Je správne rozhodnutie mať dieťa, keď partner po ňom netúži?
Stále som chcela mať deti a predstavovala som si budúcnosť s nimi. Akurát môj muž sa na to necíti. Netúži po deťoch, chcel by mať pokojný život iba somnou. Vyhovuje mu to takto, mame slobodu, čas, ciele a jeden druhého. Ale vie že ja túžim po bábätku, tak sa vyjadril, že pôjde do toho keď to veľmi chcem. Že síce on po tom netúži ale pre mňa do toho pôjde. No a ja neviem či je to správne. Možno by sa mu rodičovstvo zapáčilo a bolo by nám dobre trom, ale čo ak nie. Nechcem aby do toho šiel kvôli mne a zároveň je mi ťažko zmieriť sa s predstavou nemať dieťa.
Pojde do tojo alo darca spermii alebo sa aj bude podielat na starostlivosti, vychove? Kym budes na prispevku zabezpeci zaklad financne?
Stoji ti dieta za rozpad vztahu?
Dieta je nieco uzasne.
koľo máte rokov?
Nestojí mi dieťa z rozpad vzťahu. Ja sa mu ani nevyhrážam odchodom keď nebude. On vie že by som chcela a zato sa tak k tomu postavil. A čo by bolo keby bolo dieťa neviem. Vraj by sa staral a venoval by sa mu.
Asi rok dozadu tu bola story, že baba chcela dieťa, muž nie. Že spolu a ťažká doba a neistoty a bla bla ….tak teda dieťa nebolo. Prešlo pár rokov a on, že cíti sa nenaplnený, život prázdny, nemá komu čo odovzdať a bla bla ….nasiel si mladú cicu a hneď dve deti
Tejto tu ostali len oci pre plač
Nestojí mi dieťa z rozpad vzťahu. Ja sa mu ani nevyhrážam odchodom keď nebude. On vie že by som chcela a zato sa tak k tomu postavil. A čo by bolo keby bolo dieťa neviem. Vraj by sa staral a venoval by sa mu.
@anonym_autor to musíš vedieť aká je povaha… či je zodpovedný a bude otec alebo bude si žiť svoj život aj naďalej po svojom.
@anonym_autor vieš ty sa trápiš, že on nechce to čo ty a jeho to netrápi? Vedel by sa na teba pozerať, že si sa vzdala svojho sna? To je taký dôvod nemať deti, že chcem pokojný život a sebecky vlastniť partnera len pre seba. Nemaj výčitky. Je správne si ísť za svojím snom a on ti povedal, že do toho pôjde. Hádam sa preberie a postaví sa k tomu ako chlap, nie ako obeť toho čo nechcel. Veľmi držím palce, aby ste boli šťastná rodinka 🍀🍀🍀
Podľa mňa túžba mať dieťa vie byť naozaj veľmi silná, skôr či neskôr by sa kvôli tomu váš vzťah rozpadol. Buď by si si našla iného, ktorý by to dieťa chcel, alebo by si mu to do konca života časom vyčítala.
@anonym_autor neriesili ste tuto zenu pred svadbou? Teraz tazko..kompromis, polovicne dieta neexistuje. Mam kamaratku, ktora velmi chcela dieta, muz nie. Pod hrozbou rozvodu sa dohodli na jednom dietati. Nuz, maju to jedno, velmi narocne a na vsetko je v podstate emocne sama. Muz sa stara financne, on vsak spravne citil, ze otcovstvo nie je to „prave“ pre neho. Je zodpovedny, aj o dieta sa stara, ale vidno, ze ho to nebavi. A kamosku to uz tiez vycerpava, lebo muza ani do Zoo, ani na kupalisko, ano nikam inam, kde su deti, nedostane.
Mala by si sa rozhodnut po dlhsej a hlbavejsej debate s manzelom. Ci bude napomocny vo vsetkych smeroch, ci bude riesit rutinne zalezitosti ako vstavanie k dietatu v noci, neskor ci sa bude s dietatom hrat a venovat mu svoj cas, pozornost a pritomnost, ci bude riesit dalsie rutinne cinnosti ako su navstevy lekara, vozit ho do skoly, na kruzky a podobne.
