icon

Je to len kamarátka. Veríte mužom, keď vám toto povedia?

prosimopomoc
5. okt 2023

Verite muzom, ak povedia, ze to je len kamoska a nepaci sa mu? My zeny mame tiez kamosov, ktori su naozaj len kamosi. Maju to tak aj muzi? Potrebuju inu zenu ako tu svoju? Napr na vyrozpravanie? Jasne, ze komunikuju aj s manzelkou ale niekoho ineho na nestranny nazor?

pralinka25
6. okt 2023

@dominikamacakova ja som na toto videla viacero podcastov kde chalani hovorili o tejto teme a tam (mozno to bola len nahoda) vacsinou vyslo ze by neodmietli. niektori maju odvahu to navrhnut ale vacsina sa boji ze sa to "kamaratstvo" potom pokazi tak su ticho. boli to teda viacmenej vsetko ludia do 30 rokov. naopak to tak uz nefungovalo.

soldi
6. okt 2023

Ja mam kamaratov, s ktorymi si skvelo rozumiem, piseme si, stretavame sa len vo dvojici. A z mojej strany viem s urcitostou povedat ze to je len kamaratstvo.
Moj priatel sa mi ale vzdy smeje, ze som naivna a ze ti moji kamosi by so mnou hned skocili do postele, keby som chcela 😀 so vsetkymi sa pozna a je to len na baze vtipkovania.

Na druhu stranu ma aj on dobru kamosku, s ktorou sa stretava cca raz do mesiaca a priebezne si pisu. Ja sa s nou obcas stretnem tiez, nezavisle na nom.
Poznaju sa cez 20 rokov a je to jeho byvala. Aj mi o nej povie ze vyzera dobre (vysoka stihla blondyna) ale ze spolu uz boli a neklapalo to, takze on nema potrebu to skusat znova. Tak mu verim a neriesim, ziarlivostou si este nikto stastny vztah neudrzal 🙂

mandarinka555
6. okt 2023

@hugger Vystihol si to presne, len by so to trošku poopravila.... čakateľom na zásun a nie na vzťah😝

hugger
7. okt 2023

@mandarinka555 určite aj zásun ale keď tá situácia trvá roky tak je ten čakateľ zaľúbený.

janulka1802
7. okt 2023

Môj manžel tvrdí, že neexistuje len priateľstvo medzi mužom a ženou. Ja si myslím, že môže, ale častokrát cítim zo strany muža "vačší" záujem, takže som na vážkach. Proste, ideálne je, keď tam nie je žiadna príťažlivosť, vtedy je to na 100% len priateľstvo. Bola som párkrát v situácii, keď som to mala v hlave upratané, ale druhá strana bola na tom očividne inak.

jana_eyre_2
7. okt 2023

Asi sú ľudia ktorí vedia mať blízky iba kamarátsky vzťah aj s ľuďmi s opačným pohlavím, ja k nim však nepatrim.. ak som mala nejakého dobrého kamaráta, vždy to skončilo vzťahom.. ak mal môj muž nejaku dobrú kamarátku, vždy to skončilo vzťahom.. my sme totiž boli veľmi dobrí kamaráti a čo sme dnes? Manželia.. 🤪

marca12
7. okt 2023

@prosimopomoc Ak ide po nom,tak to uz nemoze byt kamaratka. Beriem to zo svojho pohladu. Ak by som vedela,ze nejaky kamarat po mne ide,ukoncila by som kamaratstvo. To je tryznenie toho druheho. A neucta voci partnerovi.

lienka192
7. okt 2023

Podľa mňa, pokiaľ tam nie je príťažlivosť ani z jednej strany, tak to dokáže fungovať. Akonáhle je tam príťažlivosť, tak už je to niečo viac, stačí, že to cíti jedna strana. A myslím, že 99 percent kamaratstiev je tento príklad. Ved, ktorý muž by chodil na kávičku so ženou, ktorá ho nepriťahuje a naopak to platí tiež. Potom závisí na sebakontrole. Ale ruku na srdce, nepoznám teda ženu, ktorej by nevadilo, že jej muž si vypisuje kávičkuje, stretáva sa s inou vo dvojici. Iné je kamarátstvo v rámci rodín, keď sa stretáva väčšia partia ľudí, ale takto vo dvojici to asi vo vzťahu nie je moc ok, teda aspoň u mňa určite nie.

