Je vhodné rozprávať sa s kamarátom s výhodami?
Baby ale kľudne aj chalani, poraďte. Problematika kamarat s výhodami. Už som tu videla takéto témy, ale moja je asi v niečom trochu iná.
Je vhodné, dať si s ním rozhovor a povedať mu o mojich myšlienkach? Veľmi spolu mimo určitých veci nekomunikujeme.je mi s ním vždy super, ale ako by som sa bála nejakú takúto tému otvoriť. Totiž, mám ho rada viac, ako by som asi mala a viem, že takto to donekonečna nepojde. Dali sme si tiež pravidlo, že okrem seba nebudeme mať iných sex. Partnerov. O to sa nemusím ani snažiť dodržiavať, to mne ide samé. No ako ho mám radšej, tým viac nad tým rozmýšľam, či by si stále vybral mňa keby sa mu ponúkne iná možnosť. On veľmi pocity vyjadrovať nevie, to už viem.
Chcela by som sa s ním porozpravat a povedať mu, ako to ja mám. Mám z toho ale stres, bojim sa že bude nemilo prekvapený alebo dokonca nahnevaný, že ho vytiahnem von a bude sa diať niečo iné, ako čakal. Ako keby vás stary kamarat vytiahne na kávu a začne vám ponúkať svoje financne služby 😂 ak viete, ako to myslím. Alebo bude nahnevaný, že zasahujem do jeho súkromia, no ja potrebujem vedieť, ako sa zariadiť. Ak ma má rad, mohol by mi úprimne povedať, žeby sa nebránil stretnutiu s inými ženami? Chcem tieto odpovede lebo viem podľa toho zistiť, ako to so mnou asi má pripadne či by ho mrzelo, keby to celé ukončím. Nechcem žiť vo falošných nadejach a čakať na niečo navždy. No ten strach, že sa ponizim, strapnim je veľmi veľký. Zažili ste niečo take z jednej alebo druhej strany? Vadilo by vám, keby kamarat/ka s výhodami chcela s vami dať takýto rozhovor?
A čo tak sex vo vzťahu, s partnerom, ktorý ťa má rád, ktorý si ťa váži a ktorý sa k tebe správa pekne?
Nie je len možnosť sex po svadbe a len kvôli deťom, verzus sex len tak s niekým bez záväzkov.
@viestta neurazilo ma to, prišla som sem aj po iné pohľady ako mám ja lebo viacmenej som zmätená a nemám finálny pohľad. Iba toho som sa chytila, že necítim sa ponizene pretože doposiaľ som aj ja chcela to čo on a keby sa mi nestalo, že sa do toho dostanem viacej tak by to kľudne mohlo pokračovať po starom . Ale práve pretože pociťujem v sebe niečo iné, tak preto rozmýšľam nad tou zmenou a všetkým okolo toho, čo povedať ako sa zachovať . Proste poviem to narovinu ale nemôžem mu jednoducho len napisat ahoj, plánujem s tebou skončiť a ty povedz či chceš / nechceš dôvod . Chápeš
Vsak staci na najblizsom "rande" na zaver povedat "Uz sa mi neozyvaj". Jeho pohlad na vec sice moze byt zaujimavy, ale v konecnom dosledku rozhodujes ty. Alebo ak povie "NIe, moja zlata, pokracujeme" budes v tom pokracovat lebo on nechce skoncit? Alebo ak sa spyta ked sa zas stretnete mu na rovin povies "Vies, ja uz nemam zaujem" Ty nemusis nic zdovodnovat. Preco by si to robila?
Ale aj tak mam pocit, ze ty sa nadejas, ze ak mu zdovodnis preco nechces pokracovat, jemu sa v hlave rozsvieti majak a zrazu sa zalubi a uz budete par, stastny zalubeny par az na veky...
Ani so mnou, ak odsudzujem sex bez lasky. Kazda dobre vieme, ako sa tomu bezne hovori. Takze chval sa dalej, aka si ty slusna zena, lebo prevadzkujes obchod s telom LEN s jednym klientom.
píšeš že tu má ženu ktorá ho má rada a je tam aj sex, a teda prečo by si hľadal inú. pretože chlapi rozlišujú medzi kamoškami s výhodami a ženami na vzťah. ak bude chcieť city, nájde si inú. od teba city nechce.
Áno.kludne budem aj 15 rokov bez sexu ( ako vieš.ci som ozaj nebola?) ako to riešiť takým ponižujúcim spôsobom a sexovať bez lásky...
Myslim, ze nechces pocuvat nazory, ktore sa nezhoduju a Tvojou predstavou.
