icon

Kamarát pozval na svadbu len priateľa

frederikasucha38
16. júl 2025

Dobrý deň, stretol sa niekto s tým, že na svadbu bol pozvaný len jeden z páru ?
Snúbenec má kamaráta, o ktorom ani netušil, že je zasnúbený a bol pozvaný na svadbu. Kvôli tomu, že svadbu platia jeho budúci svokrovci a majú okresaný rozpočet, pozval len jeho.
Samozrejme, že to chápem a nerobím rozruch, len mi to pripadá divné, keďže sa s oboma budúci novomanželmi poznám osobne a s mojim snúbencom sme spolu už vyše 4 rokov, nie je to tak, že som len "nejaká priateľka".
Nechce tam ísť sám, no snažím sa ho presvedčiť, keďže je to jeho celkom dobrý kamarát, len stratili komunikáciu kvôli tomu, že sa odsťahoval.
Moja otázka ale je - tiež sme v procese plánovania svadby. Platíme si ju sami a z tohto pohľadu mi pripadá rozumné a férové pozvať na svadbu taktiež jeho, no samého. Na druhej strane ale chápem okolnosti a nechcem sa zachovať zle. No nejako mi to vadí, že sa takto zachoval. Čo by ste robili na mojom mieste ? Pozvať ho samého alebo oboch ?

Strana
z4
lenka.25
16. júl 2025

Keď chceš byť férová, tak musíš uznať , že vy ste stále iba priateľ s priateľkou a oni v tom čase keď ty budeš mať svadbu , budú už manželia .

anonym_30ff87
16. júl 2025

Viem že budú rôzne názory, ja poviem za seba že určite by som tak isto pozvala len jeho … a na mieste ak by môj snúbenec išiel sám na takúto svadbu by ma to ranilo … Toto robil môj bývalý išiel aj na dve svadby za leto bezomňa, čo sme spolu boli 5 rokov. A ešte sa stále veľmi čudoval čo mi natom prekáža … povedala som mu že ak raz my budeme mat svadbu, nech ráta s tým že Tí kamosi budú tiež pozvaní jednotlivo … no chvála Bohu nebudeme 🙂

veroonr
16. júl 2025

@frederikasucha38 na vasej svadbe oni uz budu manzelia... Kazdopadne ty si hlidaj svoje konanie, aby bolo v sulade s tvojimi hodnotami. Konanie inych neovplyvnis 🤷

0silvia0
16. júl 2025

@frederikasucha38 keď pozvete len jeho - vrátite mu to, čo ste dostali. Keď pozvete oboch, ukážete vašu veľkorysosť a ak má nejaký chochmes, sám sa bude cítiť trápne.
Záleží od vašej ľudskej a osobnostnej zrelosti.
A baby majú pravdu - oni už budú manželia, čiže iná situácia.

nikha2809
16. júl 2025

Ja by som to brala tak, že ak ich tam chcem oboch pozvem oboch a ak nie iba jeho...

billy_jean
16. júl 2025

Možno rozhodovali striktne podľa rozpočtu. Je možné, že to celé organizuje svokra a on len prikývol. Môžeš byť pasívne - agresívna a pozvať ho iba samého, ale môže to spôsobiť napätie, a možno aj niečo, čo ťa nakoniec bude mrzieť. Alebo im dáš najavo, že ty si nad vecou. Čo by som urobila ja? Pozvala by som oboch. Nie pre nich, ale pre seba, aby som išla spať s čistou hlavou, že som neurobila nič, čo by bolo z drobnej bolesti vyrobené na pomstu.

januska12323
16. júl 2025

Mne by to nevadilo a na vlastnú svadbu by som pozvala koho uznám za vhodné.

janinah
16. júl 2025

Ste v kontakte a aj budete? Navstevy a pod? Je to dobry kamarat? Jeho zena ti sadla?Ak ano.tak by som pozvala oboch.ale na mieste tvojho snubenca by som sama na tu svadbu nesla.mozno obaja zagratulovat na sobaš a potom obaja domov.