jana_eyre_2
7. okt 2023

@lienka192 presne je úplne iné ak ide o partie, takto mám kamarátov aj ja zväčša sú to muzi mojich kamarátok, ktorí sa stali kamaráti s mojím mužom a somnou, tak isto si môj muž rozumie s mojimi kamaratkami.. ale neviem si predstaviť že by som s nejakým sla na kávu o samote, alebo žeby môj muž šiel na kávu osamote s kamoškou..

damira90
8. okt 2023

@pralinka25 pralinky je to presne tak. Dlhé roky vnímaš kamoša a on začne si rokmi starší nárokovať.. tak a najviac to videt na očiach keď druhý sa ktebe prihovorí ten kamoš odrazu vie - riadne zazerat ale ukázali sa aj mne nakoniec mi kamoš ani na oslavu niekoho potencionálneho ineho nepomohol ísť. A všetkým čo si nárokovať a du takýto "priatelia" pokrytectvo prajem aby sa udusili vtom začo ma brali. Lebo dá ukázali po čase že to kamoš nieje co ti dopraje potešiť sa aj s inými.. ja som sa riadne prebrala z mladosti. :/

soldi
8. okt 2023

@lienka192 moj partner tak chodi a aj ja tak chodim a v okoli ine pary tiez 🙂 a nikto nikoho nepodvadza, su to len kamaratstva

aidan133
8. okt 2023

@prosimopomoc ja som sa tak raz na výške rozprávala s kamosmi chalanmi, jeden sa ma opýtal či som bola na rande, že ma včera videl v jednom podniku s chalanom (spolužiakom). Povedala som že nie, sme len kamaráti. Všetci sa začali uchechtávať, povedala som nie vážne medzi nami absolútne nič nie je. No a proste všetci tí chlapi sa zhodli, že medzi ženou a chlapom nikdy nie je čisté kamarátsvo, že s každou 'kamarátkou' by niečo mali, keby mali tú možnosť a minimálne o nej fantazírovali. Odišla som vtedy z tej debaty teda dosť sklamaná 😅😅 Ale stále v kútiku duše verím, že existujú aj výnimky a že ma nechcel každý môj kamarát ktorého som v živote mala pretiahnuť 😁

modraslamka
8. okt 2023

no, nie neverila. z vlastnej skusenosti.

adrianajozko
8. okt 2023

@prosimopomoc ja ma celozivotne skusenosti, ze ja som stale mala len kamaratov ale oni to tak bohuzial nemali . Niekolko z nich sa nakoniec prerieklo , ze az do poslednej chvile cakali , ze budu mat somnou sex. No bohuzial priklanam sa teraz k tej skupinke co si mysli ze muz nedokaze so zenou viest kamaratstvo bez sexualnej ziadostivosti k nej.
Samozrejme, ze zeny to tak nevnimaju a myslia si ze maju kamarata. Ale muz chce asi so zenou skor sex .

akiana
8. okt 2023

@prosimopomoc Ja to rozdelujrm celkom jednoducho - ak sa poznaju roky rokuce a komunikuju ako brat a sestra, nemam s tym problem. Moj muz ma take 4, so vsekymi sa poznam, dve su vydate a jedna rozvedena, a jedna je lesbicka. Tych vydatych poznam aj muzov. Ak by som mu vsak nasla spravy od mne neznamej zeny ktoru spoznal len nedavno, nepovazovala by som to za koser kamaratstvo.

