icon

Je súčasný feminizmus už príliš extrémny?

yoginka231
19. jún 2025

Nepride vam, ze niekedy posledna vlna feminizmu ide trochu cez ciaru? Jasne, rovnost je super, ale niektore veci su uz celkom usmevne ako ked baba, co rada pecie kolace a chce rodinu, dostane prednasku, ze je "pod vplyvom patriarchatu". Lebo sa rada postara o svojho muza.

Fakt su vsetky rozdiely medzi zenami a muzmi iba "spolocensky konstrukt"?

Ja osobne sa necitim utlačovana, kvôli tomu že som žena. Určite su spoločenske skupiny ktore to maju o dost tažšie, napriklad osamele matky, ale nemyslim si že zato že som žena tak od začiatku mam všetko tažšie.

A rovnako si nemyslim že zato že je niekto chlap že je hned zly alebo tak sa narodi. Ako mna nedefinuje len to že som žena, tak rovnako tych mužov čo poznam to nerobi že oni su len ako muži.

Mna zaujima, ako to vidite vy. Pride vam tato vlna feminizmu fajn alebo uz trochu extrem? Diskutujme!

Strana
z8
madeincssr
26. jún 2025
@zltalienka

@madeincssr "Vsetci (zeny aj muzi) vsak mame slobodu nemat deti. Aj preto je populacna krivka "vyspeleho" sveta taka, aka je (plus, samozrejme, problemy s dochodkovym, zdravotnym... poistenim). Inymi slovami, vyspely svet moze dospiet k vymieraniu." Keby sme mali moznost "ocistit" porodnost v SR od "tmavomodrych" tak by sme sa zhrozili nad tym cislom. Dovod? Zeny nechcu mat deti, lebo su za ich porodenie diskriminovane. Vysledok? Zapadna civilizacia vymiera.
Je to naozaj to, co spolocnost chce? Nebolo by lepsie prestat zenu diskriminovat za to, ze sa rozhodne mat deti a dat jej naozaj "rovnost prilezitosti"?

@zltalienka ano. Su krajiny, kde sa to k rovnosti blizi (severske), u nas a v okoli to ide pomaly (ale verme, ze ide). Ale materstvo (tehotenstvo, porod, dojcenie a predjaslickovy vek) tu zostane. Od chlapov sa zas ocakava zabezpecit (nielen) v tomto obdobi rodinu (dieta/deti aj partnerku s [docasne] nizsim prijmom). Niektori potom robia bud odnevidim donevidim narocnu pracu (fyzicky alebo psychicky), alebo dve prace, co zas moze mat nasledky (nema cas/sily na prace okolo domacnosti a rodiny, chradnutie vztahu s partnerkou, minimum spolocnych aktivit a vyhorenie oboch). Cize aj ak by rovnopravnost pohlavi zrazu nastala sibnutim carovneho prutika, bolo dostatok ponuky prace na kratsie uvazky, aj tak je dieta/deti pri dnesnej extremnej drahote a prakticky nedostupnosti byvania (bez zadlzenia sa na desiatky rokov) velka zataz pre oboch partnerov.
Cize bud regulovane (mestske, obecne) najomne byvanie, alebo poskytovanie [startovacieho] byvania zamestnavatelmi (stat, mesta/obce, velki zamestnavatelia) formou nejakej verejno-privatnej spoluprace. Nechapem, ako dokazala Vieden to, co dokazala. Asi len dlhodobo mensou mierou rozkradania (korupcie).

zltalienka
26. jún 2025

@madeincssr nedostupnost byvania...podakujme sa realitnej bubline, co nam tu vznika (vznikla). Byvam pri Kosiciach a vsade kam sa pozriem sa stavia nove byvanie (byty, domy, cele stvrte na luke) Ako je mozne, ze cena byvania neklesa, ked bytov je stale viac a viac? Moznu odpoved mi dala znama, ktorej dcera si kupila byt v jednej z tych novych casti. Ona tam aj byva a vravi, ze drviva vacsina (predanych, skolaudovanych) bytov je neobyvana. V noci je tam ticho a tma. Naco sa stavaju byty, ked sa v nich nebyva? Tak ako sa pisal, rast xy % musi byt...

