Je v poriadku byť v kontakte s bývalým partnerom alebo partnerkou?
ahojte, je to podľa vás okej?
lebo zase ak to bol vzťah bez záväzkov, že ani deti ani byt/dom ani nič ich už nespája?
lebo mne to vždy prišlo divné ked ich nič nespája načo je to dobré?
ved ked ukončím vzťah tak načo sú v kontakte?
tak bud budeme spolu alebo spolu nebudeme vôbec nič medzi tým neexistuje a ked ukončiť vzťah tak bud uplne alebo vôbec.
treba si uvedomiť, že ten vzťah už skončil a aký relevantný dôvod môže byť ked ich nič nespája?
Je rozdiel byť v partnerstve a byť kamarátmi. Mne môj bývalý neublížil, len sme mali rôzne predstavy o budúcnosti. Nebol dôvod, aby sme ukončili aj kamarátstvo. Od nášho rozchodu prešlo takmer 40 rokov a stále sme v kontakte. Kde-tu sa stretávame aj ako rodiny. Obaja sme radi, že sme si našli partnerov, s ktorými sme spokojní....
Mila autorka, s kazdym svojim byvalym partnerom (styria) som nadalej v kontakte 🙂 s niektorymi sa stretavame raz za tyzden na kave miesto obeda. Nevidim dovod mazat o svojho zivota ludi, s ktorymi mi to sice v partnerskom zivote nevyslo, ale su pre mna omnoho hodnotnejsi ako niektore kamaratky. A ziadne postranne umysly v tom nie su - mame rodiny, pozname sa navzajom. Ak mi teda clovek stale ma co dat a sme voci sebe korektni (partneri vedia, ze sa stretavame), nevidim dovod nebyt s nimi v kontakte.
@zuzumajko ale načo ste to ukončili ked ste v kontakte? iste tu nejde o tom že kto má pravdu lebo každý má svoje skúsenosti 🙂
tiez som s jednym mojich ex v kontakte. Nestretavame sa a aj keby sme chceli, tak sa to neda. Tak aspon si obcas napiseme.
@retatka to su dosť výnimky
@retatka ale aj tak nechápem zmyslu
nechapem ani ja zmyslu....tak vraj si nerozumeli, ale stretavaju sa niekolko krat za mesiac to im nevadi ze si nerozumeju? je to uplne mimo...ak by sa mi to dialo mala by som hnusny pocit - hnusny myslim hnusny akoze sa deje nieco nechutne, ludia co spolu spavali teraz sedia na kave a tvaria sa ze prajem ti novy vztah 😂 ziarlivy typ niesom, keby si nasiel jednorazovku to by som bola schopna akceptovat skor ako toto neviem to pomenovat ani vysvetlit ale v mojej hlave sa deje fuuuuj
@dianka555 presne ako pises jemu to vyhovuje ale keby mal rad terajsiu priatelku tak by za nou nechodil takyto vztah nema zmysel treba sa s nim na rovinu o tom porozpravat on zije dvojity zivot a mne by to vadilo
@monuska112 tiež tak, lebo nerozumejú si ale rozumejú :D znie mi to ako čistý oxymoron,
Nie nie som v kontakte s bývalom frajerom...ani mne by sa nepáčilo keby bol manzel v kontakte s bývalou....
@elisebah91 👍
Áno, chce to dvoch inteligentných, vyzretých ľudí a aj také niečo je možné.
Nie s každým človek, s ktorým si viem pokecať a vypiť kávu/pivo/čokoľvek, musím byť v romantickom vzťahu. Ako kamarátom nám to klape, ako partnera by som ho zadusila v spánku vankúšom 😁 Niekedy to človek odhadne hneď, niekedy až po nevydarenom pokuse o vzťah.
Nikto ťa nepresviedča, že to musíš tolerovať. Ak ti je to proti srsti, musíte si to prebrať, vysvetliť, zistiť či aj s týmto rozdielnym pohľadom na vec dokážete spolu byť a podľa toho sa zariadiť.
Ale aj ked je niekto tvoj ex, spaja ta s nim to, ze si bola jeho milovanou a on tvojm milovanym, lubili ste sa, mali ste vztah, boli ste si blizkymi praitelmi, dovernikmi, dokonca mozno videl aj tvoje nahe prsia, intimne miesta... ten clovek vzdy ostane sucastou tvojho zivota, a vzdy bude urcitym sposobom tvojim muzom, aj ked uz nie ste spolu, nebavite sa. Neznamena to, ze clovek zije v minulosti, len vztah uz aj o chodeni znamena viac ako obycajne kamaratstvo - ten clvoek bol pre teba v istom obdobi zivota exkluzivny a ty si sa rozhodla otvorit mu svoju dusu, intimitu.
A teraz ked si uz vydata zena a on zenaty, stale mozete byt kamarati, znamy, a nic za tym netreba hladat.
Mozno by som si na tvojom ieste u tvojho muza polozila otazku, preco vnimam obavy, starch.. coho sa bojim?
@alienkami 👍
@zmrzlinka2021 tak ano niečo bolo, spomienky ostanu ale je to niečo ukončené a tak to má aj ostať 🙂
@autorka
ale podstatne je, aby to mali ukoncene ludia v hlavach... vies, mozes byt vo vztahu s muzom, co vobec nie je v kontakte s expriatelkou, ale v jeho srdci moze byt zial stale
Doveruj svojmu manzelovi. Ak partner je kurevnik, za nic nestoji, odide, ci sa o nieco snazis alebo nie... iba skutocny milujuci muz ostava.
