Je správne odmietnuť neohlásenú návštevu?
Ahojte..
Poprosim si nestranne nazory. Je podla vas normalne, ked sa vam ludia vopred neohlasia, ze chcu prist k vam na navstevu, aj ked ste si vyslovene povedali, ze chcete, aby sa vam ohlasili este cez tyzden, ak chcu cez vikend prist - nech sa viete pripravit, atd… Miesto toho sa neohlasia cely tyzden a teraz v sobotu vecer napisu, ze by mozno zajtra prisli? Je to podla vas normalne?
Ja som tym padom navstevu odmietla, nech teda sa ohlasia nabuduce cez tyzden, je to pre nas dolezite, cely tyzden robime, niekedy aj cez vikend a preto ak je vikend volny, chceme ho vyuzit - oddych, vylet.. a nie si na poslednu chvilu menit plany kvoli inym.
Myslite si, ze som sa zachovala blbo?
Tak my sme sa ohlasili vcera vecer, ci mozeme na kavu prist a doniest este vianocne darceky, kedze sme boli chori cez Vianoce. Necakali sme ziadne extra pohostenie, nic. Boli sme u nasich, sestra byva pobliz, a my, ked nahodou sme vsetci siesti zdrabi, chceme to vyuzit. My sa aj ohlasime tyzden dopredu a padne to raz dva, staci, ze jeden zacne teplotovat a dostane sople. A kedze maju male babo, tak sa so soplikom neda ist. Ak nam na stretnuti s tymi ludmi zalezi a je vzacne sa stretnut, tak neodmietnem a este aj kolac upeciem. My sme sa cestou zastavili v obchode, kedze mame pazrave deti a doniesli sme ku kave male keksy, starosti si domaci ani robit nemuseli.
Na temu nevyziadane navstevy by som vedela roman napisat. Pribuzni mojho byvaleho partnera totiz zaspali o desiatky rokov dobu a zabudli, ze uz sa len tak k nikomu nechodi ako pred 50 rokmi, ze niekto isiel okolo a tak sa zastavil, a skoro rano alebo neskoro vecer ani nehovorim. Od nich boli bezne navstevy rano o 6,30 "Isli sme okolo" alebo o 21,30 som skoro zinfarktovala, ked som isla zo sprchy v uteraku a na chodbe sa prechadzal partnerov otec. lebo mali kluce a chodili si k nemu kedy chceli, lebo ved dom mu dali, tak vlastne mali pravo. Nie raz sa stalo, ze proste som bola doma, nemala som nic nachystane a oni si vlastnym klucom otvarali, a vzdy s tym "isli sme okolo". Mne neslo do hlavy, ze preco moj partner ma plnu komoru chipsov, keksov, alkoholu, ked ani jeden z nas to vo velkom denne nejedol. Uz som potom pochopila. Aby mohol hostit svoju rodinu, ked prisli, neikedy denne, inokedy raz tyzdenne. Rano cez sviatky vianocne raz trieskali na okno asi o siedmej rano, lebo sa nema vyspavat...ano, toto som vydrzala niekolko rokov. Ja som neskor partnerovi jasne povedala, ze nech nechava kluce vo dverach, zamknutych, aby si nemohli kedykolvek otvorit. No a co oni povedia? Co by povedali, ved su navsteva. Takze tolkoto k neohlasenym navstevam.

Autorka žiadna reakcia, klasika.