icon

Je v poriadku pýtať sa AI na vzťahy?

Včera o 13:53

Robite to? Ak áno, prečo?

Strana
z2
autor
Včera o 13:54

Podla mna pýtať sa AI na vzťahy je problematické, pretože tie sú predsa individuálne a stroj nemôže pochopiť ľudské emócie. Skutočné odpovede ti dajú len ľudia a skúsenosť.

allie1008
Včera o 13:58

@anonym_autor ano,pytam, ved AI ma pristup k takemu mnozstvu informacii, pribehov, zivotnych skusenosti iných ludi, ze ti da podpa mna lepsiu odpoveď ako clovek. Navyše,ked sa vzorce spravania neustale opakuju.

pikachu999
Včera o 13:59

Nie je v poriadku pýtať sa jej na nič

madeincssr
Včera o 14:00
@allie1008

@anonym_autor ano,pytam, ved AI ma pristup k takemu mnozstvu informacii, pribehov, zivotnych skusenosti iných ludi, ze ti da podpa mna lepsiu odpoveď ako clovek. Navyše,ked sa vzorce spravania neustale opakuju.

@allie1008 ...a postupne uz sa budu bavit spolu len nasi AI avatari. To bude sveta zit 🤔.

pikachu999
Včera o 14:06
@madeincssr

@allie1008 ...a postupne uz sa budu bavit spolu len nasi AI avatari. To bude sveta zit 🤔.

@madeincssr už teraz majú stránku kde sa sťažujú na ľudí 😂👍

anonym_0c7a38
Včera o 14:12

Nie. Dokonca sa nepytam nic. Otazky na zakony tiez nikam neviedli, odpovede boli povedzme matuce.

basska_b
Včera o 14:15

Určite nie, mne to príde desivé sa rozprávať s niekým, kto neexistuje, no odpovedá mi ako živý. Ako hlas zo záhrobia. Už tie četboty som neznášala. Ale tie aspoň si priznajú chybu. Povedia: nerozumel som, alebo sa spýta pomohol som vám vôbec? Ale táto AI je suverénna a suverénne tvrdí veci, ktoré vlastne chceš počuť (najmä pri týchto vzťahových veciach), pritom to vôbec nemusí byť pravda.

esther100
Včera o 14:22

No mňa by to vôbec nenapadlo.ja ani netuším čo máš na mysli.akoze mám doma problém s mužom tak sa jej opýtam ako to riešiť či čo?

jesenzima
Včera o 14:34

@anonym_autor ja by som sa ai nepýtala nič ...

autor
Včera o 14:34
@esther100

No mňa by to vôbec nenapadlo.ja ani netuším čo máš na mysli.akoze mám doma problém s mužom tak sa jej opýtam ako to riešiť či čo?

@esther100 áno, napríklad. Žeby si sa spýtal, čo si o tom mysli a čo by ti poradila.

esther100
Včera o 14:44
@anonym_autor

@esther100 áno, napríklad. Žeby si sa spýtal, čo si o tom mysli a čo by ti poradila.

@anonym_autor však na to máme koňa😂

ria_sprout
Včera o 14:44
@anonym_autor

Podla mna pýtať sa AI na vzťahy je problematické, pretože tie sú predsa individuálne a stroj nemôže pochopiť ľudské emócie. Skutočné odpovede ti dajú len ľudia a skúsenosť.

@anonym_autor ktorí ľudia? Tí ktorí radi súdia, ti ktorí majú často krát názory ako z 19storocia?

ria_sprout
Včera o 14:47

Inak sranda je, že štatistiky ukazujú, že ľudia sa na AI spoliehajú viac a viac, ale tu v diskusii ju nikto nepoužíva na nič. Zvláštne, tu sa zbieha asi nejaká iná skupina ľudí

grimnir
Včera o 14:56

Už som videl ľudí, ktorí reálne mali vzťah s AI chatbotom. Až je smutné, že niektorí by radšej boli s počítačom, jak s druhým človekom. Poprípade si myslia, že nemajú na to nájsť si reálny vzťah.

