icon

Je v súčasnosti možné nájsť normálnu partnerku?

ja_claudius
16. júl 2024

Krásne a vážené dámy,

ako čerstvého 50-tnika, rozvedeného východniara zo starej školy, by ma zaujímalo, či je v súčasnom svete ešte šanca nájsť normálnu a milú žienku, ktorej hlavná starosť nie sú selfíčka a príspevky na svojom FB alebo ktorá nerieši svojho ex, svoje ego, či nabotoxované pery.

Skúšal som zoznamky, avšak moje doterajšie pokusy zoznámiť sa s niekým normálnym, len narážajú na osoby nežného pohlavia, ktoré len málokedy vnímajú realitu.

Nech to nevyznie ako cliché, ale naivne verím, že skutočná krása prichádza zvnútra.
A preto sa nehnevajte teraz na mňa, no nemôžem sa ubrániť dojmu, že až príliš mnoho dám, na ktoré som narazil, nemá doma zrkadlo.
Nemám na mysli fyzickú krásu, ale skôr nerealistické očakávania a prístup k životu.
A úprimne, po 40-tke je už každý popísanou stránkou papiera, a tak je načase ubrať z nárokov a z hľadania princa na bielom Mercedese.

Alebo skutočne gentlemani zo starej školy, ovladajúci pravopis, so záľubou v umení, hudbe už sú odpísaní?!
Je nutné sa dať potetovať, kúpiť si "fancy" auto a začať vešať oblbujúce sľuby na nos, aby človek zapôsobil?!

Neberte to prosím ako žiaden výkrik zúfalstva, len ma zaujíma, či chcem veľa.
Ak áno, tak mi to prosím rovno napíšte, aby som zbytočne nenaháňal chiméru.

Ďakujem a prajem pekný večer!

rozculena
16. júl 2024

@madeincssr .....v obecnych najomnych bytoch....myslíš tie od Borisa?

ja_claudius
autor
16. júl 2024

@blacki12 Mam rad klasiku a literaturu faktu, hlavne historicku.

modrava
16. júl 2024

@ja_claudius mas velmi specificke vyjadrovanie, stylistiku, slovnik, skladbu viet. ak to nie je poza, ale tvoj bezny komunikacny styl, bude sa ti asi hladat tazsie. ale nevidim to tak cierne ako ti tu pisali 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
blacki12
16. júl 2024

@ja_claudius konkrétne?

ja_claudius
autor
16. júl 2024

@blacki12 strasne vela, rata sa aj Hlava XXII

klementinka58
16. júl 2024

V dnesnej dobe je strasne vela rozvedenych zien,ktore chcu zabezpeceneho muza, idealne aby na nich prepisal polovicu majetku a ich deti bral ako svoje. Ak ma muz deti idealne je aby im nezasahovali do zivota. Podla prispevkov na koniku musi mat vodicak, zarabat aspon 3000e mes a pod....😃😃😃😃 nevravim ze vsetky su take ale vacsina urcite. Treba sa obrnit trpezlivostou ta prava sa najde

deti95060810
16. júl 2024

@dominikamacakova na MK sa tykááááá. 😉

dominikamacakova
16. júl 2024

@deti95060810 ja som tykala

deti95060810
16. júl 2024

@klementinka58 ale kdeže... ale však hádam sa nedám dokopy s bezdomovcom... načo by mi bol... nech je muž min. na rovnakej úrovni ako ja ... ja nie som charita.
vrana k vrane sadá , rovný rovného si hľadá.

enmery
16. júl 2024

Ja zareagujem na to, že treba ubrať z nárokov. Ja si to nemyslím. Ale pre Teba sú asi nároky, že žena očakáva "čierne vlasy, modré oči, 190 cm, mercedes"/doplň si vyhovujúce/. To nie sú nároky. To sú možno preferencie a hlúposť tej ženy. Ale nebudem znižovať svoje nároky-ako že chémia musí fungovať, komunikácia, záujmy, rešpekt, sny, ciele atď. Keď spomínaš ten mercedes, asi máš z toho nejaký komplex. Pretože pre mňa auto chlapa podstatné nie je. A mal by si si zadefinovať, akú babu hľadáš. V akom veku?Chceš len stretávanie príležitostne alebo fakt budovať emocionálne spojenie?A že sa niekomu nepáčiš, neznamená, že dotyčná má "nároky"na mercedes a už vôbec to neznamená, že ty nie si hodnotný. Ja som maličká tmavovláska s modrými očami a keby som počúvala to, že pekné a sexi sú len dlhonohe blondíny, si to už dávno hodím. Chápeš, čo sa tým snažím povedať? Sme ľudia a výzorovo rôzni a každému sa páči niečo iné. A tým pádom si každý môže pre seba nájsť to svoje. Ja mám priateľa nad 50 a je rozvedený. Asi si frustrovaný z neúspechu, lebo po niečom veľmi túžiš, ale negenaralizuj.

