icon

Kam spejú dnešné vzťahy?

13. jan 2025

Kam tieto dnešné vzťahy spejú?
Ludia sú vo vzťahu veľmi nespokojný a je jedno koľko majú rokov.
Prečo je taká doba, že všetko treba ukončiť hneď?
Veď naši starý rodičia zachraňovali vzťahy.
Prečo je taká doba?

Strana
z2
alenka58
13. jan 2025

ja tiež mám okolo seba skôr dobré vzťahy a naozaj mladí ľudia si vedia vykomunikovať veľa vecí, to sa mi veľmi páči aj do hĺbky, aj keď tolerujú určité veci ale nezakrývajú ich ako voľakedy, čo skôr sledujem tak dosť blbé vzťahy s rodinou jedného alebo druhého partnera

michaela329
13. jan 2025

Ak nemáš vzťah s láskou a toleranciou, potom problém nie je v dnešnej dobe a vo vzťahoch iných. Ale v konkrétnom Tvojom vzťahu. A nie, v minulosti neboli vzťahy lepšie, len bola spoločnosť zameraná na vonkajšie zdanie, nie na to, či človek prežíva nešťastný život. V našom okolí bolo aj starých manželstiev bez lásky dosť - lenže čo by dedina povedala na roozvod...

ibatanecnica
13. jan 2025

@melanta mozno by si bola prekvapena keby si vedeka co je za dverami tych dobrych vztahiv co mas okolo seba.

tiezjedna
13. jan 2025

@zooeynka karma s tým nemá nič spoločné. To neviem, kedy by si tú svoju odpracoval otec... 🙄

joannita
13. jan 2025

Autorka, nasi rodicia ci stari rodicia zachranovali vztahy, pretoze zeny boli odkazane na muzov a nemali kam odist. Dnesne zeny sa neboja povedat DOST, nebudes ma ponizovat a podvadzat, ODCHADZAM. Lebo sa viem zariadit, lebo sa nebojim byt sama s detmi, lebo si debil.

V nicom inom rozdiel nehladaj. Vdaka bohu za tuto dobu 🙏

dota6
13. jan 2025

Ale veď to bolo stále. Môj švagor pochádza z takej tradičnej rodiny. Švagor má 47 rokov a spomienka a detstvo je atmosféra strachu. Jeho nebohý otec bol opilec, tyran a jeden nechutný agresívny človek. Jeho matka? Jedna utiahnutá žena. Bitku dostala ona aj deti. Švagor spomínal, ako ich otec cez okno na prízemí vyhádzal von a mlátil matku. A pekne v nedeľu sedeli ako rodina v kostole. Len s modrinami. Tradičná rodina, hlavné bolo nerozvádzať sa. V minulosti sa to nepatrilo.
Problémy sa nezmenili veľmi.
A dnes? Dnes si myslím, že niekedy sú to prehnané nároky, nerealistické predstavy o vzťahu, neschopnosť robiť kompromisy. Často sa stretávam aj s takým prístupom, že nemám problém, tak si ho vyrobím.
Takto, kamarátku nechal manžel, keď zistil, že ona je príčinou, že nebudú mať dieťa. Bolo to kruté. Ale uznala to a išli každý svojou cestou.

zuzinka888
13. jan 2025

Nemyslim si ze zachranovali vztahy- alw trpeli v nich- skrz vieru, ekonomicku zavislost, a spolicenske postavenie. Ako sa hivori v znamom filme- Nemas chlopa- nemas pravdy! A tak to bolo

autor
13. jan 2025

@dota6 ďakujem

marca12
13. jan 2025

Lebo zijeme rychlu Internetovú dobu. Nikto na nic nechce cakat. Prides o jedno,za rohom najdes dalsie. Pokazí sa ti nieco , do par minut mas kupenu novu vec. Mame prestimulovane mozgy atd atd.

autor
13. jan 2025

@marca12 ďakujem

barborachors
13. jan 2025

Nasi starí rodičia zachraňovali vzťahy, lebo nebol internet a bol prd. Teraz je ludom az moc dobre, vsetko sa da, vsetko je dovolené.

tiezjedna
13. jan 2025

@barborachors dovolím si tvrdiť, že kvôli internetu to určite nebolo... 😉

ibatanecnica
13. jan 2025

Zachranovali? Ako kto. Kedysi rozvod - verejna potupa. Co povie dedina susedia a tak vavsinou zenybvo zvtahu trpeli

ibatanecnica
13. jan 2025

Nikde sa nevytratilo. V niektorych vztahoch to bolona v incyg nie. Tak je tomu aj dnes

ibatanecnica
13. jan 2025

@barborachors nemslim si ze je to internetom. Keby to bolo v minulosti jednoduche.myslim ze rozvodov.by bolo mozno tolko co.dnes

madielilly
13. jan 2025

Ja som sa toto raz pytala mamky.A ta mi na to odpovedala to,ze starsie rocniky su naucene zachranovat a opravovat pokazene veci.Tie novšie ro robia tak,ze ked sa im nieco pokazi,nedaju to opravit,ale rovno vymenit,lebo je to jednoduchcie.A povrchnejsie...

betulinka1
13. jan 2025

Nasi starí rodicia nemali cas na blbosti. Nebol internet, rozne fóra a radami, ziadne insta fotky. Na druhu stranu ani oni neboli vsetci spokojni, aj bolo viac násilia v rodine na ženách, aj zeny boli inak vychovávane pre to manželstvo. Ked si zoberiem seba, ze moja babka hovorila, najdi si dobreho muza, co sa postara, moja mama uz hovorila, postaraj sa o seba, muza k tomu nepotrebujes. To je rozdiel v tom, preco je to teraz inak. To je ako porovnávať hrušky s jablkami.

dory11
16. jan 2025

Za mňa je to takto sú vzťahy kde to ide zachrániť ale potom si tu aj také kde to nejde a zbytočne v Tom vzťahu ľudia trpia . niekedy sa to už "nedá opraviť"ten vzťah a pre všetky strany je lepšie aby išli od seba .

Ja som napríklad názoru že moji rodičia sa mali radšej rozviesť ako ďalej žiť spolu trpeli a trpia tým všetci nie len oni ale aj mi ako deti .

siminick
16. jan 2025

@betulinka1 súhlasim

siminick
16. jan 2025

Ja ti hneď poviem prečo sa dnešné vzťahy rýchlo ukončujú. Pretože 85 % mužov ,(ak sa vôbec dajú nazvať mužmi) sú rozmaznani mamininy maznačikovia , ktorí poväčšine už neboli ani na vojne, vždy ako prvé je pre nich dôležité pohodlie a keď sa im to neumožní u manželky z radosťou príjmu pozvanie naspäť ku svojej matke do detskej izby , tam kde vždy mali pohodlie , podporu,kľud a dobrú stravu . Takže mnohé zle veci ktoré sa dejú v dnešných manželstvach zapričinili matky , ktoré vychovali svojich synov priam opičou láskou. Lenže tak ako všetko je pominutelné , tak si ten maminkyn maznáčik neuvedomuje, ze raz sa pominie aj jeho matka a on ostane sam ako kol v plote. Potom mu už ostanú len oči pre plač a trávenie a zapijanie svojho smútku v krčme s podobnými slaboduchymi jedincami,plačuc nad tragédiou ich osudu , ktorú si mimochodom zapríčinili sami. Samozrejme že deti , ktoré oni mali za mlady,pri sile v paži ich tak isto majú v paži na ich starobu. Asi toľko v skratke .

Strana
z2