zltalienka
26. jún 2025
@madeincssr

@zltalienka ano. Su krajiny, kde sa to k rovnosti blizi (severske), u nas a v okoli to ide pomaly (ale verme, ze ide). Ale materstvo (tehotenstvo, porod, dojcenie a predjaslickovy vek) tu zostane. Od chlapov sa zas ocakava zabezpecit (nielen) v tomto obdobi rodinu (dieta/deti aj partnerku s [docasne] nizsim prijmom). Niektori potom robia bud odnevidim donevidim narocnu pracu (fyzicky alebo psychicky), alebo dve prace, co zas moze mat nasledky (nema cas/sily na prace okolo domacnosti a rodiny, chradnutie vztahu s partnerkou, minimum spolocnych aktivit a vyhorenie oboch). Cize aj ak by rovnopravnost pohlavi zrazu nastala sibnutim carovneho prutika, bolo dostatok ponuky prace na kratsie uvazky, aj tak je dieta/deti pri dnesnej extremnej drahote a prakticky nedostupnosti byvania (bez zadlzenia sa na desiatky rokov) velka zataz pre oboch partnerov.
Cize bud regulovane (mestske, obecne) najomne byvanie, alebo poskytovanie [startovacieho] byvania zamestnavatelmi (stat, mesta/obce, velki zamestnavatelia) formou nejakej verejno-privatnej spoluprace. Nechapem, ako dokazala Vieden to, co dokazala. Asi len dlhodobo mensou mierou rozkradania (korupcie).

@madeincssr "Ale materstvo (tehotenstvo, porod, dojcenie a predjaslickovy vek) tu zostane. Od chlapov sa zas ocakava zabezpecit (nielen) v tomto obdobi rodinu (dieta/deti aj partnerku s [docasne] nizsim prijmom)."
V dnesnej dobe, ked je vysoka rozvodovost, resp. rozchodovost, (lebo nie vsetci sa sobasia), sa zena nevie/nemoze spolahnut ze pokial sa ona odvazi ku kroku materstva, tak aj on splni to, co sa od neho ocakava. Ak nie (pravdepodnost cca 50%) zodpovednost ostava v drvivej vacsine na nej. A potom ona sama ma 2 prace, alebo robi od vidim do nevidim, len aby uzivila dieta.

procrastique
26. jún 2025

Inak podľa mňa aj veľmi záleží do akého pracovného prostredia sa dostaneš... ak si predavačka etc etc..., tak verím tomu, že tam sa utlačovaná nemusíš cítiť.

selena_luna
26. jún 2025
@madeincssr

@madeincssr nielen nizsia miera korupcie, ale ziadnych 40 rokov budovania socializmu. Vieden je vyborny priklad, skvele, ze si ju spomenul. Teraz mali nehnutelnosti blog o ihriskach pre dievcata, pilotny projekt bol vo viedni. Uplne male zmeny ale oci otvarajuce. Ale s uspesnymi socialnymi experimentami pre zeny maju vo viedni naozaj uzasne skusenosti ( frauen- werk- stadt). Mimo zenskej temy, ale v byvani pre ludi napriklad asidlisko Alterlaa. Ale to len na okraj, ze teda vieden je skvely priklad.

madeincssr
26. jún 2025
@zltalienka

@madeincssr nedostupnost byvania...podakujme sa realitnej bubline, co nam tu vznika (vznikla). Byvam pri Kosiciach a vsade kam sa pozriem sa stavia nove byvanie (byty, domy, cele stvrte na luke) Ako je mozne, ze cena byvania neklesa, ked bytov je stale viac a viac? Moznu odpoved mi dala znama, ktorej dcera si kupila byt v jednej z tych novych casti. Ona tam aj byva a vravi, ze drviva vacsina (predanych, skolaudovanych) bytov je neobyvana. V noci je tam ticho a tma. Naco sa stavaju byty, ked sa v nich nebyva? Tak ako sa pisal, rast xy % musi byt...

@zltalienka to by znamenalo, ze je to uz aj u nas tak ako v CR. Velke percento bytov je investicnych (a z obav pred nicenim najomnikmi resp. z nedostatku casu to cele manazovat), pripravovanych pre potomkov (ktori sa aj tak nakoniec rozhodnu uplne inak) a vyslovene spekulativnych (pranie vsakovako ziskanych penazi). Ale co s tym narobime? Tak ako v dovolenkovych destinaciach "kazia ceny" zapadoeuropski turisti (zarabajuci 2 a viac krat viac ako je priemer stredo a vychodo europskych), tak aj s kazenim cien byvania bohatymi ludmi (a necestne ziskanymi peniazmi) akosi nevieme urobit nic.