sense
16. júl 2025

Pozvi na svadbu koho uznas za vhodne, neriadi sa tým že oni nepozvali teba, tak ty nepozves ich (kvôli trucu)Konzultuj to so snubencom.
A snúbencovi povedz nech ide a dobre sa s kamarátom zabaví. Možno tam nechce ísť len na oko lebo pozná tvoj nazor. Alebo nech ide len na obrad a potom domov

glorikarebeka
16. júl 2025

No môj manžel by nešiel sám a nešiel by ani keď bol môj priateľ....to nie ako ísť na pivo, žúrku

anonym_19b779
16. júl 2025

A to ako vyzera ta pozvanka, kde len jedneho z paru pozyvaju? Ci to osobne povedia, ale iba ty Zuzu neber na nasu svadbu? Neviem si predstavit pozvat na svadbu niekoho bez partnera.

vroni
16. júl 2025

Nešiel by priateľ (ak by som dakeho mala) a ani by sme nepozyvali my ich...

ha_ha
16. júl 2025
@anonym_19b779

A to ako vyzera ta pozvanka, kde len jedneho z paru pozyvaju? Ci to osobne povedia, ale iba ty Zuzu neber na nasu svadbu? Neviem si predstavit pozvat na svadbu niekoho bez partnera.

@anonym_19b779 Normálne, je adresovaná iba jemu, na obálke je iba jeho meno. Ak by pozývali oboch, boli by tam mená oboch.

maca1984
16. júl 2025

Môj muž už tak bol na svadbe, že bol sám.
Mne to nevadilo, nevadí, nebol jediný čo ho pozvali samého.
A na svoju svadbu by som ja potom pozvala toho, koho uznáme zas my za vhodné.
Nerobila by som že ty si nepozval mňa, ja nepozvem tvoju manželku.

anonym_30ff87
16. júl 2025
@anonym_19b779

@anonym_19b779 u nás to bolo tak, že len priateľovi dali pozvánku že JEHO pozývajú … a že teda partnerov zakazujú .. ale ako ja píšem tomu môjmu to bolo jedno - veď je to normalne .. raz asi na 5ty krát keď išiel a mne sa to už nepáčilo sa mi priznal, že mi aj skúšal “vybaviť” miesto, ale nedalo sa - čiže sama vidím že to nešlo proste 🤣

slovakboy
16. júl 2025

@frederikasucha38 pozvi aj jeho. Nemyslím že to urobil naschval a nemyslel to zle. Rozpočet a nevedomosť, potom to už nevedel zmeniť. Ukáž veľkorysosť.

biba_18
16. júl 2025

osobne by mi to prekážalo ak by tam partner išiel bezo mňa - zvlášť ak aj ja som so svadobným párom kamarátka - resp. o mne ako o dlhodobej partnerke vedia. a nie som si istá že by na moju svadbu ten kamarát vôbec prišiel ... peniaze, nepeniaze, vzťahy nie sú o tom ...

nikushka8
16. júl 2025

ak su dobri kamarati, nech snubenec ide. Ak mu tato situacia nie je komfortna a nechce ist bez teba, nech sa slusne ospravedlni. A ci ich mate pozvat si musite zvazit vy- aki dobri kamarati to su, ci sa stretavate, budete stretavat.. osobne nie som zastanca pozyvat len preto,ze mna niekto pozval. Nevidim nic zle ist aj sam na svadbu, boli sme na viacerych svadbach, kde boli kamarati sami, pozvani len ako partia.

janka1011
16. júl 2025

@frederikasucha38 napriek všetkému, pozvala by som oboch. Za prvé, oni už budú manželia a za druhé, nebudem z toho robiť odvetu pomsty. Niekedy sa treba vedieť aj povzniesť nad istými vecami.

michaela329
16. júl 2025

@frederikasucha38 áno, chodila som s mojím mužom asi pol roka a bol.na takek svadbe, potom na ďalšej. Mali takú dohodu medzi sebou ešte ako kamaráti a mne to bolo napríklad úplne jedno. Na našu svadbu už boli pozvaní ženatí s partnermi a slobodní bez.

biba_18
16. júl 2025
@slovakboy

@frederikasucha38 pozvi aj jeho. Nemyslím že to urobil naschval a nemyslel to zle. Rozpočet a nevedomosť, potom to už nevedel zmeniť. Ukáž veľkorysosť.

