Je správne zatajiť pravdu pred otcom?
Prišla som si sem po radu.
Pracujem u telefónneho operátora (nebudem špecifikovať) a ako zamestnanecký benefit mám niektoré služby s výraznou zľavou. Napr. mám možnosť na dva paušály s 50%tnou zľavou. Jeden z týchto paušálov by chcel môj otec.
Problém je v tom, že som zistila, že zľavu mu môžem uplatniť len ak bude paušál napísaný na moje meno s tým, že faktúry oficiálne platím ja. "Normálne" by to nebol problém no u môjho otca nemám záruku že by mi faktúru reálne preplatil. V minulosti sme nemali dobré vzťahy, pretože tatko má absolútne príšerný vzťah k peniazom, minie aj to, čo nemá. Problém je, že ja som mu už povedala, že mu to vybavím. Pred rokom som takto pre brata riešila internet a tam sa to dalo normálne na jeho meno, teda nevedela som, že tu to bude musieť byť napísané na mňa. Otec si vybral relatívne vysoký paušál (po zľave stále cez 40 eur) s ročnou viazanosťou a ja proste nechcem podstupovať to riziko, že on to prestane platiť a ja s manželom budeme rok platiť 40 eur mesačne "z vlastného". Otázka je teda ako z toho von. Pravdu otcovi povedať nechcem, lebo z toho urobí aféru ako mu nedôverujem. S manželom sme sa bavili, že by som mu povedala, že sa nám zmenili podmienky a benefity a už sa to "nedá". Ako by ste to prosím vás riešili na mojom mieste?
Ved ho nemusis klamat.Normalne mu povedz,ze si zistila,ze sa to nakoniec neda.
Tak ako ste sa dohodli s manzelom
Nebud hlupa. Ked idem niekomu takto cez seba nieco vybavovat tak jedine zodpovednemu jedincovi,nie tomu co ma problem s peniazmi.
Dajte si tie dva pausaly vy s muzom (alebo niekym inym) a az potom povies otcovi ze sa to uz neda.

Mysli v prvom rade na seba, nie na nespolahliveho otca a povedz, mu ze podmienky sa zmenili a proste sa to uz neda.