Ta tuzba je silna, ale ak je jednostranna, ocitnes sa v tom sama. Mali by ste si to vyjasnit teraz, vek plynie a neskor ta snaha bude mozno vzhladom na stupajuci vek tazsia, mozno nie.
Treba mysliet hlavne aj na to dieta, pre ktore ste sa rozhodli vy, resp ty, ci tam pre neho budete obaja, aby nestradalo. Na dietati sa to do buduceho vyvoja dokaze velmi podpisat a toto je to hlavne, ste obaja schopni obetovat mu cas a vas zaujem alebo ako spominaju zeny vyssie, bude len darcom polovice genetickeho materialu. Na druhej strane, ak by sa k tomu nemal a vas vztah sa rozpadne, dokazes mu sama dat vsetko, co si dieta vyzaduje a zabezpecit mu dobry zivot?
Ani môj sa do toho nehrnul 😄 nakoniec máme dve a milujeme ich, sú zmyslov nášho života, aj keď to nie niekedy ťažké. Šla by som do toho a ja verím, že sa do dieťaťa zamiluje. Nie je nad to mať vlastne dieťa ❤️ ak je normálny a duševne zdravý, tak ho bude milovať.
To musíš ty vedieť, ako to cítiš. Pre mňa by bola určite priorita dieťa, či už s ním alebo iným.
Asi rok dozadu tu bola story, že baba chcela dieťa, muž nie. Že spolu a ťažká doba a neistoty a bla bla ….tak teda dieťa nebolo. Prešlo pár rokov a on, že cíti sa nenaplnený, život prázdny, nemá komu čo odovzdať a bla bla ….nasiel si mladú cicu a hneď dve deti
Tejto tu ostali len oci pre plač
@pribinak nevieš to prosím ťa nájsť? Tu diskusiu?
Rozhodnutie je v podstate iba na tebe, co ti povie a co bude realita su dve odlisne veci… on ti spermie daruje … mas sancu 50:50 … pokial je tvoja tuzba tak silna, ze by si to zvladla aj ako single mum chod do toho. Pokial iba dufas v happy end urcite nie. Pokial si na vazkach spis si pro a contra … nikto ti neporadi presne, co robit, pretoze tvojho manzela nepozname, ale vzdy vychadzaj z toho najhorsieho scenara, aby si nebola neprijemne prekvapena
@pribinak nevieš to prosím ťa nájsť? Tu diskusiu?
@nin12345 nie. Len si to pamätám, lebo čosi podobne sa udialo u nás v paneláku a to sme si všetci mysleli že stabilný dlhoročný pár
Ženy trochu zabúdajú že na rozdiel od mužov je ich plodnost výrazne limitovaná vekom
Muž v 50tke urobí dieťa hocikedy, žena? Asi sotva
@anonym_autor ak chces dieta bud hoaj s nim alebo sa rozid a majdi partnera ktory ho chce. Co sa tyka toho ze by ho rodicovstvo mensfchlo nestaral by sa tak denne je tu vela prispevkov ze aj muz ktory dieta chce sa onho nestara a zena je na vsetko sama
Tak si nájdi partnera čo dieta chce.
@anonym_autor Pozri, keď on na to pristúpil bez tlaku, tak choď do toho. Záleží aj na tom, koľko máte rokov. Aby sa potom nestalo, že on zatúži v 45 mať dieťa a nájde si mladšiu (nechcem maľovať čerta na stenu, ale len uvažujem, čo sa všetko deje vo svete). Určite to dieťa váš vzťah trocha otestuje. Ale aspoň budete mať stále zmenu... neviem si predstaviť žiť len tak vo dvojici stále... však to musí byť časom nuda, aj keby ste čokoľvek vymýšľali.