@slovakboy príde mi oveľa normálnejšie a vhodnejšie pozvať jeden pár a druhý nepozvať - ako pozvať z 2 párov iba jedného ...

lussy203
16. júl 2025

Keď sa vydávala moja sesternica, pozvala iba mňa bez partnera s ktorým sme už spolu bývali. Na svadbe som sa nezúčastnila. Ale na našu svadbu sme ich pozvali a aj prišli, ona, jej manžel aj ich dieťa.

anjelicek26
16. júl 2025

Maju velmi obmedzeny rozpocet, tak to tak ber, ze im vyslo len par ludi a teda ide on.... ak to vam vyjde, pozvite oboch, tu je nejaka "pomsta" zbytocna a vie pokazit dobre priatelstva... keby mali na svadbe 150 hosti a pozvu len jeho, to by ma skrelo, ale ak ide o malu svadbu a proste par hosti, tak je jasne, ze sa neda brat kazdeho...

bg92
16. júl 2025

citla by som sa mega trapne pozvat potom "naoplatku" iba jeho. asi u inych hosti o tomto neuvazujes len mu to chces vratit? bud nepozvat vobec (na tom nic nie je ich nepozvat) alebo oboch.
ja by som bez muza nesla na svadbu ani on bezomna. bud je taky dobry kamarat ze ho mali pozvat +1 ak si vazna znamost a idete sa tiez brat alebo ho nemali pozyvat vobec, toto pozyvanie bez partnerov je take no... jedine ak ide nejaka napr partia zo strednej bez partnerov a pod. to chapem, ale pozvat niekho s tym ze sorry na tvoju +1 nemam peniaze, nie ste az taki doleziti... no radsej by som nepozvala vobec.

aj47456
16. júl 2025

Vsak sa ich rovno opytajte, ci tam ma muz akoze fakt prist sam a ze ich planujete pozvat oboch. Lebo je to cudne, moj by ani nesiel. Sam tam tancovat bez partnerky? Cudne.

bubinko1506
16. júl 2025

Moj muz by bezo mna nesiel, takze by sme to vyriesili tak, ze by sme isli obaja iba zagratulovat k sobasu a na hostinu by nesiel. Ak by sme mali svadbu az po nich, pozvali by sme obidvoch a uz by bolo na nich, ci pridu alebo nie.

vroni
16. júl 2025

Nerozumiem, prečo niektoré ponimate ako "pomstu" rozhodnutie ich nasledne nepozvat. Evidentne pre svadobný pár nie je (dlhoročná) partnerka ich kamaráta (s ktorou sa obaja poznajú) dostatočne relevantná, tak prečo ich má ťahať ona na svoju svadbu? Je právom svadobného páru si vybrať, s kým chcú svoj deň osláviť. Prečo mám chcieť oslavovať s niekým, kto o mňa nestojí?

anjelicek26
16. júl 2025

Sestra mala takto partiu zo strednej a z vysky asi 20 ludi bez partnerov pozvanych... nebrali jej to za zle, tancovali a bavili sa proste spolu.. myslim teda😅 Zvysok boli vsetko pary a kopa deti...

biba_18
16. júl 2025
@lussy203

Keď sa vydávala moja sesternica, pozvala iba mňa bez partnera s ktorým sme už spolu bývali. Na svadbe som sa nezúčastnila. Ale na našu svadbu sme ich pozvali a aj prišli, ona, jej manžel aj ich dieťa.

ale pekne trápna situácia napr. že prídete obaja blahoželať do kostola (na matriku) a potom tak čavte, dobre sa bavte ...

frederikasucha38
autor
16. júl 2025
@aj47456

Vsak sa ich rovno opytajte, ci tam ma muz akoze fakt prist sam a ze ich planujete pozvat oboch. Lebo je to cudne, moj by ani nesiel. Sam tam tancovat bez partnerky? Cudne.

@aj47456 Áno, snúbenec sa pýtal a vraj kvôli rozpočtu sa rozhodli pozvať len jedného z nás a teda jeho, keďže ho poznajú dlhšie. Samozrejme sa ospravedlnili, ja to chápem, ale pripadá mi to divné

Strana
z4