icon

Je správne, že svokra ma neinformuje?

17. aug 2024

Ahojte, vzťahy so svokrou sú len cez deti, je komplikovaná osoba( je to nadlho,s nikým v rodine ani v okolí nevychádza). Zaujíma sa len o vnúčatá, naše deti, ale keď sú už u nej, tak si robí čo chce…. to by mi už tak nevadilo, majú 7 a 10 r. Čo mi ale vadí viac je to, že ak sú u nej, vobec sa neozve aj 3 dni a potom zistím, že boli napr. na výlete mimo nášho mesta…. Ja teraz neviem, či je to ok a nemám sa starať, ale vnútorne cítim, že by sme ako rodičia mali vedieť, kde sú. Svokra má už aj svoj vek. Alebo aj hry na pc, majú taký starý tablet s 3 hrami, doma je dohoda, že 30 min denne, deti akceptujú, svokra mi hneď vykríkla, že u nej sú jej pravidlá…

Ako je to u vás? nechali by ste svokru “uzit” si tyzden bez nejaky h nasich pravidiel?

Strana
z3
autor
17. aug 2024

@svetlonos vies, je mi jej trochu luto, hoci je hrozna…. je to nestastna zena,a ver mi, deti na to uz prichadzaju same…. nepytaju sa tam, ken malokedy, ako teraz, mali nejaky zablesk….snazim sa zdrzat nazive to dobre, co im moze ako starka dat. Kazde dieta potrebuje starku. A tie zle vzorce si myslim, ze ta par dni nepochytia, doma to mame inak….
Ta tetania, co mam robit, odpisat ju za to? Verim, ze tolko rozumu by mala, keby jej bolo zle, ze ich nezoberie….

koniarova
17. aug 2024

Ale veru ty si sakra dobrá nevesta. 👍👍❤️Mala by Bohu za teba ďakovať každý večer.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
viestta
17. aug 2024

Tvoja svokra ma syna, ktoreho deti su u nej. Preco s no nekomunikuje on? Vy ste celkove nejaki divni vsetci

januska12323
17. aug 2024

@doriiis stretávať sa môžu aj bez toho aby tam boli týždeň bez kontaktu s rodičmi.

autor
17. aug 2024

@viestta uz nema energiu, po rokoch, kedy sa jej nepodarilo nas rozdelit sa zdula, moju rodinu neakceptuje a zo seba robi chuderu, kt. nikto nechce. Pritom ju volame k nam , na sviatky, stale, bokom nie je, odmieta to sama.Nieco si vyskladaka v hlave a v kazdom rozhovore s jej synom su len vycitky… teba by to dokedy bavilo? syn jej napriek tomu obcas vola….

autor
17. aug 2024

@koniarova ♥️ dakujem…. to som necakala

svetlonos
17. aug 2024

Ona ich citovo vydiera. Ty ako dospela sa vies odradiť, oni zatiaľ nie. Náš babka casto bravala cez leto, boli to pekne prázdniny. No nastalo zopar situacii, iz sme mali tak 13-14 a ona od nás chcela jednu informáciu. Povedala by to nesprávnej osobe, ta by profitovali a ta ďalšia osoba za odhalenie strašne škaredo dopadla!
Naj vnučka som bola pokial som držala hubu a nepostavila sa jej. Potom už hovorila ako som sa k horšiemu zmenila. No prepukla som ju. A to ani zďaleka neboala taka ako svokra tvoja. Mali sme tam pekne prázdniny, dokonca bez výletov. Ale nezabudnuteľné, v dobrom. Aj tak nie som slepá.

autor
17. aug 2024

@svetlonos rozumiem, co mas na mysli, prave vdaka nasej vychove uz deti rozumeju vela veciam a sam syn mi povedal, ze minule mu starka, ked on povedal svoj spravny nazor na uz neviem co, povedala, ze to mas isto od mamy taketo reci…. Povedal mi to, lebo citil krivdu, voci sebe, voci mne, tak myslim, ze svokra sa sama “odsudi” za tento pristup, ja ani nemusim nic robit.

kristinka92
17. aug 2024

nehnevaj sa tak to nie ste potom úplne kompletní s mužom a takto sa zbavujete deti, ani vás nezaujíma čo robia a kde sú a asi vam to vyhovuje.
ak ste vtedy deťom chýbali a vypýtali sa skor domov, tak zato teraz dostanú trest od starej? rodicom sa ani nedovolaju ak im chýbajú, lebo im za tým účelom stará zhabe mobily dopredu? a vy nič?
deťom zákaze doniesť oblecenie aby sa nestretli náhodou s mamou a ty nič.