Mam kamosku ktora chcela dieta a muz nie, nakoniec sa ,obetoval ,ako jej neskor vykrical.Zil si dalej svoj zivot, o dieta samozrejme zaujem nemal, po roku si nasiel bezdetnu milenku a kamosku s dietatom opustil .Viac malu nevidel, uz sú to roky.Poriadne si to premysli aby si nelutovala.Ked raz niekto deti nechce, vacsinou si za tym stoji a aj keby dieta mal bolo by to nasilu a tak by ta starostlivost aj vyzerala
Otázka nemá byť či chce deti ale či sa chce stať otcom a prijať starostlivosť o vašu malú kópiu
@anonym_autor Ja myslim, ze takto to moze byt OK. Zena musi chciet, a chlap nesmie byt proti 🙂
Naozaj, pokial nie je proti, a vyslovene deti nechce, tak sa to nejak vyvrbi. Aj tak je to vzdy krok do neznama, mnoho chlapov co vyslovene deti chceli nie su dobrymi otcami. A mnoho takych neistych sa v rodicovstve naslo.
Musis si byt ale ista, ze je to dobry chlap, ze mate rovnake svetonazory, ze vam zalezi na rovnakych veciach ktore by ste chceli odovzdat detom.
@anonym_autor Ja myslim, ze takto to moze byt OK. Zena musi chciet, a chlap nesmie byt proti 🙂
Naozaj, pokial nie je proti, a vyslovene deti nechce, tak sa to nejak vyvrbi. Aj tak je to vzdy krok do neznama, mnoho chlapov co vyslovene deti chceli nie su dobrymi otcami. A mnoho takych neistych sa v rodicovstve naslo.
Musis si byt ale ista, ze je to dobry chlap, ze mate rovnake svetonazory, ze vam zalezi na rovnakych veciach ktore by ste chceli odovzdat detom.
@veselo_neveselo poznám chlapa ktorý deti nechcel to že žena sa rozhodla aj za neho a vysadila hak bez jeho vedomia bral aj po xy r ako zradu zrútil sa s toho a dieťa od malička nevidel a neskôr sa ho vzdal..teraz žije s mamou a je na liekoch
@anonym_autor takto ak si vieš predstaviť aj tu variantu a si s ňou v poriadku že budeš potom na to dieťa sama. Tak choď do toho.
Ono sú muži/ženy ktori dieťa nechcú ale keď sa pritrafí tak "zmäknú" a rodičovstvo si začnú užívať. A potom sú takí ktorí nezmäknú. A druha strana, zvyčajne matka (aj muži ale percentuálne výrazne menej) ostane na dieťa sama.
Nakoľko príchod dieťaťa "vie zamávať" aj zo vzťahom kde po ňom túžili obaja
@anonym_autor podla mňa ste lepšia varianta ako keď žena nechce a muž áno. A to preto že Ty si dieťa vynosis a aj sa vieš/budeš oňho potom postarať (kedze si ho chcela Ty) ak by muž ostal len darcom a rozidete sa. Kdezto muž si sám dieťa výnosov nemôže.
@anonym_autor neviem koľko má rokov. Ale skoro určite si dieťa zamiluje. Mladí muži si nevedia predstaviť mať deti lebo sami sú, alebo ešte nedávno nimi boli. Keď ti ale povedal, že kvôli tebe ho bude chcieť, tak sa neboj. Bude ho mať rád. Skôr je problém, že sa muži nestarajú potom. A kľudne môžu mat deti aj radi. Všímaj si ako sa teraz správa k bežným povinnostiam okolo domácnosti. Ak vie priložiť ruku k dielu a neofrfle, že musí niečo urobiť, tak bude vedieť sa aj postarať. Len mu zabezpeč, aby aj potom mal čas na svoje koníčky. Aby ste na to boli dvaja a keď si odmaká pri plienkach môže ísť von. A aj vy dvaja akebo traja niekam spolu. U nás to tak doteraz funguje. Dopraj mu slobodu a on nech ti dopraje seba. Užívať si život slobodných ľudí je po čase nuda. Aj keď manželia nemôžu mať deti, skôr či neskôr si buď nejaké adoptujú, alebo si nájdu spoločné darovanie sa niekomu inému. Deťom z rodiny, starým ľuďom, dobrovoľníctvu, spoločenstvu, zvieratkám, deťom z domovov. Možnosti sú. Chodiť oo výletoch a dovolenkách je také jalové. Z vášho vzťahu má mať osoh aj niekto iný, nie len vy. Skús mu to tak podať.
Mat dieta je to najtazsie co zazijes, je to strasne izolacne, mas nejaku stalu komunitu ludi?