Väčšina ľudí nie je v kontakte s bývalými partnermi pre to, lebo sa dramaticky telenovelovo rozišli so scénami a krokom, plačom atď.. ak sa dvaja rozídu ako rozumní ľudia, vzťah sa nikam neposuval, obaja mali iné predstavy o živote, úvodná príťažlivosť vyprchala a ďalej sa už nezhodli v dôležitých otázkach ohľadne smerovania v živote, no nijaká dráma sa v tom vzťahu nestala, ja osobne nevidím dôvod na prerušenie kontaktov... No tak sa rozhodnú, že nebudú ďalej spolu bývať, spávať, nebudú spolu plánovať budúcnosť, každý si nájde vhodnejšieho partnera. No nevidím dôvod na to, aby prerušili kontakty úplne a tvárili sa, že ten druhý neexistuje a nič spoločné nemajú. Ak si navzájom doublizovali, tak sa nečudujem, že nechcú byť ďalej v kontakte, lebo zo vzťahu odišli so zlým pocitom, s krivdou atď. Ja som sa s mojím bývalým rozišla v zlom, nemali sme ideálny vzťah, ja som bola stredoškoláčka po maturite, on už mal 32. Veľa vecí som v dvadsiatke videla inak, ako koniec sveta. Manželova bývalá môjho muža najprv 3 mesiace podvádzala, až potom sa s ním rozišla. Obe udalosti sa stali pred takmer 10 rokmi a dnes by som nemala vôbec žiadny problém ísť s bývalým na obed či ho pozvať ku nám domov. Ak sa ale ľudia rozídu v dobrom, proste budúcnosť vidia každý inak, ale neboli tam žiadne zrady ani nič iné, tak nevidím dôvod ich vymazať zo svojho života aj pamäte telefónu.. každý vzťah niečo človeku dal a posunul ho ďalej, každý vzťah človeka formuje, je to nefér tváriť sa, akoby ten bývalý ani neexistoval. Je a navždy bude súčasťou našej minulosti
@zmrzlinka2021 ano s prvou časťou suhlasím ale on sa má venovať mne a nie ex pozývať do kina :/
@elementissa iste a ja netvrdím blokovať ani nič také, ale nepríde mi okej pozvať ex do kina a to, že preruším kontakt to neznamená, že sa tvárim, že som zabudla len som uzavrela kapitolu v mojom živote a idem dalej a ja to nedokážem spojiť, ani vzťahy ani kamaratstva iste ten človek bol súčasť môjho života ale už zistili sme, že sme si nerozumeli tak sem to ukončili a koniec, vezmem ako skúsenosť a idem dalej a uzavriem kapitolu 🙂
Autorka a tebe sa tak nevenuje ako bývalej? Kino, divadlo, sms? Ako často ste spolu? S ňou von áno s tebou nie, kedy a kde ste boli naposledy? Tak to vyzera že za chvílku budeš ex. Tiež by ma to nahnevalo, ona všade a ja nikde.
@dianka555 tak naposledy so mnou v kine v decembri a cez víkend sme boli na prechádzku ale príde mi, že sa venuje tak na rovnako ked to rátam len bývalke skôr počas pracovných dní v piatky, a ja nie som žiadna harpya , že ona všade a ja nikde ale zdá sa mi to tak približne rovnako, možno keby raz alebo 2x na čaj pri náhodnom strteku ok dobre raz/2x ale kino mi príde príliš :/
a plus ja som dosť vnímavý človek a mám tušák/intuiciu a čuch na ľudí, a ja si robím v hlavách rôzne teorie a väčšinou sa vyplnili, a moj tušák ma asi nikdy nesklamal a mám zvláštny pocit z toho i ked neviem presne definovať
Dost často sa stretávajú, on nevie s ktorou či s tebou alebo s bývalou, ešte by bolo zaujímave ako to berie jeho ex, či chce byt len kamarátka alebo znova jeho priatelka, von može ist aj s kamarátmi ale tu to vyzerá na začinajúci vztah a to ešte nevieš o všetkých stretnutiach. Vo vztahu ste traja, zatial.
Nie je to ok. Mne par krat volal byvaly, ze ako sa mam atd a ked mi len tak povedal, ze stale mam sexi hlas tak som skoncila .nikdy to nieje len kamaratske!
kino je aj pre mna az prilis - ine by bolo keby si sla aj ty a pravdaze najprv sa ta na to spytat, ci "povzeme" aj mariku 😉
@mahulienao mne raz písal bývalý na narodky ale slušne som mu napísala ,,dakujem ale už medzi nami nič nie je 🙂, nie si už súčasť mojho života, je to pre mňa uzavretá kapitola a ja sa chcem posunúť dopredu"
Nie je to normálne, chápem tvoje obavy😒 len aby medzi nimi opäť nezahoreli city, keď ta často spomínajú na svoju minulosť...podľa mňa on ju, alebo ona jeho stále chce, minimálne po telesnej stránke😔
@katkazocele nemusi to tak byt. Tiez som v kontakte s ex, ale uz si neviem predstavit s nim cokolvek mat. Je pre mna ako brat a kamarat v jednom.

Nie, mne by sa to nepáčilo keby sa stretával s bývalkou. Je to minulosť. Tak isto ja mam bývalých, ale nevidím dôvod stretávať sa s nimi. Žijú si svoj zivot, môj sa tiež posunul ďalej. Keď sa stretneme, prehodime pár slov a ideme ďalej.