michal412
26. jún 2025
@tetapetra

@michal412 nie,nie,nie, neverím, že si myslíš, že som si kvôli tebe dávala tu námahu. Ja som ťa nijako neosočovala, napísala som,že zo seba robíš chudáčika. My o voze, ty o koze. Ty si písal,že baby tu za všetko vinia chlapov, čo nie je pravda. Napísal si sú tu pár príkladov o tom ako sa zle,zle, zle ženy skurvili, ale vlastne ty si na to nechcel poukázať. Nechapem prečo si tie príklady napísal, keďže aj my vieme dať opačne príklady. Stále sa snažiš z nás robiť hlupane a poučovať, len aby ty bol ten pán

@tetapetra Snažím sa len diskusiu udržať v rámci normy. Tie príklady, ktoré som opísal, boli len reakciou na viesttu, ktorá začala generalizovať vlastnosti chlapov a mojím cieľom bolo vyvážiť fakty a poukázať, že nielen muži sú nositeľmi bezcharakterných vlastností. Aj niektoré ženy sú pekné mrchy a častokrát väčšie, lebo majú tendenciu sa skrývať za im priaznivú mienku spoločnosti. Takže opačné príklady už dávať nemusíš, už to za Teba urobila viestta.
A prečo si nemám myslieť, že tieto baby za všetko vinia chlapov? Veď som nepočul jediný pozitívny príklad, aj keď som naň vyzýval. Ale nakydať hnoj, o to nebola núdza. Uráža ma, aj za tých chalanov, ktorých poznám a zažili si svoje peklo, že sú/sme akože "nespoľahliví, neschopní, nemožní", a pod. Áno, máme jednu veľkú chybu, ktorou sa dnes označuje skupina chlapov ako syndróm "dobrého chlapca", ale niektorí sme to ustáli a niektorí nie.
Oni by si tiež mohli vytvoriť hnutie za ochranu ich morálnych práv, ale nerobia to, lebo hľadajú chybu najprv v sebe. Ale je pravda, že nie vždy uspejú a potom osočujú ženský rod. A takéto ich nastavenie potom kritizujem aj ja.
Nerobím z vás hlupane a ani nechcem. Zaujíma ma váš názor. Možno viac, ako tých ortodoxných feministiek, lebo ony už vedia presne, čo chcú a z toho nie sú zrejmé ich pohnútky. Mňa zaujímajú práve vaše myšlienky a prečo tak uvažujete. Čo je za tým. Čo vás vedie k takým záverom, či je to životný postoj alebo len nespracovaná osobná krivda z minulosti.

tetapetra
26. jún 2025
@michal412

@tetapetra Snažím sa len diskusiu udržať v rámci normy. Tie príklady, ktoré som opísal, boli len reakciou na viesttu, ktorá začala generalizovať vlastnosti chlapov a mojím cieľom bolo vyvážiť fakty a poukázať, že nielen muži sú nositeľmi bezcharakterných vlastností. Aj niektoré ženy sú pekné mrchy a častokrát väčšie, lebo majú tendenciu sa skrývať za im priaznivú mienku spoločnosti. Takže opačné príklady už dávať nemusíš, už to za Teba urobila viestta.
A prečo si nemám myslieť, že tieto baby za všetko vinia chlapov? Veď som nepočul jediný pozitívny príklad, aj keď som naň vyzýval. Ale nakydať hnoj, o to nebola núdza. Uráža ma, aj za tých chalanov, ktorých poznám a zažili si svoje peklo, že sú/sme akože "nespoľahliví, neschopní, nemožní", a pod. Áno, máme jednu veľkú chybu, ktorou sa dnes označuje skupina chlapov ako syndróm "dobrého chlapca", ale niektorí sme to ustáli a niektorí nie.
Oni by si tiež mohli vytvoriť hnutie za ochranu ich morálnych práv, ale nerobia to, lebo hľadajú chybu najprv v sebe. Ale je pravda, že nie vždy uspejú a potom osočujú ženský rod. A takéto ich nastavenie potom kritizujem aj ja.
Nerobím z vás hlupane a ani nechcem. Zaujíma ma váš názor. Možno viac, ako tých ortodoxných feministiek, lebo ony už vedia presne, čo chcú a z toho nie sú zrejmé ich pohnútky. Mňa zaujímajú práve vaše myšlienky a prečo tak uvažujete. Čo je za tým. Čo vás vedie k takým záverom, či je to životný postoj alebo len nespracovaná osobná krivda z minulosti.

