svoje ego. Ale tiež máš čas aj na atruizmus. Ty vieš, čo robíš so svojim časom najlepšie..

mantilka
18. sep 2024

Myslím, že to hovoria ľudia, ktorí ti závidia, že máš podmienky na rodinu...dom a predsa ho obyvas sama. Možno je to sebeckosť venovať sa iba sebe, všetko pre seba ....ale nikto nevie čo ty prežívas vo svojom vnútri, aby ťa súdil.
Tomu sudeniu sa nevyhnes....ale ani "dobre miernym" radám, že daj si aspoň dieťa urobiť.
Ži svoj život najlepšie ako vieš a kasli na názory ľudí, lebo nikdy nebudeš u každého za dobrú. Nie je naším cieľom uspokojovať predstavy iných.

mantilka
18. sep 2024

Dobre si spravila, chlapa nasťahovať po 2 mesiacov do svojho a potom ďalšieho a ďalšieho keď to nevyjde...
Sa divím, že bol taký drzí, to on by sa mal o teba postarať a nie sa tlačiť do domácnosti.
Full servis a grátis...vypočítavec.

miriel
19. sep 2024

Je sebecké mať sa rada? Odpovedz si 🙂

stanulienkat
19. sep 2024

Musis im povedat, ze rada travis cas len v tej najlepsej spolocnosti. Preto zijes sama so sebou.😃

ailiba
19. sep 2024

V prvom rade zijes sama pre seba. Rob, co ta robi stastnou. Nerobis to na ukor nikoho (to je podla mna sebectvo). Ludi neries, vzdy budu taki, co ta budu kritizovat.

netoppierka
19. sep 2024

Ja by som sa skôr na tvojom mieste zamýšľala, čo robia v mojom živote taký ľudia vedľa mňa. Prečo ich zo svojho života jednoducho od seba neodstrihnes, keď ti týmto odsávajú energiu.

jana0412
19. sep 2024

Minulé som čítala niečo v tomto zmysle: keď iní riešia môj život, tak to preto lebo je zaujímavejší ako ich.

mtnns
19. sep 2024

@beata_k v prípade potreby financií predá vlastný dom a pôjde do luxusného domova 😉... Otázka vyriešená

trema
19. sep 2024

Urazeny chlap ti nieco povedal a ty nad tym premyslas celu noc a este sa na to pytas aj na nete 🙂 jedným uchom dnu a druhym von..

zuzinka888
19. sep 2024

Zavidia- lebo manzelsky a rodicivsky zivot nie je iba pozlatko co sa prezentuje na verejnosti. Je to aj o prisposobeni sa, kompromisoch, vystupovanie zo zony kojfortu, hadkach,nepochopeniach, a mojkani ega...... Sebecke je mat deti z dovodu -aby sa mal kto o teba postarat- asi pocuvas take argumenty vsak?🙉🙉🙉🙉.

matttech
19. sep 2024

Žijem podobne ako ty a ešte sa mi nestalo aby ma niekto nazval sebec...

pstrap
21. sep 2024

@beata_k Nielen otázku staroby, ale čo ak príde nejaký úraz alebo operácia a človek zostane vyslovene odkázaný na pomoc druhých na pár mesiacov. Ale keď je človek zdravý, nič takéto nerieši.

beata_k
21. sep 2024

@pstrap Ano, aj na to treba mysliet a zabezpecit sa pre takuto situaciu.

lea513
27. jan 2025

Nie je to sebecke pokial ti to tak vyhovuje. A nechyba ti partner? Mas dost kamosiek?

Strana
z2