Ok, tak pocuvaj tento: ano, dopadne to romanticky, Ty mu povies, ze si sa zalubila a on poklakne ... a zili spolu, az kym nepomreli
A teraz ta realita. Povedz mu to cim skor, lebo sa budes len trapit. Su len 2 moznosti a my mu jeho hlavy nevidime.
On bud k Tebe citi nieco viac, co tiez moze byt a zacnete spolu klasicky vztah,
alebo ak nie, tak je pre vas oboch rozchod to najlepsie, lebo ho zacnes postupne svojou nevyziadanou laskou obtazovat.
Ak sa Ti to zda, ako nevhodna odpoved, tak sa z namotavaj stale viac a zaver bude este drastickejsi, ako by bol teraz, ak Ta v skutocnosti nechce, si len docasna prestupna stanica, pride ta prava a zostanu Ti oci pre plac a zvytocne strateny cas.
@mk1111111111 ja myslím že sme sa tu všetci akosi nepochopili, lebo mi každý píše o ňom ako on ku mne nič necíti a podobne. Ale o tom nemal príspevok vôbec byt, mali sme riešiť mna a čo bude vhodne pre mna, nie čo cíti a chce on.nie je pre tuto tému vôbec smerodajné, aby mi písali že on ku mne nič necíti lebo to som ani nemala záujem riešiť. Neviem či sa len neviem vyjadrit správne ale celé to malo byt iba o tom, že ( bez ohľadu na to, čo cíti necíti on) čo mám urobiť ja. Či mu to povedať a riskovať to, že sa mu sprotivim, zosmiesnim keď ma niekde uvidí lebo už to bude niečo čo bude vonku alebo byt s gráciou, že si v sebe nesiem tajomstvo, užijem si s ním ešte párkrát a potom to seknem ako uplne samozrejmu vec? Keby sa ma potom spýta, čo sa deje nepovedať mu nič, len že už nechcem pokračovať? Len o toto mi šlo, vôbec nie riešiť jeho hĺbku citov
@janinah preklikni na diskusiu ktorú som si teraz všimla, kde žena píše že nevie byt bez sexu, že ide na diskotéku kde vždy niekoho nájde. Tam jej všetci pisu no a čo, uzi si a pdoovne. Tak ja neviem, buď sa tu zišiel iny tábor žien alebo je väčšie zlo spávať s jedným ( hoci nie vo vzťahu) ako splašiť totálne cudzieho na disko ..
@oli18 mala som tento názor ako 15 ročná. Aj môj prvý sex taký bol, lebo som bola panna a keď som si našla prvého frajera, 2 roky sme čakali lebo som sa bála atd. Teraz keď mám o polovicu viac, si neviem predstaviť stretávať sa s niekym , spoznávať ho a mat sex, až keď bude medzi nami láska. To niečo trvá a aspoň u mna sa láska nekona po týždni, ani po mesiaci. Sú to hlbšie city. Možno by bolo fajn akceptovať, ze ľudia majú sex s osobou, kde si nepovedali, že tvoria pár. A čo potom keď sa to nebude jednemu páčiť? Najskôr sa dajú do vzťahu, potom sex a keď jeden zisti že to nie je bohviečo, sa rozídu?
Ved Ti piseme, povedz. Uz to z Tvojej strany nie je to, co ste si na zaciatku dohodli. Bude to fer pre Teba, aj pre neho. Ci sa zhovadis? Asi nie, ved len pravdu povies. Ak je tonrozumny clovek, tak Ta nezosmiesni, ak Ta zosmiesni, tak nie je rozumny a takeho Ti netreba
Ja stále nerozumiem,či ty vlastne riešiš? Povedz mu,čo cítiš a ver, že ak má chlap rozum, nezačne si niečo viac s babou, ktorá dokáže "len " s niekým spávať. A na vzťah, lásku bude hľadať niekoho, kto vie o sebe,že má na viac,nie ako s niekým "len" spať. Normálny chlap si s takou osobou niečo viac nezačne. A áno, podľa mňa je to poskytovanie služieb,ale bez platby 😏.
Mozno mas 30, ale to, co riesis a ako to riesis, je tak na 16.
Povedala by som mu to ako dôvod prečo to končím ale ak by som chcela vedieť len ako je na Tom on tak vtedy len v prípade že si schopná zniets to že on chce len sex a nič viac, čiže záleží od situácia ktorá by k tomu viedla.
@autor je od teba fer, ze mu to chces povedat. Keby to chce on, uz by sa viac angazoval v tvojom zivote. Aspon to si myslim ja🙂
Normálne by som mu otvorene napísala ako veci cítim a nechala mu priestor na vyjadrenie.
