icon

Je v poriadku byť v kontakte s bývalým partnerom alebo partnerkou?

15. jan 2023

ahojte, je to podľa vás okej?
lebo zase ak to bol vzťah bez záväzkov, že ani deti ani byt/dom ani nič ich už nespája?
lebo mne to vždy prišlo divné ked ich nič nespája načo je to dobré?
ved ked ukončím vzťah tak načo sú v kontakte?
tak bud budeme spolu alebo spolu nebudeme vôbec nič medzi tým neexistuje a ked ukončiť vzťah tak bud uplne alebo vôbec.
treba si uvedomiť, že ten vzťah už skončil a aký relevantný dôvod môže byť ked ich nič nespája?

katkazocele
15. jan 2023

@bessie12 skús mu napísať, že si sa pohádala s manželom, nech sa stretnete( za účelom sexu) a hneď uvidíš ako mu zažiaria očičká 😍 prepáč, na toto asi nemáš odvahu, na takýto test či ťa stále chce, lebo muži môžu byť kamarátmi so ženami ak majú 120kg alebo on je Gay. Inak chlap vždy premýšľa nad kamarátkou aj ako na sexuálnym objektom. Mám dosť kamarátov chalanov, samy mi toto potvrdili toto myslenie mužov. Potom napíš čo ti odpísal na to pozvanie ak naberieš odvahu a dokázať mi, že sa mýlim a ty si si 100% že človek s ktorým si sa milovala Teraz by povedal Nie 😉

bessie12
15. jan 2023

@katkazocele nebud smiesna. Volat ho na sex ?? A naco takyto trapny vystup ??? Poznam ho od mala, tak viem aky je a navyse ma priatelku. Nie som rozvracacka vztahov. Mam kamaratov, ktory sa o nic nepokusili a tti co by aj chceli nieco, tak som zablokovala 😉

katkazocele
15. jan 2023

@bessie12 Dobre tak na kávu😉 veď dokáž mne aj sebe, že tvoj bývalý, s ktorým si sa milovala, teraz v tomto momente, i keď je zadaný, že na tvoj návrh povie Nie, ďakujem, nechcem mám priateľku... Asi sama tušíš ako by to dopadlo, aj baby tu v diskusií vedia, že Kamarát taky rád 😘 Ale vďaka, že sa o to nepokúsiš a tým si mi dala za pravdu, cením si to😎

bessie12
15. jan 2023

@katkazocele nie sme spolu uz niekolko rokov. Predstav si uz mi napisal nie, nemozem. Prave kvoli svojej priatelke, lebo ju nechce stratit. Ja nemam problem sa s nim stretnut, ale chapem ho, ze nechce a priatel o nom vie. Vie, ze stale mame kontakt.

autor
15. jan 2023

a celkovo po ukončení vzťahu ked má niekto rád ex tak city tam proste stále sú, a brať ako ,,kamaráta,, skôr mi to príde, že neochladol človek v citoch ale bud si to neuvedomuje alebo nechce pripustiť

katkazocele
15. jan 2023

Autorka _ Napísala si defacto to čo ja v príspevku na predošlej strane, Súhlasím s tebou, jeden z nich stále, i keď si to nechce priznať chová nejaké city(príťažlivosť). Preto je zradné keď spolu defacto randia (kávičky kino), lebo iskra opäť môže preskočiť a je veľa prípadov, ktoré nemajú dobrý koniec

autor
15. jan 2023
zuzumajko
15. jan 2023

@autorka ukoncili sme to, lebo nie sme kompatibilni byt partnermi ale to neznamena, ze mi ten clovek nema co dat... za mna ty razis uplne ine nazory ako tvoj partner. Preco by sa clovek mal hanbit za svoje predchadzajuce rozhodnutia? Tie rozhodnutia plynuli z vela kompatibilit, ktore vsak casom prerastli skor v kamaratstva, alebo sa ludia proste nestoyoznili v zasadnych partnerskych otazkach. A preto sa maju zavrhnut? Teraz to nemyslim zle, ale kolko mas rokov prosim Ta?

autor
15. jan 2023
autor
15. jan 2023

@zuzumajko pretože to nemá význam udržať kontakt s ukončením vzťahom

sandrasstini
15. jan 2023

Neda sa to nazvat uplne kontaktom ale piseme si na narodky, vianoce. Viem ze keby hocico potrebujem pomoze mi stale aj ked uz spolu nie sme. Aj kavu sme dali ale to fakt vynimocne. Dodnes si volavam s ex “svokrou” pravidelne. Moj terajsi partner o tom vie a je s tym ok.
Je to moja minulost s peknymi spomienkami rozisli sme sa v dobrom, dokonca aj sucasny partner ho pozna.
Ale zase moj nazor je ze je to ok pokial to nie je pravidelne, ze xy krat do mesiaca telefonaty smky ci strenutia, to uz mi pride cez a tiez by mi to vadilo.
A tiez nazor terajsieho partnera ze ako to vidi, netreba si robit naprieky, ale najst daky kompromis