szilvia75
8. okt 2023

Ja mám zlú skúsenosť s tou vetou🙈🙈🙈

stevvvka
8. okt 2023

Ja si myslím, že "kamarát taky rad". Ak aj muž nemá záujem o vzťah, sex by neodmietol. Oni berú sex inak, pre nich to nie je ani vyznanie lásky, ani túžba po vzťahu, jednoducho majú fyzickú potrebu sexu, tak aj kamarátka je ok. (ved si iba vyprázdnil gule, to nič nie je, ani pusu jej nedal). Nechápu ten rozmer intimity. Takže k nevere - áno, sú charakterni chlapi, ale väčšina chlapov by sex neodmietla, kebyze sa im žena ponúkne. Takže ak tvoj partner tvrdí, že ta kamarátka by ho chcela, je tam reálna možnosť, že to naňho skúsi. A myslím si, že on by k tomu aj celkom rad vytvoril podmienky. Môžeš byť pekná ako chceš, cudzia je cudzia, neokukana, niečo nové, vzrušujúce. Takže ak má tvoj chlap charakter, sam od seba to kamarátstvo ukončí, alebo teda obmedzí stretávania, nebude ju aktívne vyhľadávať.. Ak sa s ňou naďalej bude stretávať z vlastnej iniciatívy, môžeš si byť istá, že s radosťou by zasunul. duplom, ak ti to teda povedal,ze ona ho chce. Potrebuje po masírovať ego

nikpa
8. okt 2023

@prosimopomoc neverím, že medzi mužom a ženou môže byť obojstranné obyčajné kamarátstvo bez toho, aby aspoň jeden z nich nerozmýšľal aj nad niečím viac...

euka210
8. okt 2023

@prosimopomoc neviem, my take nemame...ak sa chcem vykecat ci postazovat, tak idem za kamoskou a aj manzel, ked potrebuje, tak ide s kamosom na pivo ci kofolu. Manzelia maju byt aj najlepsi priatelia, tak my to mame takto.

ankare
8. okt 2023

@dominikamacakova vyskúšaj 🤪

ankare
8. okt 2023

@prosimopomoc no neviem... keďže po ňom ide... manželovi to minimálne lichotí a ak je kočka, to je tam už tenký ľad 😔

scila
8. okt 2023

@prosimopomoc mám priateľstvá s mužmi a väčšina je takých, že keby som chcela ja, tak by naše priateľstvo radi zmenili na vzťah. A keby mi môj muž o nejakej žene povedal, že je to kamarátka, tak by som sakramentsky spozornela. Lebo aj náš vzťah vznikol z "len" kamarátstva.

lenkakravcova
8. okt 2023

@prosimopomoc Myslím, že žena a muž môžu byť len kamaráti. Ale vtedy:
- komunikujú prevažne online a slušne ako brat so sestrou o konkrétnych veciach
- ak osobne tak v skupine
- alebo ak osobne samostatne tak na verejnom mieste na svetle, kde ich kože hocikto vidieť a vidno že preberajú normálne veci, rozhovory o konkrétnych problémoch ktoré takto riešia alebo sa radia navzajom
Nepríde mi vhodné ak sa zadaný muž alebo žena stretávajú osobne sami niekde kde môže to už ťahať k individuálnym stretavkam.. to už je také pofiderne minimálne ich to môže v nevhodnej situácii zlomiť keď budú mať vlastné vzťahy nastrbené z nejakého dôvodu.

kulumulu123
8. okt 2023

@listy456 plne suhlasim ale toto asi tazko budes niekomu vysvetlovat

pralinka25
8. okt 2023

@aidan133 presne toto. skoda ze sem nenapisu chlapi.

ouwecka
9. okt 2023

@prosimopomoc neverila by som,kedy ma cas si s dakym pisat??

barborachors
9. okt 2023

@prosimopomoc Nie. Muzi nemaju mat čo kamaratky. Maju sestru, sesternicu, mozno škaredu lesbu Kláru z vedľajšej kancelarie, alebo krstnu, ak potrebujú ženský pohlad. Ale aby si vypisoval ci nebodaj kavickoval.s nejakou Lenkou odvedla ci nebodaj byvalou.

akiana
9. okt 2023

@barborachors Moj ma realne lesbu Kiaru 😂

soldi
9. okt 2023

@barborachors to je sarkazmus, ci to myslis vazne?

prosimopomoc
autor
9. okt 2023

@barborachors lesba Klara 🤣🤣🤣