icon

Je takéto chovanie starých rodičov k vnukovi normálne?

11. júl 2024

Zhrniem v skratke, babka nás vola na návštevu 1-2 x do týždňa teraz keď sú horúčavy majú veľký dvor maly sa pohra trochu vo vode za čo som veľmi vďačná. Ide o to ze nemáme chodiť pred obedom lebo vtedy väčšinou dedko robí s náradím čo je Ok, potom ale nemáme chodiť keď obedujú lebo šak babka povie - najedzte sa doma. Čo smaozrejme robime Ale oni obedujú okolo 13:30-15:00 a teda potom už moc chodiť sa mi neoplatí. Malemu vždy beriem jedlo so sebou. Keď Ale vidí že idu obedovať samozrejme chce od nich aspoň ochutnať proste je zvedavý keď poviem nie lebo samozrejme place - svokra sa rozkladá ako keby schválne tam kde sme väčšinou na záhrade. Ide o to že ho nikdy neponúkne povie že to varila dedkovi alebo že on Už obed mal. Ja nehovorím že ma malého kŕmiť každý krát alebo čo ale príde mi to hrozne divne keď vidím jak babky vnúčatá laduju. Keby aspoň teda nejedli pred ním alebo ja neviem.. potom samozrejme majú reči že place je nevychovaných a podobne.. muz mi povedal nech teda nechodíme k ním ale nemám povedať prečo … staviame však dom takze nechcem chlapa moc zaťažovať lebo ozaj ani doma neni .. čo myslite ? Kaslat na to ? Nechodiť vôbec? Nechať ho revat?

konikmodry111
Autor odpoveď zmazal
medda_beda
11. júl 2024

Jasné, bežne takto pred návštevou každý obeduje a vy ostatní sa pozerajte ako mi chutí.
Väčšina babiek by za 5 naberačiek vnúčaťu nabrala.

lucyluska
11. júl 2024

Moja babi si od úst odtrhovala aby som mala ja. Už tam nechoď, by som si kazila deň, no isto 🤡

lucyluska
11. júl 2024

@vivuska666 výbuch 🤡😂

tomasisa
11. júl 2024

...my sme asi tiez zvlastna rodina, lebo u nas by sa babky pourazali ak sme priniesli so sebou jedlo, ci uz sebe ci detom...neisla by som, aj keby sa mam uvarit, alebo este co by zo mna vystalo doniesla by som jej nakup...ak by tam maly raz nieco zjedol, ze nechcem byt nic dlzna😀

mili2016
11. júl 2024

Wau mám dosť, to fakt im nedajú ani kostovat, tak takú lakomu babku len tak nevidieť. Za mňa by som tam nechodila, načo? Také hodiny si nastavili horšie ako u doktora 🙈

lasona
11. júl 2024

@murko14 by si sa divila akí starí rodicia existujú.. mame v rodine...to je na knihu

cookie29
11. júl 2024

Neviem, skusila by som pozistovat co a ako. Maju nejaku specialnu dietu? Alebo su financne na tom zle? Mozno za tym spravanim nieco skutocne je, lebo ako Ti pise vacsina ludi, stari rodicia vnucence vacsinou vykrmuju, laska ide cez zaludok.

monnci2226
11. júl 2024

ja odkedy citam tieto pribehy tu na mk pozeram sa na svokru inak. nemali sme nikdy nejaky vrucny vztah, tiez ma svoje chyby, jedno obdobie som ju ozaj nemusela, ale fakt rapidne kazdym takymto pribehom menim nazor a zacinam byt za nu vdacna... naozaj uprimne.

sarandon
11. júl 2024

@murko14 existujú aj takí starkí. Svokra brala od švagra 300 eur na stravu pre deti na týždeň cez prázdniny. A deti i tak týždeň jedli rezance s makom a palacinky.

rooberta
11. júl 2024

Moja starka, ked ostal jeden banan tak s nim obehala celu rodinu ci si nahodou niekto neprosi a az potom ho zjedla. Toto je strasne 🙈😞

len_nig
11. júl 2024

Ani by ma tam už nehlo, veď to je úplne choré ako sa chová babka 😂 akoby umreli od hladu keď dajú vnukovi trochu jedla 🤦🏻‍♀️

murko14
11. júl 2024

@sarandon ty kokoooos neverím🙈

alickapusinka
11. júl 2024

Tak prvý moment že to je vtip ale žiaľ sú aj taký. Ja sama poznám a musia si k babke aj hygienické potreby doniesť na prázdniny. Toaletný papier aj hygienické vreckovky. A samozrejme jedlo. Vnučka už tam nechce ani ísť. Boli kolotoče kúpila im zmrzlinu a viac ako rok hovorila že kúpila vnučátam zmrzlinu. Je tu viacej takých lenže ak to spoznáš s reálnej situácie ako s počutia tak je to iné. Nie nechodila by som tam vôbec načo ak by prišli oni k vám tiež by som nič neponúkla povedala že ak prídu na budúce aby si jedlo doniesli že nemáme na zvýš.

autor
11. júl 2024

Ďakujem veľmi pekne za komentáre, snáď prvý krát vidím jednotný nazor .. finančne sa nemajú zle vôbec behajú kade tade aj po dovolenkách vtedy muz sa stara o zvieratá aj zahradu lebo majú aj domace vajcia mäso zeleninu.. pritom syn je jedine vnúča .. keď sme u našich moja mama je vždy cela nadsena ako pekne všetko zje naozaj od bravčového masa čo deti moc nemusia po ryby zeleninu ovocie nevie ho vynachváliť preto som cela nesvoja zo svokrovcov .. nechcela som robiť zlu krv ale už ti začalo byt celé take okaté že to neviem ignorovat

nikdenikto
11. júl 2024

Nechodila by som tam a keby ma volala, normálne by som povedala že prečo.