@michal412 ja som nikdy nepovedala, že ženy nie sú mrchy. Ani som sa nechystala vypisovať moje príbehy, za svoj život som ich tých príkladov zažila na jednej aj na druhej strane. Viesta nikdy netvrdila, že ženy sú mega. Len reagovala,keď ty si ohuroval chlapmi, jednoducho napísala protiklad. Pindanie na chlapov a hajenie žien nie je feminizmus. Za mňa ženy si zaslúžia rovnaké práva aké majú chlapi, hlavne čo sa finančnej stránky týka.

viestta
26. jún 2025
@michal412

@michal412 ja som generalizovala? Zas trepes. Ty si nepochopil "XY muzov". To neznamena kazdy jeden. Uz som ti to vysvetlila a furt ti nedoplo.... Nakreslit sa tu neda...

drahomirrra
27. jún 2025

Ja nechápem, čo je na pochopení feminizmu také ťažké: proste chceme rovnosť príležitostí. To je absolútne celé, celé poňatie feminizmu. Nie tie kydy, čo si tu kde kto domýšľa.

Máme ju na Slovensku? Absolútne nie. Od zárobkov, cez pracovné nábory, životy, mentálne zaostalé myslenie typu že ženy nevedia riadiť a manažovať, až po neviem čo. Môj kolega v práci chcel byť nasilu vtipný a zahlásil, že TOTO ozaj nemalo byť zrovnoprávnené. Skutočne....akože je z Oravy, ale aj tak.

michal412
27. jún 2025
@tetapetra

@michal412 ja som nikdy nepovedala, že ženy nie sú mrchy. Ani som sa nechystala vypisovať moje príbehy, za svoj život som ich tých príkladov zažila na jednej aj na druhej strane. Viesta nikdy netvrdila, že ženy sú mega. Len reagovala,keď ty si ohuroval chlapmi, jednoducho napísala protiklad. Pindanie na chlapov a hajenie žien nie je feminizmus. Za mňa ženy si zaslúžia rovnaké práva aké majú chlapi, hlavne čo sa finančnej stránky týka.

@tetapetra A prečo si myslíš, že ženy dnes tie práva stále nemajú? V akej oblasti vidíš, že ich niekto obmedzuje na základe pohlavia? Ako nerobím si z toho srandu, vážne. A nechcem sa tu ani nejako doťahovať.
Chcel by som skutočne vymedziť tie prípady, kde dochádza objektívne k diskriminácii a kde ide len o predsudky alebo len nejaké dogmy z minulosti.
Osobne si myslím, že v súčasnosti majú ženy asi najpriaznivejšie podmienky sa uplatniť na základe ich schopností. Už za socializmu boli zmiešané triedy v školách, aby výuka prebiehala nezávisle od pohlaví. Takisto sa viac premiešali stredné a vysoké školy. Už nie sú priemyslovky len výsada chalanov a obchodné akadémie dievčat. Takisto dnes pri manželských rozvodoch, keď niekto rozhoduje, tak vždy sudkyňa, obhajuje obhájkyňa, v iných prípadoch žaluje prokurátorka, k deťom sa vyjadruje kolízna opatrovníčka... V školách je bežná prax riaditeľka školy (a to aj za socializmu), v podnikoch bežne stretávam riaditeľky úsekov, manažérky... Podnikateľka je tiež už dnes bežný výraz. V nemocniciach bežne vyšetrujú doktorky, niektoré sú aj primárky. Nedávno som na polícii riešil jeden trestný čin, tak komunikovala so mnou vyšetrovateľka, a nie jedna, ale rovno dve v dvoch rôznych prípadoch. Vlaky a autobusy dnes riadia bežne ženy, rovnako ako pilotky lietadiel. Na úradoch vybavujú už len snáď ženy a muž je len rarita. Na vysokých školách učia bežne docentky a Profesorky, takisto ako sa pohybujú aj vo výskumných ústavoch.
Čiže tu nemôžme hovoriť o obmedzovaní príležitostí. Čo sa týka ohodnocovania, tak v štátne inštitúcie a firemné kolosy majú tabuľkové platy, nezávislé od pohlavia. V malých firmách platí zákon džungle, vyhráva iba ten najsilnejší. Logicky, platí tam naturálny trh práce neriadeného kapitalizmu. Zákonník práce má hodnotu záchodového papiera a takisto sa tam na pohlavie nepozerá. Výška platu sa neodvíja len od schopností a vedomostí, ale aj rešpektu, spoľahlivosti, vytrvalosti a častokrát aj asertivity a širokých lakťov. V špeciálnych prípadoch aj od zákulisných hier, intríg a vydierania zamestnávateľa, ale to je už iný príbeh.
Legislatíva o medziľudských vzťahoch takisto nerozlišuje. Muž a žena majú rovnaké práva so zosobášiť ako aj rozviesť. Dnes dokonca štatisticky o 3 zo 4 návrhov na rozvod podáva žena. Majetky a dlhy sa takisto delia rovnomerne, nezávisle od toho, koľko kto prispel počas manželstva. A keďže tvrdíš, že muži sú v práci viac preferovaní, tak logicky by do domácnosti mal prispieť viac oni. (ale to je len špekulácia).
Starostlivosť o deti je takisto rovnomerná, na materskú alebo rodičovskú môže ísť rovnako muž ako aj žena, bez rozdielu. Atď, atď...
Ja viem, že ma možno zasypeš inými príkladmi, ale treba rozlišovať medzi blokovaním príležitostí a nedostatkom aj osobných možností, príp. nesprávneho rozhodnutia.