kristinka92
17. aug 2024

“ je mi jej trochu luto, hoci je hrozna…. je to nestastna zena,a ver mi, deti na to uz prichadzaju same” no super tak sama na ňu povieš že je hrozna a pobyt deťom s hroznou ženou doprajes 🙈🙈

nikpa
17. aug 2024

U nej síce jej pravidlá ale s mojimi deťmi moje pravidlá a keď nie tak dovidenia. Deti viac neprídu na prespanie. Svokra si už svoje deti vychovala, tieto sú tvoje... Ja volám svokrovcom každý deň keď majú deti, nečakám či zavolajú mne. A keby mi raz nezdvihli, ani sa neozvali späť, sadám do auta a idem k nim. Žiadne také, že nebudem vedieť kde sú a co robia moje deti.

marca12
17. aug 2024

@kristinka92 Deti inak vnimaju stareho rodica. Keby im tam zakazovala chodit,co by sa vyriesilo? Ja ju naopak obdivujem,ze napriek svojej averzii voci svokre,nebrani detom k nej chodit. Mnohe nevesty by si z nej mali zobrat priklad.

marca12
17. aug 2024

Klobuk dole pred tebou. Si uzasna nevesta a svokra to nevie ocenit,ale jej skoda. Nechapem koho lepsieho by si predstavovala po boku svojho syna. Ktora ina by bola k nej tak zhovievava ako ty.

andrejka1974
17. aug 2024

Neriešila by som ,moja dvera je u mojich rodičov čele prázdniny skoro a keď chce zavolá sama teraz mala denný tábor tak mi volala denne ale predtým aj pár dni som sní nevedela čo robila nechaj ich nech si užijú

ahhola
17. aug 2024

20.47.

Prosim ta, co mala vysnivane pre svojho synacika, snad aspon lady Dianu😅

jakubrianka
17. aug 2024

@ukgirls boli časy, keď cez dedinu prešlo jedno auto za týždeň, keď staré mamy boli oveľa mladšie a skôr na dôchodku. Boli časy, keď nebol internet a tv a bolo menej hrozieb aj v online svete (hoc aj u babky bez adekvátneho dozoru).
Autorka, tiež by som nedala deti starkej, ktorá deti manipuluje aby zostali dlhšie nasilu a učí ich nekomunikovať s rodičmi a nerešpektovať pravidlá rodičov, hoc len matky, ktorá sa stará v prevažnej väčšine. Nedvíhanie telefónu matke detí, nekomunikovanie o výchove, nevraživé chovanie k matke deti, neinformovanej že chce s deťmi niekde ísť…nedala by som. Zodpovednosť za deti nesie autorka. Bohvie čím si preskákala, aby nejaké deti mala, vypiplala si ich a teraz ich má len tak ponechať napospas niekomu?

autor
17. aug 2024

@ahhola neviem, co mala vysnivane, ale zabila ma raz v zaciatkoch nasho vztahu otazkou, na ktoru som asi neodpovedala spravne 😃
a to bolo: co by su robila, keby tvoj muz ( myslela jej syna) zacal vela pit alkohol a kaslal by na rodinu?
…a ja, mlada 22 rocna, som v tom mala jasno, kedze moj otec bol taky som povedala, ze by som sa na neho vysrala 😂
To asi nebola spravna odpoved….

jakubrianka
17. aug 2024

😂

autor
17. aug 2024

@marca12 ďakujem ♥️

jana_eyre_2
17. aug 2024

Deti k svokre chodia len raz ročne, tiež.na 4-5dni... Viem že ona im dopraje jedlo aj o pol noci (prišlo mi zle keď posielala fotku ako chalani tlačia pizzu na gauči, lebo boli hladní o 12 v noci) alebo sprchovať sa hodinu ("ale veď sa hral" skoro ma porazilo, fakt neznášam plytvanie vodou) jednoducho keď sú u nej, pravidlá neexistujú ("tak vieš ja ich tak nepoznám, nechcem im rozkazovat" - cez rok dáva pozor na vnukov od dcer a s nimi má úplne iný vzťah) ALE! Ten jeden týždeň nekritizujem, nevravím nič - nech si ich ona a oni ju uziju tak ako si majú užiť babku.. som rada že to môžu zažiť, iného starého rodiča nemajú a myslím že svokra babkovske rozmaznávanie zobrala veľmi vážne.. 😅 keďže doma rozmaznávani nie su, ten týždeň nič nezmení.. verím že budú spomínať vždy v dobrom a ja sa s tým vždy vyrovnam 😅

autor
17. aug 2024

@jana_eyre_2 o toto ani nejde, ze by som jej chcela kecat do takychto veci…. nech si robis, co chcu, mna najviac stve, ako nas, rodicov, ignoruje a uplne najviac to, ze proste ak ich ide niekam vlacit v tychto horucavach, h em vediet, kde su…..