allie1008
Včera o 15:02
@madeincssr

@madeincssr tak som to zas nemyslela, alr ak sa chcem nieco opytat a nechcem s tym nikoho blizkeho zaťažovať,tak jr to podla mna dobry pomocnik. Vsak kto nechxe, nech nevyzuiva :D

allie1008
Včera o 15:03
@ria_sprout

Inak sranda je, že štatistiky ukazujú, že ľudia sa na AI spoliehajú viac a viac, ale tu v diskusii ju nikto nepoužíva na nič. Zvláštne, tu sa zbieha asi nejaká iná skupina ľudí

@ria_sprout presne 😂mozno si nechcu priznat alebo ti co používajú s anepriznaju, lebo vedia ,ze budu zdrbani

unicornlady
Včera o 15:09

Ja používam AI ohľadom zdravotných vecí. Ak napr. chcem niečo zo správy "preložiť" atd...

autor
Včera o 15:15
@allie1008

@allie1008 som rada za názor niekoho, kto ju aj skutočne používa. Nebojíš sa, že ta zmanipuluje, rozhodneš sa inak, než by si chcela a budeš potom ľutovať? Zda sa ti, že s tebou suhlasi a pritakáva?

ria_sprout
Včera o 15:29
@anonym_autor

@allie1008 som rada za názor niekoho, kto ju aj skutočne používa. Nebojíš sa, že ta zmanipuluje, rozhodneš sa inak, než by si chcela a budeš potom ľutovať? Zda sa ti, že s tebou suhlasi a pritakáva?

@anonym_autor ja ju používam a vie mi aj oponovať ak somnou nesuhlasi. Robí to ale milo a vecne, nie útočne a povýšenecky ako to robia často ľudia na diskusiách. Ako vždy od začiatku odborníci vysvetľovali - ide o to ako pokladas otázky a ako dokážeš čítať s porozumením. Samozrejme že sa aj mýli a to je už na človeku či má taký úsudok aby vedel kedy sa hodí overiť informácie a kedy to netreba. Tak isto - človek sa rozhoduje podľa seba a nie podľa toho ako mu radia iní. Je jedno či dostane radu od AI alebo od anonyma12345 - konečné rozhodnutie musí zvážiť každý sám na základe kombinácie svojich skúseností, intuície, názorov.

autor
Včera o 15:31
@esther100

@anonym_autor však na to máme koňa😂

@esther100 Asi máš pravdu. Na fóre sa človek dozvie veci. Aj to, čo si ešte len budeš mysliet a prečo. 🤭

autor
Včera o 15:34
@grimnir

Už som videl ľudí, ktorí reálne mali vzťah s AI chatbotom. Až je smutné, že niektorí by radšej boli s počítačom, jak s druhým človekom. Poprípade si myslia, že nemajú na to nájsť si reálny vzťah.

@grimnir preto je lepšie sa ho nič nepýtať?

allie1008
Včera o 15:36
@anonym_autor

@anonym_autor suhlasim s riou. Konecne rozhodnutie je vzdy na človeku. Nerobím to,co mi kaze AI, neviem si predstaviť ako by ma mohla zmanipulovat :D pozera sa na situaciu bez emocii, objektívne. Ja sa jej pytam stylom,co si mysli o tom a o tom, nie ci so mnou suhlasi. Ale musím uznat,ze dava dobre argumenty. Clovek aa na situaciu pozrie aj z ineho uhla

allie1008
Včera o 15:37
@grimnir

@grimnir ale tito su podla mna prepnuti. Ved raz v Tv bola aj pani,co sa zosobasila so psom :D

autor
Včera o 15:51
@ria_sprout

@anonym_autor ktorí ľudia? Tí ktorí radi súdia, ti ktorí majú často krát názory ako z 19storocia?

