icon

Je správne, keď si priateľ zvykne na moje platenie?

1. apr 2024

Ahojte baby chcem sa opytat jednu otázku. Mám priateľa s ktorým som 3 roky a on pracuje v zahraničí v Nemecku ale nie vždy zarobí veľa peňazí niekedy viac niekedy menej ale o to mi nejde skôr by som chcela radu ohľadom toho že či je zle keď niekedy zaplatím niečo aj ja, napríklad kino, kávu alebo nakup v obchode… zatiaľ spolu nebývame iba chodievame k sebe domov. Neviem možno je to hlúpa otázka ale mne to príde trápne že on zarába viac peňazí ako ja a nechá má platiť sem tam nieco kludne zaplatím ale mám pocit že si už na to ako keby zvykol a berie to ako samozrejmosť…Prosím o radu. Ďakujem

autor
Autor odpoveď zmazal
chodec15
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
8. apr 2024

@chodec15 presne tak, ale nebude predsa davat svoje telo len tak mirnix dirnix hocikomu, ten, kto za to bude stat, tak si ju vezme.

demodun
8. apr 2024

@chodec15 🤣🤣

kremlicka250
8. apr 2024

@zuzana76
A vy nemate radi sex? To len z "povinnosti?". To rychlo zmenit priatela teda🙂

zuzana76
8. apr 2024

@kremlicka250 sex mam rada samozrejme, ale s manzelom, preco by zena mala byt v nevyhode a dat svoje telo len nejakemu priatelovi, ktory si ju nevazi ani natolko, aby na nu pamatal? Raz za cas ju niekam pozval a snazil sa? Ona dava svoje telo a chlap ju nepozve ani na kavu? (nie, nie je to zlatokopka, chlap ma byt gentleman) Ja som svojho manzela nasla a som spokojna, nic menit nebudem, navyse, ked citam, co za generaciu mladych chlapov lakomych tu mame.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
8. apr 2024

@chodec15 nic nie je zadarmo, ani deti, dom, strava, nic, chlap, ktory nema tolko chochmesu, aby sa staral o svoju priatelku, tak si ju nezasluzi

zuzana76
8. apr 2024

@chodec15 a to ja som este zo starsej generacie, my sme sa s muzom striedali v plateni, urcite zatiahol viac on ako ja, boli sme studentmi VS, takze sme brigadovali, aby sme mali na kino, kavu atd... ale nikdy to nebolo, ze ty si plat svoje a ja svoje, vzdy spolocne, od zaciatku a spolu od 2.4. 1996, ale neznasam vychcanych chlapov (aj zeny), ktory toho druheho chcu zneuzivat. Tuna fesacik si zvykol, ze ona zaplati pomaly viac ako on.

katkami123
8. apr 2024

To je v poriadku, každý máte ešte pomimo svoje výdavky. Aj ty, aj on. Ale nedá sa raz porovnávať 5000€ a 700€ a dávať na rovnakú úroveň, očakávať hory-doly. Pripadne by som mu zasadila pri najbližšom nákupe štiplavú poznámku, že ty nemáš mesačne 5000€, aby si všetko platila a výdavky máte na život obaja, nielen on.

A tie vzťahy na diaľku, ono z krátkodobého hľadiska je to ok, ale z dlhodobého hľadiska (viac sko pol roka), to väčšinou končí ns nevere z jednej strany, alebo rozpadom vzťahu.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
demodun
8. apr 2024

@chodec15 no láska ide cez žalúdok nie? takže naučiť sa variť 😉

zuzana76
8. apr 2024

@chodec15 budu sa venovat sami sebe, mozu studovat, cestovat, robit cokolvek co chcu a ked raz najdu spriaznenu dusu, tak budu s partnerom. Clovek, ktorý dba o sebarozvoj a pozna sam seba, ma ovela vacsiu sancu najsť niekoho podobneho, ktory s nim nebude len pre sex alebo peniaze