bodka70
16. júl 2024

Tak ja osobne som 50+ východniarka a tiež už vnímam problém nájsť si vhodného partnera k sebe. Pritom so nehľadala ani nehľadám nič prehnane a už vôbec nie požiadavky na dokonalý vzhľad či veľké majetky. Bola som na pár rande ale zo všetkých mužov bol len jeden, ktorý bol relatívne normálny, zvyšok veľmi veľmi divné existencie, často o mňa prejavili záujem o dosť mladší muži ale všetci po pár vetách smerovali len k sexu. Ja pritom považujem sex za normálnu súčasť vzťahu, ale tu bolo evidentné že hľadajú len "telo" na sex, otázky vždy len smerovali k tomu, či bývam sama, či mám voľný byt (kde sex), čo sa mi páči v intimite (ako sex) a ako vyzerám (s čím sex). Ale je zaujímavé, že mnohí ľudia osamelí v staršom veku, či už ženy alebo muži, riešia, že nevedia nájsť vhodného normalneho partnera na vzťah. Tak kde títo ľudia sa schovávajú, keď sa nevedia nájsť a "popasovať"? 🤪

rozculena
16. júl 2024

@harrisson ale on si nepýta rady na "balenie".nevidíš nadpis? Otázka single muža pre nežné pohlavie

cherrystone
16. júl 2024

@ja_claudius neverim, ze realne existuju 50tnici, ktori by niekedy pouzili slovo "fancy"

kaia
16. júl 2024

@ja_claudius, Tvoj príspevok ma potešil, hlavne gramatikou 👌. Obsahovo samozrejme súhlasím, bez komentára. Snáď len, nehádzala by som všetky do jedného vreca, nájdeš koho hľadáš, normálnych žien s hodnotami je určite ešte veľa 😊.
Držím palce ✊🍀❤️.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka8
16. júl 2024

@ja_claudius po slovensky sa píše klišé, pokiaľ viem.

eva8
17. júl 2024

@ja_claudius aku literaturu preferujes? Z kazdeho rozku trosku? Zajdes aj do prirody? Kludne mi napis aj sukromne 🙂

eva8
17. júl 2024

Ou, uz bola podobna otazka ohladom literatury, aj odpoved. Ozvat sa mi aj tak mozes 🙂

h2
17. júl 2024

@ja_claudius Len nedávno tu bola podobná diskusia z opačnej strany (žena hľadala muža), mala rovnaké záľuby, ako ty a bola frustrovaná z toho, že všetci muži, na ktorých na zoznamkách narazila, boli aktívni turisti/cyklisti atď. a podobný životný štýl očakávali aj od partnerky. Skúsim ti to nájsť, možno sa dáte dokopy. 😃

beata_k
17. júl 2024

@ja_claudius Ja by som na zoznamke nikoho nehladala. Ved tam nie je jeden normalny clovek. Skus dobrovolnicke cinnosti.

rorino
17. júl 2024

@ja_claudius Keď máš rád umenie a hudbu ,nebolo by lepšie,keby si lovil v týchto vodách?Vernisáže,koncerty,tam chodia ľudia aj bez sprievodu,a hneď aj budete obaja na čistom,že máte niečo spoločné.Hlavne sa nevzdávaj,láska kvitne v každom veku😉

rorino
17. júl 2024

@medda_beda 150 kg Raspusa bez zubov😂dobre k rannej káve 👍

rorino
17. júl 2024

@michaela329 je nereálne,keď človek nemá záujem o umelé vylepšenie?

grof_monte_christo
17. júl 2024

@ja_claudius Nechcem ti brať ilúzie, ale ani nádej. Stretnúť spriaznenu dušu po 50 je ako hľadať ihlu v kope sena, tie príležitosti sú naozaj mizerné, je to už len o náhode a stasti ako o aktívnom hľadaní. Zoznamky nezavrhuj, aj tam sa občas nájde niekto normálny a zaujímavý, zostaň aktívny a užívaj si aj single život, nie je to žiadna tragédia.

rusalinka
17. júl 2024

@ja_claudius na tvojom mieste spravím toto 😉 Presne a konkrétne na tento nick:

laurita285
17. júl 2024

Takéhoto zakomplexovaného zúfalca nechce žiadna normálna žena. To je aj dôvod, prečo si nikoho nedokážeš nájsť. GL! 🍀

earlgrey
17. júl 2024

@rusalinka 🤣🤣🤣 tak teraz si ma rozosmiala 🤣

rusalinka
17. júl 2024

@earlgrey 😀 aj som si myslela... ale tak pekne ste si písali, vysvetľovali... však nech skúsi 😀