katkazocele
15. jan 2023

@zuzumajko Veď o tom tu autorka píše, nechce aby mu tá jeho Ex Dala... Niečo... opäť, kedže radi spomínajú na káve a v kine😒

thoughtfulweirdo
15. jan 2023

Autorka, opakovane sa pýtaš, načo udržiavať kontakt, keď vzťah skončil. Odpoveď je, že človek v živote vytvára a zveľaďuje rôzne druhy vzťahov, nie len tie romantické. To, že s niekým sa nehodím na spoločný život, nevyhovujeme si na spoločné žitie, máme iné plány do budúcna, ešte predsa neznamená, že to nie je skvelý človek 🙂 prvotné chemické zaľúbenie nie je láska, mnohé dvojice po čase zistia, že chemické zaľúbenie pominulo a láska tam nie je, takže vzťah nie je funkčný, tak sa v kľude dohodnú, že pôjdu tú lásku hľadať každý sám. Stále to ale môžu byť dvaja skvelí ľudia, ktorí si rozumejú, majú spoločné záľuby, známych a podobne. V ľudskom živote majú veľký prínos aj priateľské vzťahy, nielen romantické. Vy to vidíte s priateľom očividne odlišne, dôležité je prísť na dôvod, prečo ti to vadí a ten riešiť. Pomenuj to priamo. Cítiš sa zanedbaná, máš pocit, že sa ti nedostatočne venuje? Máš strach, že k tej bývalej ešte prechováva city? Bojíš sa, že je ľahko zmanipulovateľný a bývalá si ho môže prilákať naspäť k sebe? Alebo ti najviac vadí ten jeho dvojaký meter? Keď zvládneš pomenovať konkrétny problém, máte šancu dopracovať sa k nejakému riešeniu.

autor
15. jan 2023

@thoughtfulweirdo že sa k nej vráti

autor
15. jan 2023

@thoughtfulweirdo stále nevidím relevantný dôvod mať kontakt s bývalými

alzbeta1301
15. jan 2023

@autorka podľa mna jedina zena ktorej nevadi že sa jej aktualny partner stretáva s exkou na kave je taká čo robi to iste vsak aby si to pravdaze mala čím obhájiť :D ale teda za hlavu sa chytam koľkým ľuďom to príde normálne

alzbeta1301
15. jan 2023

@thoughtfulweirdo Ziadny dôvod na to stretávať sa s ex neexistuje a prepac ale keby bol nejaký z mojich ex skvely uzasny a do neba volajúci tak sa s ním asi nerozchadzam 😀 nerozumiem absolutne tomuto názoru ako máš ty.

To ako pôjdem teraz na kavu s ex a o čom sa akože budeme bavit že s terajším plánujem rodinu že sa mame dobre kam ideme na dovolenku a podobne? To mi príde pekne stupidne

alzbeta1301
15. jan 2023

Akonáhle ti to vadi a niesi s tým stotoznena tak by to jednoducho partner mal brat do úvahy. Veď buduje vzťah s tebou s tebou má mat buducnost a nie s ex. Pokial ty sa citis v akejkoľvek situácii nekomfortne tak sa jednoducho musíte porozprávať a tieto veci si ujasniť.

Vo vzťahu je vždy v poriadku čo ten druhý robi len pokial sa jeho partner na úkor toho neciti zle. Proste tak to je a bude a pokial sa ten druhý citi koli niečomu zle tak to treba zmeniť a bodka. Cez to vlak nejde

zuzumajko
16. jan 2023

@autorka mam 40 rokov. Ver mi, ze viem o com pisem. Ludske vztahy absolutne nie su tak jednoduche ako si predstavujes. Ale v tvojom pripade je naozaj na povazenie, preco chodi s byvalkou na miesta, kam by mal chodit s tebou. Ak by to bola kava, obed, obcas vecerny drink s kamosmi, nevidela by som problem. Lenze u vas vidim problem na oboch stranach, aj ked tebe mozno ten problem votrel on svojim spravanim. Bud k nemu uprimna a povedz mu, ze takto sa ti to nepaci a nevies sa s tym stotoznit. Ak s nou chce byt, nech je s nou. Ak nie, tak nech sa stretavaju ma kave alebo obede... nejak si to vymedzte. Ale dobra rada do buducna - nie kazde partnerstvo musi skoncit ked skonci partnerstvo. Naozaj z toho moze byt priatelstvo na X rokov, kedy sa rodiny vzajomne poznaju, deti spolu hraju a fakt je to uplne iny level vztahu