Ahoj, chcela by som s tebou prebrať ako to s nami vidíš ďalej. Viem na čom sme sa dohodli ale u mňa sa za ten čas dosť vecí zmenilo, cítim k tebe viac ako len kamarátstvo. Preto mi nepríde vhodné aby sme ďalej pokračovali v tomto nevzťahu. Bola by som rada keby vieme náš vzťah posunúť na vyššiu úroveň, samozrejme ak to cítiš rovnako. Ak si nastavený inak ako ja pochopím to len by som v týchto veciach mala rada jasno.
Buď ti odpíše kladne a je na mieste sa stretnúť a prebrať to. Alebo ti proste napíše že on to cíti inak a vtedy bude priestor aby si to ukončila.
autorka máš 30 rokov a riešiš fakt pre mňa banálnu vec. Ako dospelá osoba vieš že lásku si nevynútiš , nevyreveš a ani nevydupeš. Rovnako tak vieš , že keď má chlap záujem , skutočný záujem tak to dáva patrične najavo a to nie tak že ti strčí penis do vagíny. Keďže tvoj priateľ s výhodami čerpá iba výhody , inak ho ako žena nezaujímaš , čo tam chceš riešiť ? Jednoducho mu oznám že sa u teba pomery k nemu zmenili a preto už nebudeš pokračovať. Ak mu budeš chýbať a zistí že aj u neho to je viac, ver tomu že ťa bude kontaktovať. Ak nie tak jednoducho nie , život ide ďalej . Neviem v akej spoločnosti mladých ľudí sa ty pohybuješ , ale v tej kde sa pohybujem ja a aj moje deti , kamarátstvo s výhodami ani zďaleka nie je tak frekventované ako ty píšeš. Muži si naopak cenia ženy menej dostupné a aj " drahšie " .
zhrniem to:
hovori sa tomu medicinsky vztah
"po zakroku domov"
Aj tak si, autorka, myslím, že ty si tá, čo tu už 2x písala, ako rok spáva s chalanom a chcela by viac, a všetko analyzuje, a nevie, ako mu to povedať. Ale nechce mu to povedať, lebo tuším, že to by bol koniec. A takto je to "ani-ani", takže stále je tam tá nádej, že raz bude niečo viac, hoci intuícia určite hovorí, že z tohto viac nebude.
Inak mozog je tak nastavený, na ten dopamín (fungujú na tom aj automaty a gamblerstvo), že raz to predsa môže vyjsť, a tak človek dúfa a dúfa, a toto ho drží v šachu. A občas je to lepšie, to mu dodá viac dopamínu, a potom zase príde prepad a človek potrebuje svoju dávku.
Otvorene mu to povedz.. nepíš! Nesprávaj sa ako puberťačka, si žena, ktorá vedela do čoho ide, tak sa zbabelo nechovaj a povedz mu to do očí.. stretnete sa kvôli sexu? Fajn! Uži si to možno naposledy, neviem ako to máte po tých chechtle mechtlách, či si ťa pritúli, pobozká alebo sa rovno zdekuje do kúpeľne a hotovo ..
Netlač naňho, ale porozprávaj sa s ním.. povedz mu, že sa u teba niečo zmenilo, máš z toho strach, lebo je ti s ním fajn, ale mal by to vedieť, že máš k nemu city a ak sa rozhodne to ukončiť, pochopíš to.. v takomto prípade potrebuješ vidieť ako sa zatvári. Možno aj on má k tebe city a má z toho strach, že ak ti to povie, tak to skončíš..
Potom nam daj vediet co a ako. Ale ako naraza @zuzanita1609 na to, ze sa malokedy stava, ze muz ktory ma niekoho len na prilezitostny sex, povysi na zivotnu partnerku. Ale kto vie. Podla mna je lepsie sa pohnut, ako sa motat v kruhu pochybnosti. Ono sa to asi aj tak nerozsekne hned. Nemyslim si, ze by ta vysmial alebo tak. Urcite k tebe nieco citi - obzvlast ak mate dohodu, ze s nikym inym nebudete. Otazka je, ci su tie jeho city o uprimnosti alebo o majetnictve + ego. Ale to su odpovede ktore dostanes az ked sa zacnes pytat a pozerat sa ako sa aj po odpovediach zachova.
Najhorsie co sa moze stat je, ze to skoncis a najdes si ineho muza s ktorym mozes vytvorit plnohodnoty vztah. To neznie az tak zle, nie? 🙂 Ako hovorili nase mamky: pro jedno kviti, slunce nesviti :D a mali svatu pravdu.

@oli18 naozaj neviem aký, lebo ak narážaš na nejakú pomaly prostituciu ako je zmienené vyššie, tak myslím že je tu priepastný rozdiel 😀 jedine žeby sme ešte stále žili v duchu sex až po svadbe pripadne sex iba za účelom splodenia deti. Nie so mnou je niečo špatne, ak neodsudzujem ženu, ktorá chce mat sex s jedným človekom 🙂