icon

Je to uspokojovanie sa s málom vo vzťahu?

Dnes o 07:35

Ahojte. Úprimne ja už nevládzem. Čokoľvek naplánujem a vymyslím priateľ znení na nejakú "jednoduchšiu verziu". Navrhnem opekacku on to nahradí tým ze ideme do reštaurácie. Som PN tak mám teraz obmedzené možnosti aj keď vychádzky mam pekne 4 hodiny vkuse. Navrhnem ze pôjdeme sa tu prejsť po okolí lebo zvyšok dna už nemôžem ísť nikam a konečne je pekne a on to nahradí tým ze pozrieme si seriál a objednáme si domov jedlo. A tak to ide skoro stále. Niekedy ustúpim niekedy si trvám na svojom bud bude tak alebo nebude nič. Nechcem stále prijať to menej než po čom túžim. Nevidím snahu z jeho strany. Teraz povie ze pôjdeme sa najesť von dáme si rande a keď príde ku mne povie ze sa mu nechce ze si objednáme. Ale to nie je to čo sme boli dohodnutí. Nechcem len nejaké omrvinky. Teraz sme mohli mať spoločný čas vonku piecť si mäso a zemiaky v ohnisku je to neďaleko nás ale jemu sa nechce. Nechcelo sa mu ísť ani na piknik ani nič. Pretlaca svoju verziu. Čo s tým?

anonym_799734
Dnes o 07:41

@anonym_autor vybrala si si nespravneho cloveka. Hlavne sa s nim v nicom nezaväzuj a nechaj to vyhnit. Ono jedneho dna si povies dost zasluzim si nieco ine.

anonym_f584e4
Dnes o 07:43

Počula si o tom, že existujú čiarky?
A k tvojej otázke, je to tak vždy, že nejde s tebou von? Alebo len niekam po tme, do blízkeho obchodu, ako sa k tebe správa všeobecne? Nemá povesť slobodného chlapa, ktorý sa obzerá za každou sukňou a ty by si mu to narušila?

janinah
Dnes o 07:44

To s čim si PN,ze maš energiu a chuť sa trepať na opekačku?

777januska777
Dnes o 07:45

Mate inú predstavu o traveni voľného času. On sa nezmeni, rovnako ako ty sa nezmeníš, ale môžete sa skusit prispôsobiť aspon trošku, kazdy ustúpi z niečoho.

anonym_1365b6
Dnes o 07:50

Ste protiklady, on asi skôr taký sedavé typ a ty si skôr akčnejšie. My to mame tak s mužom, ja som ako tvoj priateľ a môj muž zas ako ty. Ale nejako sme našli kompromis aj keď to dlhšie trvalo. Napríklad ja rada mám kávu a tak často som v kaviarni a už teraz to robíme tak že ideme na prechádzku čo splní radosť manželovi a po ceste si dáme kávu čo zas urobí radosť mne. Toto bol len príklad ale takto to funguje u nás.

anonym_86c29d
Dnes o 08:01

@anonym_autor Uplne ako ja s mojim priatelom 😀
Vyriesila som to tak, ze chodim s kamosmi alebo sama. Mna to uspokoji, otazne je ci aj teba.

anonym_36e90f
Dnes o 08:04

Nemusí to robiť naschvál, ja som tiež taká, že si všetko uľahčím a vo 4 hodinovej prechádzke by som nevidela zmysel, možno ani ty ak by si nebola PN a doma znudená.
Chce ti urobiť radosť, naplánuje rande, ale príde z práce a fakt sa mu nakoniec nechce, musel by sa nútiť, ja tiež často mením program ak sa dá, malo by byť obom konfortne a nerobiť veci nasilu.
Viem sa ,,obetovať,, aby nebolo dusno, ale som vďačná keď ma polovička pochopí a netlačí
Je často ťažké byť vo vzťahu, je to veľa o prisposobovaní tomu druhému.

anonym_735fc2
Dnes o 08:12

Zalezi, ci je to vzdy. Ak ano, nema ro zmysel, stale sa niekomu prisposobovat jednostranne. Ved Ty mu tiez zmen, ked navrhne on, uvidis, ako sa zatvari. Podla toho sa zariad

anjelicek26
Dnes o 08:25

Tak mate rozdielne predstavy o volnom case, nakoniec ho ale travil s tebou. Dohodnite sa napevno vtedy toto vtedy hento, ale pocas PN predpokladam, ze si fakt chora - nikde moc behat zrovna na hodinove prechadzky, do restik a boh vie co zrovna nemusis. Mozno on ma presne tento dovod, ze chce byt s tebou skor doma a navrhne ti teda kompromisnu alternativu? Preco si PN?

anonym_9f3b05
Dnes o 08:28

skús komunikovať inak. Nie, "poďme ja prejsť". Ale "musím vypadnúť, hrabe mi tu, stále som tu zatvorená, potrebujem exteriér". V tom prípade je vylúčená možnosť zostať doma. Ale nevylučuje sa ísť von, prejsť sa a ísť sa niekam najesť.

anonym_240075
Dnes o 08:40

Ja by som sa ho opýtala ci ma nejaký zdravotný problém, keď sa mu nič nechce

anonym_42b2d6
Dnes o 08:46

a kolko si uz na tej PN a kolko bodes este ? neni to skor omtom ze on dojde unaveny z prace. apotrebuje si oddych ut ? ci zijete kazdy zvlast ?

tykat
Dnes o 10:42

Za mna... 4h by som bola pocas vychadzok vonku, bez ohladu na to co sa chce priatelovi, zvysok by som sa prisposobila a bola s nim doma. A ak sa mate stretnut pocas tvojich vychadzok tak len vonku, v parku, pri restike, v kaviarni a pod. A ak by ste boli doma a pride cas vychadzok, obliekla by som sa a "ides so mnou alebo..." a isla by som kludne aj sama, on nech ostane doma u teba alebo ide s k sebe. Len takto si nastavis plnenie svojich potrieb, bud sama alebo s nim. A pocas PN by som si to striktne manazovala podla seba.