zuzumajko
16. jan 2023

@alzbeta1301 novovytvoreny nick...ty mas prosim ta tiez okolo 25 a nic odzite? Ano, predstav si, ze sa normalne vies s clovekom zhovarat na kave.. o politike, kulture, aktualnej situacii.. a mnohokrat ti ten clovek da omnoho viac ako kamaratky. Pretoze nema dovod intrigovat, mate vycisteny stol a nepotrebuje na teba robit dojem, ale normalne sa viete pozhovarat a o to je to uvolnenejsie, pretoze poznate palcive temy, ktore ten druhy nema rad. Neviem ake vztahy si doteraz mala, ale ani jeden moj vztah za mojich 40 rokov nebol taky plytky, aby neskoncil pekne. Len s par muzmi sme doteraz kamarati, pozname sa ako rodiny, dokonca si vzajomne pomahame. Vztahy sa vyvijaju, su dynamicke a menia sa v rokoch.. je hlupe zazdit cloveka len preto, ze nie sme kompatibilni ako zivotni partneri. Pretoze nieco mas na nom nadchlo, pre nieco sa nam pacil.. a to nieco vieme rozvijay v kamaratsyve. Ak sme teda obaja ochotni.. zena dokaze mat s muzom asexualny a kamaratsky vztah. Som toho zivym dokazom. A priatelstva nasich rodin tiez. Podotykam, s manzelom sme spolu 13 rokov.
Ale tema autorky je trosku, nazvime to, zvlastna.. so ziadnym svojim byvalym som nechodila do kina. Na to mam mojho muza 🙂

andreatytler
16. jan 2023

Mal by ta s nou zoznamit a ak s stretnete tak len ako trojka.
Akykolvek exluzivny vztah s inou zenou je problem v partnerstve.

katkazocele
16. jan 2023

@alzbeta1301 Presne, aj ja mám taký pocit, že tie ktoré toto robia tu sa snažia toto divné chovanie obhájiť, bavíme sa o mladom chalanovi a nie o ex manželovi, s ktorým človek má dieťa a žil 10 rokov! Toto správne spôsobí extrémne problémy vo vzťahu, ten chalan chce byť v jej blízkosti ...