@ria_sprout nie, len tých, ktorym je šumafuk, ako sa cítiš a tvoje šťastie maju vieš kde 😅
myslela som skôr známych, kamaratov, rodičov..

timinochka_95
Včera o 15:53

pytam sa na históriu, udalosti ktoré ma zaujali, veci ohľadom cestovania.. je to omnoho rýchlejšie ako googliť, ale nie vždy presne.
Alebo minule som chcela piecť, tak som napísala aké chute mám rada atd. a našlo mi recept na fajn koláč. Na tomto nevidím nič zlé, ale poznám ľudí čo sa nechcú rozprávať a píšu si s Ai - to je choré podľa mňa 🙂
Čo sa týka vzťahov, ak správne chápem ona radí len z toho čo sú články pisané na internete, čiže zas by niekto musel hodinu googliť aby zistil že má toxický vzťah a mal by vyhľadať pomoc. Ale ľudia si myslia že sa s ňou rozprávaju, pritom ona len čerpá z toho čo je dostupné online.
Minule si jeden chalan vytvoril pár stránok kde sa označil za naj - (tuším marketéra/influencera/nvm😂) a opýtal sa Ai, kto je naj na Slovensku - no jasné že bol v tých vyhľadávaniach aj on, pritom bez urážky, je priemer vo svojom odbore.

autor
Včera o 15:53
@allie1008

@anonym_autor suhlasim s riou. Konecne rozhodnutie je vzdy na človeku. Nerobím to,co mi kaze AI, neviem si predstaviť ako by ma mohla zmanipulovat :D pozera sa na situaciu bez emocii, objektívne. Ja sa jej pytam stylom,co si mysli o tom a o tom, nie ci so mnou suhlasi. Ale musím uznat,ze dava dobre argumenty. Clovek aa na situaciu pozrie aj z ineho uhla

@allie1008 vyzerá, že to hodnotíš skôr pozitívne. Vela ľudí sa totiž toho práve obava, preto ju radšej nepoužíva.

anonym_46e103
Včera o 15:54

@anonym_autor používam platenú verziu denne
Pomohol vo všetkom
Varenie , pečenie ,pestovanie ,opravy a úpravy auta , výcvik zvieraťa starostlivosť krmivo , e-shopy , internetové predaje , jedálničky chudnutie , s chorobami a inými zdr problémami
No zvládne doslova všetko

ria_sprout
Včera o 16:18
@anonym_autor

@ria_sprout nie, len tých, ktorym je šumafuk, ako sa cítiš a tvoje šťastie maju vieš kde 😅
myslela som skôr známych, kamaratov, rodičov..

@anonym_autor tak ani známi či rodina nevedia vždy poradiť objektívne správne. Najlepšie je vyhodnotiť si správne rozhodnutie zo všetkého čo si človek vypočul. Výhoda AI je, že môžeš povedať aj chúlostivu vec a poradí odborne, pretože čerpá z odborných informácií..

Mne jediné čo naozaj lezie na nervy, že sa roztrhlo vrece s textami čo písala AI a ani sa to nesnažia zakryť.

Presne taký ten text : "✔️Nie kvôli okoliu, ale preto aby si nadobudla sebavedomie" nie a ale používa veľmi rada.
Fakt už pomaly aj v článkoch sa objavuje typicky slovník AI a to je podľa mňa desivé, že ľudia prestávajú premýšľať vlastnými slovami. Za mňa je dobré a rýchlejšie hľadanie informacii, ale nepoužívať príliš.

autor
Včera o 16:37
@anonym_46e103

@anonym_autor používam platenú verziu denne
Pomohol vo všetkom
Varenie , pečenie ,pestovanie ,opravy a úpravy auta , výcvik zvieraťa starostlivosť krmivo , e-shopy , internetové predaje , jedálničky chudnutie , s chorobami a inými zdr problémami
No zvládne doslova všetko

@anonym_46e103 to znie ako skutocna pomoc. A čo vzťahy?

anonym_0a6762
Včera o 17:30

AI využívam ako pracovný nástroj takmer denne, ale osobné veci a problémy si tam nevylievam… verím, že aj v týchto veciach ako vzťahy vie poradiť tak, že to znie veľmi pekne a tak nejak aj všeobecne aj “správne”, ale ľudia a medziľudské vzťahy sa nedajú zovšeobecniť, keďže sme každý iný a neriadime sa všetci podľa toho čo vychádza štatisticky… navyše keďže vždy bude mať ako vstupné info len tvoj subjektívny pocit, bude ti dávať za pravdu, pritom partnerovi by možno povedala zase po jeho pohľade na vec niečo iné… vzťahové problemy sa za mňa majú riešiť medzi 4 očami vo dvojici, nemajú sa do toho zbytočne ťahať ani známi

Strana
z2