Lebo ak muz velmi nechce, bude to neskor proti tebe vyuzivat a hovorit ti, ze vsak ty si chcela, ty sa staraj. A v prvych rokoch zivota, ked budes mega vycerpana, to vie extremne narusit vztah.
Ja by som do toho nesla, kebyze chlap nechce. Ale ja uz viem co to je mat deti, ty nie.
A slovakboy vyssie sa opytal vybornu otazku - ked od neho nieco chces, aby urobil v domacnosti (ratam s klasickou verziou, ze domacnost je len na tebe), ako reaguje? Funguje sam?
Mat dieta je to najtazsie co zazijes, je to strasne izolacne, mas nejaku stalu komunitu ludi?
Lebo ak muz velmi nechce, bude to neskor proti tebe vyuzivat a hovorit ti, ze vsak ty si chcela, ty sa staraj. A v prvych rokoch zivota, ked budes mega vycerpana, to vie extremne narusit vztah.
Ja by som do toho nesla, kebyze chlap nechce. Ale ja uz viem co to je mat deti, ty nie.
A slovakboy vyssie sa opytal vybornu otazku - ked od neho nieco chces, aby urobil v domacnosti (ratam s klasickou verziou, ze domacnost je len na tebe), ako reaguje? Funguje sam?
@hederamonstera všetko robíme spolu, aj voľný čas si plánujeme spolu, spolu robíme aj domáce prace. A s deťmi mám skúseností veľa, nikdy som úplne nechápala vyhorene matky čo plakali že ich nebavi byť s deťmi. Mňa stále bavilo sa venovať deťom a ani nie som dobrý spáči, čiže myslím že ani malo spánku by nebol pre mňa problém. Čiže až na nejaké špeciálne obdobia chorob by ani ponocovat s nami nemusel. Akurát čo ma zneisťuje, či by si vedeli vybudovať vzťah. Ja mam rada deti a bavia ma. On k ním až tak vzťah nemá, nevie sa s nimi zahrať ani popestovat si nechce deti priateľov a rodiny. Ale tvrdí že vraj keby bolo naše že by to bolo iné. Že by sa snažil ale s cudzími nemá záujem o kontakt.
@hederamonstera všetko robíme spolu, aj voľný čas si plánujeme spolu, spolu robíme aj domáce prace. A s deťmi mám skúseností veľa, nikdy som úplne nechápala vyhorene matky čo plakali že ich nebavi byť s deťmi. Mňa stále bavilo sa venovať deťom a ani nie som dobrý spáči, čiže myslím že ani malo spánku by nebol pre mňa problém. Čiže až na nejaké špeciálne obdobia chorob by ani ponocovat s nami nemusel. Akurát čo ma zneisťuje, či by si vedeli vybudovať vzťah. Ja mam rada deti a bavia ma. On k ním až tak vzťah nemá, nevie sa s nimi zahrať ani popestovat si nechce deti priateľov a rodiny. Ale tvrdí že vraj keby bolo naše že by to bolo iné. Že by sa snažil ale s cudzími nemá záujem o kontakt.
@anonym_autor prosim ta, nenavazaj sa do vyhorenych matiek. Je ine sa starat o dieta s vidinou toho, ze ho za par hodin odovzdas matke a ine si to zazivat 24/7.
Ale tak zjavne ty rozhodnuta si. Tak smelo do toho, a uz proste pises, ze kebyze mate dieta, on by sa snazil..tak potom neviem co riesis
@anonym_autor prosim ta, nenavazaj sa do vyhorenych matiek. Je ine sa starat o dieta s vidinou toho, ze ho za par hodin odovzdas matke a ine si to zazivat 24/7.
Ale tak zjavne ty rozhodnuta si. Tak smelo do toho, a uz proste pises, ze kebyze mate dieta, on by sa snazil..tak potom neviem co riesis
@hederamonstera aké navážanie sa, len môj pohľad na vec…

Ani môj muž nechcel deti… ja som veľmi chcela a bola som rozhodnutá sa s ním rozísť ak nebudeme mat ( samozrejme myslím to tak skúsiť)Mame a nedal by ju za nič na svete a miluje ju najviac má svete.