elementissa
16. jan 2023

@alzbeta1301 predstav si napríklad, že s bývalým ste sa spoznali pri šachu, obaja súťažne hráte. Na začiatku vás spojil šach a padli ste si do oka. Spávali ste spolu rok, potom ste prišli na to, že zaľúbenosť pominula a láska sa neprehĺbila. Jeden z vás dvoch sa chcel usadiť, kúpiť byt, mať dieťa. Ten druhý ani za nič, chcel ďalej chodiť po svete po turnajoch, dieťa chcel o 10 rokov alebo vôbec. Jeden chcel ostať žiť na Slovensku lebo tu má väzby a rodinu, druhý v žiadnom prípade, na Slovensku nie je budúcnosť, nebudú tu také podmienky pre deti. Ten druhý chcel ísť do zahraničia. Dajme tomu Dánsko, Švédsko. Jeden bol zimomravy a kade chodil, tam púšťal radiátory. Druhému bolo teplo, vypínal radiátory a vetral. Vzniklo na tom xy hádok. Každý mal inú predstavu o trávení víkendov. Nezhodli sa ani na tom, ako chcú tráviť dovolenky. Jeden chcel ležať na lehátku a popíjať drinky, druhý chcel turistikovat po pamiatkach a okolitej prírode. Dá sa to pravdaže skĺbiť, ale obaja boli neoblomni a teda každý si chodil po svojom. Výchova detí - jeden bol montessori, druhý chcel vychovávať deti tak, ako vychovali jeho. Jazyky- jeden chcel, aby dieťa malo od narodenia opatrovateľku s cudzím jazykom, aby sa naučilo od malička druhý, tretí jazyk. Druhý bol zásadne proti tomu. Má čas sa naučiť druhý jazyk, keď bude v škole a počas dospelosti. Jeden mal predstavu o tom, že dieťa bude doma rok, potom pôjde do kolektívu a obaja rodičia do práce, predtým sa obaja vystriedajú na materskej pol roka. Druhý mal predstavu, že ani za nič, dieťa bude pekne doma s matkou do 3,5roka a potom si ona vybaví prácu od 7 do 13, aby bola v škôlke prvá. Jeden chcel v práci rásť a posúvať sa, druhý nemal vôbec žiadne ambície.. atď. Je iné s niekým chodiť, vidieť sa 2-3x týždenne, ísť na výlet či prechádzku, zakončiť deň filmom a sexom a je iné s niekým žiť, plánovať budúcnosť, vychovávať deti, riešiť každodenné situácie. Ten sex bol fajn, aj kinematograficky vkus bol rovnaký, mali veľa názorov spoločných, no spoločná budúcnosť by bola velmi náročná, lebo zásadné otázky videl každý inak. Ak v zásadných otázkach nie je 100% jednota, tak to prechádza do frustrácie a jeden na druhom začne vidieť iba "chyby". V zásadných otázkach musí byť 100% jednota, aby vzťah fungoval. V tých menej zásadných zas sloboda. Ale ak nie je jednota v tých dôležitých, tak sloboda v menej dôležitých je dovodom na hádky. Napríklad také špinavé prádlo - niektorí si potrpia, aby vždy išlo rovno do koša na prádlo. Iní sú takí, že hodia smerom ku košu a keď sa netrafia, tak nevadí, je tam niekde blízko na zemi. Vôbec neriešia a netankuje ich to. Je to podstatná súčasť koexistencie? Nie, je to blbosť. Absolútne bezvýznamná sprostosť. Do tej práčky to doputuje rovnako. A koľko krát sa tu frustrované ženy rozčuľujú na mužoch za takéto úplné sprostosti. Lebo v zásadných otázkach nie sú jednotní, každý razí svoje a tieto nepodstatné drobnosti dotvárajú obraz "vôbec sa k sebe nehodíme a ešte aj napriek mi robí". Mať dlhodobý vzťah a spoločnú domácnosť po tom, ako to úvodné zamilovanie vyprchá chce kompatibilitu v mnohých ohľadoch. Tak sa rozídu, inteligentne. Nezhodli sa v zásadných otázkach svojho ďalšieho smerovania, každý si do života musí nájsť kompatibilnejsieho partnera. Ale predsa len, ten šach si s nikým neužijú tak ako jeden s druhým, aj o filme sa radi porozprávajú, aj kávu pijú rovnakú, aj reštiku majú obľúbenú spoločnú. Spoločný život nebol to pravé orechové. No ostať v normálnom ľudskom kontakte a naďalej sa spoločne venovať koníčku, ktorý majú obaja rovnaký, v tom nevidím žiadny problém. Určite je to ale nastavením každého. S priateľstvami je to rovnako. Tiež sa menia počas života. Mohla si mať úžasnú priateľku, dovernicku, boli ste si najbližšie v živote v určitej etape...a potom vás zmenil život, každú zavial inou cestou, vaše svetonázory sa rozišli, bolo čím ďalej tým viac vecí, na ktorých ste sa nezhodli, tak ste sa v dobrom "rozišli". To ale neznamená, že už nikdy sa nestretnete na káve či na obede, či si nenapíšete 3x za rok. Proste sa ten vzťah zmenil. Z najlepších priateľov na známych. Takisto sa môžu z milencov stať kamaráti, známi či dokonca kolegovia a ten kontakt pokračuje, aj keď v inej rovine ako predtým. Ja osobne poznám veľa takých párov a všetci majú nový život s novými partnermi a stretávajú sa navzájom, aj celé rodiny, deti sa navzajom poznajú, kamarátia. Nie každý, s kým ti nevyjde vzťah musí byť posledný kreten

gerrwie_girl
16. jan 2023

@elementissa moj ex miloval irsko tak ako ja, moj terajsi ho neznasa. Mozem ist s ex na dovolenku? :D (prosim brat trosku v humorom)

moonlight1210
16. jan 2023

Ja sa len spytam, co take ti na tie narodeniny napisal, ked toto bola tvoja odpoved: ,,dakujem ale už medzi nami nič nie je 🙂, nie si už súčasť mojho života, je to pre mňa uzavretá kapitola a ja sa chcem posunúť dopredu"
On ti napisal nejake vyznanie?

autor
16. jan 2023

@moonlight1210 napísal,, všetko najlepšie k narodeninám, veľa zdravia šťastia a lásky. Ale nevidím dôvod si s ním písať na narodeniny keď je medzi nami koniec

lavinis
16. jan 2023

Mýliš sa. Dá sa byť s ex kamarát a ak si to nevieš predstaviť tak to asi nemáš ty ukončené v sebe ;) nesud ostatným podľa svojho zmýšľania

lavinis
16. jan 2023

On môže písať komu chce
Normálne ti poprial
Fakt nechápem taketo detinské zmýšľanie
Ved poďakujem a keď nechcem nekomunikujem ďalej
Toto čo ty robíš je "overthinking", vidíš problém aj tam kde nie sú

autor
16. jan 2023

@lavinis ved mu to nezakazujem len mi to príde divne a zbytočne a chcem aby bolo jasno

banderaska29
16. jan 2023

kontakt s bývalým počas už aktuálneho vzťahu chce silne nastavené pravidlá a mantinely. ísť do kina s ex mi nepríde v poriadku. ale príde mi v poriadku si občas napísať. všetko záleží od toho ako ten vzťah skončil... a aj o uprimnosti s aktuálnym partnerom.. veľmi tenká hranica 🙂 je to naozaj prípad od prípadu