Pretože mi vadí že nemôžeme dôjsť do obeda, potom medzi obedom a 15:00 kedy obedujete, aby ste náhodou nemuseli vnuka ponúknuť alebo počúvať ako plače. A neskôr sa nám už nechce, tiež chceme mať poobede svoj klud, nedajbože prídeme v čase večere a takéto divadlo nám netreba 🙈

vevebono
11. júl 2024

@murko14 existujú. Starká si nevidela vnúčatá 3 roky, lebo nemá čas

tiezjedna
11. júl 2024

A babka je kompletná??😨 To sú v takej núdzi, že má problém nakŕmiť malého vnuka? Keby to bol puberťák, čo zožerie aj tanier, tak nepoviem ani ň...

amadea3
11. júl 2024

Ze "to varila pre dedka" no som sa pobavila, nasa babina by dedovi aj vidlicku do stredu ruky zapichla ze "dedo nezozer to, to je pre deti" 😂😂 Urcite to nie je normalne, mate inak dobre vztahy? Ja by som na tom dvore pred babkou povedala ze "nemozes papat, lebo babka je lakoma", a este poriadne nahlas, nech aj vsetky susedy z okolia pocuju ;)

1mina
11. júl 2024

Keď na Tom teda nie sú financne zle , čo jedine by som vedela pochopiť že ja neviem potom fakt nemajú čo jesť 😂 tak absolútne nechápem tento postoj. Áno ľudia si vselijaky, ale preboha aj návšteva keď príde s deťmi sa pohrať ponúknem im všetko papať čo máme doma, a nehovorím ozaj o starých rodičoch, ktorý sa skôr urazila ak zbalím deťom niečo z domu že načo

luccija
11. júl 2024

Nechoď tam spravte si pekný deň načo si chodiť pre výčitky?Koľko majú rokov, že sa správajú ako senilni?To je povaha, ale smutné veď koľko im 3 r dieťa zje z ich jedla?

letfenixa
11. júl 2024

Veru, moja mama spomína, keď bola so mnou na materskej (do 1 roka), že sa vždy pýtala svojej mamy, či by so mnou mohla prísť ku nim, mali rod dom s veľkým dvorom a ešte väčšou záhradou. Tak babka jej vždy povedala, že môže, ale nech si donesie navarene

letfenixa
11. júl 2024

@sarandon ano, a otcova mama, keď sme u nej boli na 2 týždne na prázdniny, tak môj otec jej dal vždy toľko peňazí, koľko doma bolo na mesiac, my deti sme teda nevedeli o tejto transakcii, a keď boli v chladničke termixy a miláčiky, čo sme doma mávali len výnimočne, tak som si nedala, aby si dali bratranci, lebo tí žili bez otca.
Ja som veru nevedela laskyplne babky ani z jednej strany. Ani sa nám nevenovali.

sarandon
11. júl 2024

@letfenixa moje deti maju nastastie z 1 strany laskyplnych starkych. Z 2.strany....to by bolo na knizne vydanie. Smutne.

natiblaskova
11. júl 2024

Treba povedať pod zlatko ideme domov a uvarím ti také isté... Babka uvarila asi malo. A odísť a ne ozvať sa a keď zavolá, že či si sa urazila tak povec nie, ale necgcem aby malý plakal, že mu babka nedá ani tie dva zemiaky. Tak radšej neprídeme

rozculena
11. júl 2024

@gaja78 no táto babka by sa hneď chytila a začala by ich pozývať každý deň😀

sulejmanka
11. júl 2024

Ja fakt ziram. A to nemoze ponuknut vnucika? Divna zenska.
Ja kwd chodim k nasim tak nas caka s hostinou. Ked ostavame, pyta sa kazdy den deti, co im ma varit. Teraz sa vraciame z dovolenky, tak uz ma nakup pre nas, obalene rezne, len aby sme si nemuseli pizzu objednavat. A to byvame 50 km od seba. Fakt nepochopim toto ze nemoze dietatu dat obed. Alebo aspon zo slusnosti ponuknut kuskom porcid. Hnus. Viac by som nešla

matullienka
11. júl 2024

@sulejmanka ja sa viem párkrát do týždňa zastaviť u našich ráno na kávu keď zaveziem deti do školy a škôlky. Prvé čo mi mama urobí sú raňajky a keď poviem, že si neprosím tak by sa urazila. A to nehovorím o deťoch keď tam prídu, rovnako ku svokre

sulejmanka
11. júl 2024

@matullienka presme 😂😂😂😂 musis jest aj ked nechces

konikmodry111
Autor odpoveď zmazal