Je v poriadku predstaviť sa prezývkou?
Ani neviem ci to volat prezivka. Moje meno je Katarína, no ludom sa predstavujem ako Katka. Samozrejme nie na formalnych stretnutiach ako su pohovory alebo tak. Skôr ked poznavam novych ludi.
Robim to tak lebo hovorit: "som katarína ale mozete ma volat katka" mi pride divne. nemam totiz rada ked ma niekto vola katarina, tak preco to neskratit a neprestaviť sa ako katka
@thoughtfulweirdo pozri..to je moj nazor...tvoj je iny, kazdy z nas to vnima inak
@erikavesela Ale veď ja ti ho nevyhovaram, diskutujem s tebou v diskusii, lebo ma ten tvoj zaujal 😁
@erikavesela nemyslím si, ze sa väčšina ludi vôbec zamýšľa nad tym ci je to detska alebo dospela verzia. Často sú ľudia na to oslovenie zvyknutí a paci sa im.
@natall113 jj, podla mna uplne v poho, vobec by som sa nad tym nezamyslela. Ved sa predsa predstavujes tak, ako chces, aby ta volali (mne je to napr. dost jedno, tak sa predstavujem Zuzana ale Andrey v mojom okoli sa zo zasady predstavuju ako Ada, Aja, Andrea... podla toho, co kto preferuje. A moj muz zo zasady ako Honza a nie Jan /je Cech/)
@autor Katarína je dosť dlhé meno, takže predstaviť sa napr. novým kolegom v práci skrátene mi príde normálne. A Kata znie hrozne, takže jasné že Katka. Rovnako mi sedí keď sa Gabriela predstaví ako Gabika. Keby sa Lucia predstavila ako Lucka, alebo Petra Peťka tak by som sa asi začudovala.

@jozko_z_lesa bozeeee