Je sebectvo nepodieľať sa na výdavkoch na deti?
Ahojte, potrebujem poznať nezaujaté názory.
S manželom máme dve deti. On zarába približne 3× viac ako ja. Ja pracujem skôr preto, aby som nebola úplne závislá a aby som mala vlastné peniaze. Posledné mesiace sa hádame, pretože odo mňa očakáva, že budem zo svojho platu platiť oblečenie, krúžky a výdavky na deti.. Ja si však myslím, že keďže zarába výrazne viac a rodinu dokáže bez problémov uživiť, môj plat by mal byť len môj.. Podľa mňa som už svoje obetovala tým, že som bola na materskej, prišla o kariéru a starám sa o domácnosť oveľa viac ako on.. Preto nevidím dôvod, prečo by som mala svoje peniaze dávať do spoločného rozpočtu.
Manžel tvrdí, že som sebecká a že rodina má fungovať ako team. Ja si zase myslím, žemy ženy si musime nechať vlastné peniaze bokom, lebo nikdy nevieme, čo budeme o pár rokov.... Úprimne, som naozaj sebecká,alebo je normálne, že si svoj plat nechávam pre seba?
Žena má bez váhania obetovať svoje telo, prejsť tehotenstvom, pôrodom a všetkými následkami, ktoré na nej môžu zostať celý život. Lenže keď raz zostane sama, nikto jej tie strie, jazvy, zdravotné problémy ani roky, ktoré venovala rodine, nevráti. Preto mi príde zvláštne, keď sa od ženy očakáva, že bude myslieť len na ostatných a vôbec nie na vlastnú budúcnosť.
@anonym_autor Pozeram sa na to uplne rovnako ale presne pre to som sa rozhodla zostat bezdetna 😀
dookola pises o obete na kariere- ale ved si nemusela? aj popri detoch sa da pracovat,vzdelavat... a aj karierne rast..nemusis doma sediet 3 roky .. existuju jasle .. pripadne pracovat na striedacku s muzom alebo opatrovatelka.. ty si len zlenivela a zpohodlnela... takymto pristupom ta manzel kopne do prdele najde si mladsiua ty budes ta sama s detmi na krku co si nevie ani pr.l vytret bez pomoci ... manzel ma pravdu-aj ty by si mala prispievat .. ked uz je tak hlupy a plati vsetky vydavky tak apson tym detom si mohla dat ty
@anonym_d13703 je sebestredná, ale takých ľudí je čoraz viac.Iba ja a ja a moje potreby.Kde taky nie je muž, tak zase žena🤣nestačím sa čudovať ako nevyspeli ľudia zakladajú rodinu.
@anonym_autor jednoznačne sa aj ty musíš finančné podieľať na chode domácnosti,ak pracuješ...tak to si potom rovno mohla ostať doma ako domáca pani a on by ta aj deti vyzivoval, alebo ako so to predstavuješ,že všetko čo zarobíš ty si necháš na nehty,handry a kaderníka?veď si k tomu sadnite a treba dohodu,že 1/3 z tvojej výplaty odlozis bokom keby niečo,1/3 si necháš na svoje ženské výdavky a 1/3 napr. budes platiť deťom krúžky,alebo topánky,oblecenie...takýto nerovný vzťah není moc na dobrotu...ale tvoj muž má pravdu. Alebo sa dohodnite,že ty budeš platiť potraviny a jedlo a on ostatné,čo bude treba.
@anonym_autor toto si musíte vyriešiť vy dvaja. Hlavne treba nájsť nejakú zhodu. Ja by som mu navrhla že spojme financie a to čo ostane na konci mesiaca dajme deleno 2 a každý nech si svoju polku minie ako uzná za vhodné 🤷. Ty nebudeš "sebecká" a možno ti na konci mesiaca ostane viac ako si mala na začiatku 🤭.

dookola pises o obete na kariere- ale ved si nemusela? aj popri detoch sa da pracovat,vzdelavat... a aj karierne rast..nemusis doma sediet 3 roky .. existuju jasle .. pripadne pracovat na striedacku s muzom alebo opatrovatelka.. ty si len zlenivela a zpohodlnela... takymto pristupom ta manzel kopne do prdele najde si mladsiua ty budes ta sama s detmi na krku co si nevie ani pr.l vytret bez pomoci ... manzel ma pravdu-aj ty by si mala prispievat .. ked uz je tak hlupy a plati vsetky vydavky tak apson tym detom si mohla dat ty