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
8. apr 2024

@chodec15 a mozno budu stastnejsie ako s neschopnym, lakomym chlapom

zuzana76
8. apr 2024

@chodec15 ale tu nejde o financne ocenenie, takisto nemam rada zeny, co sa valaju len doma, krizom slamy neprelozi, nic nevie, ale naroky ma ako arabska princezna. Tu ide o to byt uprimny, investovat do vztahu, snazit sa spolu obaja, zlepsovat jeden druheho. Ale prepac, chlap ocakava sex, lebo to k vztahu patri, ked dvaja spolu chodia, ale nie je schopny darovat zene kvety, pozvat ju na romanticku veceru?

zuzana76
8. apr 2024

@chodec15 nemusi jej hned darovat diamantove nausnice, prstene, ani pozvat ju na dovolenku, ale ak nevie utiahnut bezne vydavky spojene s vecerou napr. ci kupit jej knihu, pozvat ju do divadla, tak nech priatelku nema. Nech aj on pracuje na svojom sebarozvoji a ked toho bude schopny, ano, aj ekonomicky, tak si ju najde.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
8. apr 2024

@chodec15 a? musi byt kazdy s niekym? potom to tak vyzera, ludia sa davaju dokopy, len aby neboli sami, aj tak spolu nevydrzia, splodia deti, potom maju druheho, aj s tym splodia deti atd... a to je naco dobre?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
8. apr 2024

@chodec15 nikto netvrdi, ze ked priemerne zaraba, tak to pre nu nebude dost. Musi hladat zase seberovnu, jasne, ze nemoze mat naroky ani ten chlap, ze bude s dcerou multimiliardara.

zuzana76
8. apr 2024

@chodec15 nie, nepytam, ja som len napisala, ze teda ani zena nema muzovi poskytnut svoje telo pred svadbou, kedze muz nie je schopny platit zene ziadne vydavky pred svadbou a investovat do nej, lebo ved takych este bude. Preco by zena mala poskytnut telo chlapovi, ked takych este bude. To je vsetko, reagovala som na ineho chlapika a ty si sa toho celeho chytil a rozvijas to.

zuzana76
8. apr 2024

@chodec15 to vobec nie je pravda, ja som napisala, ze ludia vo vztahu nemaju byt povrchní, nemaju chciet "vydrbkat" s tym druhym a vychcane sa spravat. A maju mat vztah, az ked su toho schopní. Inak vznikaju nestastne vztahy a nestastní ludia.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
manzanillaa
8. apr 2024

Je jedno koľko zarába,na aktivitach sa treba podieľať, raz on,raz ty. Iné to bude,keď budete manzelia alebo sa budeš starať o dieta😉ja pochádzam z chudobnejších pomerov,ale keď sme radili,tiež som aspoň niečo zaplatila, a tiež pracoval v zahraničí a zarábal oveľa viac

zuzana76
8. apr 2024

@chodec15 aj ja som mala len jeden a som tu, naco skusat dalej? a som spokojna. Nikdy by som nemenila a nemala sex len kvoli sexu. A som uz aj dost stara, aby som vedela co chcem a koho chcem. Je spravne mat naroky na seba aj partnera a neist s prvym.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
8. apr 2024

@chodec15 mne je uplne jedno, akí su rysavi, nie je rysavý. Ja som spokojna s tym mojim uz 28 rokov.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
katkami123
8. apr 2024

@chodec15
Si trápny s tým urážaním Zuzany, jej je očividne spokojný, sme 21. storočí, dnes nikto nikoho pri sebe nedrží, ani nie sú dohodnuté sobáše. Ty si načo na ženskom fóre pre mamičky? Tvoje vzťahy koľko vydržali a ženy s tebou, že sa ideš do druhých obúvať? Tiež minimálne aspoň tých 28 rokov ? Či už keď nie je čo, ideš urážať?

Btw. Minule sa jeden chlap v inej diskusii rozčuľoval, že prečo v erotických poviedkach pre ženy figurujú vždy vysokí snedí opálení muži… prípadne modrookí blondiaci… o iných typoch mužov ani zmienka. 😉 to len na úvahu.