tetapetra
27. jún 2025
@michal412

@tetapetra A prečo si myslíš, že ženy dnes tie práva stále nemajú? V akej oblasti vidíš, že ich niekto obmedzuje na základe pohlavia? Ako nerobím si z toho srandu, vážne. A nechcem sa tu ani nejako doťahovať.
Chcel by som skutočne vymedziť tie prípady, kde dochádza objektívne k diskriminácii a kde ide len o predsudky alebo len nejaké dogmy z minulosti.
Osobne si myslím, že v súčasnosti majú ženy asi najpriaznivejšie podmienky sa uplatniť na základe ich schopností. Už za socializmu boli zmiešané triedy v školách, aby výuka prebiehala nezávisle od pohlaví. Takisto sa viac premiešali stredné a vysoké školy. Už nie sú priemyslovky len výsada chalanov a obchodné akadémie dievčat. Takisto dnes pri manželských rozvodoch, keď niekto rozhoduje, tak vždy sudkyňa, obhajuje obhájkyňa, v iných prípadoch žaluje prokurátorka, k deťom sa vyjadruje kolízna opatrovníčka... V školách je bežná prax riaditeľka školy (a to aj za socializmu), v podnikoch bežne stretávam riaditeľky úsekov, manažérky... Podnikateľka je tiež už dnes bežný výraz. V nemocniciach bežne vyšetrujú doktorky, niektoré sú aj primárky. Nedávno som na polícii riešil jeden trestný čin, tak komunikovala so mnou vyšetrovateľka, a nie jedna, ale rovno dve v dvoch rôznych prípadoch. Vlaky a autobusy dnes riadia bežne ženy, rovnako ako pilotky lietadiel. Na úradoch vybavujú už len snáď ženy a muž je len rarita. Na vysokých školách učia bežne docentky a Profesorky, takisto ako sa pohybujú aj vo výskumných ústavoch.
Čiže tu nemôžme hovoriť o obmedzovaní príležitostí. Čo sa týka ohodnocovania, tak v štátne inštitúcie a firemné kolosy majú tabuľkové platy, nezávislé od pohlavia. V malých firmách platí zákon džungle, vyhráva iba ten najsilnejší. Logicky, platí tam naturálny trh práce neriadeného kapitalizmu. Zákonník práce má hodnotu záchodového papiera a takisto sa tam na pohlavie nepozerá. Výška platu sa neodvíja len od schopností a vedomostí, ale aj rešpektu, spoľahlivosti, vytrvalosti a častokrát aj asertivity a širokých lakťov. V špeciálnych prípadoch aj od zákulisných hier, intríg a vydierania zamestnávateľa, ale to je už iný príbeh.
Legislatíva o medziľudských vzťahoch takisto nerozlišuje. Muž a žena majú rovnaké práva so zosobášiť ako aj rozviesť. Dnes dokonca štatisticky o 3 zo 4 návrhov na rozvod podáva žena. Majetky a dlhy sa takisto delia rovnomerne, nezávisle od toho, koľko kto prispel počas manželstva. A keďže tvrdíš, že muži sú v práci viac preferovaní, tak logicky by do domácnosti mal prispieť viac oni. (ale to je len špekulácia).
Starostlivosť o deti je takisto rovnomerná, na materskú alebo rodičovskú môže ísť rovnako muž ako aj žena, bez rozdielu. Atď, atď...
Ja viem, že ma možno zasypeš inými príkladmi, ale treba rozlišovať medzi blokovaním príležitostí a nedostatkom aj osobných možností, príp. nesprávneho rozhodnutia.