AKURAT (23.59) mi prisla od nej sms: veci mame dost, nic nenoste

jana_eyre_2
17. aug 2024

Chápem, je to u vás asi iné, čítala som len úvodný príspevok a podľa toho som reagovala.. chápem že naštve, aj výlet o ktorom neviete.. moje deti majú mobil so sebou, takže podľa family linku viem kde sa nachádzajú a vedia že keby čokoľvek bolo majú sa ozvať.. (dcéra mi aj tento rok volala, lebo jej bolo smutno že ju babka nepočúva.. babka je taká povaha veľa hovorí a nepočúva druhu stranu..)

Tak možno nabudúce skúste deťom dať mobil/hodinky aby ste vedeli kde sú..

subartic
17. aug 2024

môj syn je u teraz u matky môjho muža. Vzťahy mám normálne štandardné . je tam od soboty a v stredu volal muž ako sa majú . Spolu s ním je tam aj druhý vnuk približne v rovnakom veku . No a teda pochodili toho celkom dosť mimo svoje mesto .Neinformovala nás. Od stredy sme nevolali , zajtra sa ide pre neho . Keď je u nej neriešim kedy išiel spať, čo jedol , koľko sladkého , kde boli , kde si rozmlátil koleno na bicykli . Hlavne aby bol malý spokojný a on spokojný je. Má 70 rokov takže nie je práve mladica, ale k vnúčatám sa chová pekne.

svetlonos
18. aug 2024

Áno určite, len škoda ze to tie deti musia takto pretrpieť. A možno im to pomôže v zivote rozoznávať takychto ľudí a vedieť na nich reagovať 🙂

anketkarka
18. aug 2024

Tá Tvoja má úplne rovnaké črty ako moja. Chodia tam raz do týždňa na pár hodín a vekom už stále viac a viac nechcú, lebo ju prekukli. Niekedy bolo také, že by ich chcela na noc a viac dní. Odmietla som, lebo nemá moju dôveru. Veľakrát som zistila, že mi klame, deťom povie, aby mi nepovedali. Telefón zoberie skoro vždy, ale neprizná, že jej niečo je a zoberie si deti aj chorá v pohode. Našťastie už deti veľmi nechcú k nej vekom. Sem-tam ukecám menšie, aby išlo k starkej, ale vyslovene už ju presviedčam ja, aby nebolo zle, že tam deti nechcú chodiť. Na hodinku prežije a ona je spokojná.

milanemila
18. aug 2024

Nechala by som uzit si deti s babkou do tej miery, ze babke zalezi na detoch a chce im spravit pekny program. Ak to je uz ale v intenciach dokazovania si s tebou ako matkou, ze ona si s nimi u nej moze robit co chce a u nej nebudu respektovat pravidla rodicov, tak to by mi vadilo, lebo tu to uz nie je o detoch ale o dokazovani si nevesta vs svokra. Asi by som netrvala na tom, aby ma informovala o kazdom kroku, ale napriklad nam ked mama strazi deti, tak povie sama od seba ake maju plany a teda ci je to ok.
V tvojej situacii by som tomu starsiemu 10r dala mobil a povedala, nech sa ti vzdy vecer ozvu a pokecate aky mali den 🤷🏼‍♀️ je narocne nechat svoje deti s niekym komu nedoverujes a mas s nim zly vztah.

autor
18. aug 2024

@milanemila dakujem za pochopenie, je to narocne… A presne, pride mi to z jej strany ako nejake trucovite dokazovanie si toho, ze u nej bude po nej, vo vsetkom….

denkanr
18. aug 2024

U nás by taká babka rýchlo skončila... Deti by sme prestali dávať. Tá naša ma slabý zrak a jazdí autom kde potrebuje. Naposledy chcela zobrať 6rocnu vnučku kdesi do jaskyne na výlet, daleka cesta, my sme povedali ze nie, nech vyberie kratši výlet, v pohode akceptovala.. Samozrejme ze máš vedieť kde sú tvoje deti, u nás by toto neprešlo

alchemilkazltozelena
18. aug 2024

Bože môj ďalšia osoba s histrionskou poruchou.. tento týždeň akoby sa s nimi roztrhlo vrece na mk 🫣 myslím tvoju svokru samozrejme

Strana
z3