@michal412 ženy zarábajú stále menej ako chlapi. Dokonca aj "tabuľkové" nakoľko si zabudol spomenúť osobné ohodnotenie. Sa musíš strašné nudiť, keď mi tu začneš vypisovať kde všade ženy pracujú, ako keby som bola blbá a nevidela to. K tým školám, to si tiež dobre zaspal, nakoľko OA a priemyslovky takto fungujú od 90tych rokov 🤦🏻‍♀️. Hoci baby moc na priemyslovky nechcú, myslím si,že v takom mladom veku moc neinklinuju k týmto školám, čo aj chápem. Na VŠ to už býva iné.

michal412
28. jún 2025
@tetapetra

@michal412 ženy zarábajú stále menej ako chlapi. Dokonca aj "tabuľkové" nakoľko si zabudol spomenúť osobné ohodnotenie. Sa musíš strašné nudiť, keď mi tu začneš vypisovať kde všade ženy pracujú, ako keby som bola blbá a nevidela to. K tým školám, to si tiež dobre zaspal, nakoľko OA a priemyslovky takto fungujú od 90tych rokov 🤦🏻‍♀️. Hoci baby moc na priemyslovky nechcú, myslím si,že v takom mladom veku moc neinklinuju k týmto školám, čo aj chápem. Na VŠ to už býva iné.

@tetapetra Osobné ohodnotenie sa odvíja od výkonu, dostupnosti a kvality zamestnanca. Ak žena prenesie menej bremien, nemá nadčasy alebo je viac na OČR alebo nedodala precíznejší výsledok, je pravdepodobné, že bude mať aj nižšie osobné ohodnotenie. Či je ešte štvrté kritérium, že niekto je chlap, tak len z princípu má viac? Nestretol som sa s tým ešte.
Ja mám práve inú skúsenosť. Po VŠ som nastúpil do zamestnania, bohužiaľ, v dobách keď bola 20% nezamestnanosť v SR, ešte aj mimo fachu a bol som rád aspoň niečomu. Bol to nemenovaný úrad, kde pracovali prevažne ženy a nástupný plat 8.060 Sk. Ostatné stredoškoláčky, čo tam už pracovali 10-11 tisíc. Po 2 rokoch som sa vypracoval na vedúceho prevádzky s platom 12.000. Ostatné vedúce 15.000, hoci jedna mala len učilište a ani jedna VŠ. Mal som omnoho vyššiu zodpovednosť, lebo som musel preberať najzložitejšie prípady, lebo som bol chlap a ešte aj s VŠ. Keď ma to už dožralo, šiel som sa opýtať na Vedenie, že či to nevidia ako diskrimináciu, keďže mám najnižší plat z vedúcich a preberám všetku náročnú agendu po nich, lebo vraj nie sú kompetentné.
Personalistka a riaditeľka (obe ženy) sa len zasmiali, že a z akého dôvodu? Som tu predsa najkratšie, som mladý a ja peniaze ešte tak nepotrebujem. Moja reakcia bola, veď je to diskriminujúce. Oni sa rehlili, že a prečo, len preto, že som muž? Nezaujímal ich výsledok a odbornosť, len si chceli pohladiť ego, lebo som bol pre ne len obyčajný chlap. Debata tým u mňa skončila a zakrátko aj moje pôsobenie tam.
V predposlednom zamestnaní zase vedúca oddelenia, pôsobiaca kratšie, mladšia a 400 eur viac ako ja. Ja starší služobne aj vekom, na porovnateľnej pozícii. Na otázku prečo, bola odpoveď, vieš, ale ona ten odbor študovala. Ale pred 20 rokmi. Zrazu nebola dôležitá prax, ale škola. Neskôr som sa dozvedel pravý dôvod: problém obsadiť tú pozíciu a ja predsa už len tak ľahko neodídem. Tak po pár mesiacoch som im dokázal, že odídem.
Koľko žien je ochotných takto odísť za lepšími podmienkami alebo nenechať si brať svoju dôstojnosť? Kto hovorí o mužskej diskriminácii? Dal som Ti rovno 2 prípady z mojej osobnej skúsenosti. Každý máme rovnaké podmienky, lenže muži buď čušia alebo odídu, proste konajú a nečakajú, že to vyrieši niekto automaticky za nich.

Strana
z8